Danas igra Velez i Igman prijateljsku i fokus je na tome da teren ne bude u idealnom stanju za srijedu
Lp
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Nema vece lazi od te da ovdje raja nema para. Prosetas gradom pa vidis pune restorane, kafice, beauty salone, frizerske itd. Da ne govorim o tome da se svako malo ide na more po par puta godisnje, skijanja itd.adoado je napisao/la: ↑07 mar 2026, 01:33Kada imaš najneuslovniji stadion u državi, a najskuplje karte također to ti se odražava na posjetu.Zutti je napisao/la: ↑06 mar 2026, 20:55I to što djeci omogućiš fotografisanje sa igračima će poboljšati posjetu na stadionu?
Na milion načina se može privlačiti, ne pokušava se nikako osim ovim fazonima besplatnog ulaza djeci, penzionerima i ženama. Premalo. Čak i ono što se organizuje na stadionu u većini slučajeva je da se ispoštuju sponzori. Ništa više od toga.
Naša raja je velika stipsa i nije strano da su fočaci i sandzaklije postali toliko zastupljeni u društvu i u samom gradu. Neki iako to nisu, po mnogo loših stvari su se počeli takmičiti s ovima. Čak neki ulaze i u strukturu kluba i postaju sve lukaviji i lukaviji i škrtiji da bi čovjeku kožu ogulili za marku, a da ne govorimo o prodaji igrača i kakvu to poruku šalje nama navijačima.
odakle info? velez igrao sinoc tekmu sto bi igrali opet danas 4 dana pred tekmu kupa? nema logike
Pa moguce ovo sto momak kaze, da teren ima manje vremena za oporavak. Nismo mi neka Barselona al smo se X puta nasukali na losim terenima, gdje jednostavno slabije igramo. Najlakse je poslat rezervni tim, odnosno igrace koji sinoc nisu upisali minute, samo da trce 90 min i isbusaju travnjak.
ma iskreno ne vjerujem da bi mogli razjebat teren toliko, njihov teren najbolji u drzavi, dobra podloga, drenaza sve, jedino da daju rezervama motike i da lupaju po njemunapoleon72 je napisao/la: ↑07 mar 2026, 10:56Pa moguce ovo sto momak kaze, da teren ima manje vremena za oporavak. Nismo mi neka Barselona al smo se X puta nasukali na losim terenima, gdje jednostavno slabije igramo. Najlakse je poslat rezervni tim, odnosno igrace koji sinoc nisu upisali minute, samo da trce 90 min i isbusaju travnjak.
Još kad bi znao značenje riječi "identitet". A ovim drugim si dokazao da si samo kloc bez ovo "Anti".Antikloc je napisao/la: ↑07 mar 2026, 11:49FK Sarajevo ima ogromnu vojsku navijaca ali oni ne dolaze na utakmice i nece dolaziti. To nije nesto sto ce rijesiti reklamnim kampanjama,niti uslovnoscu stadiona. Razlozi su mnogo dublji,rjesenja su puno teza.
Sarajevo je izgubilo identitet. Sarajevo je gradski,mahalski klub,nije regionalni tipa Hajduka,Zvezde,Veleza. Sarajevu publika sa strane ne predstavlja vise od 3-5 % navijaca.
Gubitak identiteta je poceo privatizacijom,drugi ozbiljan udarac je dolazak Mirvica i njegovih Amerikanaca. Ogromna vecina navijaca Sarajeva Mirvica ili mrzi ili prezire. Druga stvar je visegodisnji nedostatak sportskih uspjeha. Tavorenje od 3-4 mjesta je neatraktivno i ljudi to smatraju ublehom i prevarom i ne zele biti dio toga.
Kako povratiti navijace . Jednostavno ali prakticno neizvodivo.
1. Promjena upravljacke strukture. Dolazak nekoga ko ce vise djelovati iz sjene,sa osjecajom i ko ce biti vise skoncentrisan na sportske uspjehe i ostvarivanje profita kroz rezultate.
2. Formiranje tima,prepoznatljivog i brendiranog. Tima koji ce imati 1-2 zvijezde,miljenike publike,koji ce igrati za klub nekoliko godina u kontinuitetu. Zvijezde moraju biti Sarajlije,Bosnjaci,muslimani. Ili barem dvije od tih kategorija. Sve nase zvijezde i legende su ovo ispunjavale i drugacije ne moze. Ferhatovic,Musemici,Susic,Turkovic,Skoro. Recimo Ljajic je dokaz,kako je brzo stekao enormnu popularnost,jer se uklapa. No,on iako je solidan igrac je prestar,da bi bio trajno rjesenje.
