Liverpool FC

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Da li Slot treba ostati trener Liverpoola?

1. Da
28
39%
2. Ne
26
37%
3. Dati mu do Nove godine
17
24%

Ukupno glasova: 71

FieldsOfAnfieldRoad
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la FieldsOfAnfieldRoad » 18 mar 2026, 11:07

Suki46 je napisao/la:
18 mar 2026, 10:04
FieldsOfAnfieldRoad je napisao/la:
18 mar 2026, 09:53
Nazalost, moram se sloziti sa zadnjim komentarima, ova sezona ispade zesci sunovrat i stvarno je tesko svariti tu cinjenicu. Sto kaze kolega gore, ili ga veceras pusis od Galate na Anfieldu (sto je realno dno dna, jer da ga ****, ne bi trebali ici u istu recenicu sa nama moci) ili ga uveliko pusis sljedecu rundu protiv razigranog proslogodisnjeg prvaka.

Sto je najgore u svemu, vecini navijaca s kojim pricam je ova sezona zgadila gledanje tekmi. Ne znam da sam ikad prije imao takav osjecaj. I ne znam sta da mislim o tome :-D
Bilo je utakmica nekada kada nije išlo , puno promašenih zicera , nesreća , povrede, loš dan , prolete utakmice jednostavno mora se desiti (Klopp era).
Ali ovo sa Slotom u kontinuitetu nije OK.Samo u 2026.godini ne mogu nabrojati više od 3-4 pristojne utakmice a hejbet smo ih odigrali. Još kad dodam lošu odbranu i onih milion dodavanja unatrag i to , bolje zaspati s Liverpoolom.
Nema trke, nema zalaganja, nema nikakve prepoznatljive igre, igraci kao da ne poznaju sistem koji trebaju da igraju, nema jasnog blueprinta do cilja - sve faktori koji dovode do ovosezonske negledljivosti.

Nerealan mi je podatak da ti Tottenham dodje u goste i da otrci 8 kilometara vise od tebe. Sta nam to govori o trenutnom mentalitetu igraca? Da mozda ne vjeruju u cilj ove grupe, da nisu spremni domacim navijacima prirediti show i 'ginuti' za dres, da na kraju dana nisu uvjereni u ideje, pozicije, formacije koje im prezentiraju Slot i Van Bronchorst (kao trener prvog tima)?

Jbt, navijaci su krenuli izlaziti sa tekme par minuta prije kraja. Kad se to desavalo u klubu?

Veceras, kada igras pred 60.000 svojih navijaca, obzirom da navijaci Galate nece putovati, bi trebao imati sav vjetar ovog svijeta u ledjima. Volio bih da to bude ona poznata Anfieldska atmosfera, koja nas je nebrojeno puta nosila do pobjede i uspjeha. No, cini mi se da su i navijaci opasno poceli gubiti strpljenje, pogotovo u klubu poput Liverpoola, ciji je fucking moto YNWA.

Taj identitet se ultimativno ne moze i nece izgubiti, ali svakako vidimo kako je ove godine doveden u pitanje. I to dosta govori za sebe...

SoloControTutti
Kontakt:

Post Postao/la SoloControTutti » 18 mar 2026, 13:19

Postoji dio koji ne razumijem, dio neuspjeha koji ne mogu objasniti ali postoji dosta stvari koje su jasne i utjecale su na ovu katastrofu.

Ako krenemo od pocetka sezone, cinjenica je da je dovedeno 5-6 igraca, a isto toliko otislo sto samo po sebi predstavlja izazov za trenera, ugravanje novih, kreiranje sinergije i zajednickog duha u ekipi sto smo vidjeli da ove sezone nije dobro proslo, pored toga povrede Frimponga koji nije igrao pola sezone, Isaka koji nije igrao 75% sezone nikako te Leonija koji je out cijelo vrijeme su takodjer utjecale na neke stvari, manjak opcija sa klupe itd. Osim sto su istresli ogromnu sumu novca za te igrace sto donosi teret mentalni realno, nisu doveli snagu u sredinu i stabilnost u odbrani.

