FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
11%
Drugi
38
10%
Treći
120
32%
Četvrti
75
20%
Peti
33
9%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
3%
Ispadamo iz lige
30
8%

Ukupno glasova: 374

Pitar6785
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pitar6785 » 11 mar 2026, 05:09

Mozda se ovde mnogi nece slozit sa mojom konstatacijom ali sta da se radi, idemoje ispisat.

Sloga zrinjski radnik FK SARAJEVO ce bit u 1/2 finalu i u tom slucaju zrinjski ce nam doc na megdan dali u finalu il polu finali ali njih ako uzmemo uzecemo kup

Al da se vratim nasoj ekipi i losim stvarima koje sam uoci

Sporost; prespori smo u kontrama polu kontrama, samim tip tesko se vracamo u odbranu i samim tim tesko prekidamo iste, DOK JE U TOM SEGMENTU VELEZ ZA NIJANSU BOLJI.

Imamo problema sa brzim prenosom lopte dugim pasom STO PO MOM SUDU JE DO TRENERA.

Nemamo te sitne duple pasove, a ni dribling jedan na jedan.

Odbrana je popustila jer je dosta igraca TRENERSKOM KRIVICOM VAN FIRME ; Mujkic maroodza beganovic kupresak

Ja sutra nevidim kako mozemo zabit 2 gola a da neprimimo jedan.. Golman veleza je los sto se tice penala.

Ovisicemo o Ademu i brazilcu njih dvoicu ako zatvore gotovi smo..

Nemamo agresiju nemamo uigrane automatizme i spora smo ekipa

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 11 mar 2026, 08:32

kinosvra je napisao/la:
10 mar 2026, 23:50
slika

Ne znam da li je neko postavljao ranije ali ova firma iz BL je počela bušenje i ispitivanje zemljišta za nosive stubove za krov iza istoka.
nadam se da od ovog nista nece biti , gdje ces istok onakav sanirati

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 11 mar 2026, 09:01

Pa ne vjerujem da ce se sanirati, nego komplet rusiti i ponovo praviti

VolimoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la VolimoSarajevo » 11 mar 2026, 09:27

KarloIvandic je napisao/la:
11 mar 2026, 08:32
kinosvra je napisao/la:
10 mar 2026, 23:50
slika

Ne znam da li je neko postavljao ranije ali ova firma iz BL je počela bušenje i ispitivanje zemljišta za nosive stubove za krov iza istoka.
nadam se da od ovog nista nece biti , gdje ces istok onakav sanirati
Pa srusit ce se sve i teretana i spomenici.
Tako se bar pricalo

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 11 mar 2026, 09:44

Morpheus je napisao/la:
11 mar 2026, 00:03
Jet2Holiday je napisao/la:
09 mar 2026, 21:46
Nije FK Sarajevo od kad je Mario tu.

Vratis se par godina unazad i pogledas siru sliku.

Vise qurcobolje je bilo od svih u klubu mego sto su pokazali zelju da predstavljaju klub u najboljem svijetlu.

Evo primjer i Menala, kad pogledas njegov govor tjela na utakmici, sve ti bude jasno. Da ne govorim o drugim igracima.

Nikad losiji Borac u BL nije bio kao ovu zadnju utakmicu, mi ko pichke odigrali, sut na gol nismo napravili.
Jedina sansa ove sezone da istu izvucemo je kup, mi odigramo ko da je pripremna utakmica. Nikakve volje i zelje za pobjedom.
Tako se ne predstavlja najveci klub u drzavi. I jos more takvih utakmica, puno vise ih je bilo nego kvalitetno odigranih. To me i smeta, jer igraci ne znaju gdje su dosli, a niti imamo koga u klubu da mogu novim igracima objasniti ko je i sta je FKS.
Pa pričamo od perioda otkako je Mario kod nas. :rol: Šta Mario ima veze sa prethodnicima i šta on ima veze sa drugim neuspjesima? Nije ti ovo gledanje šire slike, nego pametovanje. Kažem ti pruži podršku, ti nećeš zbog "šire slike". Nećeš da pružiš podršku jer si eto godinama unazad razočaran pa eto što bi sad dao podršku. Sjajno. Nemam riječi. Eto da smo dobro odigrali i protiv Borca i protiv Veleža, ti bi našao druge dvije utakmice u kojima smo bili loši i rekao bi "ne može ovo ovako, bla, bla". Hoćeš da se svaka utakmica dobro odigra, odigrat će se dobro malo sutra. Samo da mi je znati gdje si bio sa ovakvim postovima prije poraza od Veleža i Borca, odnosno kada smo pobjeđivali i to bez primanja gola.
Izvrces sad pricu.
Sistem koji je trenutno u klubu nije dobar. Ljudi koji su u klubu nisu dobri
Igraci koji su u klubu nemaju muda i nebi trebali da budu uopste clanovi kluba.
Mario je nesto pozitivno u svom ovom sivilu, jer je pozitivan lik.
A to sto je on pozitivan ne mjenja cinjenicu da mi na terenu izgledamo ko Sloga.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

