FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
11%
Drugi
38
10%
Treći
120
32%
Četvrti
75
20%
Peti
33
9%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
3%
Ispadamo iz lige
30
8%

Ukupno glasova: 374

DoktorXabaras
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la DoktorXabaras » 16 mar 2026, 03:17

luckystrike je napisao/la:
15 mar 2026, 03:55
DoktorXabaras je napisao/la:
14 mar 2026, 05:36
luckystrike je napisao/la:
14 mar 2026, 01:21
Iz ovog sto je drug @Lecler izvuk'o, meni to i ne izgleda toliko grdno koliko je bilo u mojoj glavi do tad.

Imali smo 8 utakmica i stanje je po igračima sljedeće,

Ristovski 5
Gojković 5
Beganović 4
Maroodza 4
Hujber 3
Bralić 3
Mujkić 3
Ivanišević 3

Gdje ćeš dati priliku Hujberu i Mujkiću ako nećeš kući protiv fenjeraša Rudara i Posušja odnosno u Kupu protiv drugoligaša. Dvije od tri navedene utakmice smo riješili u svoju korist, znamo šta je bilo s trećom.

Ristovski je najviše odigrao uz Renata, 4 na stoperu a jednu na desnom beku - ovu posljednju, i toliko je ispadanja i pogrešnih pasova imao ali se njemu nekako ne fakturišu greške kao drugim pojedincima valjda radi imena i nekog hajca koji povremeno pokaže prema navijačima.

Gojković je klasa, odnosi gotovo sve zračne duele, ima lidersku crtu, ali istini za volju zna zakasniti u zadnjoj liniji i igra nogom mu je slabija strana, a to ne bih ni spominjao da nam se igra ne temelji na build-up-u iz zadnje linije.

Beganović je dobio jednu priliku više od Hujbera, i ima polovičan omjer pobjeda i poraza. Amar ove sezone ima 3 asistencije u 20ak utakmica dok je recimo pretprošlu sezonu imao učinak od 3 gola i 8 asistencija. Puno trči, malo doprinosi i dobro je da ima konkurenciju, pa nek' se bori.

Mujkić odigra jako loše poluvrijeme, Marodze uđe i djeluje kao Karlos naspram Nermina. Sljedeću Šejn dobije priliku od početka i ne može pasa pogoditi, Nermin ga onda zamjeni i bude jednako loš. Šta je onda ispravno tu?

Po meni je jedina greška Jovan Ivanišević ispred Slavke Bralića aka Salko, naročito u posljednjoj utakmici. Ne razumijem zašto se mlađahnom momku daje prednost u odnosu na iskusnog defanzivca u možda i najvažnijoj utakmici dosadašnjeg dijela sezone.

Odnosno, ne razumijem generalno zašto se momku na posudbi daje šansa od početka već nekoliko puta u ovom periodu, a realno nije neki kvalitet. Kad bi njega izbacili iz jednačine možda bi bilo malo staloženija situacija s rotacijama.

ps. pod uslovom da su navedene postave tačne, s obzirom da smo u nekim utakmicama igrali 3-5-2 a u drugim 4-5-1.
Moj @laki ovo ne da nije grdno nego je katastrofalno, mi smo u 8 utakmica koristili 9 različitih igrača (sad ću malo napisati u stilu @pitar6785) A TRENER NIJE BIO PRIMORAN DA TO RADI, kad bi još malo filtrirali, samo na stopereski par, vidimo da je isti dvojac od 8 utakmica igrao samo 3 utakmice i opet TRENER NIJE BIO PRIMORAN DA TO RADI. Sa tri stopera smo zadnji put igrali protiv Veleža u jesenjem dijelu sezone 02.12.2025. Zašto? ako je tokom nastavka sezone imao na raspolaganju Ristovski-Gojković-Marudža(Bralić,Mujkić). Zašto je odustao od igre sa wing-bekovima ako je imao (Kuprešak,Mujkić), (Beganović, Hujber)? Zašto je naša formacija rob U21 pozicije a imamo 2,3 riješenja (stoper, wing-bek, DM). Zar nije bilo lakše u 3-4-2-1 ili 3-4-1-2 ukolopiti ovog Carlosa pa i u 3-5-2.
Kako je to trener zamislio da u isto vrijeme daje svima šansu, razvija mlade igrače i očekuje rezultat, to može proći u Lokomotivi, Gorici, Slaven Belupu u Sarajevu to NE MOŽE.
Zašto standardnog igrača šalješ na tribine (Marudža) da bi igrao neko (Sulejman) koji je imao zadnji trening u decembru, došao prije 10 dana a pri tom ne razumije (jezik) nikog na terenu i kojeg si pri tom zamjenio na poluvremenu. Zašto igru, formaciju, nazovi kako god, nisi prilagodio nekom igraču koji je već tu (Mujkić, Beganović, Telalović, Keremeh) a ne nekom ko je faktički jučer došao. Kako neko kao trener možeš predpostaviti da će ti takav igrač donijeti neku prevagu u jako važnoj utakmici protiv kvalitetnog protivnika i na specifičnom stadionu zbog blizne tribina i to u ligi u kojoj su dopuštena sva sportska i nesportska sredstva da bi se došlo do pobjde.
Ne, ovo se ne odnosi samo na ovu utakmicu protiv Veleža ali se mora referirati na nju jer je bila najvažnija u toku proljetnog dijela sezone.

