Cvitanović ima moju podršku, ali nije sigurno da nekad zna gdje su problemi, kao i njegovi prethodnicifks74 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 13:15Zna i trener gdje su problemi, samo što to ne ide kako hoćeš. Bude tu i drugih uslova zbog kojih se problemi ne mogu riješiti.ErosViverosViv je napisao/la: ↑09 mar 2026, 11:51Da, ako ukazes na probleme koji su ociti i koji nas prate godinama - to je odmah tjeranje, nema misljenja izmedjuEno komsija sa 24/7 podrskom bas su dogurali
![]()
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Igrali smo najbolji fudbal, to je 100%. Mozemo ovako do sutra. Ti nabrajaj sve lose iz tog perioda ja cu sve dobro. Znam samo da je tada na tribinama bilo znatno vise raje, da jr generalno atmosfera bila puno bolja. Cak ni ovaj niz Cvitanovica nije probudio nesto sto smo sa Zekićem imali. A ti sad napisi da to nije tacno itd.Maroon1946 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 13:03Nismo igrali najbolji fudbal pod Zekicem to je 100% ako smo sa jednom ekipom uzeli duplu krunu. To nema nikakvog smisla reci ali ok. Ekipa 2014/15 bi ubila istu ekipu kao i ekipa 2018/19.nokee je napisao/la: ↑09 mar 2026, 12:04Najbolji fudbal smo igrali sa Zekicem poslije rata.Maroon1946 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 10:53
07.12.24 POS 0-0 FKS
22.02.25 FKŽ 0-0 FKS
08.03.25 VEL (2 crvena) 0-0 FKS
26.03.25 FKS 0-2 BOR
11.04.25 FKS 0-0 ZRI
19.04.25 BOR 2-0 FKS
22.04.25 FKS 0-0 SLO
10.05.25 FKS 0 - 1 ŠIR
18.05.25 VEL 2-2 FKS (2 crvena)
25.05.25 FKS 1-1 RAD
Ovo mi ne liči baš na dominaciju ali ok. Za 10 godina će se pričati da je ZZ naš najbolji trener u historiji kako je krenulo.
Najveću dominaciju smo imali sa Martinovicem.
To su činjenice. Volio ih neko il ne volio.
To sto si ti izvukao samo rezultate gdje nismo pobjedili, tebi na cast.
Oderemo na Kosevu rumune gdje ne znaju ni oni kako nisu dobili 4-5 golova.. koji kasnije idu u grupe, deru Mainza itd itd.. To nista?
Na svakom derbiju si raznio komsinice, na Grbavici 5 zicera fulis, na kosevu isto tako drugo poluvrijeme. Karindjaju te sudije protiv Sirokog (ponisten go Renana i Turkesa) cisto, Zrinjskog (penal ne svira) Posušja (penal ne svira) ubije te u Banja luci i pa opet dobijes itd itd.Milion zakidanja i opet drzao priključak.
Al kad si bezobrazan izbacis samo rezultate gdje nisi dobio bez posebnog objašnjenja..
Razmontirali smo Rumune na Kosevu to stoji ali sta se desilo u drugoj utakmici? To nisi spomenuo.
Igrali smo X sa Atalantom pa su nas ubili u drugoj tekmi, igrali smo 2-3 sa Borussiom na Kosevu pa u revansu nismo mogli meda. Kakve koristi od jedne dobre utakmice imamo ako se igraju dvije a mi se ne pojavimo u drugoj?
Na svakoj tekmi smo raznijeli Zelju - u jednoj tekmi bilo 0-0 imali smo puno sansi ali takodjer je i Zeljo mogao zabiti bar 2 gola. U drugom derbiju dobili 2-1, jesmo puno bolji ali rezultat je jedini pokazatelj realnosti.
Sto se kradje tice toga je bilo i bit ce jer klub nije u stanju da zastiti ekipu ili mozda nece da zastiti klub. Ali govoriti da smo mi igrali ko Barcelona 09' ali eto sudije nas upropastile svaku tekmu je smijesno. Ja sam 99% tih utakmica gledao i dobro znam o cemu pricam.
