NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

Risonja99
Kontakt:

Re: NK Jedinstvo Bihać

Post Postao/la Risonja99 » 15 mar 2026, 12:20

nebeskasila je napisao/la:
15 mar 2026, 09:20
Ja ne bi bio sad za PL i da mozemo uci. Pa usli bi, bili kants za nabijanje i ispali, i narednih 15 godina ne bi dosli sebi. Bez plana ne ide nista. Za razliku od prije par godina stekli smo puno uslova boljih, ali i dalje to nije to. Normalno da je lijepa pomisao na to da imamo ekipu da se ganjamo, ali sa ovim budzetom, ne znam bas. U nas je sve ovo i dslje tanko i odjednpm preko noci moze sve pući. I ja sam prije uvijek govorio samo PL al sad nekako razmisljam drugacije
Ja bi je potpisao pa makar ostali na dva boda u 36 kola. Zasto? Evo primjer Slobode koja grca u dugovima a bila je ucesnik xy godina (da nema struja mogli su napraviti pricu kao Velez) uvijek su igrali sa svojim igracima iz OP i pretprosle god se “prosetali” ligom jer je vecina kadra imala iskustva igrati na vecem lvl izlazis iz zone konforta i postajes bolji kakav god da si.
Drugo je posjecenost gdje bi sigurno bilo 5-6.000 ljudi skoro svaku utk, trece je sto bi postao popularan za mlade igrace koji traze minute i agente koje imaju jeftine igrace tipa 2-3-4000 KM kojima fali seniorskog fudbala i koji se mogu prodati ako odigraju dobru sezonu. I sad da ne idem siroko i dugo samo cu reci sistemski ovo kako ide mi kad nacinckamo budzet na bubam 1.5 mil KM tad ce ti trebati 5-6 mil KM za PL i nikad je necemo stici na taj nacin, raja ce izgubiti volju, generacije i generacije su vec izrasle bez PL a jos koliko bi ih izraslo Bog zna

Bihac1299
Kontakt:

Post Postao/la Bihac1299 » 15 mar 2026, 12:41

Pratim vas od sinoć i vidim da nisam jedina optimistična ,,lujka,,. :opaopa:

Dečki moji, sama pomisao dok pišem sad i vidim da imam istomišljenike napravi da se naježim.

S obzirom na viđeno jučer i s obzirom da je prva utakmica te prisutna trema i kod šefa i kod igrača, ona igra ulijeva povjerenje i sigurno će biti bolje i jače jer kod Duvnjaka se vidi da hoće perfekciju u igri a meni najbitnije grizu i idu na igrača i na loptu i to JAKO!

Zaboravljate da smo mi relax i opušteni trenutno a Čelik i Stupčanica imaju narativ da će ući…Igmana dobijamo 100%, kao što je neko napisao Vitez u gostima ( kad bi se dobio) dečki moji u blizini smo i ja bih lično hajcao da se napada prvo mjesto.

Sad teren uslovi…decki moji, kad bi se ušlo i slavilo 2-3 dana bez da idemo kućama, sutradan se ja prvi stavljam na raspolaganje kramp, motika i idem gulit teren i znam da bi se organizirali i za dan skinuli travu, mislite da u tom hajpu ne bi sanny boy, izo havic, hc ing, i ostali došli raditi? Znate i sami odgovor…

Po meni kad bi ušli jedini problem bi bile financije ali opet kažem ludo se voli ovaj klub i za jedno donatorsko vece bi se bruka para skupila.

I ono najbitnije, mnogi nisu svjesni šta je Premier liga i šta bi značilo to za ovaj grad, prvenstveno bi volio zbog onih naših starih didova da osjete tu čar i sreću.

Idemo polako, ima igrača što nas prate ovdje i nemojmo stvarati pritisak, polakice i NADA ZADNJA UMIRE!!! :njanjanja:

Nim
Kontakt:

Post Postao/la Nim » 15 mar 2026, 12:56

Gledajuci sportski nije nerealno. Juce smo prvaku ocitali lekciju u fudbalu. Ekipa i trener su dobri mala je razlika izmedju nas i prvog mjesta bodovno. Ali polako ljudi. Sto Bihac1299 kaze da se desi ja castim citav grad tri dana, je*** kredit vraticemo ga 🤣.

Tek je prva utakmica pod Duvnjakom, idemo vidjeti dalje. Top 4 mjesta je nas cilj. Stabilan federalac je cilj. PL je iduca stepenica. Jedno po jedno.