Silvester071
Kontakt:

Post Postao/la Silvester071 » 11 mar 2026, 09:47

Pitar6785 je napisao/la:
11 mar 2026, 05:09
Mozda se ovde mnogi nece slozit sa mojom konstatacijom ali sta da se radi, idemoje ispisat.

Sloga zrinjski radnik FK SARAJEVO ce bit u 1/2 finalu i u tom slucaju zrinjski ce nam doc na megdan dali u finalu il polu finali ali njih ako uzmemo uzecemo kup

Al da se vratim nasoj ekipi i losim stvarima koje sam uoci

Sporost; prespori smo u kontrama polu kontrama, samim tip tesko se vracamo u odbranu i samim tim tesko prekidamo iste, DOK JE U TOM SEGMENTU VELEZ ZA NIJANSU BOLJI.

Imamo problema sa brzim prenosom lopte dugim pasom STO PO MOM SUDU JE DO TRENERA.

Nemamo te sitne duple pasove, a ni dribling jedan na jedan.

Odbrana je popustila jer je dosta igraca TRENERSKOM KRIVICOM VAN FIRME ; Mujkic maroodza beganovic kupresak

Ja sutra nevidim kako mozemo zabit 2 gola a da neprimimo jedan.. Golman veleza je los sto se tice penala.

Ovisicemo o Ademu i brazilcu njih dvoicu ako zatvore gotovi smo..

Nemamo agresiju nemamo uigrane automatizme i spora smo ekipa
Najjaci lik na forumu.
Kontradiktoran u jednom te istom postu, te prolazimo medju 4, te on ne vidi u nastavku kako cemo proci 😂

Odličan, sa ovim pravopisnim greškama jos, popravi dan 😀

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 11 mar 2026, 10:39

boki86 je napisao/la:
11 mar 2026, 09:01
Pa ne vjerujem da ce se sanirati, nego komplet rusiti i ponovo praviti
ako je tako komplet rusenje i izgradnja nove tribine onda odlicna vijest :salut:

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 11 mar 2026, 10:50

11 mar 2026, 09:44
Izvrces sad pricu.
A to sto je on pozitivan ne mjenja cinjenicu da mi na terenu izgledamo ko Sloga.
Kako?

Koji igrači?

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 11 mar 2026, 11:48

Mi imamo idealan profil igraca za sistem 4-2-3-1, stavi brate Kenemeha i Menala na krila i Brazilca na spica, a Adema kao prednjeg veznog.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 11 mar 2026, 12:50

kupus army je napisao/la:
11 mar 2026, 11:48
Mi imamo idealan profil igraca za sistem 4-2-3-1, stavi brate Kenemeha i Menala na krila i Brazilca na spica, a Adema kao prednjeg veznog.
Zamjene za Frencisa i Menala su ?
E cuj idealan profil a imas SLOVOM I BROJEM 2 (DVA) krila. Ili da igraju njih dva dok ne pocrkaju...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 11 mar 2026, 13:05

Morpheus je napisao/la:
11 mar 2026, 10:50
Izvrces sad pricu.
Kako?