Oprosti molim te, nemoj misliti da tebi postavljam pitanja pa da očekujem neke odgovore nego više onako forumski u vidu neke rasprave.

Za ove loše rezultate u proteklih nekoliko utakmica isključivi krivac je trener koji, ja se nadam, sebi poznatih razloga izvodio ove vratolomije sa igračkim kadrom.
Ono što mu bar ja još zamjerim jeste njegova priča o standardih 7 igrača tzv. nosioca igre i naše igre koja će se zasnivati na automatizmima i posjedu a mi zapravo gledamo sve suprotno od toga.
nisam sad siguran ali u večini utakmica u nastavku sezone je imao bar 90% igračkog kadra koji moraju biti ti nosioci igre.
Ristovski-Gojković-Marudža, Cimirot-Elezi-Ljajić, Menalo-Carlos (odnedavno) igrači koji moraju biti zabetonirani u prvih 11 bez ikakvog razmišljanja. Ignjatkov, Mujkić, Krdžalić U21, Kuprešak, Beganović, Hujber igrači koji će biti u rotaciji i igrati zavisno od potrebe (povrede, kartoni).

Još jedna stvar vezano za utakmicu protiv Veleža, kako je trener mislio da će mu defanzivnog beka bolje odigrati Kuprešak u odnosu na Mujkića i Marudžu, ne kažem da su oni kvalitet ali sigurno su bolji na toj poziciji od Kuprešaka gdje smo vidjeli kod prvog gola Veleža kako ga je u skoku nadvisio igrač visok metar i žilet.

Nadam se da će protiv lištice biti svi zdravi i da će izvesti najbolje što imamo:

....................Banić

.....Ristovski...Gojković....Marudža

Beganović...Cimirot.......Elezi....Mujkić

....................Ljajić

.........Carlos...............Menalo
Doktore,

Ne mogu se složiti s par napisanih stvari,

Prvo, ne možemo tvrditi sa sigurnošću da trener nije bio primoran s obzirom da je vrlo moguće da mora balansirati između zahtjeva Zorana i Ismira.

Tu su mogući i pritisci menadžera ali i samih igrača jer svi žele šansu, kao i povrede, Gojković se vratio iz ozbiljne povrede i pretpostavljam da nije još uvijek u mogućnosti odigrati 3 utakmice u 7 - 8 dana, a recimo povreda Cimirota ga je primorala da traži rješenje u Meiteu što je po meni nonsens.

Dalje, pogledaj samo 4 utakmice drugog dijela i početne postave, rotiralo se i tada;
Radnik
Beganović, Bralić, Ristovski, Marodze, Kuprešak

Čelik
Hujber, Ristovski, Gojković, Mujkić, Kuprešak

Sloga
Beganović, Bralić, Ivanišević, Marodze

Posušje
Hujber, Ristovski, Gojković, Mujkić, Kuprešak
Ali se nisu primali golovi.

Drugo, promjena formacije je koliko mene sjećanje služi došla nakon poraza od Veleža u utakmici protiv Borca a ne od početka drugog dijela sezone.
Velež
slika

borac
slika
Kakogod, ne aboliram trenera krivice za loše igre ali mislim da ima i do samih igrača.

Naši igrači u defanzivi nerijetko stoje daleko od napadača protivničke ekipe. Nisu uvijek 100% fokusirani. U veznom redu nedostaje s jedne strane pritiska po izgubljenoj lopti s druge strane kretnje bez lopte u fazi napada. Nedostaje i lucidnosti, završni pas ili šut s distance.