Uprava radi fenomenalno i rezultati dolaze, ali vidjeli smo i neke nedostatke. Idemo srediti prvo sve pa onda ozbiljan napad na PL.

Momci samo neka nastave redati rezultate, posebno kuci, da dodje dan da moramo 45 minuta prije utakmice doci zbog guzve.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 15 mar 2026, 13:19

Sve je to lijepo decki, svi to zelimo svim srcem, pa gorio bi kanton kad bi mi usli, ali i dalje mislim da je nemoguce. Hajmo od utakmice do utakmice pa cemo vidjeti. Vidim da je uprava postavila i plasticni vc, sto je tskodjer za pohvalu, o tome smo isto odvdje pisali. Misljenja sam da kad bi uprava odrzala presicu da ni morali spomenuti par manijaka sa sportsport.ba foruma koliko aktivno ucestvujemo i razvoju kluba 🤣
Tek je jedna utakmica, Zeric je pobijedio stupcanicu u gostima oa onda usrao pola sezone

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 15 mar 2026, 14:00

harden je napisao/la:
15 mar 2026, 07:59
InatSilniBosanski je napisao/la:
15 mar 2026, 01:10
Risonja99 je napisao/la:
15 mar 2026, 00:57
Ma vala bezveze mi je taj narativ treba nam teren treba nam ovo treba nam ono. Jel Prijedor, Bijeljina, Konjic, Trebinje, Ugljevik imaju nesto bolji teren ili su imali dok su bili u PL, mozda za nijansu (a i to se moze srediti za 2-3 mj). Rezultati donose posjecenost a i veci rang, posjecenost donosi sponzore i politicare da se iscigani i taj teren. Danas raja slika onaj pomocni teren kao da je Anfield bas se zadovoljavamo “malim” stvarima.
+1 opet

udaras ispod pojasa nocas bratee, kako volim bolesnike NKJ
Sjecas se kad sam ja bio u hajpu ko brat risonja, kod mene je to trajalo jedno 10 godina hajco sam na svakom cosku :mrgreen:
To ti je bio i prajm kako te spucala realnost druga si osoba :rol:

Al realno Bgm samo kad pogledas ima brat Risonja stvari za koje je upravu. Da Zera nije napravio kiks u Tomislavu i da se nije obrukao protiv TC sad bi na bod bili. Ja sam mozda lud, ali mislim da cemo do Celika dobiti sve utakmice. Ne znam koji je razlog al Duvnjak mi je jucer takvo povjerenje ulio. Imam osjecaj da se sve ovo radi planski.

legendarnadruga
Kontakt:

Post Postao/la legendarnadruga » 15 mar 2026, 14:02

15 mar 2026, 14:00
harden je napisao/la:
15 mar 2026, 07:59
15 mar 2026, 01:10

+1 opet

udaras ispod pojasa nocas bratee, kako volim bolesnike NKJ
Sjecas se kad sam ja bio u hajpu ko brat risonja, kod mene je to trajalo jedno 10 godina hajco sam na svakom cosku :mrgreen:
To ti je bio i prajm kako te spucala realnost druga si osoba :rol:

Al realno Bgm samo kad pogledas ima brat Risonja stvari za koje je upravu. Da Zera nije napravio kiks u Tomislavu i da se nije obrukao protiv TC sad bi na bod bili. Ja sam mozda lud, ali mislim da cemo do Celika dobiti sve utakmice. Ne znam koji je razlog al Duvnjak mi je jucer takvo povjerenje ulio. Imam osjecaj da se sve ovo radi planski.
Pa da, čovjek ima ugovor na godinu i pol dana, planski se sve radi

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 15 mar 2026, 15:19

nebeskasila je napisao/la:
15 mar 2026, 13:19
Sve je to lijepo decki, svi to zelimo svim srcem, pa gorio bi kanton kad bi mi usli, ali i dalje mislim da je nemoguce. Hajmo od utakmice do utakmice pa cemo vidjeti. Vidim da je uprava postavila i plasticni vc, sto je tskodjer za pohvalu, o tome smo isto odvdje pisali. Misljenja sam da kad bi uprava odrzala presicu da ni morali spomenuti par manijaka sa sportsport.ba foruma koliko aktivno ucestvujemo i razvoju kluba 🤣
Tek je jedna utakmica, Zeric je pobijedio stupcanicu u gostima oa onda usrao pola sezone
Ma uzmi ti u obzir da si sad jedno 30% jaci. Pravilo U21 koje nas je kopalo sad nam pogoduje. Obradov je u top 3 igraca lige tu nema price, a svi ostali momci su bas ono sto nam je trebalo.

