FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
74
18%
2. Borbu za Evropu
180
44%
3. Sredinu tabele
67
16%
4. Borbu za opstanak
90
22%

Ukupno glasova: 411

JuzniVjetar1979
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la JuzniVjetar1979 » 20 mar 2026, 05:44

Pact1921 je napisao/la:
19 mar 2026, 16:25
EDobric1997 je napisao/la:
19 mar 2026, 13:56
Dame i gospodo, Nijaz Brkovic.

Nije da neki od nas matorijih ovdje nismo upozoravali. Mi koji imamo malo duze pamcenje sjecamo se kako su pare od utakmice sa Njukaslom nestale od Koseva do Grbavice, kako su se kabadahije slale na jug da tuku navijace, kako je procenat klupskih para ostajao u vlastitim djepovima. Ali nije se dalo ovdje pisnuti jer Nijaz je uz Amara i Senada jos jedan kult licnosti.

Amar i Senad su se na mrtvo ime **** ali nijedan od njih nije nikad udario na klub kao Nijaz sada. Doslovno neprijateljski prema klubu radi vlastitog ega.

Manje vise su se sumnjive stvari vec spominjale ovdje od zaposljavanja sina i njegovog kuma, laganja, muljanja, taljenja… jedan od sumnjivih slucajeva je i dovodjenje Hodzica. Ne da je problem igracki jer on je dobar za nas nego visina plate koji su mu dali pogotovo uzimajuci u obzir da je potpisao nakon pocetka polusezone. Ali kada se zna da je Hodzicev menadjer Bekric a da je njegov najbolji jaran Harbas jasno je da su dva i dva cetri.

Na kraju Nijazu ne treba **** nanu nego mu se zahvaliti jer je nakon godina ujedinio Zeljovce kao malo kad.

I valjda smo sad kanacno zavrsili sa idolopoklonstvom u klubu. I sa Senadom i sa Amarom i sa Nijazom.
Evo ja Brkovica nisam volio od ranije i cim je dosao opet ja nisam nista pozitivno za njega rekao . Misimovic je svoja japija nikad nisam imao komentara za njega , dok realno sam uvijek imao pozitivno misljenje za Osima i uvijek sam bio protiv njegovog pljuvanja . Ali sad nastaje upravo problem sa kultom licnosti i idolopoklonstva . Ova 3 vise nisu u prici ali dolazi cetvrti to jeste Sanjin Mirvic . I sada za njega su stvorene neke iluzije kako je samo on pravi odgovor i kako sve treba otjerati osim njega. Sta evo sledece sezone kad dodje i desi se neka situacija pa ga ljudi zamrze kao ovi dusmani sto ne vole Ismira . Govoris da treba prestati praviti kult licnosti oko ove 3 a pravi se sad za cetvrtog . I to realno Nijaz je sitna riba naspram ove dvojice , ali sad prica da navijaci nikad nisu bili ujedinjenij i te gluposti je upravo ono sto ce unistit ovaj klub jer kad krenu greske dio ce otici iz tog idolopoklonstva ali dio ce ostati i bit ce veca rasprava nego za vrijeme Misketovaca protiv Amarovih.
Nijaz je uzimao novac od kluba, Amar Osim je zarađivao novac od kluba, nekad osnovano, nekad neosnovano, Misimovic je posudjivao svoj novac klubu i vracao ga. Ni jedan od njih ne moze u istu recenicu sa osobom koja daje svoj novac klubu.

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 20 mar 2026, 07:36

Bajrambarećola Željovci!

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 20 mar 2026, 11:11

ZaZelju je napisao/la:
20 mar 2026, 07:36
Bajrambarećola Željovci!
Bajrambarecula brate da nam dragi Allah oprosti grijeehe i da nam podarni srece da nas Zeljo bude prvi ponovo
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

MisterBlue
Kontakt:

Post Postao/la MisterBlue » 20 mar 2026, 11:25

Bajram šerif mubarek olsun magijooo

Brufen

Post Postao/la Brufen » 20 mar 2026, 12:17

Bajrambarecula Zeljovci
Hajde Zeljo zabij gol, samo tebi pjevamo...!