Idemo dalje, kad imas te probleme opet ocekujes da igraci koji vrijede 100 plus mil trebaju manje vrijeme adaptacije itd ali to takodjer nije bio slucaj, Florian se cekao cijelu polusezonu da proigra konkretnije, Isak takodjer iako od polusezone je out. Pitanje je da li je do njih samih ili tu ima Slotovog masla i udjela...

Starosjedioci biljeze ogroman pad forme, nevidjeno, Salah igra najgoru sezonu u karijeri, Macca igra najgoru sezonu od dolaska u klub, Konate igra anajgoru sezonu od dolaska u klub, Gakpo isti slucaj i sa svim ovim gore navedenim problemima vidis da osim sto novi igraci traze formu, stari ne lice na sebe, deficit na klupi itd, pogubljen trener i strucni stab uz to sve i dobije se ovakav rezultat... Katastrofa za ovaj klub, najgori scenario moguci.

Poenta mog posta je da krivim Slota za dosta stvari, npr. najjaceg igraca sezone i u vezi stavljas konstantno na desnog beka i sabotiras njegove kvalitete te samu sredinu, dok imas 3 beka od toga iako su jedan-dva povrijedena treci ti nije odigrao minutu ove sezone, njegova greska. Druga greska je forsiranje Gakpa umjesto Ria ili nekog treceg je otupilo vec otupljen napad, neucinkovit i bez forme Gakpo je negledljiv ove sezone. Treca stvar takticka postavka s obzirom na sve probleme mora da se mijenja, krateri na terenu i vjetrometine ne mogu uvijek biit do pojedinaca, ima i do sistema itd. ali nije Slot jedini krivac, treba poceti od vrha i strategije dovodjenja pojacanja, forma pojedinaca koja je uzasna sto cak ni idealna taktka ne moze izvuci, cak ni najlosiji protivnici nisu uspjeli izvuci iz Salaha, Gakpa i Konatea nista ove sezone. Lanac gresaka je u pitanju...

P.S. Slot juce govori na presici kako je cuo da je ovaj klub rukciji od svih ostalih sto se tice navijaca, podrske, strpljenja, guranja kroz teske trenutke itd. Tacno, zato nije jos dobio otkaz, zato su svi igraci redom kako su pravili i obnavljali ugovor edobijali sve vece place. Zato Slot nije dobio otkaz vec prije 3 mjeseca i dalje je tu i slusaju pjesme podrske s tribina kako on tako i Salah i ostatak ekipe iako su goli qrac ove sezone. Medutim svako ima granice...

FieldsOfAnfieldRoad
Kontakt:

Post Postao/la FieldsOfAnfieldRoad » 18 mar 2026, 15:26

SoloControTutti je napisao/la:
18 mar 2026, 13:19
P.S. Slot juce govori na presici kako je cuo da je ovaj klub rukciji od svih ostalih sto se tice navijaca, podrske, strpljenja, guranja kroz teske trenutke itd. Tacno, zato nije jos dobio otkaz, zato su svi igraci redom kako su pravili i obnavljali ugovor edobijali sve vece place. Zato Slot nije dobio otkaz vec prije 3 mjeseca i dalje je tu i slusaju pjesme podrske s tribina kako on tako i Salah i ostatak ekipe iako su goli qrac ove sezone. Medutim svako ima granice...
Sve sto si napisao stoji, i slazem se da tu ne moze biti SAMO Slot kriv. Ali dzaba mu sve, kad je na kraju dana on na kormilu broda koji se trenutno nalazi usred nevremena, svi samo gledaju u njega za vodstvo.

Ali ovaj dio sa pressice, ovo mi je malo iskreno bezze potez s njegove strane. Sto kazes zato i nije dobio dosad otkaz, iako je realno bilo tekmi poslije kojih bi u drugim klubovima vec bila povucena rucna i radikalni potezi. Malo mi je djelovao petty (vise nego inace, mislim) u ovoj situaciji, na momente kao da ne vidi jasno svoju ulogu i zadatke i samo zeli da se ogradi od vlastitih odgovornosti.