Garantujem da je razlika izmedju 5 najboljih ekipa lige 10%. Sve i da ne udjemo da sacuvamo kostur i trenera uz par pojacanja bi sigurno opet u vrhu bili.

IstokZapad
Kontakt:

Post Postao/la IstokZapad » 15 mar 2026, 15:49

Mislim da uopce niste upuceni u stanje unutar kluba, pricam iskljucivo o nacinu financiranja kluba, nacinu upravljanja itd. Mi smo predaleko od ozbiljnog kolektiva. Krenimo iz pocetka, Jedinstvo nema ni jednog uposlenog, osim nekoliko ljudi na ugovor, Jedinstvo i dan danas ima ogroman problem sa infrastrukturom, od stadiona pa na dalje, što ne ispunjava uvjete za Premijer ligu, Jedinstvo fali minimalno x3 budzet od ovog samo za igracki kadar da bi se igrala PL što je automatski jasno, Jedinstvo nema omladinski pogon, svi ovi koraci koje oni objavljuju to je sve supljina, mi nemamo svog igraca u Seniorskom pogono o tome dosta, ne mozes svake godine potrositi milion da sastavis ekipu, nemas ni jednog svog dijeteta, nemas pravi sistem upravljanja kluba, Upravni odbor radi dobrovoljno ( a znamo sta to znaci), nama nasa djeca odlaze u Zrinjski i Velez, nemojte da pricamo o Premijer ligi molim vas, sve ok, imamo dobru ekipu, trenera cemo tek vidjeti, ali sve ostalo sto prati dobar kolektiv stoji u mjestu. Naranvo ima tu i pozitivnih pomaka koje je ova uprava uradila, ali daleko smo od bilo cega ozbiljnog i odrzivog. Nama se moze desiti dobra sezona, ali dugorocno nemamo plan niti smo odrzivi

lobiranje
Kontakt:

Post Postao/la lobiranje » 15 mar 2026, 16:07

IstokZapad je napisao/la:
15 mar 2026, 15:49
Mislim da uopce niste upuceni u stanje unutar kluba, pricam iskljucivo o nacinu financiranja kluba, nacinu upravljanja itd. Mi smo predaleko od ozbiljnog kolektiva. Krenimo iz pocetka, Jedinstvo nema ni jednog uposlenog, osim nekoliko ljudi na ugovor, Jedinstvo i dan danas ima ogroman problem sa infrastrukturom, od stadiona pa na dalje, što ne ispunjava uvjete za Premijer ligu, Jedinstvo fali minimalno x3 budzet od ovog samo za igracki kadar da bi se igrala PL što je automatski jasno, Jedinstvo nema omladinski pogon, svi ovi koraci koje oni objavljuju to je sve supljina, mi nemamo svog igraca u Seniorskom pogono o tome dosta, ne mozes svake godine potrositi milion da sastavis ekipu, nemas ni jednog svog dijeteta, nemas pravi sistem upravljanja kluba, Upravni odbor radi dobrovoljno ( a znamo sta to znaci), nama nasa djeca odlaze u Zrinjski i Velez, nemojte da pricamo o Premijer ligi molim vas, sve ok, imamo dobru ekipu, trenera cemo tek vidjeti, ali sve ostalo sto prati dobar kolektiv stoji u mjestu. Naranvo ima tu i pozitivnih pomaka koje je ova uprava uradila, ali daleko smo od bilo cega ozbiljnog i odrzivog. Nama se moze desiti dobra sezona, ali dugorocno nemamo plan niti smo odrzivi
!!!

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 15 mar 2026, 16:14

Mi ako izborimo PL dobit cemo teren i reflektore od saveza pa vi vidite :kafa:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 15 mar 2026, 18:27

Pa nisi nikakvu toplu vodu otkrio s tim iskreno. Svi su svjesni toga da mi nismo nivo Premijer Lige. Ali pitanje je kad cemo biti. Nije brat Risonja budala sve momak ispravno govori. Ljudi su skratili Premijer Ligu i jasno napravili jaz izmedju tih 10 klubova i drugih liga.

