FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
11%
Drugi
38
10%
Treći
120
32%
Četvrti
75
20%
Peti
32
9%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
3%
Ispadamo iz lige
30
8%

Ukupno glasova: 373

mirzatele
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la mirzatele » 15 mar 2026, 01:36

Treba pametno odabrati trenera za sljedeću sezonu. Evo imaju 2 i više mjeseca da razmisle i da odmah na početku priprema za Evropu imamo novog trenera.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 15 mar 2026, 03:13

ErosViverosViv je napisao/la:
14 mar 2026, 09:08
luckystrike je napisao/la:
14 mar 2026, 00:53
13 mar 2026, 20:24

Ovo je prvi sastanak ovakvog tipa i predstavlja te direktor Velkoski
Gdje je Krste? Ja vidim samo Salkića - "član savjetodavnog odbora" i Numanovićku kao gensek SFK.
Tu je imas na klipovima
Na klipu koji je ranije citiran ga ne vidim, vjerovatno je negdje stajao u ćošku. Toliko o ozbiljnosti samog sastanka. Jeftini populizam vol. 2.

Bejker
Kontakt:

Post Postao/la Bejker » 15 mar 2026, 03:18

15 mar 2026, 03:13
14 mar 2026, 09:08
14 mar 2026, 00:53

Gdje je Krste? Ja vidim samo Salkića - "član savjetodavnog odbora" i Numanovićku kao gensek SFK.
Tu je imas na klipovima
Na klipu koji je ranije citiran ga ne vidim, vjerovatno je negdje stajao u ćošku. Toliko o ozbiljnosti samog sastanka. Jeftini populizam vol. 2.
Sjedio tacno preko puta Colpe. Ili preko stola. Kako god, izgledao je kao da ni on ne zna sto je tu i o cemu se raspravlja.
U novi boj...

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 15 mar 2026, 03:22

Ništa naročito protiv njega u Upravi, mada mi se malo zgadio kroz par izjava na početku tačno se osjetio ajlin zadah iz njegovih usta, nego ne može jedanput na sastanak ići Trbić, drugi put Ćala, treći put Krste. Da Klub ima ozbiljnu namjeru da riješi pitanje oko FS KS kao i suđenja, mislim da bi ozbiljan pravnik / operativac bio angažovan i plaćen samo za taj posao.

S druge strane, sumnjam u namjere ali i sposobnost realizacije ovog nasilnika od ministra, s obzirom da je već jednom dizao pompu po istom pitanju pa klapn'o ušima.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 15 mar 2026, 03:55

DoktorXabaras je napisao/la:
14 mar 2026, 05:36
14 mar 2026, 01:21
Iz ovog sto je drug @Lecler izvuk'o, meni to i ne izgleda toliko grdno koliko je bilo u mojoj glavi do tad.

Imali smo 8 utakmica i stanje je po igračima sljedeće,

Ristovski 5
Gojković 5
Beganović 4
Maroodza 4
Hujber 3
Bralić 3
Mujkić 3
Ivanišević 3

Gdje ćeš dati priliku Hujberu i Mujkiću ako nećeš kući protiv fenjeraša Rudara i Posušja odnosno u Kupu protiv drugoligaša. Dvije od tri navedene utakmice smo riješili u svoju korist, znamo šta je bilo s trećom.

Ristovski je najviše odigrao uz Renata, 4 na stoperu a jednu na desnom beku - ovu posljednju, i toliko je ispadanja i pogrešnih pasova imao ali se njemu nekako ne fakturišu greške kao drugim pojedincima valjda radi imena i nekog hajca koji povremeno pokaže prema navijačima.

Gojković je klasa, odnosi gotovo sve zračne duele, ima lidersku crtu, ali istini za volju zna zakasniti u zadnjoj liniji i igra nogom mu je slabija strana, a to ne bih ni spominjao da nam se igra ne temelji na build-up-u iz zadnje linije.

Beganović je dobio jednu priliku više od Hujbera, i ima polovičan omjer pobjeda i poraza. Amar ove sezone ima 3 asistencije u 20ak utakmica dok je recimo pretprošlu sezonu imao učinak od 3 gola i 8 asistencija. Puno trči, malo doprinosi i dobro je da ima konkurenciju, pa nek' se bori.

