FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
11%
Drugi
38
10%
Treći
120
32%
Četvrti
75
20%
Peti
32
9%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
3%
Ispadamo iz lige
30
8%

Ukupno glasova: 373

H8Z7
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la H8Z7 » 11 mar 2026, 23:59

Ovaj cijeli tjedan je Ignatkov u Ukrajini kako bi dobio putovnicu.
Može neko da objasni ovu odluku, jer ja apsolutno ne mogu shvatiti ovo. Puštaš igrača pred utakmicu za polufinale.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

broj6
Kontakt:

Post Postao/la broj6 » 12 mar 2026, 00:06

Nemamo sredine vec nekoliko utakmica, nemamo kontrolu lopte, ne znamo pritisnut ni povezat igru. Mi smo igru (bilo kakvu) izgubili onog trenutka kad je Krdzalic zabio onaj gol u Doboju i nakon toga zacementirao poziciju u prvoj postavi kao u21 igrac. On nije kalibar za drzati sredinu, pogotovo ne u FK Sarajevo. Ne znam kako je neko ocekivao da on i Meite kojem je ovo debi od prve minute iznesu sredinu danas pa gurnuo Elezija na neko krilo? Vidjelo se koliko je Cimirot vazan za nas bez obzira sto je i on daleko od neke forme. Kakav to klub jos pusti Ignatkova da ga nema u kljucnim utakmicama jer ganja neke papire? Telalovica platili onolike pare a momak ne moze ili ne zeli da potrci i udje u duel?
Ugl u sredini imas samo Elezija koji zna igrat lopte i ne smijes ga gubit na nekim pozicijama koje izmisljas. Ako je vec Meite trebao zbog defanzive, onda je Elezi morao s njim igrati u paru, Kyeremeh ili Kupresak (jer nema bekovske odrbrambene odgovornosti) na krilo a u21 trazit sa Mujkicem.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 12 mar 2026, 00:32

“Znali smo da je Velež jak” znao si ti qrc moj, znao je Široki I Radnik a ti ništa nisi znao. Manje demagogije a vise taktike i muškosti. Uzeo te covjek koji ne može sastaviti dvije prostoproširene rečenice i koji je do juce trenirao pionire.

Manji pritisak i pucamo po šavovima, odlika slabe svlačionice .

roccosiffredi
Kontakt:

Post Postao/la roccosiffredi » 12 mar 2026, 00:43

Jel igr'o Kaka iz Sandzaka

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 12 mar 2026, 01:19

Brundoo je napisao/la:
11 mar 2026, 22:40
Cilj kluba je promocija i (pre)prodaja mladih igraca. Rezultati i pogotovo trofeji tu nikoga ne zanimaju.
Kad to shvatite bice vam puno lakse.
Ubo si u sridu sto se kaze, to je to.

Svire
Kontakt:

Post Postao/la Svire » 12 mar 2026, 01:40

Brundoo je napisao/la:
11 mar 2026, 22:40
Cilj kluba je promocija i (pre)prodaja mladih igraca. Rezultati i pogotovo trofeji tu nikoga ne zanimaju.
Kad to shvatite bice vam puno lakse.
Isto sam napisao i u toku pripremih utakmica, pa seljacine odma poceli psovati majku i proglasavati me plavom fekalijom

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 12 mar 2026, 02:22

Prvih 30 minuta smo bili bolji i velez je izgledao nesto kao posusje. E sad CRVENI KARTON KOJI JE SUDIJA POKAZAO GLEDANJE VARA DODJELA ZUTOG KARONA, je poremetila Maitia. I dalo dovoljno vremenu da se osvjeze smire a namaje nakautiralo po mom slobodnom misljenju najboljem igracu u tom trenutku. Momak je imao pred asistenciju i to bas odlicnim pasom koji ja nisam vidio odkad je ZZ otiso

Takodje imamo prvu utakmicu gdje ceveni karton i penal nisu dosudjeni.

Primili smo 5 golova iz polu sansi gdje golman nas pogrijesio za go na kosevu i prvi go u mostaru.