Bas tako dok mi skupimo 1,5m standard za igranje PL ce biti 5m. Nikad to na taj nacin na koji vi mislite nece biti moguce. Na kraju krajeva ima i ovo sto @harden kaze kad bi kojim slucajem usli u PL, ja bi volio viditi tog politicara ili predsjednika koji bi skupio muda izaci javno i reci da nemamo sredstva. Pa progonio bi ga narod dok je ziv.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 15 mar 2026, 18:52

U premijer ligu što se tiče samih propozicija ulaska iz prve lige može ući samo par klubova..budžetom,infrastrukturom,,svim kategorijama omladinskog pogona i ima toga još...tako da bez obzira na plasman na tabeli većina klubova prve lige to ne mogu sebi priuštiti pa tako ni Jedinstvo i tu prestaje sva priča..nego idite na utakmice bez stresa,zezajte se,družite se i lijepo provedite vikend.Pa koji je bio Rudar Prijedor prošle sezone na tabeli i zašto je ušao u PL..pa svi koji su bili ispred nisu mogli zbog propozicija i još dugo neće moći..

EDL
Kontakt:

Post Postao/la EDL » 15 mar 2026, 19:05

U svakom slucaju za pohvalu organizacija vanjskih wc I stand za prodaju karata.
Za nepunih 1,5 godinu kako je ova prica krenula sa Sasom I drugim ljudima mislim da zasluzuju jedno veliko HVALA za trud I rad, ne radi niko dzaba al oni se baram trude I pokusavaju I druge sportove u gradu vratit na pozitivu koliko toliko. Sve je dosta bilo zapostavljeno, al uz ovakvu zelju, trud I zalaganje kroz odredjeni vremenski period mislim da ce biti to jedna lijepa pozitivna prica.
Pomocni teren, atletska staza, stolice, omlodinski pogoni, sve se polako slaze uz pomoc i drugih ljudi.
Bilo je I ranije nekih sredstava I upravnih odbora, pa se nije znalo ni ko pije ni ko placa.
Ne mora biti premijer liga, nismo vjerovatno ni zreli za to, al uzivajmo u trudu ljudi koji sve to iznose na pozitivno desavanje ponekad ulazući I previse svog vlastitog vremena.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 15 mar 2026, 19:24

aqarius je napisao/la:
15 mar 2026, 18:52
U premijer ligu što se tiče samih propozicija ulaska iz prve lige može ući samo par klubova..budžetom,infrastrukturom,,svim kategorijama omladinskog pogona i ima toga još...tako da bez obzira na plasman na tabeli većina klubova prve lige to ne mogu sebi priuštiti pa tako ni Jedinstvo i tu prestaje sva priča..nego idite na utakmice bez stresa,zezajte se,družite se i lijepo provedite vikend.Pa koji je bio Rudar Prijedor prošle sezone na tabeli i zašto je ušao u PL..pa svi koji su bili ispred nisu mogli zbog propozicija i još dugo neće moći..
Rudar je usao jel je trebalo Borcu 6 bodova i ove sezone. Po toj logici zasto Celik nije usao iz Prve lige FBiH vec je ostalo Posusje. Mozda i Bilino ne ispunjava uslove?

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 15 mar 2026, 20:55

15 mar 2026, 19:24
aqarius je napisao/la:
Rudar je usao jel je trebalo Borcu 6 bodova i ove sezone. Po toj logici zasto Celik nije usao iz Prve lige FBiH vec je ostalo Posusje. Mozda i Bilino ne ispunjava uslove?
Pozdrav...iz RS ko god da je ušao Borac bi imao 6 bodova tako da to ne drži vodu..pa i Slavija i Laktaši bi Borcu morali dati 6 bodova...nego ljudi nemaju osnovne uslove .U ligi RS se vrte 2-3 kluba koji upadaju i ispadaju i to ti je to.Čelik jednostavno nije mogao ni finansijski ni rezultatski,ni igračkim kadrom(ne kudim ih jer i sam navijam za Čelik).

IstokZapad
Kontakt:

Post Postao/la IstokZapad » 15 mar 2026, 21:04

15 mar 2026, 18:27
Pa nisi nikakvu toplu vodu otkrio s tim iskreno. Svi su svjesni toga da mi nismo nivo Premijer Lige. Ali pitanje je kad cemo biti. Nije brat Risonja budala sve momak ispravno govori. Ljudi su skratili Premijer Ligu i jasno napravili jaz izmedju tih 10 klubova i drugih liga.