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 20 mar 2026, 14:11

Bajramska
slika
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 20 mar 2026, 20:33

JuzniVjetar1979 je napisao/la:
20 mar 2026, 05:44
Pact1921 je napisao/la:
19 mar 2026, 16:25
EDobric1997 je napisao/la:
19 mar 2026, 13:56
Dame i gospodo, Nijaz Brkovic.

Nije da neki od nas matorijih ovdje nismo upozoravali. Mi koji imamo malo duze pamcenje sjecamo se kako su pare od utakmice sa Njukaslom nestale od Koseva do Grbavice, kako su se kabadahije slale na jug da tuku navijace, kako je procenat klupskih para ostajao u vlastitim djepovima. Ali nije se dalo ovdje pisnuti jer Nijaz je uz Amara i Senada jos jedan kult licnosti.

Amar i Senad su se na mrtvo ime **** ali nijedan od njih nije nikad udario na klub kao Nijaz sada. Doslovno neprijateljski prema klubu radi vlastitog ega.

Manje vise su se sumnjive stvari vec spominjale ovdje od zaposljavanja sina i njegovog kuma, laganja, muljanja, taljenja… jedan od sumnjivih slucajeva je i dovodjenje Hodzica. Ne da je problem igracki jer on je dobar za nas nego visina plate koji su mu dali pogotovo uzimajuci u obzir da je potpisao nakon pocetka polusezone. Ali kada se zna da je Hodzicev menadjer Bekric a da je njegov najbolji jaran Harbas jasno je da su dva i dva cetri.

Na kraju Nijazu ne treba **** nanu nego mu se zahvaliti jer je nakon godina ujedinio Zeljovce kao malo kad.

I valjda smo sad kanacno zavrsili sa idolopoklonstvom u klubu. I sa Senadom i sa Amarom i sa Nijazom.
Evo ja Brkovica nisam volio od ranije i cim je dosao opet ja nisam nista pozitivno za njega rekao . Misimovic je svoja japija nikad nisam imao komentara za njega , dok realno sam uvijek imao pozitivno misljenje za Osima i uvijek sam bio protiv njegovog pljuvanja . Ali sad nastaje upravo problem sa kultom licnosti i idolopoklonstva . Ova 3 vise nisu u prici ali dolazi cetvrti to jeste Sanjin Mirvic . I sada za njega su stvorene neke iluzije kako je samo on pravi odgovor i kako sve treba otjerati osim njega. Sta evo sledece sezone kad dodje i desi se neka situacija pa ga ljudi zamrze kao ovi dusmani sto ne vole Ismira . Govoris da treba prestati praviti kult licnosti oko ove 3 a pravi se sad za cetvrtog . I to realno Nijaz je sitna riba naspram ove dvojice , ali sad prica da navijaci nikad nisu bili ujedinjenij i te gluposti je upravo ono sto ce unistit ovaj klub jer kad krenu greske dio ce otici iz tog idolopoklonstva ali dio ce ostati i bit ce veca rasprava nego za vrijeme Misketovaca protiv Amarovih.
Nijaz je uzimao novac od kluba, Amar Osim je zarađivao novac od kluba, nekad osnovano, nekad neosnovano, Misimovic je posudjivao svoj novac klubu i vracao ga. Ni jedan od njih ne moze u istu recenicu sa osobom koja daje svoj novac klubu.
Misimovic ne da svojoj majci marke a ne da posudi Zelji. Jedino ako nije kredit u Turkis banci posudba. Hadzija nas lijepi

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 21 mar 2026, 16:08

U19 Zeljeznicar - Sloboda 3:1
Dervisi radi sasvim solidan posao, trenutno su na 2 boda do 4 pozicije