Sve u svemu, od fucking negative nemamo puno, u glupom smo momentu i treba to prihvatiti i pomiriti se s tim sto prije, ajmo veceras pobjediti, pa sta bude bude :-D

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 18 mar 2026, 17:48

Jbg nije lako biti trener poslije Kloppa, navijač Liverpoola za života zapamti možda dva tako uticajna čovjeka na čelu prvog tima i s te strane stvarno razumijem teret koji Slot nosi. Eh sad ja ne znam kako može izjaviti ovako nešto u smislu da je čuo da je klub drugačiji i da se uvijek pruža podrška a eto kao njemu je drugačije. Koliko je samo strašnih rezultata bilo ove sezone i koliko je negativnih rekorda oborio u bilo kom drugom klubu bi do sada 3x dobio otkaz. Igramo dosadan fudbal, čupamo top 5 i vjerovatno ćemo završiti sa svim takmičenjima u narednom periodu a on se ponaša kao uvrijeđena mlada. Komplet ta njegova energija se prenijela i na tim, sem Szoboslaia ne vidim ni jednog igrača kojem je nešto pretjerano stalo kako stvari stoje na terenu. Dobijaju ogromne povišice i nove ugovore ne znam na osnovu čega.

Veliko pitanje je i koliko su njega uopšte pitali oko transfera ljetos, možda ga zato i trpe duže jer profil igrača koji se prodao/doveo uopšte ne liči na ono s čim on voli da radi. Izgubili smo Trenta koji je najbolji kreator s pozicije desnog beka u čitavom svijetu a doveli totalne suprotnosti na obje strane. Diaza je navodno htio da zadrži i tu se pustila priča oko Ria i želje da mu se ne blokira put do prvog tima a cijelu ovu sezonu govori da on zbog godina (s čim se apsolutno slažem) ne smije previše igrati i trenirati. Guehi se razvlačio do zadnjeg dana i tu smo opet ispušili igrača u zadnjoj liniji koji je s loptom Pirlo za sve što trenutno imamo pozadi. Dupliranje Ekitikea i Isaka uz ostanak Chiese kojeg također ne voli i ne koristi do zadnje minute..
Neki dan su pisali da je htio da vrati Heitingu kad je dobio otkaz u Tottenhamu ali su ga ovi iznad blokirali da se ne pravi haos u staffu.
Meni je sve to jako čudno i puno kontradiktornosti ako već toliko vjeruju u trenera koji je prošle sezone osvojio ligu a ove ga trpe do besvijesti. Početkom sezone kad smo redali one pobjede se već pisalo o produženju ugovora a sad djeluje da se to desilo u nekoj paralelnoj stvarnosti, možda je to i najbolji pokazatelj da je na kraju sezone završio s klubom.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

SoloControTutti
Kontakt:

Post Postao/la SoloControTutti » 18 mar 2026, 18:50

Problem je ego kojeg imaju i neki igraci, pomalo i trener ali i nadredjeni koji su razvijali strategiju i dovodjenja Slota, igraca itd.

Ovi ako mu daju otkaz na kraju priznat ce gresku u procjeni jer ce ispasti ipak da stoji donekle ona teza da se uzela titula zbog Jurgena. Da se razumjemo svakako Klopp ima tu kredite bez dvojbe kako god okrenes ali ovako ce ispasti da je Klopp vecinski zasluzan za istu, a ovaj je dosao na gotovo, kad je krenuo da kombinuje i mjesa prste u posao onda je ispala katastrofa, tako ce ispasti narativ na kraju, tu ima nekim dijelom istine ali i ne potpuno bas ali tako je kako je. Zao mi je Slota iskreno, zelio sam da okrene ovo i da uspije nesto napraviti na kraju sezone ali realnost je drukcija.

