Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Rukometna reprezentacija BiH
E što ih nalupasmo na kraju 
Šta radi Radić 
Bas si uzivao, zavidim ti.
Momci borbeni, na kraju visok rezultat.
Čestitke Doborcu i ekipi.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
bordobijeli
- Kontakt:
Cim je krenulo lose 20 komentara. Kad smo proigrali 3 komentara.
Iskreno, bolje ovih 1 500 na tribinama, ali gdje svi navijaju, nego onih 4 000 gdje se 80% slika i storye postavlja. Radic fenomenalan. Zasluzuje od starta krenuti u revansu. 
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Iako smo napravili iznenađujući visoku pobjedu, po meni je i dalje problem što igramo klasični naš rukomet i nikako da se odvojimo od toga. Imamo ogroman strah od tranzicije, kontre. Doduše, to možda sad i nije loše jer se s Faranima ne treba upuštati u trku, nego pokušati odigrati utakmicu koja je poziciona i sa što više tuče.
Realizacija s krila je večeras bila najbolji dio, za moj pojam. Dosta lijepo izgledalo. Ni napadi za pivota nisu bili loši. Ovo iz vana vala onako, uglavnom neizrađeno i šutevi koji na višem nivou ne prolaze. Šteta je što se Hadžića ne etablira u nosioca koji ce povući iz vana dodatno. Al eto, biće valjda.
Sve u svemu, dobro je, obzirom da se kukalo da će nas Kosovo izbaciti
Realizacija s krila je večeras bila najbolji dio, za moj pojam. Dosta lijepo izgledalo. Ni napadi za pivota nisu bili loši. Ovo iz vana vala onako, uglavnom neizrađeno i šutevi koji na višem nivou ne prolaze. Šteta je što se Hadžića ne etablira u nosioca koji ce povući iz vana dodatno. Al eto, biće valjda.
Sve u svemu, dobro je, obzirom da se kukalo da će nas Kosovo izbaciti
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Radić me demantova momački.
Šahinović jest griješio ali sviđa mi se kako igra, donosi novu dimenziju i vjerujem da će biti to još bolje kad se uigraju malo. Lijepa pobjeda, bravo momci.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Ima ovdje potencijala, ako uzmemo u obzir da se Hadžić razvije u dobrog srednjeg beka i Hadžimuhamedović u dobrog lijevog beka jedino što mislim da bi nam falilo je kvalitetan desni bek. Svakako da smo daleko od toga budemo jaka reprezentacija ali da imamo potencijal za to imamo sigurno.zaostrog je napisao/la: ↑19 mar 2026, 21:59Iako smo napravili iznenađujući visoku pobjedu, po meni je i dalje problem što igramo klasični naš rukomet i nikako da se odvojimo od toga. Imamo ogroman strah od tranzicije, kontre. Doduše, to možda sad i nije loše jer se s Faranima ne treba upuštati u trku, nego pokušati odigrati utakmicu koja je poziciona i sa što više tuče.
Sve u svemu, dobro je, obzirom da se kukalo da će nas Kosovo izbaciti![]()
Ma koliko smo mi jaci od Kosova, toliko su Farska Ostrva od nas. Izbaciti sipce, pa tamo sta bude. Nismo ocekivali ni protiv Islanda nista, pa smo prosli na SP. Mada naravno, tad smo bili neuporedivo bolji od danas.zaostrog je napisao/la: ↑19 mar 2026, 21:59Iako smo napravili iznenađujući visoku pobjedu, po meni je i dalje problem što igramo klasični naš rukomet i nikako da se odvojimo od toga. Imamo ogroman strah od tranzicije, kontre. Doduše, to možda sad i nije loše jer se s Faranima ne treba upuštati u trku, nego pokušati odigrati utakmicu koja je poziciona i sa što više tuče.
Sve u svemu, dobro je, obzirom da se kukalo da će nas Kosovo izbaciti![]()
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Odlična utakmica, daleko iznad očekivanja i onoga što smo prikazivali u poslednjih par godina.Vanjska linija Panić-Alilović-Grgić odlično odigrala uz pohvale oba krila, Haseljica, Perica na jednoj i Mahtmićehajića na drugoj strani.Ono što je vidljivo, a o čemu sam pisao i ranije da samo Grgić i Alilović idu u kontakt, odnosno ne bježe od istog i jedini su sposobni da prođu na 6 m i zabiju gol ili ostave loptu pivotu ili krilu.Bez obzira što ke puno griješio, pogotovo u prvom poluvremenu svidio mi se i Šahinović jer ubrzava igru, ima odličan prvi korak a ima i srce.Radić odigrao odlično i prije svega zahvaljujući njegovim odbranama i Grgicevim golovima napravljena je velika razlika koju i ovako nesigurni kakvi jesmo, ne bi smjeli ispustiti.Čordalija još jednom pokazao da je plovak od kojeg nikad neće biti golman i onome koje njega odveo u Wislu treba dati nobelovu nagradu iz prodavanja magle.Hitno nam je potreban drugi golman, Grbavac i Hodzić su logična rješenja ako Grbavac želi, odnosno ako Doborac želi Hodzica jer je njegovo nepogivanje vec duži period enigma,pogotovo što je bio 2 golman na zadnjem EP koje smo igrali.Nejasno je zašto Damir nije dao minute Hadzimuhamedovicu koji je najškolovaniji bek u rosteru, tehnički i šuterski odličan, igra u dobrom klubu i sigurno uz Hadzica iz Pelistera predstavlja našeg najtalentovanijeg igrača.Malo razočarenje je Čolaković, još jednom je pokazao da nema kvalitet za novo reprezentativnog rukometa i ja bih proma u revanšu sa Semićem iz Izviđača da pomogne Paniću na poziciji desnog beka.Pivoti solidni, s tim da su očekivanja od Faljića velika a on to pogotovo u ofanzivi ne pokazuje, ima ozbiljan problem realizacije i izgleda da spada u one pivote koji uopšte ne gledaju gdje stoji golman kad šutaju, već šutaju “naslijepo”.Šteta, jer ima odlične predispozicije koje su ga dovele do Flensburga.Ova pobjeda, a nadam se i dobra utakmica na Kosovu, trebala bi doprinijeti podizanju samopouzdanja pa da se u maju potučemo sa Faranima koji su prema prikazanom na EP druga dimenzija za nas, al treba se nadati da se može ponoviti Island i Prce, uz pun Mejdan i boljeg golmana umjesto Čordalije.
