Ili mozda ista mrznja?
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Dosli svi da vide stimca. Ista ljubav ih spaja.
Ili mozda ista mrznja?
Ili mozda ista mrznja?
- Jet2Holiday
- Kontakt:
Sve cesce vidjam postove po drustvenim mrezama mojih prijatelja koji navijaju za zeljscar, kako objavljuju ovu sliku.
Vjerujete, ramazan je, ali zamalo da zaplacem kad vidim kolika je to emocija kod plavih nakon ovog gola.
Stvarno malo ko ima ovakvu pripadnost prema klubu, kao oni. Ljubav, podrska, ponos. Cestitam.
postimages terms of service
Vjerujete, ramazan je, ali zamalo da zaplacem kad vidim kolika je to emocija kod plavih nakon ovog gola.
Stvarno malo ko ima ovakvu pripadnost prema klubu, kao oni. Ljubav, podrska, ponos. Cestitam.
postimages terms of service🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
-
TrofejiSuTu
- Kontakt:
Jos ako zabiju,ili pobjede Slogu,ide prica o tituli,ili u najmanju ruku da im je dostizno da zavrse sezonu ispred nas,sto bi za njih znacilo vise od titule.
Treba vidjeti moze li se sta uraditi da im se upise neki bod za ovu posjetu,kao zadnji adut kojeg jedino i naglasavaju.
Kad ne moze dole u krompiristu,moze li bar odozgo!?
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
Nikakva ljubav, a sigurno ni mržnja. Štimac je rekao ono što je reklo još stotine ljudi prije njega. Jednostavno poseban stadion, prava fudbalska publika, nešto što sve vas jede i muči godinama, a zasigurno nešto što nikada nećete imati.
FK Željezničar je pokret, to je davno prevazišlo sve oblike fudbalskog kluba, uostalom mnogo veći i pametniji od mene su to mnogo puta mnogo bolje objasnili.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nije lako biti fokusiran na itakmicu kada znas da ti kolega iz tima kaindza zenuVanja8 je napisao/la: ↑03 mar 2026, 22:55Kako je Muftic grohno na golu Zelje, oni od tada vise lice na ekipu sa teferic turnira, nego na clana PL BiH...
Ranije ih je vadio, branio nemoguce, ulivao im povjerenje, vjeru u sebe pa su se znali nositi sa problemima na terenu...
Sada, kad Muftic lici na prosjecnog golmana kantonalne lige, odmah se sav timski koncept raspao i pridodas uz to i svlacionicu i na kraju dobijes trenutnog Zelju, pardon, raspad...
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Nevjerovatno kako nakon svakog uriniranja po samom sebi navijači manjeg sarajevskog kluba uspiju pronaći neko novi mit glumeći lažnu gospodu a na štetu svom sopstvenom narodu. Odati počast štovatelju zločinačkog pokreta koje je još prije 80 godina javno vješao nedužne građane ovog Grada a sljedbenici te iste ideologije ti isto radili devedesetih godina na teritoriji cijele države je toliko licemjerno i gotovo podanički i na to još dodaš priznanje aplauzom kriminalnoj fudbalskoj organizaciji koja te ponižava na vlastitom stadionu.
Gospoda koja u skračenici ZDS vidi Zrinski Do Smrti. Aferim gospodo.
Gospoda koja u skračenici ZDS vidi Zrinski Do Smrti. Aferim gospodo.
to ti iz ličnog iskustva samo ne iz tima nego iz raje... mora da je gadno..MikiPirs je napisao/la: ↑04 mar 2026, 07:06Nije lako biti fokusiran na itakmicu kada znas da ti kolega iz tima kaindza zenuVanja8 je napisao/la: ↑03 mar 2026, 22:55Kako je Muftic grohno na golu Zelje, oni od tada vise lice na ekipu sa teferic turnira, nego na clana PL BiH...
Ranije ih je vadio, branio nemoguce, ulivao im povjerenje, vjeru u sebe pa su se znali nositi sa problemima na terenu...
Sada, kad Muftic lici na prosjecnog golmana kantonalne lige, odmah se sav timski koncept raspao i pridodas uz to i svlacionicu i na kraju dobijes trenutnog Zelju, pardon, raspad...![]()
Jer si JEDAN JEDINI...........
- jurisicduska
- Kontakt:
Je li ovo i dalje pricaju da su pokret, filozofija, most na Malti, klub željezničkih i drugih radnika ?
Ja sam konto da su se toga odrekli.
A ako kojim slučajem dobije se Sloga što je baš malo vjerovatno, ide tajna borba za trofej.
Ja sam konto da su se toga odrekli.
A ako kojim slučajem dobije se Sloga što je baš malo vjerovatno, ide tajna borba za trofej.
