San Antonio Spurs

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Raul_64
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la Raul_64 » 09 mar 2026, 17:45

Dylan Harper zadnjih 17 utakmica ( 15-2 skor) ;

24 minute

13,2 ppg
4,2 apg
60% FG
38% 3FG%

64,7% samo za dva poena :rol:

Na sve to ko pitbull grize u odbrani.Dok igra uber efikasnu kosarku bez zelenog svjetla u napadu.Prije sedam dana napunio 20 godina.
Castle je bio dobar ruki, najbolji u svojoj klasi, Harper igra mnogo bolju ruki sezonu od njega.

Nismo svjesni sta imamo u rukama.

I kako ce njemu biti dugorocno dobro da se "rodio i razvio" u pobjednickoj kosarci.Jer Harper je mogao zavrsit u nekoj bezveznoj ekipi i mozda vec biti 20 ppg igrac sa pravom minutazom i potrosnjom, no mozda bi razvio lose navike.Ovako razvija dobre, a vremenom ce imat sve vise loptu.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 mar 2026, 20:25

Ovo sto Harper radi sa 20 godina je nestvarno.Pisao sam ranije i da mu sut nadolazi i to se i potvrdilo protiv HOU.Kod nas je samo bitno da ljudi pogadjaju spot up suteve, jer ce te suteve imati cijelu noc.Ako protivnik promijeni defanzivnu semu, Wemby je sam u reketu na lobu.

Sinoc je Dylan pokazao i sta znaci kad imas 5 igraca koji mogu spustiti loptu na parket u momentima kad protivnik radi agresivan closeout na trojci.Par puta je protutnjao da odbrana vise nije stigla rotirati.

Ponavljam, uzivanje za gledati.

Gledaj ovo... :rol: :rol:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 11 mar 2026, 03:32

Pobjeda, ali nije ovo izgledalo ni priblizno dobro kao ranije tekme.Naravno, ima tu i do kvalitete BOS, ali smo dopustili sebi da udjemo u njihovu igru i da se fakticki nadpucavamo u napadu.

Ne znam da sam ijednom vidio da se Garza ili Queta stave u pik i da se uradi roll, a ne pop.Sreca pa je sut isao i da su sutevi bili otvoreni, ali nije to nasa igra.

Defanzivno smo se gubili u match upima, preuzimanjima, skakali na podignutu obrvu itd itd. Samo smo jos jednom potvrdili da jos uvijek slabo branimo dobre suterske ekipe.Bice video materijala na pretek, pa cemo vidjeti hocemo li to primjeniti protiv CHA kad budu dolazili!?

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 11 mar 2026, 11:53

NEZALAGANJE je napisao/la:
11 mar 2026, 03:32
Pobjeda, ali nije ovo izgledalo ni priblizno dobro kao ranije tekme.Naravno, ima tu i do kvalitete BOS, ali smo dopustili sebi da udjemo u njihovu igru i da se fakticki nadpucavamo u napadu.

Ne znam da sam ijednom vidio da se Garza ili Queta stave u pik i da se uradi roll, a ne pop.Sreca pa je sut isao i da su sutevi bili otvoreni, ali nije to nasa igra.

Defanzivno smo se gubili u match upima, preuzimanjima, skakali na podignutu obrvu itd itd. Samo smo jos jednom potvrdili da jos uvijek slabo branimo dobre suterske ekipe.Bice video materijala na pretek, pa cemo vidjeti hocemo li to primjeniti protiv CHA kad budu dolazili!?
ihihi

standardi su opet bolesni, sta je dobro :kafa:

Mislim imas pravo.Igrali smo run and gun igru koji oni zele.I nisu imali Pritcharda i pola tekme Browna.Mada ovi sto su uskocili poput Harpera su isporucili njihovu kvotu.Opet nije ovo potencijalni playoff matchup da ti seciras sve nedostatke protivnika tokom serije.Cak protiv Houstona koji ce biti potencijalan rival u playoffu, nisi neki dan branio Amena kao prethodni put, vise si Senguna napadao i probavao drugacije stvari.Pozitivan je napredak u procentima za tri poena koji opet su produkcije toga da nasi bekovi dodju daleko u reket u vecini napada.

Sad Denver hvatas na teskom b2b...jedna od tezih tekmi na papiru koja ti je ostala.

Bilo bi fino doci do 60 W, u tom smo ritmu.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 11 mar 2026, 12:42

Uvijek dobro dodje pobjeda protiv ekipe kao sto je BOS,a posebno kad ih pobjedis njihovim oruzjem!
Nego me sad zanima imali Wemby ikakve sanse za MVP vec ove sezone ili je to SGA vec rezervirao!? Mislim da su propustili slican broj tekmi a po skoru ekipa su prakticki izjednaceni!
Being second is to be the first of the ones who lose.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 11 mar 2026, 16:21

Raul_64 je napisao/la:
11 mar 2026, 11:53
11 mar 2026, 03:32

ihihi

standardi su opet bolesni, sta je dobro :kafa:

Mislim imas pravo.Igrali smo run and gun igru koji oni zele.I nisu imali Pritcharda i pola tekme Browna.Mada ovi sto su uskocili poput Harpera su isporucili njihovu kvotu.Opet nije ovo potencijalni playoff matchup da ti seciras sve nedostatke protivnika tokom serije.Cak protiv Houstona koji ce biti potencijalan rival u playoffu, nisi neki dan branio Amena kao prethodni put, vise si Senguna napadao i probavao drugacije stvari.Pozitivan je napredak u procentima za tri poena koji opet su produkcije toga da nasi bekovi dodju daleko u reket u vecini napada.

Sad Denver hvatas na teskom b2b...jedna od tezih tekmi na papiru koja ti je ostala.