Sve mogu razumjeti ali nedostatak žara i borbe, to ne mogu. Po mom skromnom mišljenju ni Rudar ni Velež nas nisu vele nadigrali, samo su imali veću želju, bili su čvršći u duelima i na lopti i više se kretali.

Ne znam kol'ko je tu do samog trenera, al' kad ih se natjera od Adema pa nadalje da malo više potegnu, ili kad se sami sjete što se pokazalo protiv želje ili pod bijelim brijegom, ovoj ekipi realno ne može niko parirati.
Ako i postoji takva mogućnost onda on nema šta da traži kao naš trener, da budem malo precizniji, on nema potrebe da se uopšte više bavi trenerskim poslom, za toliko godina ako se nisi uspio izboriti za osnov koji zahtjeva trener s to je "samostalnost u radu" onda majstore bay,bay.

Za kratko vrijeme je uspio da nas stabilizuje i povrati samopouzdanje učini nekako čvršćim a igrače puno borbenijim ali je još brže uspio sve to da razje.be, zar on stvarno misli da če neki igrači tek tako prihvatiti činjenicu da neki anonimus sa par treninga izbaci iz tima trojicu igrača Marudža (stranac) Telalović (pozicija) Elezi (pozicija) a pri tom bez apsolutno nikakvog doprinosa.

Oprosti ali na ovo ostalo mi se zaista ne da komentarisat jer sam zaista ljut i razočaran u ove trenerove poteze, za mene trebat će mu dosta pobjeda da vrati neko povjerenje koje je imao na početku mandata ali teško da će se to desiti izgleda totalno pogubljeno, bez ikakvog plana reakcije a počeo je i sereću prozivat tako da..

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 16 mar 2026, 03:47

Nije sigurno na račun referenci doveden.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 16 mar 2026, 06:03

I svaki naredni trener ce bit samo kozmeticka promjena, jer nece Mirvic i Mamic sigurno dovest nekog ko ce im rampu udarit kad je ekipa u pitanju. Shvatite da smo bosanski Chelsea (ili je prije Chelsea engleski FK Sarajevo, mi smo prijr dobili glupog amerikanca :mrgreen: ). Pored vlasnika koji je tipicni americki showman i ne zna gdje udara, dobili smo i Mamice koji imaju znanje, al upitna je motivacija da ovdje urade nesta. To definitivno nisu oni Mamici iz Dinama, koji su iza sebe imali kompletan savez i drzavu Hrvatsku, plus ulagali svoje pare i bili direktno ukljuceni u sve. I sad kad ode Cvitanovic (da li sad ili za 2 mjeseca, svejedno), nece sigurno doci ni Matjaz Kek ni Vladan Milojevic, nego neki novi Sefik Dzaferovic koji ce utakmice vodit s bubicom u uhu i slusat sta mu gazde govore.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 16 mar 2026, 07:15

Velež na bod a Široki na 3 :thumbup:
Ne znam trebamo li uopće Europu i igrati , svakako nam ispadanje ide u 2 pretkolu 99%.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 16 mar 2026, 08:03

Mario je juce morao otici! Zašto? Zato sto je preuzeo ekipu na trecem mjestu i igrao Kup a ssd je trece mjesto ugroženo, iz Kupa smo ispali a pomaka u igri nema. Koga dovesti? Pokušati dovesti Matjaža Keka ako več imamo novce za njega. Covjek koji je onakvom Dinamu s Rijekom uzeo duplu krunu. Istina sa Slovenijom je gubio od Kosova ali mislim da je na trenerskom tržištu u okruženju on najbolji slobodni trener.

Herson

Post Postao/la Herson » 16 mar 2026, 08:44

ŠTA_JE je napisao/la:
16 mar 2026, 08:03
Mario je juce morao otici! Zašto? Zato sto je preuzeo ekipu na trecem mjestu i igrao Kup a ssd je trece mjesto ugroženo, iz Kupa smo ispali a pomaka u igri nema. Koga dovesti? Pokušati dovesti Matjaža Keka ako več imamo novce za njega. Covjek koji je onakvom Dinamu s Rijekom uzeo duplu krunu. Istina sa Slovenijom je gubio od Kosova ali mislim da je na trenerskom tržištu u okruženju on najbolji slobodni trener.
Je li ti stvarno misliš da bi Kek pristao doći ovdje u 64oj godini života? Jeste li realni vi što pišete o Keku ili samo trolate? Preozbiljan trener, ozbiljna karijera, zadnji angažman selektor Slovenije i sad treba doći ovdje da trenira Kuprešaka i Beganovića. Zadnje što mu treba u životu je dolazak u bh ligu.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 16 mar 2026, 08:52