Jedno pitanje je li se ikad u historiji fudbala desilo da jedna ekipa dobije 4-0 drugu ekipu a onda nakon 3 dana ta ista ekipa izgubi 0-1 na svom stadionu od ekipe koja je bila razmontirana 4-0? Zasto je hrvatski Carlo Ancelotti promijenio toliko ekipu da smo uspjeli izgubiti? Lijep pozdrav!
EDIT
Nisam spomenuo jos jedan derbi - 1-1
Hajd vozdra
Edit: u svakom derbiju smo ih razmotirali, nismo sve dobili ali nadigrani su u svakom bili i tom 1-1 u drugom poluvremenu 4-5 zicera.
Zekic je napustio FK SARAJEVO pocetkom augusta 7 mjeseci nikoga jos nije angazovao kao trenera pa je poceo da radi kao tv sportski analiticar.
Zekic je prije 3-4 dana rekao da on voli fudbal gdje se igra Full presing, i kada je dosao u FK SARAJEVO dobio je igrace za tako nesto.
Pod vodstvom Zekica jesmo totalno i brutalno osteceni i smatram da je sve bilo ok sa sudjenjem da bi se boriki za titulu do zadnjeg kola.
Ali……
ZEKIC JE UZEO DA VODI FK SARAJEVO IZKLJUCIVO ZATO STO SMO MU MI BILI JEDINA OPCIJA (opcija Z).
On je tip koji voli i moze radit dugorocno samo HNL po mogucnosto Osjek. DOBRE PARE LOKALNI KLUB, klub bez ambicija, klub koji snatra uspjeh ako dodjes do 1/2 finala kupa das minute nekom junioru iz akademije od kojeg klub zaradi i tonje to.
Vraticu vas na pres kada je ZZ bio predstavljen, njegov bidy language je bio tako podcjenjivacki nezahvalan, a njegove rijeci su to i potvrdile. Ja nemam nista sa dovodjenjem mene belupo potrosio kad sam bio menager/trener nikad sebi to necu dozvolit bla bla bla.
Onda kraj sezone nisam odkucio hocul ostat na facetimu sam sa murvicem 3 sata dnevno, sve to pokazuje meni neku vrstu mrzovolje za radom, postavio se tako da ga FK SARAJEVO moli da je on nivo trenera tako visok da FK SARAJEVO NEMOZE NIKAD IMAT. I onda jedno kolo remi OSTAVKA, ja neznam da se ovo ikad desilo u histori pl bh.
7 mjeseci 10 trenera se promjenilo u hnl i gle cuda nikoga nece da angazuje. Tezak za saradnju nije lojalan i trener koji je spreman unistit klub ako nije sve 100% po njegovom, kako on vidi.
Koliko god ZZ dobro vodio FK SARAJEVO u sezoni 24/25 usro je sve ostavkom. Ok je ostavka al bar si trebao reci posle radnika mirvicu, slusaj ja sam odlucio da idem nemam sta da dam vise ovoj ekipi ako hoces vodicu jos protiv sloge ili nek moji pomocnici vode kako hoces tako da vi mozete nac zamjenu jer znam da je ovo iz vedra neba i da vam treba 7-10 dana da nadjete nekog. Ovako nesto ili slicno je partizani uradio.
Za razliku od Zekica, Mario je dosao u mnogo tezoj okolnosti jer je dosao nakon 9 kola, gdje imas 9 bodova 23 gola primljeni tezak poraz u derbiju 6 igraca najbolji povrijdjenih dolaziti zrinjski, dolazis u ekipu koju su vodila 3 trenera u 9 utakmica, i opet je covjek po dolasku pokazao 10x vise zadovoljstva sto je trener FK SARAJEVA, pokazao je posvecenost i pokazao je da ono sto je Zekic uradio na kraju da nikad nece uradit. Takodje prilagodio se ekipi i pistavio ekipu da igra onako kako ce klubu FK SARAJEVU NAVIJACIMA TOG KLUBA DONIJET NAJVECU BENEFICIJU A TO SU BODOVI. Nije ekipu podredjivao sebi da pokaze kako se ugra full presing pa onda ekipa napravi jednu kontru i ti izgubis 0-1. Ili rastavis na proste faktore trnavu u prvij odes u revans popijes 3 gola isto tako sa crajovom isto tako sa zrinjskim borcem pojefis u bl ljudi te oderu u sarajevu. Nemas kontinuitet
Mnogo vise cjenim Marija od zorana. Iako smatram da je zz kao trener bolji steateg vidi se da ima vise iskustva
Zekic je prije 3-4 dana rekao da on voli fudbal gdje se igra Full presing, i kada je dosao u FK SARAJEVO dobio je igrace za tako nesto.
