Iz Basarinog intervjua za hrvatski Večernji list. Ne postoje egzaktne brojke nigdje i sumnjam da je puno pogriješio. Za Miloševićevu smjenu, morali su se udružiti svi mogući politički akteri (osim radikala).VivaLaStella je napisao/la: ↑17 mar 2026, 14:42Na osnovu čega to zaključuješ?ArtemisFowl je napisao/la: ↑17 mar 2026, 14:32100% si u pravu. Đinđić je u trenutku ubistva imao možda 4-5% podrške naroda. Zato ga i jesu mogli smaknuti kako su htjeli.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderator/ica: insider
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
- akisarajevo92
- Kontakt:
toster je najbolja stvar koju covjek moze kupiti sebi za relativno malo para, ne znam sta sam cekao dosad
Don't believe the hype.
Od starog hljeba cuda praviakisarajevo92 je napisao/la: ↑17 mar 2026, 15:31toster je najbolja stvar koju covjek moze kupiti sebi za relativno malo para, ne znam sta sam cekao dosad
- VivaLaStella
- Kontakt:
Rezultati anketa koje sam ja vidio pokazuju cifre od 30-40% al nije to ni bitno. Jedini koji realno profitiraju od Đinđićeve smrti su Rusi, a srpski radikali su samo njihov proxyArtemisFowl je napisao/la: ↑17 mar 2026, 15:22Iz Basarinog intervjua za hrvatski Večernji list. Ne postoje egzaktne brojke nigdje i sumnjam da je puno pogriješio. Za Miloševićevu smjenu, morali su se udružiti svi mogući politički akteri (osim radikala).VivaLaStella je napisao/la: ↑17 mar 2026, 14:42Na osnovu čega to zaključuješ?ArtemisFowl je napisao/la: ↑17 mar 2026, 14:32100% si u pravu. Đinđić je u trenutku ubistva imao možda 4-5% podrške naroda. Zato ga i jesu mogli smaknuti kako su htjeli.
pravda za mnoy
Sumnjam da bi Bosnjaci prvi htjeli neki Islamski vid bilo kakve drzave. Samo sekularnu, ko hoce u dzamiju i crkvu nek ide a ko hoce u kafanu isto. Ako pogledas kroz historiju (i prije Turaka), ljudi koji su zivjeli na prostorima BiH nikad nisu dopustili da im religija namece nacin zivota (kao cjelokupnom narodu), sumnjam da se taj duh i danas promjenio. Obicaji da, ali da zive striktno po pravilima neke religije kao zakona, ne.kraljttbvb je napisao/la: ↑17 mar 2026, 14:21
U nasem navedenom slucaju BIA i Mosad vode politiku.
Ako nećeš raditi po njihovom, završiš ko Đinđić.
Ja ne kažem da je na nečemu nastalo društvo, nego da se vode tom idejom. Sto se tice Islamske deklaracije, valjalo bi Bakira i ove oko njega pitati (a da iskreno odgovore) da li im vise odgovara ovakva drzava ili neka Muslimanija?
Ustvari kod nas već svaki narod ima svoju drzavicu, jedni RS, jedni HB, a mi bošnjački pašaluk od Sarajeva do Zenice. Ako mi ne vjeruješ pitaj ove iz Tuzle i Krajine koliko ulazu u njih i kakve su im ceste i ostala infrastruktura...
Kad ste vec kod tehnike, je li neko kupovao onaj elektricni rostilj?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Leglizovana je korupcija kroz lobiranje, ne samo doniranje za kampanju, nego kasnije imaš te što si ih platio i donirao u džepu i možeš sa njima kao sa pijunima upravljati, što aipac radi. Al nije samo oni nego i korporacije gdje bukvalno kroje zakone (kroz to lobiranje i doniranje) kako njima odgovara a ne običnom čovjeku.alemsa je napisao/la: ↑17 mar 2026, 14:49Sta je legalizovano? To sto mozes donirati necijoj kampanji?rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑17 mar 2026, 08:56
Razlika je što je kod nas to krivično djelo, kod vas nije, različit sistem jer je korupcija legalizovana, to ti pričam, normalno je da svugdje ima ljudi koji gledaju kako će sebi namaketi što više, nije ni ovdje idealno, ali zato zna da sutra može odgovarati za to (čak i premijer i na sl funkciji), dok kod vas zna da neće odgovarati![]()
A stela i veza jel i to legalizovano? A ako si babin sin jel ne vaze isti zakoni? Neozbiljan si![]()
Štela i veza su krivično djelo isto, zloupotreba položaja i primanje dara i mita imaš u krivičnom zakonu navedeno tačno. Za sve važi isti zakon, nije ovdje baš da zavisiš od toga da advokat može čuda raditi ako ga platiš kao kod vas, jer ovdje nema porote, samo dokazi i crno na bijelo
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 17 mar 2026, 15:47, ukupno mijenjano 2 puta.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
U bingu nekad uzeo najjeftiniji elektricni sa zicom od 30 maraka, dobro me sluzi kad mi se ne da vatrom zajebavati. A imam i neki skuplji elekticni sa kamenom plocom, ****, treba mu pola sata da se ploca ugrije
- VensanKasel
- Kontakt:
- muhamedhulk
- Kontakt:
sto se tice tog rostiljanja, air fryer je ćaća. ne ulazim u to koliko je zdravo ali prakticnost na nivou.
imam i onaj slow cooker, sta radi od junetine
a toster nemam, imam ono sto mozes pressovati sendvic, nelosa stvar.
imam i onaj slow cooker, sta radi od junetine
a toster nemam, imam ono sto mozes pressovati sendvic, nelosa stvar.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Pellet? Jedino sto je dobro je da stavis temperaturu i ono samo odrzava (samo dodajes), ne moras igrati oko njeg. Drvo je najbolje ali obaveza (jebga meni je cejf, ali isto tako razumijem da neko ne zeli da se barce ako ima alternativu). Plin 0 poena.
