NoProfit je napisao/la: ↑04 mar 2026, 09:44
jurisicduska je napisao/la: ↑04 mar 2026, 09:23
Da mi ne pobjedimo 13 zaredom sa ekipama istog ranga, nas bi bilo 37 na Kosevu i to je tako.
Nije ni to baš tačno, ali eto. U doba najveće
suše za FK Sarajevo tj. u periodu 2008-2013 smo imali veći prosjek nego npr. ove sezone.
2012. smo imali prosjek 5067 gledalaca.
2011. smo imali prosjek 4167 gledalaca, dakle sezonu poslije famoznih
viršli i kad stanje je stanje unutar kluba, a i na terenu bilo užasno.
Doduše i Horde su u tim vremenima bile na svom vrhuncu i uveliko izvlačile posjetu što je još jedan pokazatelj da rezultati nikad neće biti mjerilo. Manijaci, koji su na svom vrhuncu zadnjih 4-5 godina su također dokaz toga.
Nismo brate nikad bili mi ni blizu ove situacije. 13 bez pobjede. Da dajemo 1 gol svako 6 utakmica. Ili tako nešto.
Mi smo ekipa koja je uvijek u vrhu.
Horde su tad bile nešto posebno. I taj period je neka druga priča koja je izuzetak a ne pravilo.
Uglavnom ne treba traziti izgovore ni u čemu. Treba jačati i vratiti ljude na Kosevo. Klub se odaljio od navijaca sto je za posljedicu imalo udaljavanje navijaca od kluba. Meni to nije problem priznati jer se u tom nit pronalazim nit me zanima ko vodi klub, ići ću uvijek na stadion. Ali treba bit posten prema sebi prvo. Ova sezona je kulminacija svega, neispunjenih ambicija, igranja sa identitetom, raznih poraza, sjetimo se gdje smo bili prije par mjeseci, nismo mogli izaći iz 16 metara.
Ono sto ja mislim da bi se i mi u nekim teškim vremenima vise solidarisali sa klubom mislim da generalno ovaj grad ima takav mentalitet. A to sto si napisao gore iako je izuzetak to i potvrđuje.