Chat - bez politike i ratnih prica
Moderator/ica: insider
- gringoBasJa
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Hajde sad redom na koljena da mozete Rusima zadovoljiti "niske strasti"! Plakat ce te za kratko vrijeme i moliti za malo benzina, plina itd od rodjene nam brace Rusa koje ste tako ispljuvali i pokusali poniziti! 1, 2, 3 pocnite sa moljenjem! Uzivam kao musliman iz Visokog u periodu koji nam svima dolazi zbog tapsanja zla sa zapada po ramenu!
Izgleda mnogo dobro. Bravo
Ovi ameri baš izazivaju hranom!
Mit, lazu te.
Pa nije samo pitanje toga, ja sam vise constitutionalist nego sto pripadam jednoj od tih stranki. Jer sam ustav u njihovom skolstvu od 7 razreda ucio 150 puta i znao ga napamet. Tako da znam vaznost istog i da je iznad sistema, partija, vlade, svega. A demokrate hoce da mijenjaju bill of rights (prvenstveno drugi amendman), a ako pipnes jedan, sta ce ih zaustaviti da diraju drugi, treci? Bio sam protiv toga i kad sam bio demokrata. Iz tog razloga ti Amerika nije direktna demokratija nego democratic constitutional republic (demokratska ustavna republika), to su namjerno stavili da ne moze vladati vecina, jer u direktnoj demokratiji ako vecina glasa da se promjeni amendman promjenit ce se, dok u Americkoj verziji i da 100% glasa to ne moze (tehnicki moze ali je vrlo tesko i samo je jedan promijenjen u 250 godina a to je 19i za alkohol). Zato ce tolerisati politicare, vladu sve dok ne diraju ustav, a kad pipnu ustav posebno bill of rights (prvih 10), pada vlada, jer to su urodjena prava gradjanja.
Nego :
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 04 mar 2026, 02:06, ukupno mijenjano 1 put.
Ja nikada ne stavljam jaje u topu.
Razne sireve... nikada jaje.
Razne sireve... nikada jaje.
- invincible1921
- Kontakt:
Kljucni zajeb svi analiza je sto se ide s predpostavkom da Trump ima neki plan i viziju...valjda vam ne jasno nakon ovih godina da apsolutno nema.Rajaz je napisao/la: ↑04 mar 2026, 00:02Da imaju valjda bi je već bacili nakon što im ovi poubijaše kompletan vojni vrh na čelu sa Hamenijem.AshburtonG je napisao/la: ↑03 mar 2026, 23:41Ovo nece dobro zavrsit. Amerikanci ako posalju najjaca oruzja tamo, Iran lansira nuklearku sigurno jer ne vjerujem da ce trpit razaranje drzave bez iskoristavanja svega sto imaju. Kako sam ja shvatio s par foruma i novinarskih analiza, njima otprilike samo treba zeleno svjetlo od vrha da je sklope. Sve ostalo imaju vec rijeseno. A ko nam garantuje da ljudi vec nemaju nuklearno oruzje? Pogotovo u situaciji kad su vidjeli da nikoga ne interesuju nikakva pravila i zakoni.
Vjerovatno su zbog toga ostali rezervirani oko podrske Amerima i cionistima. Kako god da se ovo zavrsi, nadam se da ce ameri popusit. Jedno je vec 100% sigurno, a to je da ce Iranci skupo prodat svoju kozu. Pa samo na ovoj disrupciji letova i turizma je vec otislo na milijarde.
Vidiš da nemaju pošten PVO, a imaju Rusiju i Kinu kao saveznike![]()
On u svojoj glavi konta da je CIA, FBI, Marinci svemocni da se svaki probelm sam rijesi...i onda svako malo vidi da to nije tako.
Ja sam ubjedjen 101% da je mislio ma hajd roknemo deduku i to je to...on je smislio do onog prvog napada i to je to, neki siri duzi rat nije bio ni u malom mozgu..sad veze nemaju sta ce, a **** mu na grbavci da uradi nesto jer sad njih ravnaju iranske rakete...
Evo vidim pricate o americkoj politci, ne bih da ulazim u nju jer nikad nisam bio ni u Americi, ali stvarno ovo je vjerovatno presedan nad presedanima otkad postoji mogucnosr da se bira lider neke drzave..da se jedna ovakva budaletina izabere koja neme veze sa zivotom....i to da stvar bude gora nalazi se na celu najjace drzave svijeta.
=\_1921_/=
Jeste mit al u limburgu mjesecualemsa je napisao/la: ↑04 mar 2026, 02:04Mit, lazu te.
