Raul_64 je napisao/la: ↑11 mar 2026, 11:53
NEZALAGANJE je napisao/la: ↑11 mar 2026, 03:32
Pobjeda, ali nije ovo izgledalo ni priblizno dobro kao ranije tekme.Naravno, ima tu i do kvalitete BOS, ali smo dopustili sebi da udjemo u njihovu igru i da se fakticki nadpucavamo u napadu.
Ne znam da sam ijednom vidio da se Garza ili Queta stave u pik i da se uradi roll, a ne pop.Sreca pa je sut isao i da su sutevi bili otvoreni, ali nije to nasa igra.
Defanzivno smo se gubili u match upima, preuzimanjima, skakali na podignutu obrvu itd itd. Samo smo jos jednom potvrdili da jos uvijek slabo branimo dobre suterske ekipe.Bice video materijala na pretek, pa cemo vidjeti hocemo li to primjeniti protiv CHA kad budu dolazili!?
ihihi
standardi su opet bolesni, sta je dobro
Mislim imas pravo.Igrali smo run and gun igru koji oni zele.I nisu imali Pritcharda i pola tekme Browna.Mada ovi sto su uskocili poput Harpera su isporucili njihovu kvotu.Opet nije ovo potencijalni playoff matchup da ti seciras sve nedostatke protivnika tokom serije.Cak protiv Houstona koji ce biti potencijalan rival u playoffu, nisi neki dan branio Amena kao prethodni put, vise si Senguna napadao i probavao drugacije stvari.Pozitivan je napredak u procentima za tri poena koji opet su produkcije toga da nasi bekovi dodju daleko u reket u vecini napada.
Sad Denver hvatas na teskom b2b...jedna od tezih tekmi na papiru koja ti je ostala.
Bilo bi fino doci do 60 W, u tom smo ritmu.
Em smo igrali run and gun (prije gun za 3p al eto), em su nam limitirali posjede.Svega 85 suteva smo imali, ako se ne varam, a od AS pauze smo u top 7-8 ekipa po paceu, sto dovoljno govori o taktici BOS i pripremi koju je Mazzulla uradio. Isao nas je sut tj.bile su izradjene pozicije, ali mi nismo prvenstveno suterska ekipa.To moze biti problem, kad te neko natjera da dobijes 4 tekme tako.
Zasto sam secirao bas BOS i zasto zelim da vidim napredak protiv CHA u subotu? Zato sto nam je potencijalni match up 1.runde PHX. Ekipa koja igra vrlo slicno BOS i CHA.Jako puno sutera za 3p imaju, uzimaju te suteve i pogadjaju ih u visokom procentu.Mi cim prije moramo naci bolji recept za takve ekipe.
@Kugla Ako ces iskreno, Wemby je MVP, ako budemo imali najbolji rekord lige.To ja tako gledam, a mnogi razmisljaju isto.Apsolutno bi bilo zasluzeno i bukvalno je SGA na istu "foru" uzeo Jokicu MVP prosle sezone.Tako da, argumenti bi bili tu.