E sad ibro Rahimic mag ispo, igra velezova bila tika taka NAKAUTIRO ibro marija. Naravno da niko nece pricat sudjenje u bl pa onda prva utakmica na kosevu u kupu sa velezom pa sad ovo protiv rudara koja je podobro kumovala.

Ja sam pisao da Mario nije nista unaprijedio igru i da je odbrana dobila na znacanje 10 utakmica bez primljenog gola cisto radi BANICA, i da nam ekipe prave puno sansi. Ali u ovom dvomece VELE je stvorio najmanje sansi (100% sansi) od svih ekipa minus posusje u posusju (igrac manje) i hajmo reci zeljo na kosevu.

Hajmo reci da je penal sansa najbolja al tad je bilo sve gotovo.

Podrzat momke ss. Malo je igraca koji mogu doc u FK SARAJEVO i da nakon 20-30 utakmica bude top i da budu u kontinuitetu dobri (nesto ko Benko) nit je nermin u zrinjskom jakovljevic barisic nskon godinu bili top igraci. Naravno prodaja igraca i mjenjanje konstantno ograce i ss to otezava..

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 12 mar 2026, 04:11

Nasa loga je teza nego HNL za igrat. Ne radi kvakiteta igraca (GDJE SUGURNO U HNL JE VECU KVALITET) vec radi

POSEBNO JE TESKO U FK SARAJEVU, jer osjetise da mi zasluzujemo bit ono sto je DINAMO, da imamo taj kvalitet i da imamo sve pred dispozicij da to budemo ali je problem sto s i h komponenta vidi to i onda rade prljave stvari (koje im je dosta tih stvari da mogu da rade dao DEJTON) i onda oni koriste te stvari. Ali na neku ruku ja to mogu razumit sto rade jer jednostavno iz manji sredina su, ekinomski su slabi, brend kluba je slab da bi privukao neke sponzore sve ok ima tu dosta stvari koje treba razumit, ali bosnjacka komponenta nesmije dozvolit da zrinjski i borac tacnije ljudi iz borca i zrinjskog ruse time drzavu a samim tim i sport i da niste bit postojanja sporta i glavni postulata nogometa.

Nemam nista protiv da im se naprave stadioni kampovi da im se pomogne koliko moze da nadju i ti klubovi sponzore investitore, posebno recimo timovima ko sb posusje sloga rudar radnik pa i vekezu borcu i zrinjskom, ali se nesmije dozvolit sto bi reko COVIC. da se ubje DUH NOGOMETA, na nacin na koji se to radi sad.

Slusao sam danas podkast kod Eda i jedan tip cinimi se iz BL kaze pa i zeljo i SARAJEVO su imali povlasten utjecaj.
I onda edo kaze SARAJEVO nije zapelo protiv olimpika pa borac ispo.

FK SARAJEVO NIKAD NIJE IMALO UTJECAJ NIT JE IKAD SE DESILO OD kad se igra liga zajedno ovako nesto kao sto se sad radi nikad nije vidjeno.

Mi smo imali utjecaj mozda 97 98 99 al ne utjecaj na to da tebe neko gura a da tvog glavnog konkurenta unistava. Ako si imao koliku protekciju to je bilo u vidu fer sudjenja. Sjetite se utakmice u tuzli igrac suspendovan radi kartona utakmica se samo ponavlja, navijac ulijece u po utakmice udara sakom u potiljak naseg igraca unesvjestiga 3-0 za borac, nas navijac ukice u tere pretrcava stafion baca baklju u navijace 0-3 za borac, pa utakmica u bjeljini kad zrinjski pobjedjuje iz nepistojeceg penala isvaja titulu. Pa prije godinu dana za polu sezonu 13 gresaka koje su itjecale direktno na bodove.

Borac dosta sezona nije ni igrao pl bh, jer nije mogo bit prvi ni u drugoj ligi rs.. vratite se 15 godina nazad vidjecete kako je zrinjski davao golovebiz ocitog opsajda itd itd..

