FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
KarloIvandic
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
izgubit cemo od sirokog i eto neces ni u evropu ici. Hvala Mirvicu
Ma ljudima je dosta svega pa se kritikuje I sta ne treba, mladji igraci moraju ovo sve proci I njima se nista ne smije reci, bice gresaka. Ali ovi nosioci , Ljajic, Menalo, Gojkovic, Cimitot moraju vise I bolje...tek sad vidimo sta je Guli znacio za ekipu Al I njega smo tjerali
.. jer Stari je volio Sarajevo...
Ovo ljeto počinjemo od prvog pretkola KL, s obzirom da nam je koeficijent grohno na 5,000. U prvom pretkolu smo nositelji.NoProfit je napisao/la: ↑12 mar 2026, 07:21Mi smo u ozbiljnim problemima godinama. Nama ovo treće mjesto ne znači ništa osim još jedne utakmice u Evropi u kojoj ćeš se vjerojatno izofirati, uostalom kao i svi koji evropska takmičenja počinju sa pozicije koja nije broj 1. Meni je svejedno, bili drugi ili sedmi. Ovaj Kup je bio dobar samo zbog dodatnog trofeja.
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Sinoć je bio korektan. Niko nije ni kritikovao Telalovića. Mlad je, ima potencijala i djeluje spremno za prvu postavu. Do kraja sezone ga treba isforsirati maksimalno i uigrati za novu sezonu.anonymousHD je napisao/la: ↑12 mar 2026, 08:27Tek ovako kad vam čovjek čita temu, shvati kakvi ste navijači i koliko malo znate o fudbalu. Ne možete očekivati od dječaka koji je tek 18 godina napravio, da kad uđe par minuta nešto napravi, pogotovo poziciju koju igra. Telalović je i kod nas, tek kad je dobio pravu šansu, kad je počeo da bude starter pokazao kakav je igrač. Isto kao što za repku što igra, šta mislite, Talijani ga prepoznali po lošoj igri? Ne, već je bio starter, kapiten, najbolji igrča. Trebate mu dati šansu, a ne da ga već pljujete, itd itd. Momak je klasa za svoje godine, ali mu treba minuta i minuta.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
ma pitanje je isplativosti Europe uopste?Lucas je napisao/la: ↑12 mar 2026, 08:45Ovo ljeto počinjemo od prvog pretkola KL, s obzirom da nam je koeficijent grohno na 5,000. U prvom pretkolu smo nositelji.NoProfit je napisao/la: ↑12 mar 2026, 07:21Mi smo u ozbiljnim problemima godinama. Nama ovo treće mjesto ne znači ništa osim još jedne utakmice u Evropi u kojoj ćeš se vjerojatno izofirati, uostalom kao i svi koji evropska takmičenja počinju sa pozicije koja nije broj 1. Meni je svejedno, bili drugi ili sedmi. Ovaj Kup je bio dobar samo zbog dodatnog trofeja.
jer ako te potrefi da prodjes 1.pretkolo, u 2. ces sigurno naletiti na minu i vozdra.
i sta dobit cemo nekih max.300k eura, a moras krenuti rano sa pripremama, moras brzo rijesavat igracki kadar, nakon ispadanja uvijek razocarenje i tezak start u prvenstvu.
Bolje se pripremiti za ligu, uigrati sto vise mladje igrace i nepristajati nikome na odgode utakmica.
- StriktnoZlo
- Kontakt:
Čudna smo mi sorta ljudi baš. Nedavno sam govorio da je malo nerealno pričati o tituli dok su neki optimisti govorili kako se nadaju dok god ima matematičke šanse.
Sve bi preko noći otjerali i nadali se da možemo samo dovest novih 11 i trenera i da će to fercerati. Raja, nije ovo FM pa da to tako lahko ide, pa čak i na FM kad dovedeš 4-5 igrača poremeti ti se sloga kod igrača i osjetiš odmah na igri.
Liverpool je očit primjer gdje đaba trošenje kad nemaš sistem.
Što se tiče tekme sinoćnje prije svega bih rekao da je ovo Cvitanovićev poraz.