Kod nas to zagovaraju jedino izbjeglice koje žive na švedskoj i njemačkoj socijali. Čudno, ha ?alemsa je napisao/la: ↑17 mar 2026, 15:41
Sumnjam da bi Bosnjaci prvi htjeli neki Islamski vid bilo kakve drzave. Samo sekularnu, ko hoce u dzamiju i crkvu nek ide a ko hoce u kafanu isto. Ako pogledas kroz historiju (i prije Turaka), ljudi koji su zivjeli na prostorima BiH nikad nisu dopustili da im religija namece nacin zivota (kao cjelokupnom narodu), sumnjam da se taj duh i danas promjenio. Obicaji da, ali da zive striktno po pravilima neke religije kao zakona, ne.
it's football day
Imam ja pallet smoker. Platio 800 dolara i kajem se sto sam uzeo.
Sto se tice smokera, samo drvo.
Gril na plin je dobar stvar. Pogotovo za cevape i steak, samo treba masnije meso tako da masnoca pada i dobijes plamen sto milki po mesu i onda dobijes onaj flamed flavor.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Od svega pravi cuda, zasad radim samo jednostavne sendvice sa grill plocom, iako imam i ono za trokute, pa i za vafle, jos nisam ni probao napraviti nesto slatko, povrce, meso, milion mogucnosti a morao bih se bas potruditi da nesto ispadne a da ne valja, strasno prakticno posebno za nas muskarce kojima je mrsko provoditi vise vremena spremajuci nesto u kuhinji a ovako dobijes ukusnije i trostruko jeftinije nego bilo kakav fast food koje kupujemo/narucujemozemuntrg je napisao/la: ↑17 mar 2026, 15:36Od starog hljeba cuda praviakisarajevo92 je napisao/la: ↑17 mar 2026, 15:31toster je najbolja stvar koju covjek moze kupiti sebi za relativno malo para, ne znam sta sam cekao dosad![]()
Don't believe the hype.
Vjerujem, za $800 si u academy mogao uzeti smoker puno zeljezo, to nema boljeg okusa, nakon sto ga upotrebis par puta, pa upije miris. I pecan/orah drvo koristi kad dimissoko je napisao/la: ↑17 mar 2026, 17:10
Imam ja pallet smoker. Platio 800 dolara i kajem se sto sam uzeo.
Sto se tice smokera, samo drvo.
Gril na plin je dobar stvar. Pogotovo za cevape i steak, samo treba masnije meso tako da masnoca pada i dobijes plamen sto milki po mesu i onda dobijes onaj flamed flavor.
Za steak samo ugalj, po mogucnosti drveni, ostalo sve je 0 poena (poredeci), barem meni.
- Wilshere10
- Kontakt:
Zna li neko je li ovo Ai?
U periodu prije osmanske vlasti, vjerske prilike u Bosni bile su prilično složene. Istoričari su danas složni da je postojala neka domaća crkva, čije su sastavnice bile:alemsa je napisao/la: ↑17 mar 2026, 15:41Sumnjam da bi Bosnjaci prvi htjeli neki Islamski vid bilo kakve drzave. Samo sekularnu, ko hoce u dzamiju i crkvu nek ide a ko hoce u kafanu isto. Ako pogledas kroz historiju (i prije Turaka), ljudi koji su zivjeli na prostorima BiH nikad nisu dopustili da im religija namece nacin zivota (kao cjelokupnom narodu), sumnjam da se taj duh i danas promjenio. Obicaji da, ali da zive striktno po pravilima neke religije kao zakona, ne.kraljttbvb je napisao/la: ↑17 mar 2026, 14:21
U nasem navedenom slucaju BIA i Mosad vode politiku.
Ako nećeš raditi po njihovom, završiš ko Đinđić.
Ja ne kažem da je na nečemu nastalo društvo, nego da se vode tom idejom. Sto se tice Islamske deklaracije, valjalo bi Bakira i ove oko njega pitati (a da iskreno odgovore) da li im vise odgovara ovakva drzava ili neka Muslimanija?
Ustvari kod nas već svaki narod ima svoju drzavicu, jedni RS, jedni HB, a mi bošnjački pašaluk od Sarajeva do Zenice. Ako mi ne vjeruješ pitaj ove iz Tuzle i Krajine koliko ulazu u njih i kakve su im ceste i ostala infrastruktura...
- starokrscanska cirilometodska podloga,
- manihejski uticaj i
- slavensko - paganski zaostaci.
Recimo Boždirar Petranović je još 1867. tvrdio da su kralj, vlastela bosanska i Crkva bosanska bili tijesno međusobno vezani.
Onda Mihailo Dinić kaže da su bosanski krstjani bili značajan element, koji nije dozvoljavao da ojača centralna vlast.
Dominik Mandić misli da su velikaške kuće Hrvatinića, Pavlovića i Kosača bili "pristaše i vjernici bogumilske crkve", te je preko njih Crkva vršila jak uticaj na javni život.
Anto Babić piše da se ta, heretička crkva javlja kao garant da će prava vlastelina stečena poveljom biti poštovana itd.
Oću reći da, prije Osmanlija, ta vjera i njena crkva bili su itekako stil života u većim krugovima, a onda se to prelijevalo na narod.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], CHR, NebeskaSila96, nerkolfc i 21 gost.