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Uslovniji stadion je samo jos jedan plus, nikako jedan od glavnih razloga zasto se na Grbavici iz sezone u sezonu ima najvise gledalaca. Naselje je bukvalno skoro u centru grada, odlicna lokacija, baza nasih navijaca je u Sarajevu i svima je relativno blizu, mislim na navijace iz grada. Naravno da tu ima i navijaca koji dolaze izvan Sarajeva i redovni su na skoro svakoj domacoj tekmi, kako kod nas tako i kod njih. Za takve svaka cast i postovanje u svakom smislu. Na Kosevo ce ti bez ikakvog izgovora doci kombi iz Matuzica po kisi bez kukanja, al ovom na Kromolju mrsko doci jer puse vjetar.
Na Grbavici nije najvise navijaca samo sad ili zadnjih 10 godina to je skoro uvijek tako. Jednostavno je ogromna razlika u broju navijaca, i u gradu i u drzavi.
Na Grbavici nije najvise navijaca samo sad ili zadnjih 10 godina to je skoro uvijek tako. Jednostavno je ogromna razlika u broju navijaca, i u gradu i u drzavi.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Nevjerovatno je kako ste i dalje opsjednuti protivničkim timom.DoktorXabaras je napisao/la: ↑04 mar 2026, 07:25Nevjerovatno kako nakon svakog uriniranja po samom sebi navijači manjeg sarajevskog kluba uspiju pronaći neko novi mit glumeći lažnu gospodu a na štetu svom sopstvenom narodu. Odati počast štovatelju zločinačkog pokreta koje je još prije 80 godina javno vješao nedužne građane ovog Grada a sljedbenici te iste ideologije ti isto radili devedesetih godina na teritoriji cijele države je toliko licemjerno i gotovo podanički i na to još dodaš priznanje aplauzom kriminalnoj fudbalskoj organizaciji koja te ponižava na vlastitom stadionu.
Gospoda koja u skračenici ZDS vidi Zrinski Do Smrti. Aferim gospodo.![]()
Forza Željo
Željo je šampion
Ja sa strane sjedim, posmatram i ne vjerujem. Ićo
Željo je šampion
Ja sa strane sjedim, posmatram i ne vjerujem. Ićo
Ovo si sam smislio ili ti je neko pomogao?edinedin je napisao/la: ↑04 mar 2026, 07:42to ti iz ličnog iskustva samo ne iz tima nego iz raje... mora da je gadno..MikiPirs je napisao/la: ↑04 mar 2026, 07:06Nije lako biti fokusiran na itakmicu kada znas da ti kolega iz tima kaindza zenuVanja8 je napisao/la: ↑03 mar 2026, 22:55Kako je Muftic grohno na golu Zelje, oni od tada vise lice na ekipu sa teferic turnira, nego na clana PL BiH...
Sada, kad Muftic lici na prosjecnog golmana kantonalne lige, odmah se sav timski koncept raspao i pridodas uz to i svlacionicu i na kraju dobijes trenutnog Zelju, pardon, raspad...![]()
- teamnorth1989
- Kontakt:
pogledaj posjetu na Grbavici prije i poslije nakon sto se Istok napravio, posjeta se udvostrucila isto kao sto ce vam se popraviti nakon sto se jug napravi. Tako da je razlika u posjeti uslovniji stadion i bolja lokacija stadiona. Nije bas da ste uvijek imali isti broj navijaca sad i prije 10 godina.KONTRASVIH je napisao/la: ↑04 mar 2026, 08:15Uslovniji stadion je samo jos jedan plus, nikako jedan od glavnih razloga zasto se na Grbavici iz sezone u sezonu ima najvise gledalaca. Naselje je bukvalno skoro u centru grada, odlicna lokacija, baza nasih navijaca je u Sarajevu i svima je relativno blizu, mislim na navijace iz grada. Naravno da tu ima i navijaca koji dolaze izvan Sarajeva i redovni su na skoro svakoj domacoj tekmi, kako kod nas tako i kod njih. Za takve svaka cast i postovanje u svakom smislu. Na Kosevo ce ti bez ikakvog izgovora doci kombi iz Matuzica po kisi bez kukanja, al ovom na Kromolju mrsko doci jer puse vjetar.
- ErosViverosViv
- Kontakt:
- Combattente87
- Kontakt:
Ali je taj pokret svakako i obavijen kompleksom za dokazivanjem i preuveličavanjem svega, pa i onoga što je prosječno, tako da u nekim momentima u vašim glavama izgleda kao da izaziva zavist kod drugih ali u realnosti je jako degutantno.Virtu4l je napisao/la: ↑04 mar 2026, 06:33
Nikakva ljubav, a sigurno ni mržnja. Štimac je rekao ono što je reklo još stotine ljudi prije njega. Jednostavno poseban stadion, prava fudbalska publika, nešto što sve vas jede i muči godinama, a zasigurno nešto što nikada nećete imati.