Nas Korora (16) vrijedno trenira, a kad nema klupski treninga onda individialno trenira i momak ne ide na partije, ekskurzije :bih:
Spremamo ga za Dzeku :bih:
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 21 mar 2026, 17:24

NoDi80 je napisao/la:
21 mar 2026, 16:08
U19 Zeljeznicar - Sloboda 3:1
Dervisi radi sasvim solidan posao, trenutno su na 2 boda do 4 pozicije

Nas Korora (16) vrijedno trenira, a kad nema klupski treninga onda individialno trenira i momak ne ide na partije, ekskurzije :bih:
Spremamo ga za Dzeku :bih:
A sta ti znaci ta pozicija na tabeli bilo koje selekcije omladinskog pogona kad mi nismo napravili kvalitetnog igraca od Hadziahmetovica?

Fokus mora biti na individualnom kvalitetu i gradjenju sistema unutar omladinske skole a ne ganjanje pozicije na tabeli. Mi se zadovoljavamo sa u21 igracima koji moraju igrati u prvom sastavu zbog pravila a kvalitetom nikad ne bi tu dospjela. Pricamo o mladicima od 20 i 21 godinu. Da ima ikakvog sistemskog rada ili unapredjenja individualnog kvaliteta omladinaca, mi bismo pricali o 2 3 igraca do 18 godina koji mogu trenirati sa prvim timom i poceti polako ulaziti u seniorski fudbal. 20 i 21 godina vise nisu mladi u okviru europskog fudbala jer on ne moze napraviti neku drasticno poboljsanje jroz 2 3 godine ako do sad nije radjeno kvalitetno i fizicki i psihicki.

BetonskiMozgovi
Kontakt:

Post Postao/la BetonskiMozgovi » 21 mar 2026, 17:27

Moglo bi za nas sutra dobro biti, pred nama je..

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 21 mar 2026, 18:33

Orvel je napisao/la:
21 mar 2026, 17:24

A sta ti znaci ta pozicija na tabeli bilo koje selekcije omladinskog pogona kad mi nismo napravili kvalitetnog igraca od Hadziahmetovica?

Fokus mora biti na individualnom kvalitetu i gradjenju sistema unutar omladinske skole a ne ganjanje pozicije na tabeli. Mi se zadovoljavamo sa u21 igracima koji moraju igrati u prvom sastavu zbog pravila a kvalitetom nikad ne bi tu dospjela. Pricamo o mladicima od 20 i 21 godinu. Da ima ikakvog sistemskog rada ili unapredjenja individualnog kvaliteta omladinaca, mi bismo pricali o 2 3 igraca do 18 godina koji mogu trenirati sa prvim timom i poceti polako ulaziti u seniorski fudbal. 20 i 21 godina vise nisu mladi u okviru europskog fudbala jer on ne moze napraviti neku drasticno poboljsanje jroz 2 3 godine ako do sad nije radjeno kvalitetno i fizicki i psihicki.
Znaci brate kad god je prvi tim igrao dobro igralu su i juniori
Znaci zbog omladinske lige prvaka gdje dobri rezultati skrenu paznju za klub i vrlo lako mozes cak i kadete, pionire prodati
Isto ko sto je bitno da izbacimo individalca ios bitnije je da imamo sinhornizovan sistem gdje svaki junior bez ozbira na kvalitey vrlo lako ulaze u prvi tim
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 21 mar 2026, 19:17

BetonskiMozgovi je napisao/la:
21 mar 2026, 17:27
Moglo bi za nas sutra dobro biti, pred nama je..
Prosla tekma tamo bila haos dobra, ubili smo ih al opet popushili.. proslo kolo Sarajevo isto dosta bolje bilo, i oni popusili tamo

Nadam se sad da ce oni bolji biti a mi dobiti, kvalitetniji nisu sigurno al eto ono nase..

