FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- Maroon1946
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Znaci opet se vrtimo u krug, otpusti 10 igraca dovedi novih 10 igraca koji ce biti ili gori ili isti.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Bomba s Koševa: Klafurić mijenja Cvitanovića na klupi FK Sarajevo?
Pisali smo ranije danas o tome da izgledi da Mario Cvitanović napusti klupu Fudbalskog kluba Sarajevo prije završetka sezone i nisu toliko, veliki izuzev u slučaju potpunog rezultatskog sloma u nastavku Wwin lige Bosne i Hercegovine.
No, istovremeno saznajemo da u i oko kluba već postoje glasovi koji zagovaraju smjenu na kormilu nakon ispadanja u četvrtfinalu Kupa BiH, nakon šokantnog sinoćnjeg poraza u Mostaru protiv Veleža (1:4) u kojem je bordo tim ponižen i to pred očima predsjednika kluba Ismira Mirvića koji je prisustvovao utakmici na stadionu Rođeni.
Navodno, već kruže i imena potencijalnih nasljednika. Jedno koje se spominje jeste i ono Deana Klafurića.
Ovaj 53-godišnjak iz Zagreba je dobro poznato ime i u našem fudbalu, jer je već vodio Velež i Široki Brijeg.
S Veležom je u 32 utakmice postigao 16 pobjeda, uz devet remija i sedam poraza u sezoni 2023/2024.
Zadnja izmjena: GospodinIzSarajeva, dana/u 12 mar 2026, 13:23, ukupno mijenjano 1 put.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
Hordas1990
- Kontakt:
Evo Magoda poziva klubove KS na sastanak u vezi sudjenja.
Može Klafura, bolji trener od Cvitanovića.
To je standard ovog foruma. Kad u Sirokom dobije ide u zvijezde.feniksptica je napisao/la: ↑11 mar 2026, 21:59Pa je l Cvitanovic dobar il nije..
Ne mozete svaka 3 kola mijenjat misljenje..
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Po meni bi klafuric bio teska fula, al haj, ako Mamic kaze da je pravi izbor, vjerujem mu
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
NoProfit je napisao/la: ↑12 mar 2026, 07:21Mi smo u ozbiljnim problemima godinama. Nama ovo treće mjesto ne znači ništa osim još jedne utakmice u Evropi u kojoj ćeš se vjerojatno izofirati, uostalom kao i svi koji evropska takmičenja počinju sa pozicije koja nije broj 1. Meni je svejedno, bili drugi ili sedmi. Ovaj Kup je bio dobar samo zbog dodatnog trofeja.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
- belosevic23
- Kontakt:
ovaj klub se 5 godina nije pomjerio sa mrtve tačke, 5 godina. Ni igrački, ni organizacijski, ni stadion, ni akademija, nista.. ko je kriv? pa gazda, ne donosim ja odluke. Mijenja po 4 trenera godišnje, po 40 igrača izrotira kroz 2 prelazna roka. Rezultati su 3. mjesto, kasnis za borcem i zrinjskim po 30 bodova, nezadovoljni i ogorčeni navijači, par miliona eura u njegovom đepu i to je to u suštini.
-
KarloIvandic
- Kontakt:
izvini se mirvicu zekicu i zovni ga
-
Hordas1990
- Kontakt:
Klafuric je top trener. Samo kazu da je tezak covjek i treba se pripaziti kombinacija sa menadzerima jer je navodno i to bio problem dok je radio u Velezu.
Banic
Beganovic Rile Gojkovic Marudza Kupresak
Cimirot Krdzalic
Elezi
Carlos Menalo
Samo gurati jednu postavu do kraja uz minimalne rotacije samo po potrebi
Beganovic Rile Gojkovic Marudza Kupresak
Cimirot Krdzalic
Elezi
Carlos Menalo
Samo gurati jednu postavu do kraja uz minimalne rotacije samo po potrebi
SAMO TI I NIKO VISE SARAJ' VO ... ZA TOBOM LUDI SMO SVI
E cuj klafuric, pa zar mi nismo rasuli tog klafurica i ekipu mu u finalu kupa?
Jos gori su ovi koji prizivaju zekica, lika koji je ne samo guzicom zatvorio vrata nego i hrakno na ista. Otisao u najgorem mogucem trenutku
Jos gori su ovi koji prizivaju zekica, lika koji je ne samo guzicom zatvorio vrata nego i hrakno na ista. Otisao u najgorem mogucem trenutku
-
Hordas1990
- Kontakt:
Međutim, kako SportSport saznaje u FK Sarajevo eventualne smejene strule uopšte nisu tema odnosno u klubu zasad o tome ne razmišljaju.
-
MostarReds22
- Kontakt:
Klafuric ce vam poslozit sve segmente u klubu. Po meni najveci gospodin u Veležu poslije rata. Sto se tice menadzerskih talova, nema ih nesto spektakularno, ali uglavnom radi sa Majićem i njegovim igracima (Mlinaric npr). Strasan trener, covjek mislim da je jako dobar, vise bih rekao da su mu problem saradnici bili sad posljednji mandat u listici. Kako god vrhunski trener i mislim za vas pravi potez, ali eto vi znate bolje sebi. I halalite na upadu.