Pod vodstvom Zekica jesmo totalno i brutalno osteceni i smatram da je sve bilo ok sa sudjenjem da bi se boriki za titulu do zadnjeg kola.
Ali……
ZEKIC JE UZEO DA VODI FK SARAJEVO IZKLJUCIVO ZATO STO SMO MU MI BILI JEDINA OPCIJA (opcija Z).
On je tip koji voli i moze radit dugorocno samo HNL po mogucnosto Osjek. DOBRE PARE LOKALNI KLUB, klub bez ambicija, klub koji snatra uspjeh ako dodjes do 1/2 finala kupa das minute nekom junioru iz akademije od kojeg klub zaradi i tonje to.
Vraticu vas na pres kada je ZZ bio predstavljen, njegov bidy language je bio tako podcjenjivacki nezahvalan, a njegove rijeci su to i potvrdile. Ja nemam nista sa dovodjenjem mene belupo potrosio kad sam bio menager/trener nikad sebi to necu dozvolit bla bla bla.
Onda kraj sezone nisam odkucio hocul ostat na facetimu sam sa murvicem 3 sata dnevno, sve to pokazuje meni neku vrstu mrzovolje za radom, postavio se tako da ga FK SARAJEVO moli da je on nivo trenera tako visok da FK SARAJEVO NEMOZE NIKAD IMAT. I onda jedno kolo remi OSTAVKA, ja neznam da se ovo ikad desilo u histori pl bh.
7 mjeseci 10 trenera se promjenilo u hnl i gle cuda nikoga nece da angazuje. Tezak za saradnju nije lojalan i trener koji je spreman unistit klub ako nije sve 100% po njegovom, kako on vidi.
Koliko god ZZ dobro vodio FK SARAJEVO u sezoni 24/25 usro je sve ostavkom. Ok je ostavka al bar si trebao reci posle radnika mirvicu, slusaj ja sam odlucio da idem nemam sta da dam vise ovoj ekipi ako hoces vodicu jos protiv sloge ili nek moji pomocnici vode kako hoces tako da vi mozete nac zamjenu jer znam da je ovo iz vedra neba i da vam treba 7-10 dana da nadjete nekog. Ovako nesto ili slicno je partizani uradio.
Za razliku od Zekica, Mario je dosao u mnogo tezoj okolnosti jer je dosao nakon 9 kola, gdje imas 9 bodova 23 gola primljeni tezak poraz u derbiju 6 igraca najbolji povrijdjenih dolaziti zrinjski, dolazis u ekipu koju su vodila 3 trenera u 9 utakmica, i opet je covjek po dolasku pokazao 10x vise zadovoljstva sto je trener FK SARAJEVA, pokazao je posvecenost i pokazao je da ono sto je Zekic uradio na kraju da nikad nece uradit. Takodje prilagodio se ekipi i pistavio ekipu da igra onako kako ce klubu FK SARAJEVU NAVIJACIMA TOG KLUBA DONIJET NAJVECU BENEFICIJU A TO SU BODOVI. Nije ekipu podredjivao sebi da pokaze kako se ugra full presing pa onda ekipa napravi jednu kontru i ti izgubis 0-1. Ili rastavis na proste faktore trnavu u prvij odes u revans popijes 3 gola isto tako sa crajovom isto tako sa zrinjskim borcem pojefis u bl ljudi te oderu u sarajevu. Nemas kontinuitet
Mnogo vise cjenim Marija od zorana. Iako smatram da je zz kao trener bolji steateg vidi se da ima vise iskustva
Ko god može neka se pojavi u Mostaru!
