FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
11%
Drugi
38
10%
Treći
120
32%
Četvrti
76
20%
Peti
33
9%
Šesti
17
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
3%
Ispadamo iz lige
30
8%

Ukupno glasova: 375

fks74
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la fks74 » 22 mar 2026, 08:12

endeende je napisao/la:
21 mar 2026, 23:30
e vama obožavateljima šreka je top biti 3-4 zadnjih 5 sezona, jedno pretkolo da odigrano, prodamo par igraca i vjecno da nas zajebavaju ekipe iz zaseoka
BILO JE SARAJEVO I PRIJE MIRVICA, BITI CE NARAVNO I POSLIJE NJEGA! SARAJEVO IZNAD SVIH U SVAKOG POJEDINCA!
Bilo je Sarajevo prije, kada igrači nisu imali ni za kifla i kada si uvijek bio u neizvjesnosti za licencu i kada nisi ni blizu bio željkanu sa trofejima. Ovim gore lopovima ne možeš ništa sa parama, sada zamisli da si još i bez para.

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 22 mar 2026, 08:26

ajdohordas je napisao/la:
22 mar 2026, 02:37
Bordo10 je napisao/la:
21 mar 2026, 23:46
Bez sreka ne bi bili ni medju tri cetri, nije ovo liga kad si igraca za 2000 maraka mogao dovesti, ovaj tim kosta minimum milion maraka mjesecno, sta mislite potjerate Mirvica i igraci ce halalit ugovore.
Covjek je doveo sve sto drugi sanjaju da imaju, boze moj, nekad ide brze i lakse nekad teze, ali dovesti Mamica, Ljajica, Ristovskog, Elezija, Menala, Cimirota itd, znate li koliko to kosta, mislite neki sponzori to dali hahah

Covjece kod nas glavni sponzor neda 200000 godisnje, za to ne mozes platiti jednog dobrog igraca.
Veze vi nemate kako zivot danas funkcionise, treba Mamica pustit da radi, dati period od 5 godina pa onda suditi, ovo su tek povoji, sve drugo je put u propast.
Dobro sve top.

I šta su nam donijela sva ta silna imena u zadnjih 5/10 godina... A bilo ih je... Ti što si ih nabrojao, pa malo unazad Vrančić, Sušić... Pa malo još unazad Stepanov, Ikande, Delač itd itd.

Jesmo li ostvarili kontinuitet, jesmo li ostvarili šta u Evropi, jesmo li bar konkurentni Zrinjskim i Borcu ? Koliko sam ja upućen u zadnjih 5 sezona kasnimo 100+ bodova za njima.

Ako se ložimo na imena, top onda, poštujem. Medjutim prirodno je da svaki iskreni navijač sanja pobjede, kupove, titule, Evropu itd. Još nisam vidio neki klub na svijetu a ni navijače da drkaju na imena a zanemaruju rezultat.

Ovo što imamo sa Mirvićem, imali smo i prije. 3/4 mjesto, poneki bljesak u Evropi i poneki bljesak u prvenstvu protiv Zrinje, Borca i kona.

Evo ne znam, ja bih volio da me prosvjetliš ti a i svi ostali... Kakvu nam je to drugu dimenziju on doneo ? Osim predmeta sprdnje od strane ostalih klubova i medija generalno, šta smo to postali sa Mirvićem a da prije nismo bili ?

