NBA 2025-26 Regular Season
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA 2025-26 Regular Season
Bitna su 38 poena, nema s kim igrati, pa i nemas kume kad hoces sve ti i da skocis i da.pepas loptu i da izvodis karafeke
-
TripleThreat
- Kontakt:
Nije do napada. Rijetko forsira, a uz to je i efikasan svakako.
Do odbrane je. Ono je baš preloše. Prije par mjeseci je bila diskusija oko Jokićeve odbrane, ali evo opet sam gledao kako je Mitch Robinson dvocifren protiv njega. S klupe. To baš puno toga govori.
Nije to samo ni loš u odbrani, nego često i ne pokušava. A i kad pokušava, jako često se loše pozicionira, pravi loše faulove. Napisao sam to tada, ali da opet ponovim da je meni teško pričati o nekom top 5-8 igraču u historiji koji je toliko loš odbrambeno.
Možda će me jham kvotati i spomenuti kako jako efikasan napad koji je ogromnim dijelom plod Jokićeve igre u napadu zapravo čini Jokića "ne toliko lošim" odbrambenim igračem jer se smanji broj posjeda protivničke ekipe, ali to je jako specifičan, subjektivan ugao posmatranja na krajnji produkt, a ne na Jokićevu odbranu kao zaseban segment. On je i dalje loš odbrambeni igrač.
Do odbrane je. Ono je baš preloše. Prije par mjeseci je bila diskusija oko Jokićeve odbrane, ali evo opet sam gledao kako je Mitch Robinson dvocifren protiv njega. S klupe. To baš puno toga govori.
Nije to samo ni loš u odbrani, nego često i ne pokušava. A i kad pokušava, jako često se loše pozicionira, pravi loše faulove. Napisao sam to tada, ali da opet ponovim da je meni teško pričati o nekom top 5-8 igraču u historiji koji je toliko loš odbrambeno.
Možda će me jham kvotati i spomenuti kako jako efikasan napad koji je ogromnim dijelom plod Jokićeve igre u napadu zapravo čini Jokića "ne toliko lošim" odbrambenim igračem jer se smanji broj posjeda protivničke ekipe, ali to je jako specifičan, subjektivan ugao posmatranja na krajnji produkt, a ne na Jokićevu odbranu kao zaseban segment. On je i dalje loš odbrambeni igrač.
"Your favorite player's favorite player" - MB
Udebljo se, spor, reakcije i sve . Evo dao je 28 poena, i efikasan bio iz igre, medjutim on kad je izasao (oko 9e minute do kraja), Portland je imao prednost, i bum 7 minuta nisu dali kos 16-0 nas run. Prosle sezone smo imali 4 igraca koji su igrali jaku timsku odbranu, tako da nije mu zastita obruca bila toliko exponirana jer su tesko ekipe dolazile do obruca, sad kad imas KD i Shepparda jebga ekipe dolaze do obruca i on je jednostavno igrac minusa jer ne moze cuvati obruc + ga bukvalno napadaju. I ove sezone se to toliko nije vidjelo jer je Adams stitio obruc (svi krivili napad). Trio Capela-KD-Sheppard ima net rating +20. Dok Sengun-KD-Sheppard ili je 0 ili minus (zaboravio sam), upravo zbog odbrane/zastite obruca.
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Nuggetsi bolji bili bez Jokića
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
Nisu, previse je jak ofanzivno mozda i najbolji passer lige. Ali je vecina ekipa skontalo pusti ga nek reseta, 30-40 poena sve dok drugi ne resetaju. Pogledaj eto zadnjih x tekmi protiv boljih ekipa, sve te ekipe pucaju 45%+ iz igre (blize 50%), i blizu 40% tricu. Ne mozes ti to nadoknaditi bez obzira sto imas najbolji napad lige, jer u tim tekmama i tvoj protvnik ima najbolji napad lige jer ne mozes nista odbraniti . Ali haj vidjet cemo jos dok Gordon udje u formu.
ma nista do POa, ne sekiram se sekunde ako se i Watson vrati, tamo je druga prica..5 utakmica u 7 dana, to samo nek prezive a vec eto Murray sjebo zglob...
@nez jesi'l spreman za veceras 
Pa lagano ce vas razbucati. Nece valjda baby jokic cuvati Wembya?
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Veceras ih ne moramo razbucati.Veceras je win-win situacija za nas.
Ako dobijemo, uvijek je fino mlatnuti mali HOU, a ako zijanimo, ostavljamo ih na 3.mjestu cime su MIN i DEN na 4.i 5.mjestu sto je fakticki idealno. Em bi ovi igrali medjusobno, em idu poslije na OKC.
HOU vec par sedmica "gazi" svoje startere po skoro 40min svaku noc.Oni su "mrtvi" do PO, a klupe izuzev malog Shepparda nemaju.Neka ih na 3.mjestu.
Ako dobijemo, uvijek je fino mlatnuti mali HOU, a ako zijanimo, ostavljamo ih na 3.mjestu cime su MIN i DEN na 4.i 5.mjestu sto je fakticki idealno. Em bi ovi igrali medjusobno, em idu poslije na OKC.
HOU vec par sedmica "gazi" svoje startere po skoro 40min svaku noc.Oni su "mrtvi" do PO, a klupe izuzev malog Shepparda nemaju.Neka ih na 3.mjestu.
-
TripleThreat
- Kontakt:
Ima danas baš predobrih utakmica. Celtics - Cavs, Knicks - Lakers, Rockets - Spurs.
"Your favorite player's favorite player" - MB
Mitchell se vratio, Tatum se vratio ima da gori 
edit:Prenos na SK3 i btw otkad sk opet prenosi nba?
edit:Prenos na SK3 i btw otkad sk opet prenosi nba?
- superFrankie
- Kontakt:
Za svoju drugu utakmicu nakon skoro godinu dana, Tatum izgleda jako jako dobro. Dosta bolje nego sto sam ja ocekivao
kako los sut cavsa 
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Moj @samke, hajde sto ne ide sut, to se desava, ali CLE ne moze nista da odbrani protiv jacih ekipa.To je problem.Previse je ovdje prosjecnih i ispodprosjecnih igraca u defanzivi.
Slazem se apsolutno, uz to Boston ima X faktor u vidu Pritcharda koji pogodi uvijek kada trebaNEZALAGANJE je napisao/la: ↑08 mar 2026, 19:24Moj @samke, hajde sto ne ide sut, to se desava, ali CLE ne moze nista da odbrani protiv jacih ekipa.To je problem.Previse je ovdje prosjecnih i ispodprosjecnih igraca u defanzivi.
samo da se zdravo udje, ne sekiram se
-
UmjetnikZijad
- Kontakt:
Lakersi bi trebali uduplati platu Lebronu za ovu sezonu samo da presjedi do kraja. Nije humano koliko su bolji bez njega.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.