Ekipa treba podršku!
Ekipa treba podršku!
- Jet2Holiday
- Kontakt:
Navijacima trebaju rezultati, borba,volja i zelja na terenu da hoces da pobjedis i budes bolji !!!
Mislim da je vrijeme da ovo prvo bude fokus, pa onda davati nekome neosnovano podrsku.
Dugo je 5 godina kako su nam šupak svi redom dobro otvorili, a mi kao sutimo i dajemo kao podrsku.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
Utakmice sezone za nas. Najveći ispit do sada, kako za Cvitanovića i ekipu, tako i za navijače.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
Ne trebamo ni igrati u srijedu kakva postava sudi 
Velez i listica ce zavrsiti ispred nas.
Ako budemo peti na kraju bice to uspjesna sezona za nas.
-
rimljanin90
- Kontakt:
-
rimljanin90
- Kontakt:
I ti si vala smorioJet2Holiday je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:35Navijacima trebaju rezultati, borba,volja i zelja na terenu da hoces da pobjedis i budes bolji !!!
Mislim da je vrijeme da ovo prvo bude fokus, pa onda davati nekome neosnovano podrsku.
Dugo je 5 godina kako su nam šupak svi redom dobro otvorili, a mi kao sutimo i dajemo kao podrsku.
Non leggere i miei commenti, rana. Se la verità ti dà fastidio, vai all'argomento dei ferrovieri. Lì troverai bugie che fanno al caso tuo.rimljanin90 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 17:39Jesi smor, de sjasi malo
-
Hordas1990
- Kontakt:
Koji je sad ovo jezik?
Protiv Ljajića podnesena prijava kao razlog verbalni napad, dok je protiv Bralića podnesena uslijed naguravanja
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Žabarski, da i rimljanin nesto skonta kad je vec tu.
- MaroonWhite1946
- Kontakt:
Apsolutno se slazem, nema tu ni igraca ni taktike, ni trenera ni kluba da moze protiv ovakvog sistema. Samo mi je zao sto dijete dodje na Kosevo da gleda fudbal i bodri klub a na kraju gleda onaj kriminal, nema tu buducnosti..zagorski je napisao/la: ↑07 mar 2026, 23:05Ova liga je vec odavno izgubila smisao, a NS je okupirana institucija kao i niz drugih drzavnih institucija preko kojih se neprijatelji drzave sada vec otvoreno bahate i rade na tome da se i liga i drzava ogadi svima,a sve to zaradi visih politickih i nacionalistickih ciljeva.
U svemu tome je opet problem ta cuvena B komponenta koja je vec odavno nevitna tj potkupljena i korumpirana i tu lezi sustina problema, dok se tu ne dese neke radikalne promjene na bolje nema ovdje selameta.
...sve drugo ce proci! 🇱🇻
-
rimljanin90
- Kontakt:
soffiami il cazzoBrundoo je napisao/la: ↑09 mar 2026, 17:45Non leggere i miei commenti, rana. Se la verità ti dà fastidio, vai all'argomento dei ferrovieri. Lì troverai bugie che fanno al caso tuo.
rimljanin90 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 19:06soffiami il cazzo
Pa ti ne mrdaj iz kuće i čekaj puno bolje dane. Šta drugo da kažem?Jet2Holiday je napisao/la: ↑09 mar 2026, 15:35Navijacima trebaju rezultati, borba,volja i zelja na terenu da hoces da pobjedis i budes bolji !!!
A otkako je došao Cvitanović igra se puno bolje, bolji su rezultati, više je borbe, itd. Pobijedili se Borac i Zrinjski, komšije se rasturile, odbrana se utegnula, eto da ne nabrajam dalje.
I šta sad hoćeš? Osvojena titula u februaru, martu iako smo zaostajali gomilu bodova? Ili hoćeš da se kup osvoji u četvrtifinalu, u martu?
Šta hoćeš od Cvitanovića i igrača?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.