A ovo sve potvrdjuje to cim se spomene udrzenje klubova ko stopiraju borac zrinjski spomenes udruzenje sudija stopira borac zrinjski.

A mi onda psujemo sudije, ljudi jednostavno rade poso na nacin takav da je nebitno jel po zakonu i po regulama nogometa vec na nacin da budu zadovoljni klubovi koje oni vode.

HZSydney
Kontakt:

Post Postao/la HZSydney » 12 mar 2026, 05:55

Ma ovdje evidentno riba smrdi od glave, bolji je predsjednik bio Hamo Granov nego ovaj Mirvic. Postujem da ulaze I sve to ali ne ide majstore vec 5 godina, ne ide, ili se povuci ili promjeni strategiju. Jbt mi tjeramo Pidru, Serbecica ovo onog, u Prijedoru nam nas junior zabi go, u Radniku isto, jedino ovi sto ostanu ne mogu zabit. Cvitanovic utego odbranu I onda unistio nekim promjenama bez potrebe. Svako zna da se dobitna kombinacija ne mijenja a on je bez potrebe promjenio
Zadnja izmjena: HZSydney, dana/u 12 mar 2026, 08:40, ukupno mijenjano 1 put.
.. jer Stari je volio Sarajevo...

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 12 mar 2026, 06:29

HZSydney je napisao/la:
12 mar 2026, 05:55
Ma ovdje evidentno riba smrdi od glave, bolji je predsjednik bio Hamo Granov nego ovaj Mirvic. Postujem da ulaze I sve to ali ne ide majstore vec 5 godina, ne ide, ili se povuci ili promjeni strategiju. Jbt mi tjeramo Pidru, Serbecica ovo onog, u Prijedoru nam nas junior zabi go, u Radniku isto, jedino ovo sto ostanu ne mogu zabit. Cvitanovic utego odbranu I onda unistio
Čuj Šerbečić i Pidro, vraćajte postove i vidi šta se pisalo za njih. U Sarajevu je teško igrati fudbal, ovdje su kante a odu negdje drugo ljudi razvaljuju, zašto ?

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 12 mar 2026, 06:53

serbecic 15x bolji bio uvijek od npr ovog tenisera ivanisevica. Pa kakve mi pacove dovodimo frajer u istri 5 tekmi ima. Pocrkali svi redom od Mirvica mafije

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 12 mar 2026, 07:09

Sramota!!! Šta priređuju iz sezone u sezonu.... Onaj glavonja će uništiti sa svojim ponašanjem, neznanjem, nekompetentnošću i pogrešnim potezima ono malo što je ostalo od kluba. I kad je najteže bilo stanje u klubu, niko nam nije u sezoni uspio zabiti 5 komada pa 4, ni kad smo s juniorima igrali, ove sezone Borac i Velež. Aferim glavonja. SRAMOTA!!!

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 12 mar 2026, 07:17

Poslije utakmice u kojoj iz četiri šuta primiš 4 gola je apsurd bilo pta drugo pisati. Ekipa nam je premlaka i uvijek imaš 2-3 igrača haman debitanta u prvih 11. Meni to jasno govori da se po svaku cijenu želi gurnuti novi igrač u izlog i zaraditi pare.

Šta se desilo da nakon osam tekmi bez primljenog gola svaki šut ulazi u gol je velika enigma. Banić pucao od samopuzdanja sad nas je izbacio iz kupa gdje ga lopte prelijeću kao rekreativca.

Gledam ponovo inserte, pa svaka ničija lopta je bila izgubljena, pola ekipe se pogubilo na terenu a pola mrtvo ne može ji da potrči.

Strategija kluba nije dobra i treba je mijenjati. Ovakav pristup igrača i uprave ne zaslužuje onakvu podršku koju su sinoć imali.