-Zašto igranje sa 4 vezna igrača koji su smetali jedan drugom ? (Ljajić, Elezi, Krđalić i Meite)
- Otkud Meite odjednom u prvom sastavu i to u najvažnijoj tekmi do kraja sezone?
- Zašto Ivanišević igra u zadnje vrijeme iako se vidi da nije dečko za prve postave.
- Zbog čega promjena na 4 zadnja igrača, ako haman svaku tekmu smo igrali sa 3.
Mi imamo dvojicu krilnih igrača a to su Kyeremeh i Menalo. Mi ne smijemo počinjati sa krilima jer nemaš zamjene za njih.
Zašto je klupiran najbolji igrač Sarajeva zadnje dvije godine Kyeremeh (zajedno sa Gulijem).?
Imam nekako dosta pitanja u glavi zašto ovo, zašto ono, ali eto nisam trener, mada mogu bar na forumu to podijeliti sigurno.
Što se tiče Cvitanovića, neću da ulazim u to da li mu ekipu kroji Mamić ili ne, svaki uspjeh ću njemu prepisati, a svaki poraz isto njemu.
Ovo je njegov poraz !
Sad sigurno nema svrhe mjenjati trenera osim nedaj Bože da uletimo u neku seriju poraza narednih 3 tekme, a nakon sezone sjesti vidjeti šta se dobro radilo šta loše. Cvitanović je napravio taj sistem nazad čvrstine, mada i u tim tekmama gdje nismo primali golove protivnici su pravili jednu do dvije stopostotne šanse.
Ne volim sada pričati o smjeni trenera, ali ako do toga dođe na kraju sezone, za mene postoje samo dva trenera pod kojim smo igrali najljepši fudbal.
Zoran Zekić i Feđa Dudić.
Zekića im nikad neću halaliti.
Što se tiče Feđe kojeg mnogi ovde ne vole i koji je jedan od najgorih trenera gledajuči statistiku, mi smo pod tim trenerom igrali najljepši i najbolji fudbal. Sjećam se prve 3 tekme, Borac gosti, a Sloga i Posušje kući. Pored toga što smo uzeli 9b, kako smo mi igrali ofanzivno u 70 min mi gubimo od Sloge a znaš da ćeš dobiti jer vidiš želju i glad za pobjedom.
Feđa je lik koji je imao najviše peha. Prva stvar igranje u Zenici. Nevjerovatno proklet stadion u kojem smo 95% protivnika razbili igrom, gdje smo pravili po 20 šuteva, ali lopta neće u gol. Druga stvar prodaja Mujakića gdje je bilo pucanje u glavu samom sebi. Mujakić brzi stoper koji je bio glavni igrač nazad u onom sistemu kad igraš ofanzivno a protivnik čeka na kontre. Onda onaj Bugarin stoper igrao pod inekcijama svaku tekmu, što je momak priznao čim je otišao iz kluba. Ti si bio na stoperu Đokanoviću u tom periodu. Ni tog Feđu neću nikad prežalit, ali igranje u Zenici i prodaja Mujakića je ostavilo najviše traga tada. Ako ništa njegovi rezultati govore šta je radio i šta radi.
O Zekiću neću da trošim rijeći, napisao sam da im njega nikada neću halaliti ! ! !
Sve bi preko noći otjerali i nadali se da možemo samo dovest novih 11 i trenera i da će to fercerati. Raja, nije ovo FM pa da to tako lahko ide, pa čak i na FM kad dovedeš 4-5 igrača poremeti ti se sloga kod igrača i osjetiš odmah na igri.
Liverpool je očit primjer gdje đaba trošenje kad nemaš sistem.
Što se tiče tekme sinoćnje prije svega bih rekao da je ovo Cvitanovićev poraz.
-Zašto igranje sa 4 vezna igrača koji su smetali jedan drugom ? (Ljajić, Elezi, Krđalić i Meite)
- Otkud Meite odjednom u prvom sastavu i to u najvažnijoj tekmi do kraja sezone?
- Zašto Ivanišević igra u zadnje vrijeme iako se vidi da nije dečko za prve postave.
- Zbog čega promjena na 4 zadnja igrača, ako haman svaku tekmu smo igrali sa 3.
Mi imamo dvojicu krilnih igrača a to su Kyeremeh i Menalo. Mi ne smijemo počinjati sa krilima jer nemaš zamjene za njih.
