FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
11%
Drugi
38
10%
Treći
120
32%
Četvrti
75
20%
Peti
33
9%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
3%
Ispadamo iz lige
30
8%

Ukupno glasova: 374

Lucas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lucas » 12 mar 2026, 10:38

misstianopenaldo je napisao/la:
12 mar 2026, 10:31
here we go again.
Sad bi opet da mjenjamo.
Hocemol to 4 u godini trenera, malo li je.
Naravno uz to bi ako je kako moguce da se ne mjenjaju stalno igraci, da imamo neki kontinuitet ekipe, et.
Moje misljenje je da je Meita igrao jer je novi projekt, Krdzalic jer mu se daje sansa da pokaze ili da ide. Kyremeh neigra jer on je bolji kad mi igramo na kontre, ako i tada. Ivanisevic igra jer kontaju da se ne produzi s Bralicem. Da sve to rade planirajuci narednu sezonu i zato se ne nadam ni Superkupu
Pa te rotacije su i uzrok ovog niza i ispadanja iz kupa, kao i kasno dovođenje napadača.Zar je toliki problem bio, na pripremama uigrati i iskristalisati ekipu za proljetne bitke.Isto kao sa Rožmanom,dobio svu slobodu, kao ni jedan trener u historiji kluba, mi poslije njegovih "priprema" izgledali kao raštimani orkestar. Gledam sinoc PSG, maltene istih 11 počinje svaku bitnu utakmicu, vec skoro dvije godine, pogotovo zadnju liniju ne diraju (Hakimi-Markinjos-Pacho-Nuno Mendes), zar je toliki problem kod nas da se ekipa uigra, da bar jednu polusezonu imamo isprofilisan i iskristalisan početni sastav.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 12 mar 2026, 10:57

da li je neko poznavao forumasa VenamaHrabrih

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 12 mar 2026, 10:58

ErosViverosViv je napisao/la:
12 mar 2026, 10:57
da li je neko poznavao forumasa VenamaHrabrih
Nema ga dugo.

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 12 mar 2026, 11:11

SRAMOTA!

Manjim dijelom zbog čak četiri gola, većim dijelom zbog igre, nismo postojali na terenu 99% vremena.

SRAMOTA!

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 12 mar 2026, 11:19

roccosiffredi je napisao/la:
12 mar 2026, 00:43
Jel igr'o Kaka iz Sandzaka
Jest
za Velez
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 12 mar 2026, 11:30

Lucas je napisao/la:
12 mar 2026, 10:22
fks74 je napisao/la:
12 mar 2026, 09:59
Lucas je napisao/la:
12 mar 2026, 09:52
Jel neko gledao press Cvitanovića, nakon jucerasnje utakmice, jel ga i jedan novinar išta konkretno pitao ? Trebalo mu je postaviti jasna pitanja:

-Kolika je njegova odgovornost za jučerašnji debakl i niz od 4 utakmice bez pobjede, u kojima je Sarajevo djelovalo užasavajuče
-Da li su pripreme u Turskoj imale za cilj, da se iskristališe udarnih 11 i formacija u kojoj ce Sarajevo igrati
-Da li je ozbiljno shvatio kup, s obzirom da je to bilo jedino takmičenje gdje je Sarajevo moglo ciljati trofej
-Zašto je jucer, u najvažnijoj utakmici sezone za Sarajevo, stavio Meitea koji je neki dan došao i koji skoro nikako nije igrao od decembra
-Zašto je dao prednost Ivaniševiću ispred Bralića, koji je u drugoj polovini jeseni bio naš ponajbolji igrač
-Koji je bio cilj stavljanja Elezija na njemu neprirodnu poziciju desnog krila, a ostavljanje na klupi klasičnog desnog krila Kyeremecha
-Koja je svrha povlačenja sa posudbe Turkeša iz Emirata, ako ce u najvažnijoj utakmici sezone na njegovoj poziciji počinjati krilni igrači.
Neće se vratiti Husref, nemoj džaba.
Kakve veze Husref ima sad. On je prošlost, nece nas više nikada voditi. Ako aludiraš na formaciju, nemam ja ništa protiv ni 3-5-2, ako ce igrati odgovarajuci igraci za tu poziciju, a ne zadnji vezni da bude wing bek, a krila da budu napadači. Kad vec spomenu Husrefa, on je istog ovog Veleža glat pobjedio jesenas na Koševu 2:0.
Upravo je otkljucao novu "F" sifru 🤣
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 12 mar 2026, 11:55

prvih 30 minuta je bilo idealno. Sta je bilo u njihovim glavama ne znam . Pogotovo poslije zutog Meitea raspad. Mirvic je zadovoljan 3 mjesto, 1 kolo Evrope 20 000 ljudi bude , dijeli storije i proda nekog igraca za 2mil e . Uspjeh. A to sto nemamo trenera, u ekipi neki propaliteti tipa Ivanisevic i sto nam se stadion raspada to nista.