- Jet2Holiday
- Kontakt:
Nadam se da cete shvatiti da ovde nije problem ko je trener !
PROBLEM JE ISMIR MIRVIĆ !!!
PROBLEM JE ISMIR MIRVIĆ !!!
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Ma jok, jedva čekam da i naredne sezone ako Bog da gledam frljavog Beganovića koji nije naučio još uvijek da centrira, da izvadi glavu iz zemlje, koji zna samo alibi pas poslati. Isto vrijedi i za Kuprešaka, koji može možda proći na poziciji krila, ali ne mijenja činjenicu da je fudbalski neinteligentan. Bralić prespor i star. Ristovskog sam branio, ali realno ne može više. Kyeremeh prosječan, nikakva fajde već dugo, pokoji bljesak i to je sve. Ljajić igrač manje, dvojica trebaju za njega da trče. O Tukešu nema potrebe trošiti riječi, korisniji je bio Deni Simuenović. Najbeskorisniji igrač kojeg sam ikad gledao u FKS.Morpheus je napisao/la: ↑12 mar 2026, 13:12Ukratko, ti bi promijenio gomilu standardnih igrača. Ovo je pravi put. Ako ovako ne uradimo ništa od nas.GalileoGalilei je napisao/la: ↑12 mar 2026, 12:41Jeste teško biti najbolji u ovakvoj konkurenciji na sredini.. Spor, star, previše usporava igru, carini loptu dugo itd. Uz to, sigurno nije jeftin. Volim ga, dobar je momak i finu je napravio karijeru, ali treba presjeći na vrijeme.rimljanin90 je napisao/la: ↑12 mar 2026, 12:39
Cimirot obavezno da ostane. Uz elezija nas najbolji igrac do sada
Nemoj tako, mozda budu radovi na tribinama ili policija ne moze garantovati sigurnost pa samo lazni mogu navijat
I kada teško je i kada je dobro, uvijek ću pjevat' za BIJELE I BORDO
⚜️Republika Bosna i Hercegovina⚜️
⚜️Republika Bosna i Hercegovina⚜️
-
rimljanin90
- Kontakt:
Ja kako znam igramo lose zadnje dvije utakmice i to sinoc smo odlicni bili prvih pola sata. Druga je stvar sto si primio dva gola na greskama i sto cvitanovic ne zna podici ekipu nakon pada koncentracije. Sta sad svi glumite ko da smo u zoni ispadanja. Da si proso sinoc ne mora znaciti da bi kup osvojio a svakako u ligi ne mozdmo nista. Fokus na iducu sezonu i to je to.GalileoGalilei je napisao/la: ↑12 mar 2026, 12:41Jeste teško biti najbolji u ovakvoj konkurenciji na sredini.. Spor, star, previše usporava igru, carini loptu dugo itd. Uz to, sigurno nije jeftin. Volim ga, dobar je momak i finu je napravio karijeru, ali treba presjeći na vrijeme.rimljanin90 je napisao/la: ↑12 mar 2026, 12:39Cimirot obavezno da ostane. Uz elezija nas najbolji igrac do sadaGalileoGalilei je napisao/la: ↑12 mar 2026, 12:32Ne treba se nervirati, nemam nikakvih očekivanja i ostalo je samo da se isprati onako do kraja lige. Igra je bilo okej otkad je došao Mario u prvom dijelu, te protiv Čelika i Posušja u nastavku sezone. Sve ostalo je katastrofa. Nema igre, nema ideje, statičnost, alibi pasovi, ne preuzima se rizik itd. To je realnost. Ne znam zašto svi sad spominju Ljajića nakon jučer, kad on već odavno ne igra ništa. Nije problem statistika, problem je što ne postoji na terenu i što ne može običan pas da pogodi.
Drugo.. Mariju svaka čast na svemu dosad, izvukao ekipu kad smo haman bili u zoni ispadanja, kad nismo mogli boda uzeti i sačuvati mrežu ni u jednoj utakmici. Poradio na atmosferi, odbrani, dobio gurbete, Borca i Zrinjskog. Svaka časta na tome, hvala mu, dobar je i čova, ali on nije na duže staze. Ovoga sam se i pribojavao na kraju prošle polusezone, da će ovako završiti. Jednostavno nema kapacitet za nešto više, nije taktičar, tako da ćemo ovo bezidejno kruženje gledati do kraja sezone. Da je tu Zekić, pa bih polagao neke nade.
Od naredne sezone, volio bih da u ekipi ne budu Ljajić, Bralić, Turkeš, Ristovski, Cimirot, Kuprešak, Beganović, Kyeremeh, Mujkić. Ljajić je igrač manje svaku utakmicu, drugo je to što ga raja drrka na njega zbog gola iz slobodnjaka, asistencije u Doboju i pete u Mostaru. To nije dovoljno za ove pare što igra kod nas.
Elezi je naš najbolji igrač i ne vjerujem da ga možemo zadržati na ljeto. Ukoliko uspijemo, oko njega graditi ekipu. Pohvale i za Carlosa, odličan igrač. Od ostalih, zadržao bih jedino Gojkovića.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.