luckystrike je napisao/la: ↑14 mar 2026, 01:21
Iz ovog sto je drug @Lecler izvuk'o, meni to i ne izgleda toliko grdno koliko je bilo u mojoj glavi do tad.
Imali smo 8 utakmica i stanje je po igračima sljedeće,
Ristovski 5
Gojković 5
Beganović 4
Maroodza 4
Hujber 3
Bralić 3
Mujkić 3
Ivanišević 3
Gdje ćeš dati priliku Hujberu i Mujkiću ako nećeš kući protiv fenjeraša Rudara i Posušja odnosno u Kupu protiv drugoligaša. Dvije od tri navedene utakmice smo riješili u svoju korist, znamo šta je bilo s trećom.
Ristovski je najviše odigrao uz Renata, 4 na stoperu a jednu na desnom beku - ovu posljednju, i toliko je ispadanja i pogrešnih pasova imao ali se njemu nekako ne fakturišu greške kao drugim pojedincima valjda radi imena i nekog hajca koji povremeno pokaže prema navijačima.
Gojković je klasa, odnosi gotovo sve zračne duele, ima lidersku crtu, ali istini za volju zna zakasniti u zadnjoj liniji i igra nogom mu je slabija strana, a to ne bih ni spominjao da nam se igra ne temelji na build-up-u iz zadnje linije.
Beganović je dobio jednu priliku više od Hujbera, i ima polovičan omjer pobjeda i poraza. Amar ove sezone ima 3 asistencije u 20ak utakmica dok je recimo pretprošlu sezonu imao učinak od 3 gola i 8 asistencija. Puno trči, malo doprinosi i dobro je da ima konkurenciju, pa nek' se bori.
Mujkić odigra jako loše poluvrijeme, Marodze uđe i djeluje kao Karlos naspram Nermina. Sljedeću Šejn dobije priliku od početka i ne može pasa pogoditi, Nermin ga onda zamjeni i bude jednako loš. Šta je onda ispravno tu?
Po meni je jedina greška Jovan Ivanišević ispred Slavke Bralića aka Salko, naročito u posljednjoj utakmici. Ne razumijem zašto se mlađahnom momku daje prednost u odnosu na iskusnog defanzivca u možda i najvažnijoj utakmici dosadašnjeg dijela sezone.
Odnosno, ne razumijem generalno zašto se momku na posudbi daje šansa od početka već nekoliko puta u ovom periodu, a realno nije neki kvalitet. Kad bi njega izbacili iz jednačine možda bi bilo malo staloženija situacija s rotacijama.
ps. pod uslovom da su navedene postave tačne, s obzirom da smo u nekim utakmicama igrali 3-5-2 a u drugim 4-5-1.
Moj @laki ovo ne da
nije grdno nego je katastrofalno, mi smo u 8 utakmica koristili 9 različitih igrača (sad ću malo napisati u stilu @pitar6785) A TRENER NIJE BIO PRIMORAN DA TO RADI, kad bi još malo filtrirali, samo na stopereski par, vidimo da je isti dvojac od 8 utakmica igrao samo 3 utakmice i opet TRENER NIJE BIO PRIMORAN DA TO RADI. Sa tri stopera smo zadnji put igrali protiv Veleža u jesenjem dijelu sezone 02.12.2025. Zašto? ako je tokom nastavka sezone imao na raspolaganju Ristovski-Gojković-Marudža(Bralić,Mujkić). Zašto je odustao od igre sa wing-bekovima ako je imao (Kuprešak,Mujkić), (Beganović, Hujber)? Zašto je naša formacija rob U21 pozicije a imamo 2,3 riješenja (stoper, wing-bek, DM). Zar nije bilo lakše u 3-4-2-1 ili 3-4-1-2 ukolopiti ovog Carlosa pa i u 3-5-2.
Kako je to trener zamislio da u isto vrijeme daje svima šansu, razvija mlade igrače i očekuje rezultat, to može proći u Lokomotivi, Gorici, Slaven Belupu u Sarajevu to NE MOŽE.
Zašto standardnog igrača šalješ na tribine (Marudža) da bi igrao neko (Sulejman) koji je imao zadnji trening u decembru, došao prije 10 dana a pri tom ne razumije (jezik) nikog na terenu i kojeg si pri tom zamjenio na poluvremenu. Zašto igru, formaciju, nazovi kako god, nisi prilagodio nekom igraču koji je već tu (Mujkić, Beganović, Telalović, Keremeh) a ne nekom ko je faktički jučer došao. Kako neko kao trener možeš predpostaviti da će ti takav igrač donijeti neku prevagu u jako važnoj utakmici protiv kvalitetnog protivnika i na specifičnom stadionu zbog blizne tribina i to u ligi u kojoj su dopuštena sva sportska i nesportska sredstva da bi se došlo do pobjde.
Ne, ovo se ne odnosi samo na ovu utakmicu protiv Veleža ali se mora referirati na nju jer je bila najvažnija u toku proljetnog dijela sezone.
Oprosti molim te, nemoj misliti da tebi postavljam pitanja pa da očekujem neke odgovore nego više onako forumski u vidu neke rasprave.
Za ove loše rezultate u proteklih nekoliko utakmica isključivi krivac je trener koji, ja se nadam, sebi poznatih razloga izvodio ove vratolomije sa igračkim kadrom.
Ono što mu bar ja još zamjerim jeste njegova priča o standardih 7 igrača tzv. nosioca igre i naše igre koja će se zasnivati na automatizmima i posjedu a mi zapravo gledamo sve suprotno od toga.
nisam sad siguran ali u večini utakmica u nastavku sezone je imao bar 90% igračkog kadra koji moraju biti ti nosioci igre.
Ristovski-Gojković-Marudža, Cimirot-Elezi-Ljajić, Menalo-Carlos (odnedavno) igrači koji moraju biti zabetonirani u prvih 11 bez ikakvog razmišljanja. Ignjatkov, Mujkić, Krdžalić U21, Kuprešak, Beganović, Hujber igrači koji će biti u rotaciji i igrati zavisno od potrebe (povrede, kartoni).
Još jedna stvar vezano za utakmicu protiv Veleža, kako je trener mislio da će mu defanzivnog beka bolje odigrati Kuprešak u odnosu na Mujkića i Marudžu, ne kažem da su oni kvalitet ali sigurno su bolji na toj poziciji od Kuprešaka gdje smo vidjeli kod prvog gola Veleža kako ga je u skoku nadvisio igrač visok
metar i žilet.
Nadam se da će protiv lištice biti svi zdravi i da će izvesti najbolje što imamo:
....................Banić
.....Ristovski...Gojković....Marudža
Beganović...Cimirot.......Elezi....Mujkić
....................Ljajić
.........Carlos...............Menalo