aezakmi
Kontakt:

Post Postao/la aezakmi » 12 mar 2026, 12:03

Ne treba se nervirati oko ovoga, ovaj klub nije na pravom putu i neće to dugo biti. Ja u ovo ne polažem više nikakvu nadu. Prodavat ćemo mlade igrače vani, vrtjet će se takve stvari u klubu, trofeje nećemo osvajati i kraj. Život je prekratak, da bih se stresirao zbog Sarajeva.

riki46
Kontakt:

Post Postao/la riki46 » 12 mar 2026, 12:11

Maroodza pozvan u reprezentaciju Zimbabwea
Vamos Rajvosa!
Ko te nije volio nije ni obolio...

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 12 mar 2026, 12:32

Ne treba se nervirati, nemam nikakvih očekivanja i ostalo je samo da se isprati onako do kraja lige. Igra je bilo okej otkad je došao Mario u prvom dijelu, te protiv Čelika i Posušja u nastavku sezone. Sve ostalo je katastrofa. Nema igre, nema ideje, statičnost, alibi pasovi, ne preuzima se rizik itd. To je realnost. Ne znam zašto svi sad spominju Ljajića nakon jučer, kad on već odavno ne igra ništa. Nije problem statistika, problem je što ne postoji na terenu i što ne može običan pas da pogodi.

Drugo.. Mariju svaka čast na svemu dosad, izvukao ekipu kad smo haman bili u zoni ispadanja, kad nismo mogli boda uzeti i sačuvati mrežu ni u jednoj utakmici. Poradio na atmosferi, odbrani, dobio gurbete, Borca i Zrinjskog. Svaka časta na tome, hvala mu, dobar je i čova, ali on nije na duže staze. Ovoga sam se i pribojavao na kraju prošle polusezone, da će ovako završiti. Jednostavno nema kapacitet za nešto više, nije taktičar, tako da ćemo ovo bezidejno kruženje gledati do kraja sezone. Da je tu Zekić, pa bih polagao neke nade.

Od naredne sezone, volio bih da u ekipi ne budu Ljajić, Bralić, Turkeš, Ristovski, Cimirot, Kuprešak, Beganović, Kyeremeh, Mujkić. Ljajić je igrač manje svaku utakmicu, drugo je to što ga raja drrka na njega zbog gola iz slobodnjaka, asistencije u Doboju i pete u Mostaru. To nije dovoljno za ove pare što igra kod nas.
Elezi je naš najbolji igrač i ne vjerujem da ga možemo zadržati na ljeto. Ukoliko uspijemo, oko njega graditi ekipu. Pohvale i za Carlosa, odličan igrač. Od ostalih, zadržao bih jedino Gojkovića.

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 12 mar 2026, 12:33

Treba vidjeti kakvih problema Ljajic ima s NLB bankom :kafa:

Mozda ga češe čuna.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 12 mar 2026, 12:34

Ma nas klub je zamro.
Sarajevo ljubavi moja.

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 12 mar 2026, 12:39

GalileoGalilei je napisao/la:
12 mar 2026, 12:32
Ne treba se nervirati, nemam nikakvih očekivanja i ostalo je samo da se isprati onako do kraja lige. Igra je bilo okej otkad je došao Mario u prvom dijelu, te protiv Čelika i Posušja u nastavku sezone. Sve ostalo je katastrofa. Nema igre, nema ideje, statičnost, alibi pasovi, ne preuzima se rizik itd. To je realnost. Ne znam zašto svi sad spominju Ljajića nakon jučer, kad on već odavno ne igra ništa. Nije problem statistika, problem je što ne postoji na terenu i što ne može običan pas da pogodi.

