KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
Koliko volim Bosnu čovječe, razbolio sam se od zadnja dva poraza, pogotovo ovog od večeras u kojem nas je mađarska ekipa razbucala. Ne tako davno svi smo slavili što smo izbjegli Murciu u četvrtfinalu, evo ja prvi sam nas već vidio u polufinalu kada sam saznao protivnika, ali gledaj sada…
Da mi je neko prije početka sezone rekao da ćemo biti TOP8 ABA lige i TOP8 FIBA EuropeCupa, ja bi rekao da od toga nema ništa, a pored toga već imao trofej Kupa.
Kako god da se završi FIBA, smatram da svu formu tima treba tempirati za borbu u našem prvenstvu i da svi daju posljednji atom snage da se titula vrati u Sarajevo nakon dugo godina. Vjerujem da stručni štab na čelu sa Muhamedom ima dovoljno znanja da odradi adekvatnu periodizaciju treninga pa da forma bude na vrhuncu kada nam bude najbinije. Ako u periodu do početka završnice prvenstva vratimo Sheparda u zadovoljavajuću formu, mislim da će to biti naše najjače pojačanje. Naravno i da ostale sačuvamo od povreda ako je ikako moguće. Kad se vrate Shepard i West, jedan od dvojca Caruthers i Lopez postaje višak a nije da imamo novca na bacanje.
Da mi je neko prije početka sezone rekao da ćemo biti TOP8 ABA lige i TOP8 FIBA EuropeCupa, ja bi rekao da od toga nema ništa, a pored toga već imao trofej Kupa.
Kako god da se završi FIBA, smatram da svu formu tima treba tempirati za borbu u našem prvenstvu i da svi daju posljednji atom snage da se titula vrati u Sarajevo nakon dugo godina. Vjerujem da stručni štab na čelu sa Muhamedom ima dovoljno znanja da odradi adekvatnu periodizaciju treninga pa da forma bude na vrhuncu kada nam bude najbinije. Ako u periodu do početka završnice prvenstva vratimo Sheparda u zadovoljavajuću formu, mislim da će to biti naše najjače pojačanje. Naravno i da ostale sačuvamo od povreda ako je ikako moguće. Kad se vrate Shepard i West, jedan od dvojca Caruthers i Lopez postaje višak a nije da imamo novca na bacanje.
- Alen Škoro
- Kontakt:
Nadam se da ce ova sezona biti skola za buduca dovodjenja igraca i da ce se konacno odustati od domacih amatera
Ako vec masno placas i dovodis, dovedi stranca game changera
Osim kamenog i muse ne vidim da je ijedan reprezentativac na nivou onoga cemu klub tezi, a znamo da su oni u ovom trenutku opravdano nerealne opcije
Stranci + mladi nasi(ako i oni uopste postoje)
Mucno je vise godinama gledati iste likove u repki, a evo i klubu kako ne znaju igrati velike utakmice i kako zrace svojim luzerskim mentalitetom
Cestitke na svemu u aktuelnoj sezoni, idemo dalje, aBd i da preokrenemo -15 ali treba i glasno reci ono sto se misli, vidi i prepoznaje
Ako vec masno placas i dovodis, dovedi stranca game changera
Osim kamenog i muse ne vidim da je ijedan reprezentativac na nivou onoga cemu klub tezi, a znamo da su oni u ovom trenutku opravdano nerealne opcije
Stranci + mladi nasi(ako i oni uopste postoje)
Mucno je vise godinama gledati iste likove u repki, a evo i klubu kako ne znaju igrati velike utakmice i kako zrace svojim luzerskim mentalitetom
Cestitke na svemu u aktuelnoj sezoni, idemo dalje, aBd i da preokrenemo -15 ali treba i glasno reci ono sto se misli, vidi i prepoznaje
NON MOLLARE MAI
Sta smo ono gledali kod rezultata 63-61. Lopte im ispadale iz ruku na traci ko tepsije vruceg krompir
Kad god nam igra kos razlika nasi se takmice da sto vise izgube. I to svaki put Fenomen za izucavat.
Samo da ne bude ono.nase standardno, da se na kraju usere sve ono dobro sto se uradilo.
Kad god nam igra kos razlika nasi se takmice da sto vise izgube. I to svaki put Fenomen za izucavat.
Samo da ne bude ono.nase standardno, da se na kraju usere sve ono dobro sto se uradilo.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ
- svrakino1921
- Kontakt:
Szombathely, Schaeffler Arena Savaria
Date
srijeda, 11. ožujka 2026., 18:00
Local Time: 18:00 (GMT+1)
Referees (Affiliated National Federation)
MATEJEK, Ivor (CZE)
TSOLAKOS, Emmouil (GRE)
TVAURI, Kirile (GEO)
Commissioner / Technical Delegate
KRATSCHMER, Erich
Attendance
2 510
Tužno
Pa i užasno
Bolje da smo išli na UCAM Murcia CB
Jedino u ovoj nesreći je sreća što je bilo blizu gostovanje
7 sati vožnje autobusom i 7 sati nazad
Valjda se trznu i uzmu titulu
Ako ništa titula jedna u košarci za našu lijepu METROPOLU
Date
srijeda, 11. ožujka 2026., 18:00
Local Time: 18:00 (GMT+1)
Referees (Affiliated National Federation)
MATEJEK, Ivor (CZE)
TSOLAKOS, Emmouil (GRE)
TVAURI, Kirile (GEO)
Commissioner / Technical Delegate
KRATSCHMER, Erich
Attendance
2 510
Tužno
Pa i užasno
Bolje da smo išli na UCAM Murcia CB
Jedino u ovoj nesreći je sreća što je bilo blizu gostovanje
7 sati vožnje autobusom i 7 sati nazad
Valjda se trznu i uzmu titulu
Ako ništa titula jedna u košarci za našu lijepu METROPOLU
Ko kaze da Bosna ne moze stici ovo.Moze itekako.