Zašto je klupiran najbolji igrač Sarajeva zadnje dvije godine Kyeremeh (zajedno sa Gulijem).?
Imam nekako dosta pitanja u glavi zašto ovo, zašto ono, ali eto nisam trener, mada mogu bar na forumu to podijeliti sigurno.
Što se tiče Cvitanovića, neću da ulazim u to da li mu ekipu kroji Mamić ili ne, svaki uspjeh ću njemu prepisati, a svaki poraz isto njemu.
Ovo je njegov poraz !
Sad sigurno nema svrhe mjenjati trenera osim nedaj Bože da uletimo u neku seriju poraza narednih 3 tekme, a nakon sezone sjesti vidjeti šta se dobro radilo šta loše. Cvitanović je napravio taj sistem nazad čvrstine, mada i u tim tekmama gdje nismo primali golove protivnici su pravili jednu do dvije stopostotne šanse.
Ne volim sada pričati o smjeni trenera, ali ako do toga dođe na kraju sezone, za mene postoje samo dva trenera pod kojim smo igrali najljepši fudbal.
Zoran Zekić i Feđa Dudić.
Zekića im nikad neću halaliti.
Što se tiče Feđe kojeg mnogi ovde ne vole i koji je jedan od najgorih trenera gledajuči statistiku, mi smo pod tim trenerom igrali najljepši i najbolji fudbal. Sjećam se prve 3 tekme, Borac gosti, a Sloga i Posušje kući. Pored toga što smo uzeli 9b, kako smo mi igrali ofanzivno u 70 min mi gubimo od Sloge a znaš da ćeš dobiti jer vidiš želju i glad za pobjedom.
Feđa je lik koji je imao najviše peha. Prva stvar igranje u Zenici. Nevjerovatno proklet stadion u kojem smo 95% protivnika razbili igrom, gdje smo pravili po 20 šuteva, ali lopta neće u gol. Druga stvar prodaja Mujakića gdje je bilo pucanje u glavu samom sebi. Mujakić brzi stoper koji je bio glavni igrač nazad u onom sistemu kad igraš ofanzivno a protivnik čeka na kontre. Onda onaj Bugarin stoper igrao pod inekcijama svaku tekmu, što je momak priznao čim je otišao iz kluba. Ti si bio na stoperu Đokanoviću u tom periodu. Ni tog Feđu neću nikad prežalit, ali igranje u Zenici i prodaja Mujakića je ostavilo najviše traga tada. Ako ništa njegovi rezultati govore šta je radio i šta radi.
O Zekiću neću da trošim rijeći, napisao sam da im njega nikada neću halaliti ! ! !
"Sve laže onaj mali ..."
ULTRAGOTIVA
ULTRAGOTIVA
A jel to ozbiljno tjerate i Cvitanovića sad?
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
- Maroon1946
- Kontakt:
Meni i dalje nije jasno na osnovu čega su neki očekivali titulu
Šanse su bile otprilike koliko i da repka prođe Vels i Italiju i ode na SP
Šanse su bile otprilike koliko i da repka prođe Vels i Italiju i ode na SP
Bitno je samo proci to prvo pretkolo i malo popraviti koeficijnent pred evropske kvalifikacije 2027, jer valjda osvajac kupa naredne sezone krece od prvog pretkola EL.SHZ82 je napisao/la: ↑12 mar 2026, 09:00ma pitanje je isplativosti Europe uopste?Lucas je napisao/la: ↑12 mar 2026, 08:45Ovo ljeto počinjemo od prvog pretkola KL, s obzirom da nam je koeficijent grohno na 5,000. U prvom pretkolu smo nositelji.NoProfit je napisao/la: ↑12 mar 2026, 07:21
Mi smo u ozbiljnim problemima godinama. Nama ovo treće mjesto ne znači ništa osim još jedne utakmice u Evropi u kojoj ćeš se vjerojatno izofirati, uostalom kao i svi koji evropska takmičenja počinju sa pozicije koja nije broj 1. Meni je svejedno, bili drugi ili sedmi. Ovaj Kup je bio dobar samo zbog dodatnog trofeja.
jer ako te potrefi da prodjes 1.pretkolo, u 2. ces sigurno naletiti na minu i vozdra.
i sta dobit cemo nekih max.300k eura, a moras krenuti rano sa pripremama, moras brzo rijesavat igracki kadar, nakon ispadanja uvijek razocarenje i tezak start u prvenstvu.