Drugo.. Mariju svaka čast na svemu dosad, izvukao ekipu kad smo haman bili u zoni ispadanja, kad nismo mogli boda uzeti i sačuvati mrežu ni u jednoj utakmici. Poradio na atmosferi, odbrani, dobio gurbete, Borca i Zrinjskog. Svaka časta na tome, hvala mu, dobar je i čova, ali on nije na duže staze. Ovoga sam se i pribojavao na kraju prošle polusezone, da će ovako završiti. Jednostavno nema kapacitet za nešto više, nije taktičar, tako da ćemo ovo bezidejno kruženje gledati do kraja sezone. Da je tu Zekić, pa bih polagao neke nade.

Od naredne sezone, volio bih da u ekipi ne budu Ljajić, Bralić, Turkeš, Ristovski, Cimirot, Kuprešak, Beganović, Kyeremeh, Mujkić. Ljajić je igrač manje svaku utakmicu, drugo je to što ga raja drrka na njega zbog gola iz slobodnjaka, asistencije u Doboju i pete u Mostaru. To nije dovoljno za ove pare što igra kod nas.
Elezi je naš najbolji igrač i ne vjerujem da ga možemo zadržati na ljeto. Ukoliko uspijemo, oko njega graditi ekipu. Pohvale i za Carlosa, odličan igrač. Od ostalih, zadržao bih jedino Gojkovića.
Cimirot obavezno da ostane. Uz elezija nas najbolji igrac do sada

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 12 mar 2026, 12:40

KarloIvandic je napisao/la:
12 mar 2026, 11:55
prvih 30 minuta je bilo idealno. Sta je bilo u njihovim glavama ne znam . Pogotovo poslije zutog Meitea raspad. Mirvic je zadovoljan 3 mjesto, 1 kolo Evrope 20 000 ljudi bude , dijeli storije i proda nekog igraca za 2mil e . Uspjeh. A to sto nemamo trenera, u ekipi neki propaliteti tipa Ivanisevic i sto nam se stadion raspada to nista.
Upravu si prvih 30 minuta je bilo pravo dobro, anulirali prednost za 15 minuta, i posle CRVENOG (prekvalifikovan u zuti posle VAR) je sve palo. Takodje Maita do tog trenutka je izgledao posle BRAZILCA i najbolji nas igrac.

Mislim da je sudija osjetio faktor iznenadjenja u utakmici koja pravi prevagu i nakoju nemoze Velez da odgovori (ibro nije ocekivao to i tako da nije mogo nikakvim manevrom u ekipi to anulirat, i na nacin kako mu je odma dao CRVENI karton djete je slomio do te mjere i kad je ponistio crveni karton covjek nije dolazio sebi bio je u soku. Takodje serbedzic je trebao da dobije zuti karton radi simuliranja posle pregleda Vara, nukic koji se unosi u lice Maiti i cak ga rukom gura (provocira itd) sta je bilo zuti za Maitijs i to je to.

Pogledajte utakmicu jos jednom u 6 minuti golman veleza sta radi covjek leze zali se na povredu, naravno od povrede nista, citavu utakmicu covjek branio, i onda se spiminje budzet, sa ovim nema nista budzet i na ovo nemoze budzet utjecat, ovo se radili u fudbalu 1975 godine, zato isti taj velez primi 6 komada od andore kao i borac pa i mi smo ispadali od anatera, jer bit je proc bez obzira sto je to doslo 70% sudiskim odlukama i taktikom lezanjai sta ce bit 2 minute nadoknade (var 3 gola povreda golmana) GARANTUJEM DA JE VELEZ GUBIO (1-0) u 45 minuti DA BI PRODUZIO BAR 5 minuta.

Drugo poluvrijeme 2 gola prednosti 47 minuta hrkac lezi nukic lezi, 4 puta do 55 minute znaci (9 minta igre) 4 igraca leze. I normalno da te stvari jesu legalne i da se to nemoze sankcionisat i da smo mi krivi za dosta toga ali ovo je jedan od razloga gdje se krade od fudbala gdje se unistava vrijednost ( prvo sobstvenih igraca) jer stvarno neko misli da ce sad neko doc i kupit igraca nekog veleza, nece jer ovo nemoze proc u HNL a kamoli u nekoj jacoj ligi.

Pokradu te sudije u prvoj utakmici i direktno utjecu na prednost koju stece velez na kosevu, dole te sudija presjece sa crvenim, na koji nas trener ne reaguje (ja kad sam vidio kako je Maita reagovao kad ga je ostavio) govorio sam u televizir cvitanovicu vadi ga, kako on to nije mogao da vidi na i-padu neznam.