General505 je napisao/la:
16 mar 2026, 01:19
Ima li neko blizak Upravi kluba, da sugerira, brukate i sebe i drzavu sa ovom igrom, kakve pare qrci palci, ulaganja...nesto tu ne stima od prvog dana sa tim "kapitalom" ubrizganim u Klub.
To ti je otprilike kao da četnicima s banjalučkih i prijedorskih tribina koji skandiraju presuđenim ratnim zločincima objašnjavaš da etničko čišćenje i genocid nisu civilizacijske vrijednosti.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 16 mar 2026, 08:54

Neki se ponasaju kao da imamo zalihe 15 bodova pa sta god bude do kraja a u realnosti trebaju 2 rezultata da se poklope sljedece kolo i mi vise nemamo Evropu.Prealarmantno stanje a igra...
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 16 mar 2026, 09:03

ErosViverosViv je napisao/la:
16 mar 2026, 00:23
Ne mogu da vjerujem koja nezainteresovanost vlada kada ganjamo rezultat, iz kola u kolo.
i meni to nije jasno, da nemaju onog igračkog, pobjedničkog damara. Ja na terminu ne volim izgubit, a ne ovdje gdje te jos sudija kolje, ja bi izdero guziczu da pobijedim u inat svima. Mislim da i ovo preveliko rotiranje utiče na to, igrači od početka priprema tu, ovaj dođe nekog Meitea uvede iz druge kiparske lige. Kad se sjetim ekipe sa Ahmetom, Rahmanom i Tatarom, pa to se od prve minute giljalo na pobjedu, kasnije uspostavis igru, spustis loptu, ali svaka utakmica se isla na pobjedu od prve minute. Sad nešto tuc muc, ko i bi i ne bi pobjedili

Ammko99
Kontakt:

Post Postao/la Ammko99 » 16 mar 2026, 09:06

Dok je Mirvic tu nema hajra i cao.Ne moze me niko ubijedit da mislim drugacije,ocigledno se ne poklapa njegova vizija sa navijacima.Da li ce biti losije ili bolje poslije Mirvica?Pitanje svih pitanja

stokastoka23
Kontakt:

Post Postao/la stokastoka23 » 16 mar 2026, 09:14

Jos nakon prosle utakmice protiv Veleža sam napisao da Mario nije trener za nas, jednostavno nema smisla šta on radi čitav proljetni dio... Sad čitam postove ovdje na forumu i opet mi nema smisla šta pojedini pišu a to je da se forsiraju neki igrači da se prodaju - jednostavno ne možeš od go*ana pitu pravit. Guli i Čelik su rariteti ovdje, a njema su trebale po 3 sezone da se adaptiraju. Ne mislim da bi i Mamići a ni Mirvić ipspustili europu radi prodaje Meitea ili nekog sličnog - isto bi zaradili na ulaznicama i premiji od europe ili prodajom jednog ovakvog polovnjaka za polusezonu. A i valjda se i profit i imidž prave u europi a ne prodajom 2 od 1000 igrača. Ovaj trener jednostavno nema iskustva sa vođenjem ekipa - ne velikih nego bilo kakvih. Sarajevu treba ili trener koji će naložiti igrače da ginu za klub ili neko ko će napadčki igrat od 1 minute sa ciljem da zabije go a ne da se dodaje na centru i vrti u krug.

PS - šta košta da se plati da Brazilac iz napada ostane kod nas - Zvjer od igrača. (ne mislim na renana)

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 16 mar 2026, 09:25

Herson je napisao/la:
16 mar 2026, 08:44
ŠTA_JE je napisao/la:
16 mar 2026, 08:03
Je li ti stvarno misliš da bi Kek pristao doći ovdje u 64oj godini života? Jeste li realni vi što pišete o Keku ili samo trolate? Preozbiljan trener, ozbiljna karijera, zadnji angažman selektor Slovenije i sad treba doći ovdje da trenira Kuprešaka i Beganovića. Zadnje što mu treba u životu je dolazak u bh ligu.
Ne trolam nego predlažem da ponude čovjeku novac (mamići znaju za koliko bi on pristao raditi) i nekakav plan i projekat sta zele s ekipom. Nemojmo sebe prikazivati kao neke bijednike gdje niko iole pismen i ko zna raditi svoj posao ne želi doći. On se na ljeto vraća poslu, tako bar kaže, odmorio se i spreman je oa vidjećemo gdje će otići. Nek odu porazgovaraju s njim pa nek ih i odbije. Ne mozemo više s ovim polutrenerima nesto ocekivati. Pozdrav!