Mujkić odigra jako loše poluvrijeme, Marodze uđe i djeluje kao Karlos naspram Nermina. Sljedeću Šejn dobije priliku od početka i ne može pasa pogoditi, Nermin ga onda zamjeni i bude jednako loš. Šta je onda ispravno tu?

Po meni je jedina greška Jovan Ivanišević ispred Slavke Bralića aka Salko, naročito u posljednjoj utakmici. Ne razumijem zašto se mlađahnom momku daje prednost u odnosu na iskusnog defanzivca u možda i najvažnijoj utakmici dosadašnjeg dijela sezone.

Odnosno, ne razumijem generalno zašto se momku na posudbi daje šansa od početka već nekoliko puta u ovom periodu, a realno nije neki kvalitet. Kad bi njega izbacili iz jednačine možda bi bilo malo staloženija situacija s rotacijama.

ps. pod uslovom da su navedene postave tačne, s obzirom da smo u nekim utakmicama igrali 3-5-2 a u drugim 4-5-1.
Moj @laki ovo ne da nije grdno nego je katastrofalno, mi smo u 8 utakmica koristili 9 različitih igrača (sad ću malo napisati u stilu @pitar6785) A TRENER NIJE BIO PRIMORAN DA TO RADI, kad bi još malo filtrirali, samo na stopereski par, vidimo da je isti dvojac od 8 utakmica igrao samo 3 utakmice i opet TRENER NIJE BIO PRIMORAN DA TO RADI. Sa tri stopera smo zadnji put igrali protiv Veleža u jesenjem dijelu sezone 02.12.2025. Zašto? ako je tokom nastavka sezone imao na raspolaganju Ristovski-Gojković-Marudža(Bralić,Mujkić). Zašto je odustao od igre sa wing-bekovima ako je imao (Kuprešak,Mujkić), (Beganović, Hujber)? Zašto je naša formacija rob U21 pozicije a imamo 2,3 riješenja (stoper, wing-bek, DM). Zar nije bilo lakše u 3-4-2-1 ili 3-4-1-2 ukolopiti ovog Carlosa pa i u 3-5-2.
Kako je to trener zamislio da u isto vrijeme daje svima šansu, razvija mlade igrače i očekuje rezultat, to može proći u Lokomotivi, Gorici, Slaven Belupu u Sarajevu to NE MOŽE.
Zašto standardnog igrača šalješ na tribine (Marudža) da bi igrao neko (Sulejman) koji je imao zadnji trening u decembru, došao prije 10 dana a pri tom ne razumije (jezik) nikog na terenu i kojeg si pri tom zamjenio na poluvremenu. Zašto igru, formaciju, nazovi kako god, nisi prilagodio nekom igraču koji je već tu (Mujkić, Beganović, Telalović, Keremeh) a ne nekom ko je faktički jučer došao. Kako neko kao trener možeš predpostaviti da će ti takav igrač donijeti neku prevagu u jako važnoj utakmici protiv kvalitetnog protivnika i na specifičnom stadionu zbog blizne tribina i to u ligi u kojoj su dopuštena sva sportska i nesportska sredstva da bi se došlo do pobjde.
Ne, ovo se ne odnosi samo na ovu utakmicu protiv Veleža ali se mora referirati na nju jer je bila najvažnija u toku proljetnog dijela sezone.

Oprosti molim te, nemoj misliti da tebi postavljam pitanja pa da očekujem neke odgovore nego više onako forumski u vidu neke rasprave.

Za ove loše rezultate u proteklih nekoliko utakmica isključivi krivac je trener koji, ja se nadam, sebi poznatih razloga izvodio ove vratolomije sa igračkim kadrom.
Ono što mu bar ja još zamjerim jeste njegova priča o standardih 7 igrača tzv. nosioca igre i naše igre koja će se zasnivati na automatizmima i posjedu a mi zapravo gledamo sve suprotno od toga.
nisam sad siguran ali u večini utakmica u nastavku sezone je imao bar 90% igračkog kadra koji moraju biti ti nosioci igre.
Ristovski-Gojković-Marudža, Cimirot-Elezi-Ljajić, Menalo-Carlos (odnedavno) igrači koji moraju biti zabetonirani u prvih 11 bez ikakvog razmišljanja. Ignjatkov, Mujkić, Krdžalić U21, Kuprešak, Beganović, Hujber igrači koji će biti u rotaciji i igrati zavisno od potrebe (povrede, kartoni).

