26.03.2026. Vels - BiH
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
-
bordobijeli
- Kontakt:
Re: 26.03.2026. Vels - BiH
Svi nesto kukate na odbranu a nama najveći problem i to ubjedljivo vezni red. Nas vezni red protiv Austrije i Cipra nije mogao zadržati loptu i odigrati vise od 3 pasa a to je ključ protiv Welsa da smiris njihovu agresivnost i presiing.
Poucen neki prijasnjim iskustvima nama je bitno da rano ne povedemo. Vece su nam sanse ako na poluvremenu bude 0-0 nego 0-1. To sam rekao i u Becu kad je Tabakovic zabio za 0-1, mi se jednostavno ne mozemo branit u bunkeru 45+ minuta a da ne primimo ni 1 imamo previse potentne igrace prema naprijed steta je to ne koristit.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Bravo!Kaunas je napisao/la: ↑09 mar 2026, 22:12Poucen neki prijasnjim iskustvima nama je bitno da rano ne povedemo. Vece su nam sanse ako na poluvremenu bude 0-0 nego 0-1. To sam rekao i u Becu kad je Tabakovic zabio za 0-1, mi se jednostavno ne mozemo branit u bunkeru 45+ minuta a da ne primimo ni 1 imamo previse potentne igrace prema naprijed steta je to ne koristit.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Ma mi smo smotana repka.Kaunas je napisao/la: ↑09 mar 2026, 22:12Poucen neki prijasnjim iskustvima nama je bitno da rano ne povedemo. Vece su nam sanse ako na poluvremenu bude 0-0 nego 0-1. To sam rekao i u Becu kad je Tabakovic zabio za 0-1, mi se jednostavno ne mozemo branit u bunkeru 45+ minuta a da ne primimo ni 1 imamo previse potentne igrace prema naprijed steta je to ne koristit.
Nek se ugleda Barbarez Getafea kako su igrali protiv Reala kad su poveli
Mi ne znamo nit bacit se, niti glumiti, nista. Samo igraj, igraj, igraj.
Kad se sjetim Begovica kako baca brzo loptu poslje kornera protiv Belgije kuci a vodimo 3-2
Sa Džekom sve pada u vodu ako bude igrao 90 minuta znamo da hoće... Protiv Austrije svaki duel izgubio..vise ne moze proći igraca 1 na 1... Samo je koristan na prekidima i to je to...Kaunas je napisao/la: ↑09 mar 2026, 22:12Poucen neki prijasnjim iskustvima nama je bitno da rano ne povedemo. Vece su nam sanse ako na poluvremenu bude 0-0 nego 0-1. To sam rekao i u Becu kad je Tabakovic zabio za 0-1, mi se jednostavno ne mozemo branit u bunkeru 45+ minuta a da ne primimo ni 1 imamo previse potentne igrace prema naprijed steta je to ne koristit.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
A dobro Danso je klasa od stopera ne pamtim kad je neki stoper onako ustopao nekoga nije mu dao da primi loptu.rishovski je napisao/la: ↑09 mar 2026, 22:54Sa Džekom sve pada u vodu ako bude igrao 90 minuta znamo da hoće... Protiv Austrije svaki duel izgubio..vise ne moze proći igraca 1 na 1... Samo je koristan na prekidima i to je to...Kaunas je napisao/la: ↑09 mar 2026, 22:12Poucen neki prijasnjim iskustvima nama je bitno da rano ne povedemo. Vece su nam sanse ako na poluvremenu bude 0-0 nego 0-1. To sam rekao i u Becu kad je Tabakovic zabio za 0-1, mi se jednostavno ne mozemo branit u bunkeru 45+ minuta a da ne primimo ni 1 imamo previse potentne igrace prema naprijed steta je to ne koristit.
Ne bi bolje odigrao ni Tabakovic ni Demirovic na njegovom mjestu.
Dzeko kakav god da je i dalje je za 2 klase bolji od ostalih napadaca sa spiska.
Ok nije za 90 minuta al 60 moze isporucit sigurno po onda daj Tabakovica al taj se nece sastavit sa loptom sigurno.
15.10.2013.
Dzeko je u prajmu mogao ukrkit Dansa na ledja i igrat tekmu bez problema te generalno stopere poput njega.Kaunas je napisao/la: ↑09 mar 2026, 22:59A dobro Danso je klasa od stopera ne pamtim kad je neki stoper onako ustopao nekoga nije mu dao da primi loptu.rishovski je napisao/la: ↑09 mar 2026, 22:54Sa Džekom sve pada u vodu ako bude igrao 90 minuta znamo da hoće... Protiv Austrije svaki duel izgubio..vise ne moze proći igraca 1 na 1... Samo je koristan na prekidima i to je to...Kaunas je napisao/la: ↑09 mar 2026, 22:12Poucen neki prijasnjim iskustvima nama je bitno da rano ne povedemo. Vece su nam sanse ako na poluvremenu bude 0-0 nego 0-1. To sam rekao i u Becu kad je Tabakovic zabio za 0-1, mi se jednostavno ne mozemo branit u bunkeru 45+ minuta a da ne primimo ni 1 imamo previse potentne igrace prema naprijed steta je to ne koristit.![]()
Dzeko kakav god da je i dalje je za 2 klase bolji od ostalih napadaca sa spiska.