Da, najvece razocarenje na kraju ubjedljivo Cordalija. Nerealno da je momak onoliki, a da ga makar lopta ne moze pogoditi, ako on ne zna da odbrani.
Drugo razocarenje Colakovic. Jedina dobra stvar mu je bilo ono dodavanje za Mehmedcehajica kad mu je lopta ispala. Osim toga sve je lose napravio.
Drugo razocarenje Colakovic. Jedina dobra stvar mu je bilo ono dodavanje za Mehmedcehajica kad mu je lopta ispala. Osim toga sve je lose napravio.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Solidno izdanje sinoć, rekao bih blizu maksimuma ovog rostera. Naš klasični ružni rukomet koji protiv određenih selekcija zna dati rezultat. Grgić odličan, hrabar, a ima znanje. Nadam se da će u revanšu pružiti šansu ostalim igračima, prije svega ovom malom iz Njemačke, idealna utakmica za to.
Tamo treba pokušati odigrati tvrdu utakmicu, onakvu kakva će nam trebati protiv Farana gdje teško da možemo do iznenađenja ali eto treba sve pokušati, usporiti utakmicu, probati na malo golova pa šta bude.
Tamo treba pokušati odigrati tvrdu utakmicu, onakvu kakva će nam trebati protiv Farana gdje teško da možemo do iznenađenja ali eto treba sve pokušati, usporiti utakmicu, probati na malo golova pa šta bude.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
Zabogamiloga
- Kontakt:
Odlična utakmica na kraju. Iako je početak izgledao jako tromo i bezidejno na kraju smo uspjeli probuditi ono što najbolje radimo. Ne znam zašto se svi boje Farskih otoka kada je to na papiru sigurno jedan od lakših protivnika koje smo mogli dobiti. Uz jaku odbranu i golmana na nivou itekako imamo šanse.
A opet su kao jedan od "laksih" duplo bolji od nas. Mislim, jesu bili pozeljni kad skontas da smo mogli dobiti Francuze ili Spance, ali su opet jaci od nas sigurno. Jos igraju onaj brzi moderni rukomet, a mi smo sve kontra od toga. Jos uvijek guramo napad do pasivnog.Zabogamiloga je napisao/la: ↑20 mar 2026, 09:12Odlična utakmica na kraju. Iako je početak izgledao jako tromo i bezidejno na kraju smo uspjeli probuditi ono što najbolje radimo. Ne znam zašto se svi boje Farskih otoka kada je to na papiru sigurno jedan od lakših protivnika koje smo mogli dobiti. Uz jaku odbranu i golmana na nivou itekako imamo šanse.
Ali eto, dok postoji nada, naravno da se treba nadati.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Zabogamiloga je napisao/la: ↑20 mar 2026, 09:12Ne znam zašto se svi boje Farskih otoka kada je to na papiru sigurno jedan od lakših protivnika koje smo mogli dobiti. Uz jaku odbranu i golmana na nivou itekako imamo šanse.
Ja sam ih gledao protiv Crne Gore i Slovenije sad na EP i djelovali su mi kao veoma ozbiljna ekipa.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Jedina poželjnija ekipa od Farana bi bila Švicarska ali svakako da su nam male šanse da odemo na SP. Farani su u usponu i forsiraju moderan i brz rukomet sa što više golova gdje se veća pažnja prebacuje na što više golova na utakmici dok mi igramo stari rukomet i zabijamo minimalno golova iz kontri i polukontri te pažnju prebacujemo više na odbranu i da se utakmica igra na mali broj golova. Ako bi uspjeli u gostima odigrati kao 50 minuta na Islandu u kvalifikacijama za EP gdje smo bili do 53 minute u egalu i onda smo pali na kraju. Ako uspijemo u prvoj kod kuće iznenaditi i pobjediti sigurno da će u revanšu biti svega jer su Farani zaluđeni rukometom.Zabogamiloga je napisao/la: ↑20 mar 2026, 09:12Odlična utakmica na kraju. Iako je početak izgledao jako tromo i bezidejno na kraju smo uspjeli probuditi ono što najbolje radimo. Ne znam zašto se svi boje Farskih otoka kada je to na papiru sigurno jedan od lakših protivnika koje smo mogli dobiti. Uz jaku odbranu i golmana na nivou itekako imamo šanse.
Idemo prvo da pobjedimo Kosovo i u gostima, nadam se da će Hadžimuhamedović dobiti nekih 20-ak minuta na terenu da pokaže šta zna i umije. Nije bez razloga šesti strijelac ekipe koja će vjerovatno od sljedeće sezone igrati u najjačoj ligi na svijetu. Momak ima u 24 odigrane utakmice 57 postignutih golova i 59%, 33 gola je zabio iz penala i fale mu još 3 gola iz penala da se izjednači sa najboljim penaldžijom u ekipi koji ima 36 golova iz penala, procanat iz penala je 79%. Treba mu ako ništa dati da puca penale u revanšu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.