Bas tako dok mi skupimo 1,5m standard za igranje PL ce biti 5m. Nikad to na taj nacin na koji vi mislite nece biti moguce. Na kraju krajeva ima i ovo sto @harden kaze kad bi kojim slucajem usli u PL, ja bi volio viditi tog politicara ili predsjednika koji bi skupio muda izaci javno i reci da nemamo sredstva. Pa progonio bi ga narod dok je ziv.
Ma buraz upravo ovi potvrdis ono sto ja govorim, da apsolutno ne samo ti, nego ni ja ne znamo sta se zapravo desava i kakvi su limiti, ova uprava se ne oglašava nikako, a neki dan im trebali iskljuciti vodu, hallooo "vodu", dobijes budzet 800 hiljada i voda ti se iskljucuje, o čemu mi pričamo. Nemoj me pogrešno shvatiti, aminujem sve moguce napredke, apsolutnu podrsku dajem i ovoj upravi kluba i ovi ljudi sto vode grad, vidim nisam slijep, da to ide u nekom pozitivnom smjeru da se neki koraci zavrsavaju koji nisu 30 godina, vidim i svojim ocima napredke na i oko stadiona, ali ne volim nikako kad neko napise Premijer liga, bez obzira koje argumente da. Sretno mom Jedinstvu u nastavku, dabogda bili prvi.

BosnianRahatluk
Kontakt:

Post Postao/la BosnianRahatluk » 15 mar 2026, 21:06

Imamo finu ekipu...sve je na dosta visem nivou u odnosu na prethodne godine. Realno trebamo praviti tim za narednu sezonu ili onu tamo za promociju u PL a uporedo pokusati rijesiti teren i reflektore.
E sad, ako nam se i zalomi i prije toga , to bi bilo nekako na ho-ruk sistem pa bi vjerovatno imali vise stete nego koristi.
Volio bih da nisam, da ne budem u pravu ali eto vidjecemo kako ce se stvari odvijati.

Risonja99
Kontakt:

Post Postao/la Risonja99 » 15 mar 2026, 21:10

aqarius je napisao/la:
15 mar 2026, 20:55
15 mar 2026, 19:24
aqarius je napisao/la:
Pozdrav...iz RS ko god da je ušao Borac bi imao 6 bodova tako da to ne drži vodu..pa i Slavija i Laktaši bi Borcu morali dati 6 bodova...nego ljudi nemaju osnovne uslove .U ligi RS se vrte 2-3 kluba koji upadaju i ispadaju i to ti je to.Čelik jednostavno nije mogao ni finansijski ni rezultatski,ni igračkim kadrom(ne kudim ih jer i sam navijam za Čelik).
Pises nebuloze, mi bi trebali usminkati stadion sto se tice gostujuce tribine (moze montazna) wc srediti i press salu, s tim da bi morali reflektore kroz god dana napraviti. Gosk, Igman su igrali nesmetano ligu sa gorim stadionima.

Risonja99
Kontakt:

Post Postao/la Risonja99 » 15 mar 2026, 21:25

Evo necu duljiti, plasiras se nekako u PL, na ovaj budzet izdramcis jos 0.5 mil od kantona, uzmi prosjek 4-5.000 ljudi da bude (i oduzmi org utk) ostat ce ti 400.000 KM, jel to haman mil? Sa sponzorima jest… Dovedi pred kraj jula ili augusta 5-6 iskusnih igraca daj im 250.000 KM na ruke i platu 3-4 hiljade, dovedi 5 mladih ali ciljano i pokusaj izboriti opstanak. To radi npr ove god Rudar. Ne uspijes nista nisi izg a dobio si puno, vratio si kult dobio si iskustvo itd itd

PS ne znam bas da ostale ekipe imaju puno zaposlenih radnika mimo ovih top 5-6.

Kako god i kad god napali sretno nam bilo.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 15 mar 2026, 23:09

Risonja99 je napisao/la:
15 mar 2026, 21:25
Evo necu duljiti, plasiras se nekako u PL, na ovaj budzet izdramcis jos 0.5 mil od kantona, uzmi prosjek 4-5.000 ljudi da bude (i oduzmi org utk) ostat ce ti 400.000 KM, jel to haman mil? Sa sponzorima jest… Dovedi pred kraj jula ili augusta 5-6 iskusnih igraca daj im 250.000 KM na ruke i platu 3-4 hiljade, dovedi 5 mladih ali ciljano i pokusaj izboriti opstanak. To radi npr ove god Rudar. Ne uspijes nista nisi izg a dobio si puno, vratio si kult dobio si iskustvo itd itd

PS ne znam bas da ostale ekipe imaju puno zaposlenih radnika mimo ovih top 5-6.

Kako god i kad god napali sretno nam bilo.
Ma svodi se prica na ono sto si prvo rekao, to da imamo sve te uslove se nikada desiti nece. Pa svaka ekipa koja je usls prvu sezonu se momacki napatila. To je normalna stvar.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.