Sve su to superstarovi i vodili su svoje ekipe u finala, kako sam i napisao ranije.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑22 mar 2026, 19:51Vidis, odmah se ne slazemo u premisi tvojoj.Manu Ginobili je fransizni igrac u 90% fransiza i sa vecom minutazom.I to nije rekao NEZALAGANJE, vec ozbiljni analiticari.Na koncu, Manu je to i dokazao, osvojio je zlato na Olimpijadi kao najbolji igrac Argentine.jose je napisao/la: ↑22 mar 2026, 19:44Pa eto, upravo primjer Ginobilija. Odličan igrač, strašan fit sa Duncanom i Parkerom. Ali nije superstar.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑22 mar 2026, 17:20@Triple Ne vide oni to.Dzaba pricati.Vide super sut, 19ppg i strasan igrac.Decko je odlican fit igrac za danasnju eru.Odlican.Moze igrati u svakoj ekipi, ali superstar je skroz druga prica.
Ja toliko pratim ovu ligu i SA, tako da tacno znam kakva sudbina ocekuje sve igrace u SA.Wembyeva zvijezda u stilu onomad Duncana ce toliko zasjeniti sve druge u tom rosteru da ce se poceti podcjenjivati do te mjere da cemo danas-sutra mati poredjenja kao nekad kad su se neki pitali da li je Jamal Crawford bolji igrac od Ginobilija?? A realnost je da je Manu bio jedan od najboljih bekova svoje ere.
Evo @jose mi potvrdi ovu tezu dok sam je tipkao.To nije moja lrica majstore, to je prica ozbiljnih analiticara.
Ili mi nemamo istu definiciju superstara. A to je franšizni igrač, tj. igrač bez kojeg ta ekipa ne bi osvojila titulu ili bila u vrhu.
Dirk je superstar, Luka je superstar, Jokic je superstar, ali Kidd, Murray, Reaves, Ginobili, Pippen... to nisu.
Covjek je zrtvovao svoju statistiku zarad timskog uspjeha.
Prvo sto mi izleti, da ne trazim dalje.
P.S.Fransizni igrac i superstar nije jednako titula.Hoces mi reci da Barkley nije bio franaizni igrac? Iverson? Malone?
Pippen nije. Sve što je uradio, uradio je uz Jordana.
I Bodiroga je vodio Srbiju do raznih titula, to s Argentinom ništa ne znači.