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 16 mar 2026, 09:28

I ne nije ovo do trenera ni igrača, riba smrdi od glave. Ja se iskreno nadam da ove sezone nećemo u Evropu, jer i da odemo svakako to nama ništa ne znači, jer ćemo ispasti ako ne u prvom onda u drugom kolu. Na taj način bi se neke stvari možda i riješile ili počele rješavati, jer ovako fakat više ne ide sa gazdom i ovim načinom kako se klub vodi. Neki pritisak, nešto, neam pojma ni sam.
Ovo prelazi sve granice, lik uništava klub i jednostavno je po meni gora situacija nego one godine prije Tana, tad su barem ljudi bili entuzijastični, momentum bio, opet neka pozitiva, veći bir, vuklo se u jednu stranu, ovo danas više liči na neku firmu, koja je izgubila kurs i poslovanje je u velikom padu.
To da on ima finansijsku moć, nema, to nek bude jasno. Ovo što smo dovodili, na račun Tana, smo mogli dovoditi, uskoro idu preprodaje i guranje mladih u izlog ne bi li se kakve pare iščupale. Na trofeje ćemo se načekati ipak, ali i na ovaj način sad kako sve ovo funkcioniše, ne bi sigurno ni da imamo normalno suđenje osvojili titulu.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 16 mar 2026, 09:28

stokastoka23 je napisao/la:
16 mar 2026, 09:14
Jos nakon prosle utakmice protiv Veleža sam napisao da Mario nije trener za nas, jednostavno nema smisla šta on radi čitav proljetni dio... Sad čitam postove ovdje na forumu i opet mi nema smisla šta pojedini pišu a to je da se forsiraju neki igrači da se prodaju - jednostavno ne možeš od go*ana pitu pravit. Guli i Čelik su rariteti ovdje, a njema su trebale po 3 sezone da se adaptiraju. Ne mislim da bi i Mamići a ni Mirvić ipspustili europu radi prodaje Meitea ili nekog sličnog - isto bi zaradili na ulaznicama i premiji od europe ili prodajom jednog ovakvog polovnjaka za polusezonu. A i valjda se i profit i imidž prave u europi a ne prodajom 2 od 1000 igrača. Ovaj trener jednostavno nema iskustva sa vođenjem ekipa - ne velikih nego bilo kakvih. Sarajevu treba ili trener koji će naložiti igrače da ginu za klub ili neko ko će napadčki igrat od 1 minute sa ciljem da zabije go a ne da se dodaje na centru i vrti u krug.

PS - šta košta da se plati da Brazilac iz napada ostane kod nas - Zvjer od igrača. (ne mislim na renana)
Ako se ne varam, Joao Carlos je potpisao ugovor na dvije godine, neka me ispravi neko ako grijesim. Mislim da nije na posudbi.

Inace, rekao bih da dugo boljeg napadaca nismo imali. Butic na steroidima uz zavrsnicu. Gradjom i snagom podsjeca na Hulka :D
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Zadnja klupa - sampioni 34 sezone ss.ba lige.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 16 mar 2026, 09:32

Napapijri je napisao/la:
16 mar 2026, 09:28
stokastoka23 je napisao/la:
16 mar 2026, 09:14

Ako se ne varam, Joao Carlos je potpisao ugovor na dvije godine, neka me ispravi neko ako grijesim. Mislim da nije na posudbi.