Ok nije za 90 minuta al 60 moze isporucit sigurno po onda daj Tabakovica al taj se nece sastavit sa loptom sigurno.
Ne bi niko odigrao bolje od njega jer je utakmica bila takva sama po sebi a i covjeku je 39 godina pa ocekivat da ponovi u 3 dana po 90 minuta onako intenzivnog ritma na najvecem nivou za nekog u tim godinama je bas nerealno.
A to da Dzeko nije za vise od 60 minuta je davno apsolvirana prica, ne znam samo kako to sam vise ne vidi i udostoji se reci selektoru kad ovaj vec ne smije/nece da ga izvadi jer ce pomoc i reprezentaciji i sebi.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Danso **** od stopera, standardni u Tottenhamu koji ispada iz lige haman.Kaunas je napisao/la: ↑09 mar 2026, 22:59A dobro Danso je klasa od stopera ne pamtim kad je neki stoper onako ustopao nekoga nije mu dao da primi loptu.rishovski je napisao/la: ↑09 mar 2026, 22:54Sa Džekom sve pada u vodu ako bude igrao 90 minuta znamo da hoće... Protiv Austrije svaki duel izgubio..vise ne moze proći igraca 1 na 1... Samo je koristan na prekidima i to je to...Kaunas je napisao/la: ↑09 mar 2026, 22:12Poucen neki prijasnjim iskustvima nama je bitno da rano ne povedemo. Vece su nam sanse ako na poluvremenu bude 0-0 nego 0-1. To sam rekao i u Becu kad je Tabakovic zabio za 0-1, mi se jednostavno ne mozemo branit u bunkeru 45+ minuta a da ne primimo ni 1 imamo previse potentne igrace prema naprijed steta je to ne koristit.![]()
Protiv Palacea je bio smijesan, onaj Sarr ga je unistio a nije on bas neki top napadac.
Dzekino je proslo, ali to sto zabija u drugoj ligi njemacke prevari ljude da je on i dalje onaj isti Dzeko. Edin samo moze igrati zadnjih 30 minuta ili prvih 60, ako igra 90+ onda sigurno cemo igrati s igracem manje poslje 60e kao protiv Austrije
Ukoliko bude zdrav, Džeko počinje obje utakmice, ja u to nemam nikakve dileme. Zapravo to je jedina stvar kod koje sam siguran po pitanju Barbarezovog izbora.
Mislim ja bih sada znao nabrojati početnu postavu protiv Velsa koju bi, čistom logikom, odabrao svaki od naših prethodnih pa barem pet selektora (a vjerovatno i 90% navijača), ali sam za Barbareza siguran da će iznenaditi sa jednim ili dvojicom igrača koji se možda ne očekuju u prvih 11.
Ipak, Džeko je 100% siguran u prvih 11, pa čak ni Barbarezeve taktičke ludorije nisu toliko moćne da bi njega na klupi ostavio. Džeko=reprezentacija i to je tako.
Ono što meni daje neko olakšanje kao navijaču je zdrav Demirović koji bi trebao biti u prvih 11, i to je odmah drugačija situacija. Po meni, Džeko je u polju najlošije odigrao zadnje tri tekme u kvalama (Kipar, Rumunija i Austrija), i to baš tri utakmice u kojima smo bili bez Demira. Mislim da to nije slučajno, jer Demirović trči k'o lud, a zna i zadržati loptu i odigrati nešto i to je odmah mnogo mnogo lakše za Edina u odnosu na to kada igra sam u napadu (kao na Kipru) ili recimo kad je u paru sa Baždarom (Rumunija) koji nije taj kvalitet odnosno sa Tabakovićem (Austrija) koji nije taj tip igrača.
Mada, ima još jedna stvar, da smo mi kako treba posloženi i kvalitetni od golmana do Džeke, ne bi Džekino igranje bilo toliki problem da se ne lažemo. Ima tu (dosta) većih problema od Edina.
Mislim ja bih sada znao nabrojati početnu postavu protiv Velsa koju bi, čistom logikom, odabrao svaki od naših prethodnih pa barem pet selektora (a vjerovatno i 90% navijača), ali sam za Barbareza siguran da će iznenaditi sa jednim ili dvojicom igrača koji se možda ne očekuju u prvih 11.