Bilo bi fino doci do 60 W, u tom smo ritmu.
Em smo igrali run and gun (prije gun za 3p al eto), em su nam limitirali posjede.Svega 85 suteva smo imali, ako se ne varam, a od AS pauze smo u top 7-8 ekipa po paceu, sto dovoljno govori o taktici BOS i pripremi koju je Mazzulla uradio. Isao nas je sut tj.bile su izradjene pozicije, ali mi nismo prvenstveno suterska ekipa.To moze biti problem, kad te neko natjera da dobijes 4 tekme tako.

Zasto sam secirao bas BOS i zasto zelim da vidim napredak protiv CHA u subotu? Zato sto nam je potencijalni match up 1.runde PHX. Ekipa koja igra vrlo slicno BOS i CHA.Jako puno sutera za 3p imaju, uzimaju te suteve i pogadjaju ih u visokom procentu.Mi cim prije moramo naci bolji recept za takve ekipe.

@Kugla Ako ces iskreno, Wemby je MVP, ako budemo imali najbolji rekord lige.To ja tako gledam, a mnogi razmisljaju isto.Apsolutno bi bilo zasluzeno i bukvalno je SGA na istu "foru" uzeo Jokicu MVP prosle sezone.Tako da, argumenti bi bili tu.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 mar 2026, 04:26

Neozbiljna tekma veceras.Pustis da te ljudi dobiju na b2bu nakon sto si vodio 20 razlike.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 13 mar 2026, 04:37

Glup nacin da se izgubi.. imas +5 i dopustas seriju 14-0... Bez Wembya, ali svejedno smo morali ovo uzet
Max Allegri

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 mar 2026, 04:38

Mig_Mig je napisao/la:
13 mar 2026, 04:37
Glup nacin da se izgubi.. imas +5 i dopustas seriju 14-0... Bez Wembya, ali svejedno smo morali ovo uzet
Ma morali.Previse small ball-a, realno.Bespotrebno.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 13 mar 2026, 04:39

Bezvezan poraz,nedopustivo je primiti preko 80p u drugom poluvremenu ali iskreno sa Wembyem smo glat jači od DEN.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 mar 2026, 04:45

Ma pusti tu pricu.Nije igrao njima ni Gordon ni Watson.Mi se iskljucili u 2.poluvremenu.
Kornet je ozbiljno opao u igri.To je briga za PO.Valjda se dohaviza, jer ovo sto igra u zadnjih 15tak tekmi je bas lose.

Fina je ovo lekcija u svakom slucaju.Da malo vidis kako se veteranska ekipa vrati u tekmu, a onda preuzme vodstvo i zatvori istu.Ovo je definicija pobjede na strani u PO, kad domacin vodi, a ti mu okrenes u zavrsnici.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 13 mar 2026, 04:54, ukupno mijenjano 1 put.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 13 mar 2026, 04:52

13 mar 2026, 04:45
Ma pusti tu pricu.Nije igrao njima ni Gordon ni Watson.Mi se iskljucili u 2.poluvremenu.
Kornet je ozbiljno opao u igri.To je briga za PO.Valjda se dohaviza, jer ovo sto igra u zadnjih 15tak tekmi je bas lose.
U full sastavima mislim da smo bolja ekipa da u kljucnim momentima SA moze defanzivno prelomit tekmu,opet mozda sam subjektivan jer sam njihov navijac ali vrijeme ce pokazati.
Slazem se za Korneta evo nema ga nigdje vec mjesec dana a odlicno je bio krenuo na pocetku sezone!
Kao sto kazes valjda se dozove do pocetka PO-a.
Steta zbog poraza jer i ako OKC izgubi mogli smo im disat za vratom u borbi za 1seed.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 mar 2026, 04:59

Kugla3 je napisao/la:
13 mar 2026, 04:52
13 mar 2026, 04:45
U full sastavima mislim da smo bolja ekipa da u kljucnim momentima SA moze defanzivno prelomit tekmu,opet mozda sam subjektivan jer sam njihov navijac ali vrijeme ce pokazati.
Slazem se za Korneta evo nema ga nigdje vec mjesec dana a odlicno je bio krenuo na pocetku sezone!
Kao sto kazes valjda se dozove do pocetka PO-a.
Steta zbog poraza jer i ako OKC izgubi mogli smo im disat za vratom u borbi za 1seed.
Nama ne odgovaraju ekipe sa velikim krilima.Gordon i Watson to jesu.Imaces problem sa Gordonom i ofanzivno i defanzivno, ako se sretnes sa njima. U odbrani bi on 100% cuvao Wembya, a u napadu bi ti pravio problem u high-low igri.Mi nemamo igraca koji ga moze cuvati pod kosem kad je Wemby "vani" na Jokicu.

Tako da, nije to bas lako za reci da smo mi bolja ekipa, pogotovo kad se veteranska ekipa sa sampionskim iskustvom fokusira samo na tebe.

Mene sad zanima da vidimo sta smo naucili iz tekme protiv BOS, pa da se to primjeni na CHA.

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 mar 2026, 20:21

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 mar 2026, 23:06

E ovo je vec napredak u odbrani protiv ovakvih ekipa.Trica se odlicno branila i izuzev par bjegova Knueppela u 2.poluvremenu nisu imali mnogo prostora.Svakako pomaze i cinjenica da CHA nema C koji moze da sutira trojku, a to je samoubistvo protiv nase odbrane.

Slijedi b2b u Kaliforniji protiv LAC i SAC.

P.S.Konacno se i Kornet pojavio. :D

NeckoPD
Kontakt:

Post Postao/la NeckoPD » 15 mar 2026, 02:07

Kakva igračina je Wemby, bolesno :cool:

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.