U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

Goalgetter
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Goalgetter » 20 mar 2026, 11:56

Mikulica ne bih pozvao niposto u A-reprezentaciju u junu ili za Ligu Nacija, vise nego ocito on i menedzer pokusavaju isforsirati poziv u A-repku, kojeg u momentu jos nije zasluzio. Vjerujem da ni strucni stab nece nasjesti na to.

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 20 mar 2026, 12:32

Taj mikulic je hamelj zestoki

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 mar 2026, 12:34

231983 je napisao/la:
20 mar 2026, 11:52
DamirT je napisao/la:
20 mar 2026, 11:33
231983 je napisao/la:
20 mar 2026, 11:30

Sta je rekao, nisam upratio!?
U međuvremenu su se pojavile i priče da bi defanzivac Grasshoppersa Luka Mikulić mogao promijeniti reprezentativni dres. Sam igrač je nedavno otkrio da je imao kontakt sa selektorom mlade reprezentacije Hrvatske Ivicom Olićem.

„Interesantan je igrač i pozivali smo ga do sada. Moje mišljenje je jednostavno – ko želi igrati za nas, dobrodošao je, a ko ne želi… nemamo se šta ljutiti. Drugi se odlučuju za druge zemlje, ali isto tako i mi ‘krademo’ igrače poput Malića, Alajbegovića…, koji su također mogli igrati za neku drugu reprezentaciju. Toga je uvijek bilo i bit će“, poručio je Muratović naglasivši koliko je važno da igrači istinski žele nositi dres Zmajeva.
Dobra stvar je sto ce Deket vjerovatno dobiti sansu, jer ima samo Jaganjac kao drugi napadac.
Pa nije valjda da se onaj nada Dalićevom pozivu? E svasta. Pa ni kod nas ne bi bio među 5-6, kamo li tamo
Ma nada se on prvenstveno Hrvatskoj, pa i toj u21 selekciji. Trenutno on u A selekciji Hrvatske ne moze ni cunjeve nositi na treningu, a kamoli da igra.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 20 mar 2026, 12:59

Nažalost, ovo znači očito da je Mikulić odlučio da igra za U21 hrvatsku. Zbog par utakmica za U21 reprezentaciju čovjek je sebi prokockao reprezentativnu karijeru.

U seniorima će mu biti konkurencija Vuskovic koji je i mladji od njega i ima samo 19g i biće jedan od najboljih svjetskih stopera.
Gvardiol koji igra za City, igrači koji igraju standardno u spanskoj, italijanskoj i drugim jakim ligama.

Lakše bi mu bilo upasti ko stoper u spanskoj reprezentaciji.

Očito ga loše savjetuju kad je pomislio da je velik nakon samo par utakmica u švicarskoj, a do jučer igrao po bosanskim pašnjacima.

Taj će u seniorskoj karijeri za Hrvate odigrati ukupno 2 utakmice i to tek toliko da ne može igrati ni za jednu drugu reprezentaciju.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 20 mar 2026, 13:22

DeeWa je napisao/la:
20 mar 2026, 12:59
Nažalost, ovo znači očito da je Mikulić odlučio da igra za U21 hrvatsku. Zbog par utakmica za U21 reprezentaciju čovjek je sebi prokockao reprezentativnu karijeru.

U seniorima će mu biti konkurencija Vuskovic koji je i mladji od njega i ima samo 19g i biće jedan od najboljih svjetskih stopera.
Gvardiol koji igra za City, igrači koji igraju standardno u spanskoj, italijanskoj i drugim jakim ligama.

Lakše bi mu bilo upasti ko stoper u spanskoj reprezentaciji.

Očito ga loše savjetuju kad je pomislio da je velik nakon samo par utakmica u švicarskoj, a do jučer igrao po bosanskim pašnjacima.

Taj će u seniorskoj karijeri za Hrvate odigrati ukupno 2 utakmice i to tek toliko da ne može igrati ni za jednu drugu reprezentaciju.
Nece ni ta dva, pa nije hrvatska kosovo, ne moze ni kod nas.