Ne mogu se raji tako lahko zamazati oči, nešto unutra ne valja, to nešto tjera par hiljada ljudi sa stadiona svaku domaću.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 12 mar 2026, 07:21

H8Z7 je napisao/la:
11 mar 2026, 22:55
Mi smo u ozbiljnim problemima ako izgubimo u Širokom.
Mi smo u ozbiljnim problemima godinama. Nama ovo treće mjesto ne znači ništa osim još jedne utakmice u Evropi u kojoj ćeš se vjerojatno izofirati, uostalom kao i svi koji evropska takmičenja počinju sa pozicije koja nije broj 1. Meni je svejedno, bili drugi ili sedmi. Ovaj Kup je bio dobar samo zbog dodatnog trofeja.

Silvester071
Kontakt:

Post Postao/la Silvester071 » 12 mar 2026, 07:30

NoProfit je napisao/la:
12 mar 2026, 07:21
H8Z7 je napisao/la:
11 mar 2026, 22:55
Mi smo u ozbiljnim problemima ako izgubimo u Širokom.
Mi smo u ozbiljnim problemima godinama. Nama ovo treće mjesto ne znači ništa osim još jedne utakmice u Evropi u kojoj ćeš se vjerojatno izofirati, uostalom kao i svi koji evropska takmičenja počinju sa pozicije koja nije broj 1. Meni je svejedno, bili drugi ili sedmi. Ovaj Kup je bio dobar samo zbog dodatnog trofeja.
Bravo, u sridu sto bi se reklo.
100 % tačno.

Herson

Post Postao/la Herson » 12 mar 2026, 07:40

fks74 je napisao/la:
11 mar 2026, 22:08
Ne pišite gluposti, treba treneru pružiti priliku. Čovjek je ima dobre rezultate do prije 15 dana, dosta je više promjena,moramo pustiti ljude da naprave ekipu, pa tek onda suditi.
Ne može vrijeme na lijepe oči. Ibro je preuzeo Velež koji je bio u neuporedivo težoj situaciji, sa igračima vrlo upitne kvalitete. Na sve to, doveli su mu pojačanja iz federalke na polusezoni i pogledaj kako izgleda ta ekipa na terenu. Postoje obrisi sistema, lijepo i atraktivno igraju, ne ovise o pojedincu itd. Cvitanović ima nekoliko derbija u nizu i ima Superkup, ako rezultati ne budu zadovoljavajući, on mora ići i tu nema nikakve dileme.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

mikimaus
Kontakt:

Post Postao/la mikimaus » 12 mar 2026, 07:47

Jednostavno nelogicna promjena formacije u sred sezone uzima maha . U Doboju je pokusao sa 4 nazad i izgledali smo uzasno , sve do 15 minuta do kraja kada vraca na 3 pozadi i uspjevamo napraviti pritisak i dolazimo do pobjede . Slijedi utakmica protiv Posusja sa 3 pozadi i nasa najbolja utakmica ove polusezone . I onda nelogicno mijenjanje formacije na 4 nazad i 4 utakmice katastrofalnog fudbala sa nase strane u kojoj niko ne zna sta da radi i gdje da igra . Ako tome dodamo npr sinoc da se igra sa krilima i da je na tom krilu jedan Elezi a Kyeremeh sjedi na klupi cijelu utakmicu dolazim do zakljucka da je Cvitanovic promasio sa promjenom formacine definitivno . Sve sto je napravio onaj niz je uradio sa 3 nazad kako je ova ekipa i naucila da igra vec trecu sezonu . Vidjeli smo iste rezultate kada nas je Husref vratio na 4 nazad u prvoj polusezoni . Zakljucak , vracaj na 3 nazad i nista ne diraj tako ti zivota .
SAMO TI I NIKO VISE SARAJ' VO ... ZA TOBOM LUDI SMO SVI

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 12 mar 2026, 08:06

Neki dan ste ovdje pravili računice kako do prvog mjesta mozemo :urnebes:
Stvarno ne treba pretjerivati i dizati se u nebesa kad dobijes par utakmica zaredom a ni zakucati se poslije par loših rezultata.