Ipak, Džeko je 100% siguran u prvih 11, pa čak ni Barbarezeve taktičke ludorije nisu toliko moćne da bi njega na klupi ostavio. Džeko=reprezentacija i to je tako.
Ono što meni daje neko olakšanje kao navijaču je zdrav Demirović koji bi trebao biti u prvih 11, i to je odmah drugačija situacija. Po meni, Džeko je u polju najlošije odigrao zadnje tri tekme u kvalama (Kipar, Rumunija i Austrija), i to baš tri utakmice u kojima smo bili bez Demira. Mislim da to nije slučajno, jer Demirović trči k'o lud, a zna i zadržati loptu i odigrati nešto i to je odmah mnogo mnogo lakše za Edina u odnosu na to kada igra sam u napadu (kao na Kipru) ili recimo kad je u paru sa Baždarom (Rumunija) koji nije taj kvalitet odnosno sa Tabakovićem (Austrija) koji nije taj tip igrača.
Mada, ima još jedna stvar, da smo mi kako treba posloženi i kvalitetni od golmana do Džeke, ne bi Džekino igranje bilo toliki problem da se ne lažemo. Ima tu (dosta) većih problema od Edina.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
I kao takav ulazi sa klupe da nas vadi protiv San Marina.Edincapitano je napisao/la: ↑09 mar 2026, 23:11Danso **** od stopera, standardni u Tottenhamu koji ispada iz lige haman.Kaunas je napisao/la: ↑09 mar 2026, 22:59A dobro Danso je klasa od stopera ne pamtim kad je neki stoper onako ustopao nekoga nije mu dao da primi loptu.![]()
Protiv Palacea je bio smijesan, onaj Sarr ga je unistio a nije on bas neki top napadac.
Dzekino je proslo, ali to sto zabija u drugoj ligi njemacke prevari ljude da je on i dalje onaj isti Dzeko. Edin samo moze igrati zadnjih 30 minuta ili prvih 60, ako igra 90+ onda sigurno cemo igrati s igracem manje poslje 60e kao protiv Austrije![]()
Dzeko ce poceti obje sto kaze Raonfa tu nema nikakve dileme samo je pitanje hoce li igrati 90 ili ne.
15.10.2013.
A eto inace PSV daje milione neke, dali za Mana i to je to. I u psvu su vazda klinci igrali i prodavali se, uz dva tri iskusna. I Lajpcig je po toj logici razvojni, i svi. Pricate o Salzburgu kao da je Volendam. To sto imaju krizu zadnje dvije godine nista ne znaci, sbaki klub ima.s4mke je napisao/la: ↑09 mar 2026, 17:52IgraLI, u tom i jest poenta, da nisu razvojni klub platili bi nekog dokazanog igraca kao sto je npr PSV doveo Mana.dedo26 je napisao/la: ↑09 mar 2026, 16:17Cuj razvojni klub, pa nije Lifering. Igrali su ljudi godinama ligu prvaka i borili se za titulu. Nije to neki B tim, o cemu ti pricas.
PSV jeste jaci klub to nema sumnje, ali jasno je da je Alajbegovic veci talent od Esmira, ali i Esmir je igracina i nadat se da ce napredovati.
Vidis da najvise eksploatisu ove crnce iz afrike i na sta to lici zapravo, eto de nek plate nekog 10m dokazanog igraca hoce malo sutra.
Sta mislis bil u PSV igrao Alajbegovic ispred Perisica il bi on dobijao minute na kapaljku kao Esmir?
A sto se tice da li bi Kerim igrao umjesto Perisica, da, mislim da sigurno bi, samo ne bas svaku. Mijesali bi se sig. Jos niste svjesni kakav je talent Kerim.
Smiješno je uopšte osporavati Kerima, da nema malog u Salzburgu, jedva bi u top6 upali i borbu za prvaka.
Da nije opet neko sr4nje izmedju Barbareza i igraca. Mahmica nema koji se ocekivao, ali nema ni Malica koji se druzi sa Mahmicem.
Anel i Dennis v2 ??
Anel i Dennis v2 ??
-
19vendetta87
- Kontakt:
Mahmic se ocekivao samo ovdje na forumu. Nikad njega nisu spomenuli Barbarez ili Spahic na pressicama.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Mahmić nema papire i nije poznato da želi igrati za nas. Bez obzira što je neko na forumu napisao da dolazi igrač na M.
-
HeavyBassBlues
- Kontakt:
Ja se nesto plaho ni ne razumijem, ali kontam: susrest ce se dvije razlicite skole fudbala, odnosno dva razlicita pristupa. U tome vidim nasu sansu. Po mome skromnom misljenjz, ne treba se prilagođavati Wales-ovim igračima. Ako uđemo sa njima u trku, odmah smo izgubili. Mada se ja nista ne pitam, a i bolje da je tako, izveo bih malko drugaciju postavu (s lijeva na desno):
Vasilj,
Kolašinac - Muharemović - Čelik - Dedić,
Šunjic - Tahirovic,
Barjaktarevic - Demirovic - Memic,
Tabakovic.