Koji igrači?
Pa tako sto se nikad u historiji kluba nije desilo da smo ovoliko osteceni, sto smo toliko nemocni da bilo kako zastitimo klub. Iz sedmice u sedmicu se desavaju slicne situacije, nije dobro za zdravlje svih nas koji pratimo klub. Ja sam 100% siguran da se klub moze zastiti, smao sto to trenutnoj garnituri u klubu ili nije u interesu, ili su ucjenjeni ili ne znaju. Ko god ima oraha u djepu, drzi klub kao taoc.

Svi igrači. Evo i Menalo je dosao u klub, pa kad ga gledas kako igra, ko smlata izgleda na terenu. Ko da je od pera lik, puhnes ga i uzmes mu loptu.
Jedinu stvar koju vidim kod igraca je kad se treba poslije utakmice raspravljati sa sudijama. Tad su bas borbeni, srcani.

Hocu reci, nemamo to srce da izadjemo i pobjedimo. Bar 10+ bodova smo mogli vise imati da smo imali srcanije igrace kojima je stalo do pobede a ne qurcobolje.

Ne moze vise pod kozu ova letargicnost. Ocekujes iz sedmice u sedmicu da ce se neko trznuti, medjutim bude sve gore i gore. Docekali da nas sudija unistava protiv **** Rudara i to na Kosevu. :puke:

I prva tekma protiv Veleza, ocekujes spas sezone osvajanjem kupa, mi odgiramo ko kite velike.

Evo, vidjet cemo vcrs sta nasi mogu, hoce li inat neki proraditi pa pokazati svoj kvalitet shodno tome koliko su placeni.

Nakupilo se svega.

Zato kazem, hajmo malo promjeniti pricu. Daj igraci zasluzite taj aplauz. Jer po meni, rijetko ko ga je zasluzio ove sezone i proslih naravno.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 11 mar 2026, 13:18

samo hrabro veceras. Kad skontas ostala Sloga,Laktasi mozda se posrecimo pa do finala dodjemo opet ako veceras uzmemo

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 11 mar 2026, 14:06

slika

Sve opisano u ovoj slici. :D

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 11 mar 2026, 14:42

GalileoGalilei je napisao/la:
11 mar 2026, 14:06
slika

bukvalno

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 11 mar 2026, 14:44

11 mar 2026, 13:05
Morpheus je napisao/la:
11 mar 2026, 10:50
Izvrces sad pricu.
Kako?

Koji igrači?
Pa tako sto se nikad u historiji kluba nije desilo da smo ovoliko osteceni, sto smo toliko nemocni da bilo kako zastitimo klub. Iz sedmice u sedmicu se desavaju slicne situacije, nije dobro za zdravlje svih nas koji pratimo klub. Ja sam 100% siguran da se klub moze zastiti, smao sto to trenutnoj garnituri u klubu ili nije u interesu, ili su ucjenjeni ili ne znaju. Ko god ima oraha u djepu, drzi klub kao taoc.

Svi igrači. Evo i Menalo je dosao u klub, pa kad ga gledas kako igra, ko smlata izgleda na terenu. Ko da je od pera lik, puhnes ga i uzmes mu loptu.
Jedinu stvar koju vidim kod igraca je kad se treba poslije utakmice raspravljati sa sudijama. Tad su bas borbeni, srcani.

Hocu reci, nemamo to srce da izadjemo i pobjedimo. Bar 10+ bodova smo mogli vise imati da smo imali srcanije igrace kojima je stalo do pobede a ne qurcobolje.

Ne moze vise pod kozu ova letargicnost. Ocekujes iz sedmice u sedmicu da ce se neko trznuti, medjutim bude sve gore i gore. Docekali da nas sudija unistava protiv **** Rudara i to na Kosevu. :puke:

I prva tekma protiv Veleza, ocekujes spas sezone osvajanjem kupa, mi odgiramo ko kite velike.

Evo, vidjet cemo vcrs sta nasi mogu, hoce li inat neki proraditi pa pokazati svoj kvalitet shodno tome koliko su placeni.

Nakupilo se svega.