Druže mi 13/14 godina sa investitorom, ne da nismo dominantni kako bi trebali sa tolikim kešom, nego nismo ni konkurentni. Opraštamo se bolan od titula u prvoj polovici prvenstva, pa o čemu pričamo dalje ljudi ?
Ja ne mogu da vjerujem, sta čitam. Pa kao da ne živimo u istoj državi. Je li ti stvarno misliš da dovedes Mesija iz najboljih dana da bi osvojio bilo kakvu titulu, a da su ovi ljudi u Savezu. Nemoj da glumimo naivnost. Sjeti se penala u Posušju, kada nam nije svirao, a on Gulija po nogama opalio , jos Gulijeva noga na lopti bola, i žive ga var soba, lik hladno kaze nije penal, sjeti se poništenog gola Renana i sviranja fula u napadu, a prvo se gledalo da li je ofsad, pa kada nisu to mogli ugagulitj onda daj sta daš, sjeti se sviranja u prvoj minuti penala za Borac, a Lil ga nije ni dodirnuo, a isto nama ne svira u drugom poluvremenu, pa davanja crvenog kartona Nidalu, jeste bio djon, ali isto to ne svira Borcu narednu utakmicu , jos je išao u koljeno. Ko tebi garantuje da dovedes Barcelonu kada Gico I Beus sve konce drže, jer pogani i prodani Bošnjaci u savezu samo klimaju glavom. E, sad kada je Colpa dobio nogu, odjednom se horde oglasile i daj da nesto mijenjamo. Nisam za Mivica, ali nikako, a za Mamica i ove oko njega jesam. Volio bih kada bi ona priča oko princa se ispostavila kao tačna, pa da nas on preuzme. Ovak, kako horde to vide ne ide nikako. Nemaju nikaka plan, nego hajmo bojkot niso nista osvojili. Trebaju objaviti sta planiraju, koji je krajnji cilj I koji su načini da tog cilja stignu. Ovako, samo suplja kao i za "kupljeni" kup. I da, neka se potpisuju imenom I prezimenom ko stoji iza obavjesti, a ne udruzenje.
Evo i oni tebe selame!

Nekadasiigrostarsno
Kontakt:

Post Postao/la Nekadasiigrostarsno » 22 mar 2026, 08:39

Pozdrav suparnici sto bi se reklo... Bajram Šerif Mubarek Olsun.
Iz jutarnje dosade prvi put udjoh kod Vas na temu i vidim ista stvar. Ja kod svojih promovisem vec jako dugo i upravo koristim Fk Sarajevo kao primjer u nasoj ligi da i sa parama ne mozes nista ma koga da dovedes kad imas ove domaće izdajnike u savezu. Pitam se a i postavljam svima pitanje do kada cemo svi zajedno sutit i dopustat da nam govore da ne vidimo ppred svojih očiju i da nismo upravu? Kad ce biti vrijeme za protesta,blokadu saveza KS, blokadu saveza BIH.
Jesmo ljuti rivali al od kad nema zajedničkih press konferencija zelje i sarajeva pred derbi nemaju svoje ljude u savezu i nema ko da brani vise glavni grad. Postali smo sprdnja u svakom smislu.
Sportski pozdrav nek nam je Bog na pomoći

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 22 mar 2026, 08:43

Smijesna vam je ta prica o savezu i njihovim kradjama, niko ne spori da su nas pokrali 100 puta ali je cinjenica da mi u ovih 5 godina nikad nismo bili ni u prici za titulu. Budes prvi prvih 5 kola dobijes i onda ide strmoglav pad. U 5 godina da nismo bili nikad bar drugi je sramota. I Sarajevo ce biti a sve drugo ce proci, taman da danas investitor digne ruke od svega.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 mar 2026, 08:45

Ne znam otkud vam da hz najavljuje bojkot . Ljudi iznijeli stav a tog stava je 90 % navijaca Sarajeva. Da posljednjih 5 godina se puno obećava a nista nije uradjeno i da je vrijeme da nesto urade kako treba ili da idu. 5 god bez titule , bez ikakvih rezultata u europi , infrastruktura bolja poslje rata bila .stvarno ne kontam sta smeta navijacima Sarajeva u objavi od HZ .

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 22 mar 2026, 08:50

Maroon1946 je napisao/la:
22 mar 2026, 08:43
Smijesna vam je ta prica o savezu i njihovim kradjama, niko ne spori da su nas pokrali 100 puta ali je cinjenica da mi u ovih 5 godina nikad nismo bili ni u prici za titulu. Budes prvi prvih 5 kola dobijes i onda ide strmoglav pad. U 5 godina da nismo bili nikad bar drugi je sramota. I Sarajevo ce biti a sve drugo ce proci, taman da danas investitor digne ruke od svega.
Normalno da nisi blizu, Borac ti počinje ligu sa 36 bodova a Zrinjski sa malo manje. Oni mogu te utakmice igrati sa kadetima i znaju da će pobijediti. Ostale utakmice gdje nosu sigurni poklope sa sudijama i to je ta razlika. Bez veze se svađamo, umjesto da se ujedinimo protiv zla. Razlozi za neuspjeh se traže na pogrešnom mjestu.