FK Željezničar je pokret, to je davno prevazišlo sve oblike fudbalskog kluba, uostalom mnogo veći i pametniji od mene su to mnogo puta mnogo bolje objasnili.
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !
- jurisicduska
- Kontakt:
Mislim fkt to uslovniji stadion i te gluposti su u rangu ko kad oni nama govore uložili ste vise trebate osvojit prvenstvo, nit je sramota imat uslovniji stadion, nit je sramota uložiti vise. Ono svi u skladu sa mogućnostima. Nama niko nije kriv sto nemamo uslovniji stadion, isto tako mi smo zastranili, ne idemo na utakmice i to je realnost, oni idu , podržavaju i ne znam uopste sta je tu toliko problematično to sebi priznati. Nećemo nikad napredovati ako budemo tražili izgovore. Imaju super stadion, imaju super podrsku. Da mi ne pobjedimo 13 zaredom sa ekipama istog ranga, nas bi bilo 37 na Kosevu i to je tako.
Jedina stvar koju se ne mogu složiti je da imaju daleko veći broj ljudi koji su opredijeljeni za taj klub, ali definitivno imaju veći broj ljudi opredjeljenih za odlazak na utakmice. Mi smo postali tastatura navijaci, pun nas fb, puni nas forumi, puni nas instagrami ali kad treba doći na stadion to je problem.
Uveliko je tome kumovao Ismir Mirvic sa svojom svitom koji se svojski potrudio da nas rastjera i da nas bude sto manje. I ne tu nije stvar rezultata nego sveukupnog načina vođenja kluba, lažnog populizma, čestitki, brukanja raznih vrsta. Jednostavno čovjek je samostalno bar 2000 ljudi otjerao sa Koševa.
Jedina stvar koju se ne mogu složiti je da imaju daleko veći broj ljudi koji su opredijeljeni za taj klub, ali definitivno imaju veći broj ljudi opredjeljenih za odlazak na utakmice. Mi smo postali tastatura navijaci, pun nas fb, puni nas forumi, puni nas instagrami ali kad treba doći na stadion to je problem.
Uveliko je tome kumovao Ismir Mirvic sa svojom svitom koji se svojski potrudio da nas rastjera i da nas bude sto manje. I ne tu nije stvar rezultata nego sveukupnog načina vođenja kluba, lažnog populizma, čestitki, brukanja raznih vrsta. Jednostavno čovjek je samostalno bar 2000 ljudi otjerao sa Koševa.
Sve stoji, ali vala ljudima se ne gleda namještena sezona u kojoj Borac mora biti prvak za 100 godina.jurisicduska je napisao/la: ↑04 mar 2026, 09:23Mislim fkt to uslovniji stadion i te gluposti su u rangu ko kad oni nama govore uložili ste vise trebate osvojit prvenstvo, nit je sramota imat uslovniji stadion, nit je sramota uložiti vise. Ono svi u skladu sa mogućnostima. Nama niko nije kriv sto nemamo uslovniji stadion, isto tako mi smo zastranili, ne idemo na utakmice i to je realnost, oni idu , podržavaju i ne znam uopste sta je tu toliko problematično to sebi priznati. Nećemo nikad napredovati ako budemo tražili izgovore. Imaju super stadion, imaju super podrsku. Da mi ne pobjedimo 13 zaredom sa ekipama istog ranga, nas bi bilo 37 na Kosevu i to je tako.
Nije ni to baš tačno, ali eto. U doba najveće suše za FK Sarajevo tj. u periodu 2008-2013 smo imali veći prosjek nego npr. ove sezone.jurisicduska je napisao/la: ↑04 mar 2026, 09:23Da mi ne pobjedimo 13 zaredom sa ekipama istog ranga, nas bi bilo 37 na Kosevu i to je tako.
2012. smo imali prosjek 5067 gledalaca.
2011. smo imali prosjek 4167 gledalaca, dakle sezonu poslije famoznih viršli i kad stanje je stanje unutar kluba, a i na terenu bilo užasno.
Doduše i Horde su u tim vremenima bile na svom vrhuncu i uveliko izvlačile posjetu što je još jedan pokazatelj da rezultati nikad neće biti mjerilo. Manijaci, koji su na svom vrhuncu zadnjih 4-5 godina su također dokaz toga.