Ovako bih poceo. Demirovic moze igrati tu laznu desetku, ili kako se to vec zove. Svojom trkom moze pritiskati zadnju liniju Walesa. Obzirom da se zna da oni nisu neki kreatori, mislim da bi bilo produktivno pokusati sjeci njihovu tranziciju u samom zacetku. S druge strane, Tabakovic je harlovina i moze se nosati sa njihovim stoperima. E sad jedino ako nije na spisku, nisam upratio. Dzeko, a niti bilo koji drugi napadac, nema tu sta traziti.
Eventualno, ako budrmo morali ganjati rezultat, onda se prebaciti na 343. Ako budemo igrali 442 i 352, meni se cini da nemamo puno sanse. Obje te formacije su trkacki zahtjevne, a mi Walesu ne mozemo parirati u tom segmentu.
Također, Čelika odmah u prvu postavu. Mlad je, Francuzi su ga ojacali, prije ce se on nosati sa Velšanima, nego iskusniji, ali sporiji i slabiji Katic.
Jedina bi mi dilema bila Alajbegovica umjesto Memica. Isto radi snage i mladosti.
Svakako pokusati nesto i na vic, improvizaciju i bezobrazluk. Prodat im neki marifetluk. Tu su Velšani trube. Uglavnom, dosza stvari se mora poklopiti da prođemo dalje.
Vasilj,
Šunjic - Tahirovic,
Tabakovic.
Ovako bih poceo. Demirovic moze igrati tu laznu desetku, ili kako se to vec zove. Svojom trkom moze pritiskati zadnju liniju Walesa. Obzirom da se zna da oni nisu neki kreatori, mislim da bi bilo produktivno pokusati sjeci njihovu tranziciju u samom zacetku. S druge strane, Tabakovic je harlovina i moze se nosati sa njihovim stoperima. E sad jedino ako nije na spisku, nisam upratio. Dzeko, a niti bilo koji drugi napadac, nema tu sta traziti.
Eventualno, ako budrmo morali ganjati rezultat, onda se prebaciti na 343. Ako budemo igrali 442 i 352, meni se cini da nemamo puno sanse. Obje te formacije su trkacki zahtjevne, a mi Walesu ne mozemo parirati u tom segmentu.
Također, Čelika odmah u prvu postavu. Mlad je, Francuzi su ga ojacali, prije ce se on nosati sa Velšanima, nego iskusniji, ali sporiji i slabiji Katic.
Jedina bi mi dilema bila Alajbegovica umjesto Memica. Isto radi snage i mladosti.
Svakako pokusati nesto i na vic, improvizaciju i bezobrazluk. Prodat im neki marifetluk. Tu su Velšani trube. Uglavnom, dosza stvari se mora poklopiti da prođemo dalje.
Da, što ne mijenja da je zasad zadnje da igra za Austriju.SanaBosna je napisao/la: ↑10 mar 2026, 07:14igrao je prije Mahmic za U19 nase drzave a prije toga U17 Austrije i jednu utakmicu odigrao za U21 Austrije
Ko ce znati, mozda cekaj poslje baraz da zove nove igrace, od toliko silni novinara zar iko nije u stanje pitati te momke da li zele ili da li je bilo ikakav kontak od strane savez
meni je neshvatljivo da si odlucio ovoliki post ostaviti, a da barem nisi pogledao spisak pozvanih igraca.HeavyBassBlues je napisao/la: ↑10 mar 2026, 06:41Ja se nesto plaho ni ne razumijem, ali kontam: susrest ce se dvije razlicite skole fudbala, odnosno dva razlicita pristupa. U tome vidim nasu sansu. Po mome skromnom misljenjz, ne treba se prilagođavati Wales-ovim igračima. Ako uđemo sa njima u trku, odmah smo izgubili. Mada se ja nista ne pitam, a i bolje da je tako, izveo bih malko drugaciju postavu (s lijeva na desno):
Vasilj,
Šunjic - Tahirovic,
Tabakovic.
harlovina je na spisku:-)
da, imaju oni kreatore puno bolje od nasih:-)
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, BiH26, boki86, Boltsna, darker10, DeeWa, denza, Faraon iz Visokog, fukara87, General505, GoldenLilies, Google Adsense [Bot], HariTz, hujdur007, Jurica95, legendarnadruga, MiranGlasnic, Mocvara1991, moreno123, Muumii, nebeskasila, Pensioner26, Proximic, PSV, random11, signalidunapark, Zglavkar, zikerrz21 i 206 gostiju.