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 22 mar 2026, 08:55

bordobijeli je napisao/la:
22 mar 2026, 08:45
Ne znam otkud vam da hz najavljuje bojkot . Ljudi iznijeli stav a tog stava je 90 % navijaca Sarajeva. Da posljednjih 5 godina se puno obećava a nista nije uradjeno i da je vrijeme da nesto urade kako treba ili da idu. 5 god bez titule , bez ikakvih rezultata u europi , infrastruktura bolja poslje rata bila .stvarno ne kontam sta smeta navijacima Sarajeva u objavi od HZ .
E, to je bit. Sta da se uradi? Imaju li oni neki prijedlog, način kako to da se uradi, ili eto trena nesti uraditi? Sta? Ja bih volio da smo mi osvajali titule, kap i svi navijači Sarajeva, ali ja se konstantno vracamam da smo pogledate koliko smo mi puta oštećeni, koliko smo dobili crveni i žutih kartona, koliko smo , ascare, puta pokradeni i onda da pricamo o svemu ovom drugom. Gico I Beus u saradnji sa smradovima iz B komponente rade sta hoce i tu je kraj. Sto se tice udruženje HZ ja te likove ne pratim od kada su oblatili klub, sto nije , ja mislim, nikad, niko u Svjetu. Tako da to udruženje sta god predloži, najavi ja uzimam sa velikom dozom rezerve.
Zadnja izmjena: obrijanopile, dana/u 22 mar 2026, 08:56, ukupno mijenjano 1 put.
Evo i oni tebe selame!

pitar
Kontakt:

Post Postao/la pitar » 22 mar 2026, 08:57

Ime koje se nalazi "između redova" nije Mirvićevo, nažalost to ćemo brzo i saznati.
BUREK PITA, ŽELJI KITA..

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 22 mar 2026, 08:58

blap je napisao/la:
22 mar 2026, 08:56
fks74 je napisao/la:
22 mar 2026, 08:50
Normalno da nisi blizu, Borac ti počinje ligu sa 36 bodova a Zrinjski sa malo manje. Oni mogu te utakmice igrati sa kadetima i znaju da će pobijediti. Ostale utakmice gdje nosu sigurni poklope sa sudijama i to je ta razlika. Bez veze se svađamo, umjesto da se ujedinimo protiv zla. Razlozi za neuspjeh se traže na pogrešnom mjestu.
Nemoj živ bio ti, vi se borite za opstanak. Vodite vi svoje brige, a ne to ko nam smeta u Evropi
Evo i oni tebe selame!

KosevoZove
Kontakt:

Post Postao/la KosevoZove » 22 mar 2026, 09:08

Kako konstatno neki drugi navijac pise na ovom pdf-u, moram dosadan biti jer sam ja opomenu dobio na temi od kona kad sam normalno pisao, jer se ocigledno neko zalio od njih adminu??

Nego da se okrenem vcs utakmici sta ocekivati od nasih ljepotana hocete nas ponovo iznenaditi negativno ili je vrijeme da se iskupite za ove poraze do sada?

Vrlo teska tekma drma nam se treca pozicija drugacije je kad ides sa 3 mjesta u evropu, nego sa 4-te ali vidjet cemo do nas je velez je sad bas u formi. ;)

SRCE NA TEREN!!!
Zadnja izmjena: KosevoZove, dana/u 22 mar 2026, 09:11, ukupno mijenjano 1 put.
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 22 mar 2026, 09:10

KosevoZove je napisao/la:
22 mar 2026, 09:08
Kako konstatno neki drugi navijac pise na ovom pdf-u, moram dosadan biti jer sam ja opomenu dobio na temi od kona kad sam normalno pisao, jer se ocigledno neko zalio od njih adminu??