Još jedna stvar vezano za utakmicu protiv Veleža, kako je trener mislio da će mu defanzivnog beka bolje odigrati Kuprešak u odnosu na Mujkića i Marudžu, ne kažem da su oni kvalitet ali sigurno su bolji na toj poziciji od Kuprešaka gdje smo vidjeli kod prvog gola Veleža kako ga je u skoku nadvisio igrač visok metar i žilet.

Nadam se da će protiv lištice biti svi zdravi i da će izvesti najbolje što imamo:

....................Banić

.....Ristovski...Gojković....Marudža

Beganović...Cimirot.......Elezi....Mujkić

....................Ljajić

.........Carlos...............Menalo
Doktore,

Ne mogu se složiti s par napisanih stvari,

Prvo, ne možemo tvrditi sa sigurnošću da trener nije bio primoran s obzirom da je vrlo moguće da mora balansirati između zahtjeva Zorana i Ismira.

Tu su mogući i pritisci menadžera ali i samih igrača jer svi žele šansu, kao i povrede, Gojković se vratio iz ozbiljne povrede i pretpostavljam da nije još uvijek u mogućnosti odigrati 3 utakmice u 7 - 8 dana, a recimo povreda Cimirota ga je primorala da traži rješenje u Meiteu što je po meni nonsens.

Dalje, pogledaj samo 4 utakmice drugog dijela i početne postave, rotiralo se i tada;
Radnik
Beganović, Bralić, Ristovski, Marodze, Kuprešak

Čelik
Hujber, Ristovski, Gojković, Mujkić, Kuprešak

Sloga
Beganović, Bralić, Ivanišević, Marodze

Posušje
Hujber, Ristovski, Gojković, Mujkić, Kuprešak
Ali se nisu primali golovi.

Drugo, promjena formacije je koliko mene sjećanje služi došla nakon poraza od Veleža u utakmici protiv Borca a ne od početka drugog dijela sezone.
Velež
slika

borac
slika
Kakogod, ne aboliram trenera krivice za loše igre ali mislim da ima i do samih igrača.

Naši igrači u defanzivi nerijetko stoje daleko od napadača protivničke ekipe. Nisu uvijek 100% fokusirani. U veznom redu nedostaje s jedne strane pritiska po izgubljenoj lopti s druge strane kretnje bez lopte u fazi napada. Nedostaje i lucidnosti, završni pas ili šut s distance.

Sve mogu razumjeti ali nedostatak žara i borbe, to ne mogu. Po mom skromnom mišljenju ni Rudar ni Velež nas nisu vele nadigrali, samo su imali veću želju, bili su čvršći u duelima i na lopti i više se kretali.

Ne znam kol'ko je tu do samog trenera, al' kad ih se natjera od Adema pa nadalje da malo više potegnu, ili kad se sami sjete što se pokazalo protiv želje ili pod bijelim brijegom, ovoj ekipi realno ne može niko parirati.

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 15 mar 2026, 10:20

Sazg je napisao/la:
14 mar 2026, 23:32
TrofejiSuTu je napisao/la:
14 mar 2026, 10:16
Ono sto je mene najvise flesiralo je to da je ovaj mali Meite bukvalno nakon par treninga odjednom se ukazao od prve minute.
E tu sam definitivno vidio djelovanje,namjeru i nacin kako da se “friska roba” sto prije postavi u izlog i unovci.
Mozda ja grijesim,i ne kazem da ljudi ne zele najbolje,ali se ne mogu oteti utisku da se ipak daje mala prednost biznisu ispred rezultata.

Mozda to negdje i ima smisla kad pogledas tabelu,i sve sta se desava u ovoj ligi i fudbalu generalno. Sezona je za nas zavrsena sto se tice prvenstva,ali zasto u kupu takvi eksperimenti?

Ne znam,mozda oni bolje vide i vise znaju od nas,kao sto vjerovatno i jeste slucaj.