Ali ne razumijem taj pad u igri,toliki da nepovjerujes.
Prvo poluvrijeme Barsa,drugo KK Spreca Donji Rainci.
Nevjerovatno,jer ovi madjari su kur ac od ekipe.
Ali ne razumijem taj pad u igri,toliki da nepovjerujes.
Prvo poluvrijeme Barsa,drugo KK Spreca Donji Rainci.
Nevjerovatno,jer ovi madjari su kur ac od ekipe.
- <3 LiMes <3
- Kontakt:
Problem je sto su oni na putu da useru sve sto su postigli ove godine. Price, da me neko pitao da cemo se plasirati, to je za mentalne patuljke. Ukoliko zijane titulu u prvenstvu, ispadnu od madjara i zavrse posljednji u ABA ligi, niko se nece sjecati ove sezone po dobrom, to vam garantujem. U pitanju je to da je atmosfera i sampouzdanje na dnu, to vidi i Sasa Matic. Mislim da je Pasalic doprinio svemu tome svojim nacinom vodjenja tima, favoriziranjem jarana. Ne vidim da se nesto drasticno moze promijeniti, jer puno igraca je nezadovoljno.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".
Ko je nezadovoljan?<3 LiMes <3 je napisao/la: ↑12 mar 2026, 10:04Problem je sto su oni na putu da useru sve sto su postigli ove godine. Price, da me neko pitao da cemo se plasirati, to je za mentalne patuljke. Ukoliko zijane titulu u prvenstvu, ispadnu od madjara i zavrse posljednji u ABA ligi, niko se nece sjecati ove sezone po dobrom, to vam garantujem. U pitanju je to da je atmosfera i sampouzdanje na dnu, to vidi i Sasa Matic. Mislim da je Pasalic doprinio svemu tome svojim nacinom vodjenja tima, favoriziranjem jarana. Ne vidim da se nesto drasticno moze promijeniti, jer puno igraca je nezadovoljno.
Imena, plate redovne, bonusi.
Je li hamelj Halilović bivši, ne mogu da vjerujem da ga gura i dalje a novak na tribinama, nikakve razlike izmedju njih nema a 15 godina minusa na novakovoj strani.
Hamelj sramotno brani pick, u napadu iz greške u grešku, na skoku skakuće znaci lik ne skače vec skakuce.
Hamelj mora dobiti nogu, isplatite mu 90 k koliko ga sljeduje za dva mjeseca jos i mrs kod berbica
Kakav je nagradni fond u ovom takmicenju jel Bosna ista zaradila ili ABA liga...Koje su finansijske dobiti igranja
- svrakino1921
- Kontakt:
https://assets.fiba.basketball/image/u ... hatgpt.com
Strana 19. Finansijska distribucija
FIBA EuropeCup ima nagradni fond, KK Bosna će dobiti određen dio finansijskog “kolača”. Činjenica je da je skroman, ali ga ipak ima.
-
19vendetta87
- Kontakt:
Svrakino, dobro si ti govorio.svrakino1921 je napisao/la: ↑11 mar 2026, 19:54Šta nam uradiše Mađari
Svašta
Od kakve mi amaterske ekipe ispadalo
Ovo je nevjerojatno
15 razlike
Eee tugo moja
svrakino1921 je napisao/la: ↑04 feb 2026, 21:31Poštujem
Ti govoriš da stručne strane
Pa pretpostavljam da je lakše sa Mađarima
Ja govorim o Državi Njemačkoj
Bolje s njima pa i ispasti al znaš gdje si igrao i gdje si bio
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Nagradni fond u Euroligi je sramotan sta onda ocekivat od ovoga.
Kosarka u Evropi generalno je na niskim granama sa financijske strane. Mislim pod zarade klubova ne plate igraca. Svi su u minusu.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
joj teksta na bhbasket, Gutic platio 
Koliki su hype probali napravit zadnjih nekoliko dana iz Dubaia i nije im nesto popunjena dvorana veceras
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Ja sam u dvorani puno je
- akisarajevo92
- Kontakt:
jel moguce da su ovog bolesnika stavili za spikera i u Euroligi
al ajd, kad moze onaj u Madridu galamiti kao na koridi moze i ovaj
al ajd, kad moze onaj u Madridu galamiti kao na koridi moze i ovaj
Don't believe the hype.
Sad sam gledao najavu igrača
Dogurao brat do svjetskih visina. Mi realno možemo da se pušimo
Dogurao brat do svjetskih visina. Mi realno možemo da se pušimo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.