Nego da se okrenem vcs utakmici sta ocekivati od nasih ljepotana hocete nas ponovo iznenaditi negativno ili je vrijeme da se iskupite za ove poraze do sada?
Iznenađenje pozitivno, dobijamo 1-0.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 22 mar 2026, 09:11

pitar je napisao/la:
22 mar 2026, 08:57
Ime koje se nalazi "između redova" nije Mirvićevo, nažalost to ćemo brzo i saznati.
U vezi saopštenja, ili ?

KosevoZove
Kontakt:

Post Postao/la KosevoZove » 22 mar 2026, 09:12

mnon46 je napisao/la:
22 mar 2026, 09:10

Gledao sam po kladionici da smo favoriti cini mi se na rodjene 4.70 malo cudno :hmmmmm:

Ma drug i sa 1-0 bi bio presretan jer smo u krizi sto i sam ne znam koji je sad ****, jesuli opet plate problem ili??

Jbt borac sugavi ti bjezi 20 i kusuru bodova, mi smo njima trebali bjezati da je to sve normalno sa “ navodno” zvijezdama ili se varam?
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 22 mar 2026, 09:17

22 mar 2026, 09:12
mnon46 je napisao/la:
22 mar 2026, 09:10

Gledao sam po kladionici da smo favoriti cini mi se na rodjene 4.70 malo cudno :hmmmmm:

Ma drug i sa 1-0 bi bio presretan jer smo u krizi sto i sam ne znam koji je sad ****, jesuli opet plate problem ili??

Jbt borac sugavi ti bjezi 20 i kusuru bodova, mi smo njima trebali bjezati da je to sve normalno sa “ navodno” zvijezdama ili se varam?
Na Koševu smo protiv Intera favoriti, skoro godinu dana nemamo poraz na ligaškim tekmama.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 22 mar 2026, 09:18

fks74 je napisao/la:
22 mar 2026, 08:12
endeende je napisao/la:
e vama obožavateljima šreka je top biti 3-4 zadnjih 5 sezona, jedno pretkolo da odigrano, prodamo par igraca i vjecno da nas zajebavaju ekipe iz zaseoka
BILO JE SARAJEVO I PRIJE MIRVICA, BITI CE NARAVNO I POSLIJE NJEGA! SARAJEVO IZNAD SVIH U SVAKOG POJEDINCA!
Bilo je Sarajevo prije, kada igrači nisu imali ni za kifla i kada si uvijek bio u neizvjesnosti za licencu i kada nisi ni blizu bio željkanu sa trofejima. Ovim gore lopovima ne možeš ništa sa parama, sada zamisli da si još i bez para.
Liga sa 3.5 ozbiljna kluba.I bez para sa bh igracima bi se borili za 3.mjesto ili bili 4.Onu polusezonu sa Sablicem bez plata i sa 0 krila smo zavrsili cini mi se bod od treceg mjesta.Prije toga sezonu od januara nije bilo plata i ostali smo drugi te osvojili kup,da smo licili na ekipu 5% osvojili bi duplu krunu ponovo.
Znaci ne bi im mogli primirisati kao ni 5 godina unazad(jedino bi se prosle sezone borili za titulu da je bilo regularno)ali ne bi bili nista gori rezultatski i definitivno bi se manje ofirali i brukali.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 22 mar 2026, 09:20

Poslije saopstenja oko kupa BiH skinuli su jedno milju raje sa tribine, doduše i saga oko Zekića je pridonijela tome. Sada ce jos manje raje dolaziti.
Jednostavna ovi što pišu saopstenja ili nemaju mozga ili su ubacrni elementi, trece nema.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 22 mar 2026, 09:24