Sezona u kojoj su mnogi vidjeli Liverpool kao branioca titule i favorita za istu, veliku vjerovatnocu da se osvoji neki kup, a pogotovo su svi ocekivali napad na Ligu prvaka, na kraju ostajes bez bilo kakvog trofeja, a sto je najgore neces biti u top 5 u ligi na kraju sto je po meni ovako kad pogledas svu situaciju suludo i nevjerovatno.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 18 mar 2026, 19:02

SoloControTutti je napisao/la:
18 mar 2026, 18:50
Problem je ego kojeg imaju i neki igraci, pomalo i trener ali i nadredjeni koji su razvijali strategiju i dovodjenja Slota, igraca itd.

Ovi ako mu daju otkaz na kraju priznat ce gresku u procjeni jer ce ispasti ipak da stoji donekle ona teza da se uzela titula zbog Jurgena. Da se razumjemo svakako Klopp ima tu kredite bez dvojbe kako god okrenes ali ovako ce ispasti da je Klopp vecinski zasluzan za istu, a ovaj je dosao na gotovo, kad je krenuo da kombinuje i mjesa prste u posao onda je ispala katastrofa, tako ce ispasti narativ na kraju, tu ima nekim dijelom istine ali i ne potpuno bas ali tako je kako je. Zao mi je Slota iskreno, zelio sam da okrene ovo i da uspije nesto napraviti na kraju sezone ali realnost je drukcija.

Sezona u kojoj su mnogi vidjeli Liverpool kao branioca titule i favorita za istu, veliku vjerovatnocu da se osvoji neki kup, a pogotovo su svi ocekivali napad na Ligu prvaka, na kraju ostajes bez bilo kakvog trofeja, a sto je najgore neces biti u top 5 u ligi na kraju sto je po meni ovako kad pogledas svu situaciju suludo i nevjerovatno.
Da se ne lažemo svi smo imali visoka ocekivanja zbog individualnog kvaliteta igraca koji su dosli ali realno gledano tesko da tim koji za ljeto promjeni 5 od 11 igraca u prvom sastavu moze da se odmah bori za titulu. Treba vremena da se opet sve poslozi do tog stepena a posebno kad se ovako ispostavi da ti novi igraci cine tim nebalansiranim.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

JohannWolfgang
Kontakt:

Post Postao/la JohannWolfgang » 18 mar 2026, 20:19

Ma sve je to do Slota. Realno. Evo da opet spomenemo Kloppa i njegovu prvu sezonu. Odmah se vidio napredak i vidjelo se sta zeli covjek, ali tada je imao igrace koji nisu mogli donjeti zeljeno na terenu. Ono sto je bitno vidio se plan na terenu i kad su se poceli dovoditi igraci koji to mogu onda je ekipa eksplodirala. Posebno dolaskom Van Dijka i Alissona koji su zaokruzili potrebno. Onda brutalne sezone u kojima nije uspio uzeti titulu s haman 100 bodova i Bog zna na sta bi liga licila da nije bilo Kloppa i Livepoola pored Pepa i Cityija. Vjerovatno bi i 28.kolu matematicki uzimali titule. Onda tri finala lige prvaka u dva teski pehovi. Prvo povreda Salaha i Karius, a drugo izgubljeno zahvaljuci divljem Kurtoi. Jedna titula epl i lp pored kupova. Ono sto je najbitnije sto se vjerovalo u ekipu. Izgubis 3 0 od Barse s Mesijem Neymarom i Suarezom i cekas revans i vjerujes u prolaz. Danas poslije 1 0 protiv Galate onako s rezervom cekas revans. E to je najveci Slotov poraz.