Pa nije samo pitanje toga, ja sam vise constitutionalist nego sto pripadam jednoj od tih stranki. Jer sam ustav u njihovom skolstvu od 7 razreda ucio 150 puta i znao ga napamet. Tako da znam vaznost istog i da je iznad sistema, partija, vlade, svega. A demokrate hoce da mijenjaju bill of rights (prvenstveno drugi amendman), a ako pipnes jedan, sta ce ih zaustaviti da diraju drugi, treci? Bio sam protiv toga i kad sam bio demokrata. Iz tog razloga ti Amerika nije direktna demokratija nego democratic constitutional republic (demokratska ustavna republika), to su namjerno stavili da ne moze vladati vecina, jer u direktnoj demokratiji ako vecina glasa da se promjeni amendman promjenit ce se, dok u Americkoj verziji i da 100% glasa to ne moze (tehnicki moze ali je vrlo tesko i samo je jedan promijenjen u 250 godina a to je 19i za alkohol). Zato ce tolerisati politicare, vladu sve dok ne diraju ustav, a kad pipnu ustav posebno bill of rights (prvih 10), pada vlada, jer to su urodjena prava gradjanja.
Nego :
![]()
![]()
Ja dosao u Ameriku 98. Galon benzina bio 79 centi. Posla gdje god hoces nadjes. Zavrsio faks 2005 sa honors(ako znas sta je, ne hvalim se, top of the class). Dobio posao u UTC, test engineer na pumpama i gearboxes za F-135 motor, Boeing 787, B2 itd itd. Htio sam preci u PW dole u Floridi 2008, kad je Bush jos bio. Market collapsed, 5% ljudi dobilo layoffs. Stocks izgubili 30%, gas galon 4 dolara. Ja nisam izgubio posao, kupio stan od 55k dolara, 4 godine star, taj stan kad je izgradjen kostao 110k. Unemployment 9-10%, Obama preuzima, gas kad on otisao bio 1.90. Svake godine pod Obamom preko 10% sam dobijao na 401k. Da ne trubim vise.
Moje iskustvo, obrazovanje plus ti grafovi sto ti govorim pokazuje da ti ne znas, kani se teorija zavjera. Fati se knjige i skole pa mozda nesta naucis. To sto znas gugle koristit mozes macku o rep
Riza, kukuruz, asparagus, makaroni i sir, corn bread. Zavisi koji stil hrane. Bbq i ovi dole na jugu jedu zelenilo, collard greens i beans(grah) bbq
Zavidim forumašima koji nisu pročitali obrisani post 
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Haha @alem sto si izbriso post. 182k ove godine, jbt 90k mjesecno veriiii najzzzz
Kindle is my jaro
Kindle is my jaro
- BosniaBoston
- Kontakt:
Ispravka za soku, bush stariji je bio ekstra, samo je morao kupiti smeće od budalaša reagana 
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Ma sta cu se natazeti a nije mi u karakteru da se hvalim, to je tvoja odlika. Ja to inace smatram kao losom karakteristikom/osobinom kod ljudi.
Znao sam da si procitao zato sam i izbrisao
Znao sam da si procitao zato sam i izbrisao
Ti si vise puta ovdje stavljao svoje cekove, ne kenj.aj.
Napisao sam gore da sam uzeo stan koji je nov kostao 110k, ja ga uzeo za 55k, to nije hvaljenje nego da ti pokazem da je Bush jr sjeb.o ekonomiju.
Ja nikad ne govorim koliko zaradjujem i koliko keshovine imam, to je tvoje.
To je bilo prije moje ere. Ja gledam ove charts, vidim da je prvi mandat reagan jako los prosao dok je drugi dosta bolje uradio. Bush sr makar sto se tice unemployment i cost of living je otislo prema dole dok je Clinton sve jako uradio.BosniaBoston je napisao/la: ↑04 mar 2026, 03:15Ispravka za soku, bush stariji je bio ekstra, samo je morao kupiti smeće od budalaša reagana![]()
Al to mora da je mit, lazu me
Znam da je reagan kriv sto se ovo sranje pocelo desavati oko kapitalizma, gdje su korporacije trazile sto vise jeftiniju radnu snagu. Znaci, gledali da ljudima ne treba zanat, neg malo treninga na poslu pa smo dobili ove maga idiote sto veze nemaju sa zivotom.
Dosta od mene, nema svrhe alemu pisati, djaba
- Wilshere10
- Kontakt:
Ma onaj ko ima keshovinu, on se ne hvali. To samo radi bijeda.soko je napisao/la: ↑04 mar 2026, 03:23Ti si vise puta ovdje stavljao svoje cekove, ne kenj.aj.
Napisao sam gore da sam uzeo stan koji je nov kostao 110k, ja ga uzeo za 55k, to nije hvaljenje nego da ti pokazem da je Bush jr sjeb.o ekonomiju.
Ja nikad ne govorim koliko zaradjujem i koliko keshovine imam, to je tvoje.
Trenutno korisnika/ca: jasmin10, VensanKasel i 14 gostiju.