NajvecaRadosti je napisao/la:
22 mar 2026, 09:18
fks74 je napisao/la:
endeende je napisao/la:
Liga sa 3.5 ozbiljna kluba.I bez para sa bh igracima bi se borili za 3.mjesto ili bili 4.Onu polusezonu sa Sablicem bez plata i sa 0 krila smo zavrsili cini mi se bod od treceg mjesta.Prije toga sezonu od januara nije bilo plata i ostali smo drugi te osvojili kup,da smo licili na ekipu 5% osvojili bi duplu krunu ponovo.
Znaci ne bi im mogli primirisati kao ni 5 godina unazad(jedino bi se prosle sezone borili za titulu da je bilo regularno)ali ne bi bili nista gori rezultatski i definitivno bi se manje ofirali i brukali.
Nebi se mi ugasili, to je suplja. Ali bi ti bila gola borba za opstanak. Namirisala bi se krv od strane naseg vrlog saveza. Ja ti garantujem bez ulaganja investitora (nebitno jel Mirvic) mi bi imali igrački kadar za borbu za opstanak, dodat na to da bi jedva cekali da te nabiju nogom u provaliju. Ovo je činjenica.

Nama je idealno rijesenje bilo princ ili da neko ko stvarno hoce da napravi nešto od kluba preuzme sve. Samo pitanje je bilo ko da dodje da li bi gledao samo licni profit prodaja igraca ili da stvarno napravi BH Dinamo.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 22 mar 2026, 09:30

nokee je napisao/la:
22 mar 2026, 09:24
fks74 je napisao/la:

Nebi se mi ugasili, to je suplja. Ali bi ti bila gola borba za opstanak. Namirisala bi se krv od strane naseg vrlog saveza. Ja ti garantujem bez ulaganja investitora (nebitno jel Mirvic) mi bi imali igrački kadar za borbu za opstanak, dodat na to da bi jedva cekali da te nabiju nogom u provaliju. Ovo je činjenica.

Nama je idealno rijesenje bilo princ ili da neko ko stvarno hoce da napravi nešto od kluba preuzme sve. Samo pitanje je bilo ko da dodje da li bi gledao samo licni profit prodaja igraca ili da stvarno napravi BH Dinamo.
Princ ako je i postojao, on sada ima većih briga od nas.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 22 mar 2026, 10:03

nokee je napisao/la:
22 mar 2026, 09:24
fks74 je napisao/la:

Ma ne bi brate vjeruj,izasli bi opet u Evropu sa nekim okej timom.

Nasem vlasniku se ne moze objasniti da ce i on lakse prodati igrace ako osvoji titulu i igra Evropu.On ne zeli da to ostvari pa da Guli ode za 6 miliona umjesto 2.5.On se zadovoljio 3.mjestom i prodajom 3 igraca u kalendarskoj godini.Tim prodajama pokrije plate i funkcionisanje kluba ovo ostalo sebi nama pukne pricu kako ne moze nista savezu dovede 1-2 kako vole reci kapitalca i mirna Bosna.Vi fkt mislite da je on otkupio 98% iz neke ljubavi i zelje a ne jer vidi da ima zaradu.
Hoce li Mamic sta promjeniti ne znam ali gazdina je zadnja.

Sto se tice danasnje utakmice,imali smo priliku da se 4.odvojimo na 10 bodova i da danas afirmisemo neku djecu.Ovako ako se poklope 2 rezultata mi vise nismo u Evropi a znamo gdje gostujemo sljedecu pa ko nam dolazi...Na hajr ali nikako nisam optimista.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 22 mar 2026, 10:24

fks74 je napisao/la:
22 mar 2026, 08:50
Ko je nama kriv sto mi klubove iz rs-a ne mozemo pobjediti pa da i mi imamo 36 bodova, kao borac.

Da je do sudija, mozda 20% u ovoj sezonia do nas ostatak.

Jel gledas ti kako mi igramo? Jel shvatas da ni sudije vise nisu prevaga, jer mi ne mozemo nista ma terenu uraditi. Tromi, spori, uzasni.

Kad je mogao zrinjski da natambura borac 5:1 u BL uz sudjenje kakvo samo majka sinu moze suditi, zasto mi sa ovsko kvalitetnim igracima ne mozemo? Jes smo pichke, alibi klub alibi navijaci alibi igraci. Svi su krivi, osim nas koji ne zelimo da krv prolijemo na terenu. Ko biva vec smo izgubitli utakmicu, 3 dana prije nego je ista i pocela.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.