Nema covjek nikakve ideje, znanja ni karizme da preokrene stvari. Skoro svi igraci su propali. Hajde sto se nisu uklopila pojacanja ali i oni od prije svi redom izgledaju gore. Jos pricamo o pojacanjima od oko 100 milona. Nema sanse da ne znaju ili ne mogu. Jednostavno se pogubio jos od Psg-a. Pocetak sezone iako je bilo 5 pobjeda cak i protiv Arsenala katastrofa gdje te ubiju svi redom cak i s igracem manje. Nije to vise stvar ni forme ni kvaliteta nego hemije i atmosfere u i oko ekipe. Sad da sam se i izabere 11 igraca mislim da on ne bi znao sta ce s njima. Ne vjerujem bas u pricu da neko dovede menadjera i onda dovodi igrace i samo mu kaze eto kralju deri. Nema nikakve logike posebno poznavajuci poslovanje kluba gdje su radi par miliona propadale sezone u Klopovoj eri. Ono dovedes Wirtza Isaka Ekitikea svi oko 100 miliona a ne pitas trenera trebaju li mu ima li gdje s njima ima li neki plan. Pricalo se cak da je Wirtz izabrao Liverpool nakon razgovora sa Slotom i odusevio ga plan koji mu je predstavio. Bas me sad zanima sta mu je nalgao.

Sto se duze ceka sa smjenom steta je veca. Ne samo rezultatski da ce se mozda ispusiti LP i ispasti mozda vec veceras, veci je problem sto propadaju igraci, samopouzdanje pada, navijaci ih uzimaju na zub, mediji analiticari vec proglasavaju promasajem i Wirtza na kojem se vidi da zna i da hoce, ali kao da je i sam zbunjen i ne zna gdje treba da bude i sta da radi na terenu. Salah je prica za sebe. Neshvatljivo da neko bez povrede tako propadne, onda McAllister koji je prosle sezone bio ponajbolji veznjak na svijetu sto je pokazalo i da je osvojio titulu s Argentinom i bio vazan igrac, odbrana raspad sistema. Nije moguce da je do Trenta koji i sam nije bio neka zvjer defanzivno, jedini igrac koji igra cijelu sezonu na nivou Szoboslai igra beka pored ziva tri igraca kojima je to primarna pozicija. Za rubriku vjerovali ili ne.

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 18 mar 2026, 20:25

Gakpo na klupi. Izgleda da se Telgeltija prepo otkaza
Srce, čast i ponos!

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 18 mar 2026, 21:12

Izginuše naši, aj lijepo je vidjeti ovo kad pogledaš koliko su letargični cijelu sezonu.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 18 mar 2026, 21:20

Ekitike ko da gledam Gakpa samo na desnu nogu i sjeci unutra :crazy: covjek bolje izgledao i igrao kad je tek dosao

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 18 mar 2026, 21:25

Idemoooo

Carti
Kontakt:

Post Postao/la Carti » 18 mar 2026, 21:28

kakav ciganluk kao da protiv arsenala igraju

Carti
Kontakt:

Post Postao/la Carti » 18 mar 2026, 21:30

dragi muhamede ako imas obraza idi jos sutra

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 18 mar 2026, 21:33

Carti je napisao/la:
18 mar 2026, 21:28
Sreća pa ih sudija ne šiša ni 2%.

Invincibles14
Kontakt:

Post Postao/la Invincibles14 » 18 mar 2026, 21:38

Carti je napisao/la:
18 mar 2026, 21:28
Cao cigane

FieldsOfAnfieldRoad
Kontakt:

Post Postao/la FieldsOfAnfieldRoad » 18 mar 2026, 21:39

Zasluzeno vodimo, grizu veceras, Hugo malo sebican i neobicno neucinkovit.

Ali majko draga, pa ovi su se a 35 minuta uspjeli 10 puta valjati po travnjaku. Sigurno instrukcije dobili, bas smara.

Anfield veceras on point <3

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 18 mar 2026, 21:40

Ekitike igra kriminalnu utakmicu. Wirtz takođe. O Salahu da ne govorimo. U suštini igramo dobro ali nam je napad totalno ispod svakog nivoa.

Zaniolo2
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo2 » 18 mar 2026, 21:40

Šta je Slotu s ovim reakcijama na svaku sitnicu, ko da se podero s drogom nekom.

Carti
Kontakt:

Post Postao/la Carti » 18 mar 2026, 21:49

crkni muhamede

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 18 mar 2026, 21:49

A **** vise, dosta te kralju
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Odgovori

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.