Bolje se pripremiti za ligu, uigrati sto vise mladje igrace i nepristajati nikome na odgode utakmica.
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Ja bih ga otjerao cisto da nastavimo niz, jedan trener jedno godisnje doba. Proljece dolazi 
Igrace Real Madrida da dovedes ovdje neces biti prvak dok je savez kakav jeste.
Koliko god mi to nakon lose utakmice zaboravili, to je tako!
- teamnorth1989
- Kontakt:
Cvitanovic kako je došao dvije utakmice na kojima smo bili dominanti su Željo i Posušje kući, ovo ostalo je sve bilo na neki individualni kvalitet i nije da smo nadigrali protivnike. Mislim da sa ovom igrom nemamo šta tražiti u Europi, ali sad je opet upitno da li će ga Mamić otjerati kada ga je on i doveo.
Jel neko gledao press Cvitanovića, nakon jucerasnje utakmice, jel ga i jedan novinar išta konkretno pitao ? Trebalo mu je postaviti jasna pitanja:
-Kolika je njegova odgovornost za jučerašnji debakl i niz od 4 utakmice bez pobjede, u kojima je Sarajevo djelovalo užasavajuče
-Da li su pripreme u Turskoj imale za cilj, da se iskristališe udarnih 11 i formacija u kojoj ce Sarajevo igrati
-Da li je ozbiljno shvatio kup, s obzirom da je to bilo jedino takmičenje gdje je Sarajevo moglo ciljati trofej
-Zašto je jucer, u najvažnijoj utakmici sezone za Sarajevo, stavio Meitea koji je neki dan došao i koji skoro nikako nije igrao od decembra
-Zašto je dao prednost Ivaniševiću ispred Bralića, koji je u drugoj polovini jeseni bio naš ponajbolji igrač
-Koji je bio cilj stavljanja Elezija na njemu neprirodnu poziciju desnog krila, a ostavljanje na klupi klasičnog desnog krila Kyeremecha
-Koja je svrha povlačenja sa posudbe Turkeša iz Emirata, ako ce u najvažnijoj utakmici sezone na njegovoj poziciji počinjati krilni igrači.
-Kolika je njegova odgovornost za jučerašnji debakl i niz od 4 utakmice bez pobjede, u kojima je Sarajevo djelovalo užasavajuče
-Da li su pripreme u Turskoj imale za cilj, da se iskristališe udarnih 11 i formacija u kojoj ce Sarajevo igrati
-Da li je ozbiljno shvatio kup, s obzirom da je to bilo jedino takmičenje gdje je Sarajevo moglo ciljati trofej
-Zašto je jucer, u najvažnijoj utakmici sezone za Sarajevo, stavio Meitea koji je neki dan došao i koji skoro nikako nije igrao od decembra
-Zašto je dao prednost Ivaniševiću ispred Bralića, koji je u drugoj polovini jeseni bio naš ponajbolji igrač
-Koji je bio cilj stavljanja Elezija na njemu neprirodnu poziciju desnog krila, a ostavljanje na klupi klasičnog desnog krila Kyeremecha
-Koja je svrha povlačenja sa posudbe Turkeša iz Emirata, ako ce u najvažnijoj utakmici sezone na njegovoj poziciji počinjati krilni igrači.
Neće se vratiti Husref, nemoj džaba.Lucas je napisao/la: ↑12 mar 2026, 09:52Jel neko gledao press Cvitanovića, nakon jucerasnje utakmice, jel ga i jedan novinar išta konkretno pitao ? Trebalo mu je postaviti jasna pitanja:
Gdje su ti mladi igrači? I šta je tu loše uopšte?
Jučer samo Meite ispod 20 godina u prvih 11 i pred kraj utakmice Telalović.