Zato kazem, hajmo malo promjeniti pricu. Daj igraci zasluzite taj aplauz. Jer po meni, rijetko ko ga je zasluzio ove sezone i proslih naravno.
Ti si upravu sto se tice VELEZA, nemozemo uvjek kad je rez negativan podvest pod to gdje sudija kriv. Nije dao drugi zuti crveni nije sviro penal zanas nije sviro penal za velez. Moramo bit fer da (bez obzira sto ina VAR) prihvatimo da sudija-e mogu pogrijesit, i po meni greske koje su bili a jesu bile se mogu podvest NE NAMJERNE, jer nije bilo tokom citave utakmice tendecioznov sudjenja na jednu stranu vec bilo fer sudjenje uz ove tri greske. Jer mnogo je drugacije sudjenje u bl jer se vidjelo da sudija pomaze gdje god moze borcu, samo sto borcu nije trebala tolika pomoc kao sto je trebala rudaru jer jednostavno ljudi su kvalitetni, i mene nebi zacudilo da je bilo 0-0 do 85 minute da bi svirno il crveni il penal bilo sta al bavuko bi im pobjedu. Medjutim dali su go i nije bilo potrebno, jer nije ni njima u interesu da se talasa ako nemora.

Al vratimo se prvoj utakmici u kupu sa Velezom. Utakmica je bila u Fer play takmicenju i mi nismo imali nijednu sansu za 85 minuta. Nismo konstantno pritiskali nismo im konstantno pravili probleme ni na jednom djelu terena. I moze se zakljucit da je utakmica isla tokom kojim je velez zelio i plus su dobili bonus go sto se zna desit u fudbalu.

Ponovo mozemo mi ovde podvuc da je spahic dobio crveni da je sviran penal, mozda je penal i za velez. I najvjerovatinje bi mi pobjedili da mu jecdao crveni, ja nebranim sudiju niti odobravam onakve greske, vec zelim da gledam sta je bilo sa igrom mimo tih desavanja. Ok desio se poraz ovo je kup utakmica go u gostima nevazi dva al nije ovo utakmica za bodove, ovo je utakmica za prolaz u 2 utakmice.

E sad pravo je pitanje imamol mi IGRU TAKTIKU I KVALITET DA DAMO 1 go VELEZU A da neprimimo nijedan. JA MISLIM DA U OVOM TRENUTKU I MOMENTU NEMAMO, isto kao sto Velez nije imao taj kvalitet igre da nas pobjedi ali nas je pobjedio i polu sanse STO SE desava i fudbalu. Garantujem da Spahic na treningu iz 500 puta nikad nebi dao onakav go jer sigurno u 499 slucajeva Banic bi boksovo loptu ili ostao na lini taj jedan put bi on mozda osuto sto bi bio lagan plijen za banica da je na gol lini, da nekazem da bi lopta otisoa u gol aut ili pored gola il preko gola, isto tako se moze se danas desit nama da mi zabijemo, al moje vidjenje je da mi kvalitet koji vidimo kroz biogragiju (cv) igraca, nevidimo to na terenu.

Adem kapiten, razumijem njegov cv njegov kvalite iskustvo sve to stoji (ja mislim da on nije nikad bio kapiten nigdje osim mozda nisam siguran u novom pazaru) ali dali on ima karakteristike znanje da bude KAPITEN. Samo da objasnim ovom recenicom sta zelim da kazem; DZEKO je napravio 800x vecu karijeru od spahica duze traje bolji igrac sve stoji,cak je bolji sa igracima u svlacionici na treninzima ali SPAHIC je bio bolji kapiten gdje naj vaznije NA TERENU. Jer on je lider on osjeti kad treba uhvatit za gusu kad treba leci kojem sudi vrsit pritisak psovanjem teskim rijecima kad ga gurnut kojem treba ono hinski pljeskat kad dosudi faul itd itd. To Dzeko nema, takodje body language, dzeko nema tu zustrinu migru, takodje dzeko nikad nigdje u karijeri se tako reci nije poguro sa protivnicki igracom tako da sudije to prate i znaju i onda koriste to u vecini slucajeva da tebi uzmu 2% i da daju protivniku, samo sto je to u bh uzimanje lupsm 7%, sto je puno za bilo koju ekipu. E Adem je ko dzeko plus sto psuje u svakom momentu kad zasticuje ekipu a to je podvodim pod ne kvalitet, jet nemozes uvjek i protiv svakog sudije reagovat isto. Upali televizir pogledaj prije utakmice kakve naravi sudija i koji nacin najbolje radi npr: psovanje guranje fino pricanje, davanje podrske kad grijesi protiv tebe, skolovanje sa tvoje strane sudije, itd itd.