Turo
Kontakt:

Post Postao/la Turo » 20 mar 2026, 15:09

Mikulić: "Da li me Krunić ponižava, on najbolje zna, reprezentaciji želim sve najbolje"

"Poštovani navijači Bosne i Hercegovine,

Osoba sam koja se ne voli često oglašavati u medijima, ali jednostavno je došao trenutak kada moram, jer želim da javnost, ali i navijači Bosne i Hercegovine, budu upućeni u sve - od početka do kraja.

Nakon što sam prvi put dobio poziv selektora Branislav Krunić, s ponosom sam se odazvao. U tom trenutku bio sam najstandardniji igrač u prvenstvu, a selektor me dva puta poslao na tribine. Šutio sam i poštovao njegovu odluku. Jednom me uveo u igru na jednu minutu. Da li da me ponizi ili… on to najbolje zna, ali i to sam poštovao, kao i svaku njegovu odluku, iako sam u tom trenutku bio jedan od rijetkih u reprezentaciji koji ne igra juniorski, nego seniorski fudbal.

Napravio sam povijesni transfer za moj tadašnji klub Posušje i karijeru nastavio u Grasshoppersu, a kao “nagradu” za to nisam dobio poziv selektora nijednom u ova tri mjeseca, dok su drugi moji saigrači koji su promijenili klub dobijali pozive i čestitke. Šutio sam i to sam poštovao, kao i svaku odluku selektora.

Kap koja je prelila čašu je današnji spisak selektora na kojem mene nema. Vjerovatno me nema na spisku jer sam standardan u ekipi? Odrastao sam čovjek, poštujem svačiji izbor, pa i selektorov, uprkos tome što nije logičan, niti, ako hoćete, pravedan.

Ovim putem želim da se zahvalim predsjedniku Vici Zeljkoviću, direktoru Zvjezdanu Misimoviću koordinatoru Daliboru Šiliću, kao i našim navijačima BHFanaticosima, čija nam je podrška u Sloveniji mnogo značila.

Za mene je reprezentacija od danas završena priča. U budućnosti se želim okrenuti klupskim obavezama, a reprezentaciji želim svu sreću i mnogo uspjeha", napisao je Mikulić na svom Instagram storyu.

https://sportsport.ba/fudbal/luka-mikul ... bih/518472

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 20 mar 2026, 15:21

Nosi ga u 100 pm. Molio ko prosjak kakav da dobije poziv za A repku preko novina. Jadnik. :urnebes:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 mar 2026, 15:27

Suplja prica, samo eto da ima izgovor sto je otisao u Hrvatsku.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

denza
Kontakt:

Post Postao/la denza » 20 mar 2026, 15:28

CAGarfia je napisao/la:
20 mar 2026, 15:21
Nosi ga u 100 pm. Molio ko prosjak kakav da dobije poziv za A repku preko novina. Jadnik. :urnebes:
Ja ne znam ko savjetuje ove neke fudbalere da se oglašavaju ovako, da li im neko pregleda post prije nego što ode javno…
Ono ljudi sami sebe ukopavaju.

Teleći mozak u rangu Anela, Hamule...

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 20 mar 2026, 15:28

Ovi momci ne kontaju da njima repka moze dati 100 puta vise nego sto oni mogu dati njoj.

U repci ti 2 dobre tekme mogu znaciti transfer u bilo koju od liga petica.

Ali eto, nek je njemu sa srecom mozda ce sutra promijeniti misljenje. :bih:

labostarmomosa
Kontakt:

Post Postao/la labostarmomosa » 20 mar 2026, 15:30

Maroon1946 je napisao/la:
20 mar 2026, 15:28
Ovi momci ne kontaju da njima repka moze dati 100 puta vise nego sto oni mogu dati njoj.

Pa sta ce mu dat kad ne moze igrat da je Maldini, igraju ljudi koji nisu standradni u B ekipi. Ovaj momak da ne moze dobit poziva, smijesno i zalosno.