Nekadasiigrostarsno
Kontakt:

Post Postao/la Nekadasiigrostarsno » 22 mar 2026, 08:48

Pablo11 je napisao/la:
17 mar 2026, 16:36
Nekadasiigrostarsno je napisao/la:
17 mar 2026, 16:26
Brufen je napisao/la:
17 mar 2026, 16:21
slika
Podržavao sam Nijaza sad sam sebi udaram samare... Mislio sam da je neko upravo od generacije sir Amara Osima i njegovog Oca... Ako se sad vrati Gospodin Amar Osim i opet nesto ispadne naopako i ispadne i od njega kontra ja vise nikad na stadion necu otic... Svi moji idoli bili,prosli,ispljuvani. gubim nadu da iko voli iskreno...
Jedan jedini tata igrice OSIM AMAR !
Ispade tebi vazniji pojedinac od kluba..

Druze ja to ovako gledam:
Državu predstavljaju njeni ljudi političari, osnivači...definise se po naciji
Privatna firma je posao biznis jednoličan dok ga cpvijek ne ucini posebnim.
FK ZELJEZNICAR ljudi koji su dali svoje živote, igrali pp 200-300 tekmi dali po 100 golova, Osvojili jedine trofeje u jednoj nam jedinoj.. .ti ljudi predstavljaju moj klub i to ljudi su mi dali identitet. Domorcki,porodica Osim,Bukal,Mesa Bi.,Dzelo Muharemovic, Dzeko....

Nigdje nisam rekao da je pojedinac vazan al da npr moji idoli iz djetinjstva koje sam smatrao hajmo rec da nikad nista lose ne bi uradili ispade kontra... Meni je Adzem bio u lijepom i dragom sjwcanju da generacijom Bajic na kraju frajer okrenu klub naoopacke s igračima i načinom. Nijaz eto kasnije sam saznao za to sve 1998 al u periodu kad je bio s osimom znam licno da je Nijaz sa gospodinom Svabom radio i hajmo rec Svabo mu je vjerovao i jednostavno nisam mogao ni slutit da ce doc do svega ovoga.... Nikad nije pojedinac iznad kluba ponavljam al njegovu draz upravo daju legende koje smo imali prije dugo dugo dugo godina i boga pitaj kad ćemo opet

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 22 mar 2026, 11:13

Nije mi jasno da se neko kaci na analnog alpinistu pabla koji je sve samo ne navijac kluba. Njemu je fol klub prije pojedinca, liku koji svrsava na lopova Mismovica koji je potrošio 8 miliona na transfere bez ikakvog uspjeh. Mislim da ne treba navoditi trenere koji su prosli kroz klub od Kostica pa nadalje koji od tog dana kad su kod nas bili ne rade nista. Da ne pisemo o Hervasu, Elsneru itd. Sad ti pisu o Adzemu fol oni vole klub. Da je administracija normalna nikad oni ne bi slova napisali ovdje nego bi se po lobotomiji jedni druge mazili.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 22 mar 2026, 12:58

Imam fin predosjecaj. Dosta je bilo i te Listice a moraju se i vratiti neki bodovi izgubljeni u posljednjim minutama. Lopta sve pamti. Necemo izgubiti sigurno danas a imamo dobre sanse da pokupimo sve tri bobe.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 22 mar 2026, 14:02

Šabic na beku radovac u sredini, romantika. Nijedan nije fudbaler po profesiji.

seha77
Kontakt:

Post Postao/la seha77 » 22 mar 2026, 14:07

da nije 3-5-2?
Edit: Gdje je Prokop?

BetonskiMozgovi
Kontakt:

Post Postao/la BetonskiMozgovi » 22 mar 2026, 14:10

seha77 je napisao/la:
22 mar 2026, 14:07
da nije 3-5-2?
Edit: Gdje je Prokop?
Veoma interesantno pitanje..

Austinpowers
Kontakt:

Post Postao/la Austinpowers » 22 mar 2026, 14:11

Bojudaosinebu je napisao/la:
22 mar 2026, 14:02
Šabic na beku radovac u sredini, romantika. Nijedan nije fudbaler po profesiji.
Pa to je vise erotika :kafa:
VTZ

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 11 gostiju.