Uigranost; pogledajte utakmicu FK SARAJEVO zrinjski 1-1 i pogledajte koju god utakmicu od te utakmice do danas vidjecete da NISMO DOMINANTNI i da su nam automatizmi agreija sitni dupli padovi duge lopte promjena strana dubina na istom nivou danas ko i prva utakmica koju smo igrali pod Mariom. Obrana jeste malo sigurnija po mom misljenju CISTO RADI BANICEVOG KVAKITETA, i da je bila onoliki uzas u prvih 9 kola radi levata Musije.

Protiv zelje 4:0 je bila dominacija gdje smo dali 2 gola iz prekida go renana na srecu i cetvrti go je timski.

Ali i pored ovig gore navedenog mi trebamo moramo dat podrsku igracima ss taman da nesaj boze danas ispadnemo, MORAMO DAT MAMICU DA RADI SVOJ POSO, i moramo mu vjerovat cak ako neke stvari po nasem logicke i da pretrpimo neke teske poraze i lose rezove.

teamnorth1989
Kontakt:

Post Postao/la teamnorth1989 » 11 mar 2026, 15:13

GalileoGalilei je napisao/la:
11 mar 2026, 14:06
slika

pokradeni sto im nije priznao da je lopta usla u go a realno su centimetri odlucivali, nama ne bi u Doboju svirno penal da nekom nogu slome izuzet toga im je bilo sve regularno a u subotu na Kosevu Bandic te krade na autima, faulovima, crvenim i slag na tortu u 95 min penal koji nama ne bi svirali da je Mirvic predsjednik saveza. Sportsport i Klix ubise sa objavama za Zeljinu utakmicu za nasu poslije subote nisu nista objavili.

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 11 mar 2026, 15:17

Kako Bgt nista nisu objavili? Bukvalno svaki portal je pisao o tome. Cak i ovaj portal je napisao Sarajevo POKRADENO na Kosevu. Druga stvar je sto nema fajde od tih stvari.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 11 mar 2026, 15:35

Znal iko sta se desava u nase kantonalnom savezu. Dali zeljeznicar podrzava trenutne ljude a mi ove neke druge, ili i mi oni smo protiv istih.

Jer evo i sad citam na sc jos vise sam zbunjen.

Ako su oba kluba protiv ili za iste, onda sta je problem da ova dva kluba sjedu (DVOICA BRACE al da se zna da je sanin usvojen, nadjen pored kontejnera) dogovore 3-4 covjeka 2icu koji ce nas stiti jednog zelju. Mislim kad se to uzdogivara zovnut svilenog brata benjamina, magodu i biscevicevic. I onda sta vam treba, treba ovo treba ono, zeljo treba da rijesi hrid saobracajac mi sosk colpmu vratnik itditd.

Ako nemogne na fin nacin sa fer pricon, uvuc navijace medije, i na kraju ako finocom nebudu htjeli onda nepopularne metode zvane titove metode haustor bez svjetala. Dopunska nastava sve dok djeca neprodju

Ako smo mi za jedne a prisvojeni sin za drugo onda je ce ici teze, i naj postenije nek se braca potuku ko bude jaci nek tlaci.

Prem da je sanin amis koje uzgaha krave moguce da zdravije jede

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 11 mar 2026, 15:39

Pitar6785 je napisao/la:
11 mar 2026, 15:35
DVOICA BRACE al da se zna da je sanin usvojen, nadjen pored kontejnera
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 11 mar 2026, 16:03

Zna li se u kojem cemo sistemu veceras istrcati?

Mislim da Carlos mora igrati u napadu zbog korpulentnosti. Vezna linija nam je puno jaca, te i to treba iskoristiti.

U odbrani sa sto manje glupih i rizicnih pasova kao sto inace radimo. Bolje je ispucati loptu naprijed nego forsirati rizican pas pred nasim golom.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: kogmagie46, rishovski i 46 gostiju.