Inace, rekao bih da dugo boljeg napadaca nismo imali. Butic na steroidima uz zavrsnicu. Gradjom i snagom podsjeca na Hulka :D
Potpisao je do kraja godine, sa opcijom produženja na još jednu.
Jučer je bio jedan od rijetkih pojedinaca koji je zaslužio biti pošteđen kritika.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 16 mar 2026, 09:33

Za ovu ekipu ne treba puno promjena.Treba se držati 1 formacije i mijenjati u skladu sa ekipom i rezultatom unutar same utakmice.
Na ovu ekipu bih dodao 1 stopera i 1 maknuo , 1 krilo da igra lijevom nogom i našao špica koji će se rotirati sa Carlosom.Ne bih mijenjao trenera taman ne igrali Europu , u Mirvicevoj eri toliko promjena i svega da mora se presjeći (Zekića ne računam , čovjek je sam otišao).
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 16 mar 2026, 09:44

Prvo je ignatkov bio projekat, pa ga preselise na klupu, otada mu se gubi haman i trag i glas. Meite doveden i odmah upade u ekipu. Momka ne krivim, cak i ovo sto je odigrao, odradio je solidno s obzirom kako igramo kao kolektiv. Od telalovica jos ne ocekujem nesto, najmladji je, ali on je potencijal veliki.
Imamo disbalans u ekipi, 6 stopera od kojih malo koji pokazuje formu, a kvalitete ima (gojkovic, ristovksi pa i bralic). Marudza kojeg zavaljuju da igra lijevog beka, iako sljepac to vidi da ne zna.
Imamo igrace koji ne samo nisu u formi, nego su i fudbalski nazadovali, to je prventsveno mujkic. Ne znam sta se desilo momku, ali on isto kao nije ista osoba. Beganovic je isto u toj kategoriji, uvijek limitiran igrac, ove godine nekako jos gluplji igracki.
Ovi ostali ili nisu u formi ili su teski bolikurci. Uopsteno ekipa je u nekoj letargiji, mrtvilu. Igramo najsporiji fudbal na svijetu.
Mario i njegova selekcija igraca takodjer ne pomazu, previse rotiranja igraca, mjenjanja taktika, izmisljanja pozicija. Helem na njemu je i mamicu da trgnu ovu ekipu iz ovog zimskog sna

StriktnoZlo
Kontakt:

Post Postao/la StriktnoZlo » 16 mar 2026, 09:45

Ma kako je promijenio formaciju na 4 zadnja i gušenje igrača u sredini dobio je ovo.
Onda igranje Ivaniševića koji nije mogao igrati u Istri i ti vidiš da taj igrač može odigrati jednu tekmu kako treba ali da će te koštati bodova i bodova. Igranje Meitea koji za mene nije loš, ima dečko nekog potencijala, ali kakvo odjednom guranje u prvu ?
Maroodza ti ispašta, a igrao sasvim korektno tekme na lijevom stoperu, brz, srčan. Elezija je ugušio isto ko i Ljajića sa ovom formacijom. Kyeremeh nepravedno zapostavljen, mislim da bi on i Carlos u 3-5-2 formaciji ubijali gore. Kuprešak ni sjena igrača kada ne igra lijevog wing beka.
Čemu ovo sve je Mario uradio veze nemam. Zašto to Mamići ne vide i ne kažu dobro idemo se vratiti onom gdje smo i igrali neki fudbal.
Doveo si evropu pod znakom pitanja i sada pi.zde jedne morate dobiti Veleža.
Kako onako igrači padnu kada prime gol ili je stvarno ono fizička sprema toliko loša, ali ili psihologa angažovati ili raspustiti svakog ko ima veze sa fizičkom spremom !

Prvo Zrinjski, a onda SVI NA VELEŽ !
"Sve laže onaj mali ..."

ULTRAGOTIVA

teamnorth1989
Kontakt:

Post Postao/la teamnorth1989 » 16 mar 2026, 09:47

Mario je meni tanak trener, koji ima izuzetno slabo iskustvo, nije se nigdje dugo zadržao i plus nije nikoga dugo vodio. Sarajevo ima sigurno najkvalitetniji igracki kadar u ligi, al ovo u zadnjih mjesec dana je nikakva igra. Mislim da on nije u stanju podici formu i da je promjena trenera nesto sto je neminovno.

Shategabri

Post Postao/la Shategabri » 16 mar 2026, 09:51

Kod nas se ne bira trener zbog referenci nego podobnosti.
Bitno je da radi šta mu se kaže.
Kad potroše Maria, ide opet neki tip kojem će drugi sastavljati ekipu, odlučivati ko će igrati, koji se igrači dovoditi.
Nama je glavni cilj prodaja igrača. Ko se s tim ne može pomiriti, treba prestati pratiti klub.
Neće skoro biti drugačije.
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.