Produzetak 2 minute bili sve jasno. Ponovo kazem ova dva kluba su u odlucnom odnosima i navijaci i igraci i ti dodjes 6 minuta kezis, 47 minuta kezis 49 minta lezis. I na kraju retardirani Ibro kaze moji igraci odigrali vrhunsku utakmicu.

Kao i onaj trener iz orijedora kaze zasluzeno smo odnijeli bod, 95 minta nepistojeci penal..

Zasto mjenjamo ss svako 6 mjeseci, zasto mjenjamo kamion igraca svako 6 mjeseci, zasto trosimo toliko novca a rezuktata nema.

Odgovor djelumicno znam a to NIJE RADI NEZNANJA NEKVALITETA TRENERA, ne zato sto igraci NEMAJU KVALITETA, ne zato sto ROSTER NIJE DOVOLJNO KVALITETAN. To nije sigurno u zadnjih 5 godina glavni razlog, vec glavni razlog je doveo do toga da MI FK SARAJEVO ispravlja sporedni problem.. i samim tim ispravlhanjem sporednog razloga smjenom trenera igraca ostavljamo GLAVNOM PROBLEMU JOS VISE PROSTORA DA STO LAKSE BUDE JOS VISE PROBLEM.

Konas je doveo do ovog ljudi kao IBRO RAHIMIC Nermin Niksic AZMIR HUSIC COLPA, ks, uz Vicu i Beusa koji i jesu vodje ovih gore. Naravno nabrojani nisu odgovorni i krivi u istoj mjeri za iste stvari al u istoj ravni na drugi nacin
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 12 mar 2026, 12:48, ukupno mijenjano 2 puta.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 12 mar 2026, 12:41

rimljanin90 je napisao/la:
12 mar 2026, 12:39

Jeste teško biti najbolji u ovakvoj konkurenciji na sredini.. Spor, star, previše usporava igru, carini loptu dugo itd. Uz to, sigurno nije jeftin. Volim ga, dobar je momak i finu je napravio karijeru, ali treba presjeći na vrijeme.

iliyaa8
Kontakt:

Post Postao/la iliyaa8 » 12 mar 2026, 12:54

Imaju li igdje ikakve informacije za superkup, za navijace? Kako ce regulisati kome koliko tribine pripada? Vjerovatno ce se o tom pocet pricat tek poslije ligaskog kola al ako ima iko ikakvih info valjalo bi mi pravo :bih:
I kada teško je i kada je dobro, uvijek ću pjevat' za BIJELE I BORDO

⚜️Republika Bosna i Hercegovina⚜️

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 12 mar 2026, 13:01

iliyaa8 je napisao/la:
12 mar 2026, 12:54
Imaju li igdje ikakve informacije za superkup, za navijace? Kako ce regulisati kome koliko tribine pripada? Vjerovatno ce se o tom pocet pricat tek poslije ligaskog kola al ako ima iko ikakvih info valjalo bi mi pravo :bih:
mi smo gosti, dobit ces onaj kavez :urnebes:

Bajroni
Kontakt:

Post Postao/la Bajroni » 12 mar 2026, 13:08

Slazem se oko odlaska igraca osim Cimirota. On nosi nasu igru u sredini. A ni Gojkovic nije vise ono sto je bio prije povrede. Sinoc vrlo losa reakcija i kod drugog i treceg gola. Prespor je pogotovo u ovoj formaciji sa 2 stopera.

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 12 mar 2026, 13:08

iliyaa8 je napisao/la:
12 mar 2026, 12:54
Ništa od ovoga. Imamo prostora i kavez kao da je prvenstvena utakmica i to je to. Mislim da će biti 300 mjesta. Sramota, ali Zrinjski je to, treba im ugoditi, pomoći, izaći u susret.

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 12 mar 2026, 13:12

12 mar 2026, 12:41
rimljanin90 je napisao/la:
12 mar 2026, 12:39

Jeste teško biti najbolji u ovakvoj konkurenciji na sredini.. Spor, star, previše usporava igru, carini loptu dugo itd. Uz to, sigurno nije jeftin. Volim ga, dobar je momak i finu je napravio karijeru, ali treba presjeći na vrijeme.
Ukratko, ti bi promijenio gomilu standardnih igrača. Ovo je pravi put. Ako ovako ne uradimo ništa od nas.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.