- Combattente87
- Kontakt:
Borac igra najbolji i najljepši fudbal trenutno u ligi, a ti traži izgovor i dalje071 je napisao/la: ↑04 mar 2026, 09:33Sve stoji, ali vala ljudima se ne gleda namještena sezona u kojoj Borac mora biti prvak za 100 godina.jurisicduska je napisao/la: ↑04 mar 2026, 09:23Mislim fkt to uslovniji stadion i te gluposti su u rangu ko kad oni nama govore uložili ste vise trebate osvojit prvenstvo, nit je sramota imat uslovniji stadion, nit je sramota uložiti vise. Ono svi u skladu sa mogućnostima. Nama niko nije kriv sto nemamo uslovniji stadion, isto tako mi smo zastranili, ne idemo na utakmice i to je realnost, oni idu , podržavaju i ne znam uopste sta je tu toliko problematično to sebi priznati. Nećemo nikad napredovati ako budemo tražili izgovore. Imaju super stadion, imaju super podrsku. Da mi ne pobjedimo 13 zaredom sa ekipama istog ranga, nas bi bilo 37 na Kosevu i to je tako.
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !
- jurisicduska
- Kontakt:
Nismo brate nikad bili mi ni blizu ove situacije. 13 bez pobjede. Da dajemo 1 gol svako 6 utakmica. Ili tako nešto.NoProfit je napisao/la: ↑04 mar 2026, 09:44Nije ni to baš tačno, ali eto. U doba najveće suše za FK Sarajevo tj. u periodu 2008-2013 smo imali veći prosjek nego npr. ove sezone.jurisicduska je napisao/la: ↑04 mar 2026, 09:23Da mi ne pobjedimo 13 zaredom sa ekipama istog ranga, nas bi bilo 37 na Kosevu i to je tako.
2012. smo imali prosjek 5067 gledalaca.
2011. smo imali prosjek 4167 gledalaca, dakle sezonu poslije famoznih viršli i kad stanje je stanje unutar kluba, a i na terenu bilo užasno.
Doduše i Horde su u tim vremenima bile na svom vrhuncu i uveliko izvlačile posjetu što je još jedan pokazatelj da rezultati nikad neće biti mjerilo. Manijaci, koji su na svom vrhuncu zadnjih 4-5 godina su također dokaz toga.
Mi smo ekipa koja je uvijek u vrhu.
Horde su tad bile nešto posebno. I taj period je neka druga priča koja je izuzetak a ne pravilo.
Uglavnom ne treba traziti izgovore ni u čemu. Treba jačati i vratiti ljude na Kosevo. Klub se odaljio od navijaca sto je za posljedicu imalo udaljavanje navijaca od kluba. Meni to nije problem priznati jer se u tom nit pronalazim nit me zanima ko vodi klub, ići ću uvijek na stadion. Ali treba bit posten prema sebi prvo. Ova sezona je kulminacija svega, neispunjenih ambicija, igranja sa identitetom, raznih poraza, sjetimo se gdje smo bili prije par mjeseci, nismo mogli izaći iz 16 metara.
Ono sto ja mislim da bi se i mi u nekim teškim vremenima vise solidarisali sa klubom mislim da generalno ovaj grad ima takav mentalitet. A to sto si napisao gore iako je izuzetak to i potvrđuje.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 04 mar 2026, 10:19, ukupno mijenjano 1 put.
Nijedna druga ekipa ne kreće u prvenstvo sa osiguranih 36 bodova (a možda i više), tako da je u startu neregularno, a ti i još nekoliko stotina istomišljenika na Gradskom još malo uživajte u slavlju kupljenih pehara.Combattente87 je napisao/la: ↑04 mar 2026, 09:46Borac igra najbolji i najljepši fudbal trenutno u ligi, a ti traži izgovor i dalje071 je napisao/la: ↑04 mar 2026, 09:33Sve stoji, ali vala ljudima se ne gleda namještena sezona u kojoj Borac mora biti prvak za 100 godina.jurisicduska je napisao/la: ↑04 mar 2026, 09:23Mislim fkt to uslovniji stadion i te gluposti su u rangu ko kad oni nama govore uložili ste vise trebate osvojit prvenstvo, nit je sramota imat uslovniji stadion, nit je sramota uložiti vise. Ono svi u skladu sa mogućnostima. Nama niko nije kriv sto nemamo uslovniji stadion, isto tako mi smo zastranili, ne idemo na utakmice i to je realnost, oni idu , podržavaju i ne znam uopste sta je tu toliko problematično to sebi priznati. Nećemo nikad napredovati ako budemo tražili izgovore. Imaju super stadion, imaju super podrsku. Da mi ne pobjedimo 13 zaredom sa ekipama istog ranga, nas bi bilo 37 na Kosevu i to je tako.
Uveliko je tome kumovao Ismir Mirvic sa svojom svitom koji se svojski potrudio da nas rastjera i da nas bude sto manje. I ne tu nije stvar rezultata nego sveukupnog načina vođenja kluba, lažnog populizma, čestitki, brukanja raznih vrsta. Jednostavno čovjek je samostalno bar 2000 ljudi otjerao sa Koševa.![]()
Trenutno korisnika/ca: Paromlinac i 26 gostiju.

.png)