3. Sportski uspjesi. Ovo je povezano sa 2. Konstantan,uigran tim ,sa jakim igracima bi postizao uspjehe,bio atraktivan i rado gledan.
No,kao sto rekoh,mada izgleda jednostavno,prakticno je neizvodivo. Trenutni vlasnici,Mirvic i njegovi Amerikanci u sprezi sa ona dva hercegovacka razbojnika ,sigurno nisu spremni ulagati u tim ,ni u stvaranje rezultata. Sarajevo im treba samo kao tranzitna stanica za preprodaju djece. Razvojni klub,njihovog sitnog biznisa. To,ljudi prepoznaju i ne zele biti dio toga.
Pa dobro, njemu je Mario Vrancic bio stranac, ocito svako ko nema muslimansko ime i prezime nije dio "identiteta" kluba. Pokojni Keli i Svetozar Vujovic se u grobu prevrcu.NeSamSafetee je napisao/la: ↑07 mar 2026, 12:03Što bi (Anti)kloc rekao, izgubili identitet, nema dovoljno zvijezda muslimana.![]()
I prodje li u skoli bgt sa ovakvom gramatikom?Pitar6785 je napisao/la: ↑06 mar 2026, 16:30Ja sa 11 godina nikog nisam pito, jer stari je teski zeljovac poznat u citavom naselju, tako da mu nije to odgovaralo, a stara je srala vise radi toga da bi njega osvjestila i da mi on nebi dao. Posto 1996 dosta djece ginulo na mine skidajuci bajar almini zalazili su u minska polja, od jarana mi otac pogino kad je otiso da obidje stan cetnik svezo minu za vrata pa se bojala. Pogrbavici one zgrade bile sve s j e bane pa je stari govorio njoj nejde on dole on ide gore gdje groblje. Tako da sam presto pitat ono odem ako dobijem batine od njih ureduje boli 5-10 minuta prodje onda opet sledece sedmice isto 5-6 puta istucu onda vidjeli da nema fajde pa su poceli govorit nemoj samo propast u skoli, i bjezat scasova. Ja mislim da sam 1997 cinimi se bio prisiljen da budem u skoli protiv Celika tad sam nosio tranzistor znam da je zakrco na casu biologije zvali mi starog da dodje u skolu kazu snizilimi vladanje jer sam sluso prenos umene stari doso kaze niste trebali snizit mu vladanje mogli ste ga samo zapisat u svesku.. znam da je bilo 2:1 bio penal na ivici sesnesterca sviro nam penal, Rusi su se nesto zalili da he bili van al na kraju penaltikHajdeee je napisao/la: ↑06 mar 2026, 13:35Ja vec sa 13 god nikoga nisam pitao smijem li na utakmice, vec sam poceo sa rajom ici sam. Danasnja djeca su dobrano drugacija.
Mi smo tada imali kult furanja na navijace, na malo uzbudljiviji zivot i sl. Sa 14 prvo gostovanje, Mostar vozom itd.itd.
Danas je sve puno drugacije. Cast izuzetcima.