Imamkarbarum
Kontakt:

Post Postao/la Imamkarbarum » 20 mar 2026, 15:31

labostarmomosa je napisao/la:
20 mar 2026, 15:30

Pa sta ce mu dat kad ne moze igrat da je Maldini, igraju ljudi koji nisu standradni u B ekipi. Ovaj momak da ne moze dobit poziva, smijesno i zalosno.
Defitnitivno da zasluzuje poziv.

hansbosna
Kontakt:

Post Postao/la hansbosna » 20 mar 2026, 15:32

CAGarfia je napisao/la:
20 mar 2026, 15:21
On ipak piše o nenominaciji u U21, nijedne riječi o A reprezentaciji. Istina je vjerovatno negdje u sredini, mislim da taj možda uopšte ne može nastupiti za aktualnu hrvatsku U21, jer je već igrao za nas u kvalifikacijama.

Njihova A reprezentacija je još uvijek miljama daleko od njega. S druge strane, sa Sučićem je to išlo baš jako brzo, od Dinama U19 do Intera, mislim za godinu do godinu i po.

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 20 mar 2026, 15:41

Pa realno je vrlo čudno ako je odluka selektora da pozove igrača koji igra U19 Premijer ligu ispred igrača koji je standardan u Grasshoppersu i bit će vrlo zanimljivo čuti objašnjenje (ako ga ikad čujemo). Mada lično nemam nikakvih simpatija prema ovim "e sad više neću nikako" saopštenja da je ne znam šta u pitanju.

Čisto sumnjam da je iko živio u iluzijama da će izbaciti Gvardiola iz hrvatske reprezentacije, nego sam imao utisak da po savjetu menadžera pokušava isforsirati poziv u A reprezentaciju BiH prije vremena, što je nepotrebno jer bi svakako vjerovatno dobio taj poziv prirodnim tokom kroz godinu dana igre u Švici, možda već u LN. Ako se i na šta može računati kod ovog stručnog štaba, to je davanje prilike novim mladim igračima.

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 20 mar 2026, 16:04

labostarmomosa je napisao/la:
20 mar 2026, 15:30

Ti ako imas kvalitet igrat ces ako ne danas, onda sutra. Najgore je reci ovo je kraj i necu vise nikad igrati. Da je kvalitet dobio bi poziv ne za mladu repku nego za A repku. Nema niko sabura i ne vidi širu sliku. A ti nezasluzeni pozivi su sastavni dio svih reprezentacija Balkana nazalost..

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 20 mar 2026, 16:07

Momak je u pravu. Ja prvi bih isto reagovao. Zoveš golmana iz 4. lige i sijaset juniora i kadeta bez minute seniorskog fudbala, a ne pozoveš momka koji je standardan u Švicarskoj. Uzgred, proizvod je tvoje lige.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 20 mar 2026, 16:12

Ne budite naivni, ovdje se desilo 1000% puno toga iza zavjese sto mi nikada necemo saznati ali i slijep covjek vidi da on nije sastavljao ovaj post nego njegov menadzer.
Dosta je vidjeti kome se zahvalio u postu, sve grobar do grobara ove reprezentacije kojima Stefanel viri iz analnog otvora.
Steta , mislim da momak ima ozbiljan potencijal za napraviti dobru karijeru ali bojim se da ce ga ovaj hajvan upropastit mada ko zna vidjet cemo.. Sretno mu u buducnosti i tjt.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 20 mar 2026, 16:28

Sigurno da jest u pravu ali nema potrebe da zatvara priču oko reprezentacije. Ipak, govorimo o U-21 reprezentaciji i ne vidim svrhu da se ljuti oko toga. Trudi se u klubu, dobio si šansu u finom klubu i radi da budeš što bolji i sigurno će doći poziv za A reprezentaciju. Momak ima jako lošeg menadžera ili ko ga već savjetuje.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 20 mar 2026, 16:51

Jeste podigli ovog dajdzu ko da je nesta.

Goni dajdzu u neku stvar

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 20 mar 2026, 17:00

Vidi se po postu da razmišlja isto kao Huseinbašić i njemu slični gdje se buni na minutažu u reprezentaciji što znači da će i on u seniorskoj reprezentaciji htjeti ili igrati ili ne dolaziti na okupljanja, iako je zatvorio vrata U21 reprezentaciji, a ne seniorskoj.

Jedina stvar za koju je u pravu je to ako stvarno nije dobio ni poziv, a želio se odazvati.

Mada nažalost niti jedan novinar to nikad neće pitati Krunica.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Mostarska, Proximic, rishovski, rukometubih23 i 41 gost.