Kad budemo utakmice počinjali sa 3 ili više igrača ispod 20 godina, onda možemo pričati o mladoj ekipi i promociji mladih igrača. I ja ću to vrlo rado podržati. Ako Cvitanović do kraja sezone ne gurne Telalovića, Đukanovića i Mehmedovića u prvu postavu, nema nikakve potrebe ni da ostaje. Rezultata svakako nema, igru nemamo, ostala nam je promocija mladih igrača i Superkup.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
Pa evo imamo Mamica, vjerujemo u njegovo znanje i bujrum. Ne trebamo se sekirati. Ne moze valjda kriza neka poljuljati i to?
Ja licno nisam nista očekivao poslije katastrofe sa Husrefom od ove sezone a i da smo se približili sasjekli bi nas i cao.
Eventualno probati superkup osvojiti zbog nekog broja trofeja al tesko bas i to..moguce jeste, jedna je tekma..
Jedino sto očekujem do kraja je korektna igra kakvu smo imali prije par kola i afirmacija ove omladine.
A Mamic ako misli da nije to to što je očekivao od Maria neka ga mjenja na vrijeme. Mada licno mislim da je on (Mario) tu da Mamic može kreirati sta hoce. Sa Zekicem to nebi islo sigurno.
Ja licno nisam nista očekivao poslije katastrofe sa Husrefom od ove sezone a i da smo se približili sasjekli bi nas i cao.
Eventualno probati superkup osvojiti zbog nekog broja trofeja al tesko bas i to..moguce jeste, jedna je tekma..
Jedino sto očekujem do kraja je korektna igra kakvu smo imali prije par kola i afirmacija ove omladine.
A Mamic ako misli da nije to to što je očekivao od Maria neka ga mjenja na vrijeme. Mada licno mislim da je on (Mario) tu da Mamic može kreirati sta hoce. Sa Zekicem to nebi islo sigurno.
Kakve veze Husref ima sad. On je prošlost, nece nas više nikada voditi. Ako aludiraš na formaciju, nemam ja ništa protiv ni 3-5-2, ako ce igrati odgovarajuci igraci za tu poziciju, a ne zadnji vezni da bude wing bek, a krila da budu napadači. Kad vec spomenu Husrefa, on je istog ovog Veleža glat pobjedio jesenas na Koševu 2:0.fks74 je napisao/la: ↑12 mar 2026, 09:59Neće se vratiti Husref, nemoj džaba.Lucas je napisao/la: ↑12 mar 2026, 09:52Jel neko gledao press Cvitanovića, nakon jucerasnje utakmice, jel ga i jedan novinar išta konkretno pitao ? Trebalo mu je postaviti jasna pitanja:
- Jet2Holiday
- Kontakt:
Vec peti put ove sezone. Malo li je
Al nije do mirvaha, nemojte samo na njega. On je dusa tuzna, ovo njemu najteze pada.

Al nije do mirvaha, nemojte samo na njega. On je dusa tuzna, ovo njemu najteze pada.

🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
-
misstianopenaldo
- Kontakt:
here we go again.
Sad bi opet da mjenjamo.
Hocemol to 4 u godini trenera, malo li je.
Naravno uz to bi ako je kako moguce da se ne mjenjaju stalno igraci, da imamo neki kontinuitet ekipe, et.
Moje misljenje je da je Meita igrao jer je novi projekt, Krdzalic jer mu se daje sansa da pokaze ili da ide. Kyremeh neigra jer on je bolji kad mi igramo na kontre, ako i tada. Ivanisevic igra jer kontaju da se ne produzi s Bralicem. Da sve to rade planirajuci narednu sezonu i zato se ne nadam ni Superkupu
Sad bi opet da mjenjamo.
Hocemol to 4 u godini trenera, malo li je.
Naravno uz to bi ako je kako moguce da se ne mjenjaju stalno igraci, da imamo neki kontinuitet ekipe, et.
Moje misljenje je da je Meita igrao jer je novi projekt, Krdzalic jer mu se daje sansa da pokaze ili da ide. Kyremeh neigra jer on je bolji kad mi igramo na kontre, ako i tada. Ivanisevic igra jer kontaju da se ne produzi s Bralicem. Da sve to rade planirajuci narednu sezonu i zato se ne nadam ni Superkupu
Trenutno korisnika/ca: kogmagie46, Napapijri, rishovski i 48 gostiju.