Sad djecu vodaju u skolu do 8 razreda. I kad krenu u srednju stopamu vrijeme ako 10 minuta kasni zovega na mobitel ako se nejavi zove komsiju zove skolu, a djeca im youtuberi
Posto sam ja ratna generacija pustali su, a vjerovo il ne bio sam dobar sa padezima jutivanju prvoj drugoj palatelizaci. Nisam bio los ni u pismenim vjezbama. Bjezanje sa casova na utakmice treninge (treniro fudbal) su ugrozile moj raskosni talenat sto se tice skole.samoSA je napisao/la: ↑07 mar 2026, 12:33I prodje li u skoli bgt sa ovakvom gramatikom?Pitar6785 je napisao/la: ↑06 mar 2026, 16:30Ja sa 11 godina nikog nisam pito, jer stari je teski zeljovac poznat u citavom naselju, tako da mu nije to odgovaralo, a stara je srala vise radi toga da bi njega osvjestila i da mi on nebi dao. Posto 1996 dosta djece ginulo na mine skidajuci bajar almini zalazili su u minska polja, od jarana mi otac pogino kad je otiso da obidje stan cetnik svezo minu za vrata pa se bojala. Pogrbavici one zgrade bile sve s j e bane pa je stari govorio njoj nejde on dole on ide gore gdje groblje. Tako da sam presto pitat ono odem ako dobijem batine od njih ureduje boli 5-10 minuta prodje onda opet sledece sedmice isto 5-6 puta istucu onda vidjeli da nema fajde pa su poceli govorit nemoj samo propast u skoli, i bjezat scasova. Ja mislim da sam 1997 cinimi se bio prisiljen da budem u skoli protiv Celika tad sam nosio tranzistor znam da je zakrco na casu biologije zvali mi starog da dodje u skolu kazu snizilimi vladanje jer sam sluso prenos umene stari doso kaze niste trebali snizit mu vladanje mogli ste ga samo zapisat u svesku.. znam da je bilo 2:1 bio penal na ivici sesnesterca sviro nam penal, Rusi su se nesto zalili da he bili van al na kraju penaltikHajdeee je napisao/la: ↑06 mar 2026, 13:35Ja vec sa 13 god nikoga nisam pitao smijem li na utakmice, vec sam poceo sa rajom ici sam. Danasnja djeca su dobrano drugacija.
Mi smo tada imali kult furanja na navijace, na malo uzbudljiviji zivot i sl. Sa 14 prvo gostovanje, Mostar vozom itd.itd.
Danas je sve puno drugacije. Cast izuzetcima.
Sad djecu vodaju u skolu do 8 razreda. I kad krenu u srednju stopamu vrijeme ako 10 minuta kasni zovega na mobitel ako se nejavi zove komsiju zove skolu, a djeca im youtuberi
cestitam, ovo je najgluplji post u historiji ovog forumaAntikloc je napisao/la: ↑07 mar 2026, 11:49FK Sarajevo ima ogromnu vojsku navijaca ali oni ne dolaze na utakmice i nece dolaziti. To nije nesto sto ce rijesiti reklamnim kampanjama,niti uslovnoscu stadiona. Razlozi su mnogo dublji,rjesenja su puno teza.
Sarajevo je izgubilo identitet. Sarajevo je gradski,mahalski klub,nije regionalni tipa Hajduka,Zvezde,Veleza. Sarajevu publika sa strane ne predstavlja vise od 3-5 % navijaca.
Gubitak identiteta je poceo privatizacijom,drugi ozbiljan udarac je dolazak Mirvica i njegovih Amerikanaca. Ogromna vecina navijaca Sarajeva Mirvica ili mrzi ili prezire. Druga stvar je visegodisnji nedostatak sportskih uspjeha. Tavorenje od 3-4 mjesta je neatraktivno i ljudi to smatraju ublehom i prevarom i ne zele biti dio toga.
Kako povratiti navijace . Jednostavno ali prakticno neizvodivo.
1. Promjena upravljacke strukture. Dolazak nekoga ko ce vise djelovati iz sjene,sa osjecajom i ko ce biti vise skoncentrisan na sportske uspjehe i ostvarivanje profita kroz rezultate.
2. Formiranje tima,prepoznatljivog i brendiranog. Tima koji ce imati 1-2 zvijezde,miljenike publike,koji ce igrati za klub nekoliko godina u kontinuitetu. Zvijezde moraju biti Sarajlije,Bosnjaci,muslimani. Ili barem dvije od tih kategorija. Sve nase zvijezde i legende su ovo ispunjavale i drugacije ne moze. Ferhatovic,Musemici,Susic,Turkovic,Skoro. Recimo Ljajic je dokaz,kako je brzo stekao enormnu popularnost,jer se uklapa. No,on iako je solidan igrac je prestar,da bi bio trajno rjesenje.
3. Sportski uspjesi. Ovo je povezano sa 2. Konstantan,uigran tim ,sa jakim igracima bi postizao uspjehe,bio atraktivan i rado gledan.
No,kao sto rekoh,mada izgleda jednostavno,prakticno je neizvodivo. Trenutni vlasnici,Mirvic i njegovi Amerikanci u sprezi sa ona dva hercegovacka razbojnika ,sigurno nisu spremni ulagati u tim ,ni u stvaranje rezultata. Sarajevo im treba samo kao tranzitna stanica za preprodaju djece. Razvojni klub,njihovog sitnog biznisa. To,ljudi prepoznaju i ne zele biti dio toga.