Evo ja sam siguran da nam je klempa u listici i super kupu,a onda se zna sta je sljedeci potez…

Novi krug,i sve ispocetka…
Miete je morao igrati od prve. Cimi je zaradio neku povredu protiv Borca, zato je i izašao, Mamas znamo sve o povredi, Sergej u Ukrajini, jbg nije imao ko. Da je Cimi bio zdrav ne bi Miete igrao sigurno, mada je i Krdžalić isto protiv Borca fasovao gadne žuljeve na stopalima i protiv Veleža je igrao sa užasnim bolovima, kad je skinuo kopačke obje štucne su mu bile kompletne krvave, zato nije ni mogao pred kraj da stigne for koji ke sam sebi dao. Mislim da bi ipak Cimi i Anes bili prva opcija sa Mietom kao varijantom za zamjenu, ovako nije bilo druge varijante nego da ga stavi od prve jbg. Kad je dobio onj “crveni” tu je prestao da postoji na terenu i sve se raspalo 😔😔😔.
Ma **** vise Krdzalica nek je ziv i zdrav, valjda je zaradio da kupi koju nekretninu, ali on i fudbal su zavrsili jedno sa drugim, covjek cim obuce kopacke izadje iz stroja, ajde sine nije te Bog dao za ovoga, lagano sa njim razlaz na ljeto i idemo dalje

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 15 mar 2026, 10:26

slika
Stroga ofanziva!
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 15 mar 2026, 13:05

DoktorXabaras je napisao/la:
14 mar 2026, 18:40
Tri boda iz lištice,
Pehar iz Mostara,
Doček ispred istoka.

#koizdapizda :beba:
Amin, ali dabogda.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 15 mar 2026, 14:18

Kakav sastav :bow: :bow:
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

skullcrusher
Kontakt:

Post Postao/la skullcrusher » 15 mar 2026, 14:19

Zasto ga niko ne pita na pressu zasto svaku utakmicu mijenjas pola ekipe kretenu raspali maloumni
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 15 mar 2026, 14:20

NajvecaRadosti je napisao/la:
15 mar 2026, 14:18
I opet cemo izgubit.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 15 mar 2026, 14:20

Banić,Mujkić.Ivanišević,Menalo,Elezi,Krdzalić,Bralić,Ristovski,Meite,Ljajić,Carlos🇱🇻💪

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 15 mar 2026, 14:21

Moj Mario, odlican trener za menadjere.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 15 mar 2026, 14:22

Samo me zanima cime je to Kupresak zasluzio da bude na klupi a Mujkic u prvih 11🤔🤔🤔🤔

Pobjedu daj nam ti...
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

Brundoo
Kontakt:

Post Postao/la Brundoo » 15 mar 2026, 14:22

Sa osmoricom na listicu :kafa: :bow:

Banić,Mujkić.Ivanišević,Elezi,Bralić,Ristovski,Ljajić,Carlos

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 15 mar 2026, 14:24

0 bekova i 0 zadnjih veznih, ovako u pesu staviš kad nebitnu utakmicu igraš da ti za iduću budu svi full stamina samo što nama ova utakmica nije nebitna. Bar meni nije, ne znam za ove što su plaćeni da im bude bitna.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 15 mar 2026, 14:24

IGRAJTE ZA VEDRANA

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 15 mar 2026, 14:25

Znači od sutra novog trenera tražimo, lijepo.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 15 mar 2026, 14:26

Aduka87 je napisao/la:
15 mar 2026, 14:20
NajvecaRadosti je napisao/la:
15 mar 2026, 14:18
I opet cemo izgubit.
Nikako mi ovo nije jasno,isto ko da hoce da ga otjeraju
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

broj6
Kontakt:

Post Postao/la broj6 » 15 mar 2026, 14:27

Ko nam kroji ekipu, sta se desava? Ignatkov i Cimirot su Buskets i Xavi za Meitea i Krdzalica. Opet Elezija gubimo na izmisljenoj poziciji krila? Sredine opet necemo imati dok neke izmjene ne napravi.
I najvece pitanje, kako sve u odbrani rotira osim Ristovskog? Taj ako ne igra stopera onda igra beka, a dva beka sjede na klupi. Frajer bez energije, istrosen igrac koji nas je kostao dosta puta, moze li na klupu ikako? I Maroodza izmislio fudbal za Ivanisevica.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Lecler i 41 gost.