Generalno i ja sam mišljenja da ima dosta do trenera. Previse se rotira i previse promjena formacija. Ok moramo znati igrati u vise formacija zbog protivnika al daj forsiraj onu koja ti daje rezultat. Nekako smo u 352 čvršći nazad i teze primamo golove sto je i bio recept za onaj niz bez primljenog gola.

Jos jedna jako bitna stvar niko je ne spominje. Nama najvažniji igrac ove polusezone nije igrao. Bez Cimirota i sa Ljaljicem koji je skroz izasao iz forme to je druga ekipa.

Al nevjerovatno glupo mi je uvijek bilo, cim se odigra lose niko ne valja. Evo vidim ni Telalovic ne valja ni Meite (iako nista jos od nkega niko nije ni vidio) taj pitarluk mi je najjači. Pa stani sacekaj. Evo ja vam kazem da ce Telalovic biti igracina. Naravno da ce griješiti, pa grijesi i puno iskusniji od njega.

Helem.
Velez bolji, čvršći, brži, agresivniji, vise volje. Mi u jako lošem trenutku u sezoni. Moramo se do derbija dici..

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 12 mar 2026, 08:27

Tek ovako kad vam čovjek čita temu, shvati kakvi ste navijači i koliko malo znate o fudbalu. Ne možete očekivati od dječaka koji je tek 18 godina napravio, da kad uđe par minuta nešto napravi, pogotovo poziciju koju igra. Telalović je i kod nas, tek kad je dobio pravu šansu, kad je počeo da bude starter pokazao kakav je igrač. Isto kao što za repku što igra, šta mislite, Talijani ga prepoznali po lošoj igri? Ne, već je bio starter, kapiten, najbolji igrča. Trebate mu dati šansu, a ne da ga već pljujete, itd itd. Momak je klasa za svoje godine, ali mu treba minuta i minuta.

stokastoka23
Kontakt:

Post Postao/la stokastoka23 » 12 mar 2026, 08:39

Moje neko misljenje je da Mario nije kalibar za Sarajeva - nema on ni neku viziju niti neku moć motivacije igrača. Također mislim da su mu se poklopile mnoge stvari pa smo sada na 3. mjestu - prvenstveno mislim na druge lose ekipe koje također ganjaju 3. mjesto sa nama (kone upale u krizu, Velez se cupo iz vanago kao i mi, nikad losiji siroki - a ovo ostalo ne treba ni komentarisat). Treba bit realan i rec da smo samo dobro odigrali protiv Posusja u njegovom mandatu, ostalo je bilo goli prosjek gdje se moglo a i nije moralo pobjediti. Otkako je on trener ja ne vidim neki sistem i neki trenerski pecat osim igraj na sigurnu, prvom do sebe, nazad, i igraj da ne primis go. Većinu golova što smo dali ili su iz penala, ili poslije prekida ili je neki momenat inspiracije pojedinca - iz uigranih akcija jako malo. Evo što nije uspio namtnuti neki stil igre ali kao trener ne može izgleda ni motivisat igrače. Ne može me niko ubijediti da Rahimići ili štimac imaju neko tektičko znanje, nego nalože igrače da igraju za klbu, upravo zbog toga su sinoć svi igrači Veleža letili po terenu, izgledalo je u pojedinim momentima kao da je Meite stvarno dobio crveni karton.

Mi sinoć gubimo 2-1, on vraća formaciju na 3 igrača nazad i Menala na wingbeka i to desnog - čovjeka koji je jedini pravio probleme u napadu na suprotnoj strani a Kyeremeh kao puno bolja opcija sjedi na klupi, ubacuje Telalovića (dijete od 17 godina) da ti pravi razliku :crazy: . Izmišlja poziciju Eleziu na krilu a momak strašno igra na AMF odakle je pravio najviše problema ulaskom na napadača. Krećeš sa 4 nazad iako je dokazano više puta da nismo za tu postavu. Beganović koji trči ko konj, ma koliko god je ograničen naprijed, ti je na klupi a staviš Ristovskog na beka - Velež ti čeka polukontre. Previše grešaka od strane trenera i to u ključnim momentima sezone... :!:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv, Lecler i 37 gostiju.