Previše se diglo frke oko sitnice. Malo tuče, 4-5 sekundi i to je to. Na stadion ne dolaze cvječke da se ovako kmeči. Svako svakog gleda isprovocirati. Transparent nije sporan ali svi znamo kako Manijaci ulaze na stadione. Odmah prva je **** majke u picku i **** gradova, nacionalna skandiranja, dizanje tenzija. Tretman za kazne nije isti jer savez drže bosanski srbi. Sta ti znace ove plave beretke iz Sarajeva. Ušli i odmah razdvojili navijače i policiju ih Širokog.. Jučer u engleskoj hiljade navijača porazbija bus Sunderlanda tokom dolaska na St.James park nikom nista..idemo to je fudbal takva je kultura. Kod nas bi rat počeo da se isto desi..sve je ovo fudbalski folklor, nema nevinih. Ima nepravedno zaštićenih. Borac mora biti drastično kažnjen ali mu se prašta jer bosanski srbi drže savez.
Premijer liga BiH - aktuelno
-
Marokanci58
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
BRATSTVO GRAČANiCA
- siroki1991
- Kontakt:
Daj ne seri molim te. Bio sam na stadionu.GrbavicaHrammm je napisao/la: ↑23 mar 2026, 09:05Niko nije pjevao gazi ustashe sto je najgore ..
Nema ih 5% u BiH ali drze nas ko stoku i rade sta zele
Manijaci su pola utakmice pjevali “jeb.. Siroki , Siroki maleni”… a kada su poceli sa pjevanjem “Gazi Ustase” i zasuli novi travnjak bakljama tek tada je domaca publika reagirala (i to dio Sjevera, ne Skripari) sa “gazi Balije”. Iako ne znam koga s time provocirate, djedovi vam ginuli u ustasama ali ajde…
Znaci citam portale i ne mogu vjerovati kako podlo i lazlno izvjestavanje od strane tzv bosnjackih medija:
1) Prekid nije bio zbog nas jer: Nama ne smeta natpis, mi smo cirilicne ploce poskidali i u Zupaniji Zapadnohercegovackoj ih i nema
2) Sluzbeni spiker je na zahtjev sluzbenih osoba Manijake upozorio barem 5-6x da spuste transparent da se utakmica ne prekida (dovoljno puta)
3) Prvo su u kavez usle plave beretke (sarajevaka policija) i tuca je pocela sa njima i tek onda je (nakon pocetka tuce) kao pojacanje usla specijalna ZHZ i primirila situaciju
4) U medijiskim izvjestajima se nigdje ne spominje: niti skandiranje manijaka (1.poceli) niti bakljada, niti da su prvi poceli sa tucom protiv SARAJEVSKE policije, nego samo izvjestaji da bi prosjecni Bosnjo zakljucio “ustase prebile neduzne navijace”
Nitko ne radi na rusenju ove drzave kao vi i vasi mediji…
Ustaša - Hrvat koji mi nije po volji, ne misli se na zakletog pripadnika ustaškog pokreta nad križem i bombom.
Četnik- Srbin koji mi nije po volji, ne misli se na pripadnika vojske u otadžbini.
Isto je za Baliju, Turčina...
Kad ti neko psuje mater "ćelavu i debelu" nije poenta da se pravdaš da nisi ćelav i debel, poenta je da ti neko *ebe majku, iz nekog razloga...
Četnik- Srbin koji mi nije po volji, ne misli se na pripadnika vojske u otadžbini.
Isto je za Baliju, Turčina...
Kad ti neko psuje mater "ćelavu i debelu" nije poenta da se pravdaš da nisi ćelav i debel, poenta je da ti neko *ebe majku, iz nekog razloga...
O brate rođače, o brate ćutuče
Zašto me raspila, zašto me utuče
O brate obade, o brate udave
Zašto me udavi, zašto me ubode
Zašto me raspila, zašto me utuče
O brate obade, o brate udave
Zašto me udavi, zašto me ubode
Ja ne kontam, generalno ljude, da nekoga nesto nacionalisticki moze provocirati 2026., 31 godinu nakon rata, 80% tih na tribinama (ako ne i vise) nije ni bilo rodjeno u toku rata a ni prvih godina nakon rata. Tacno ne mogu da razumijem takve tokvake koji provociraju a kao ni ove koji se osjecaju "povrijedjenim".Neutral je napisao/la: ↑23 mar 2026, 09:42Neshvatljivo je da je provokacija "gazi ustase" u 2026 zaista "provokacija".
Jest provokacija ako si ustasa, ne vidim razloga sto bi se iole jedan Hrvat, bosanski Hrvat osjecao provocirano.
Balija, Turcin, pokusaj te vrste provokacije mene kao individualne osobe ne tangira, jos mi je smijesno jer je apsurdno, zatucana masa i dalje zivi u srednjem vijeku. Po prirodi je to prozivanje takve vrste skoro pa iskorijenjeno u Hrvatskoj, u Srbiji logicno nikad nece a BiH je vecinski ok. Mene bi bilo sramota ali eto, nismo svi isti.
Paromlinac je napisao/la: ↑23 mar 2026, 01:58Iako nisam Bosnjak, moram ti reci da je izuzetno neprimjereno jednom citavom narodu dati epitet licemjeri, a prilikom toga kao osnovni argument koristiti parafraze iz javnih medija. Nepotrebno i jadno.zivimzaosjecaje je napisao/la: ↑23 mar 2026, 01:11Nevjerojatno je koliki ste vi, Bošnjaci, kao narod, licemjerni paćenici. Ne znam da postoji još jedna zemlja u kojoj mediji šire propagandu u korist navijačkih skupina, osim ovdje. Milijun članaka bošnjačkih medija u kojem Manijake slave kao heroje, npr. Crna Hronika BIH: ,,Dvostruki aršini u Širokom Brijegu: Herceg Bosna može, "gazi baliju" može ali Željin transparent ne može."
Zašto je namjerno izostavljeno da je skandiranje započelo provokacijom Manijaka "gazi ustaše"?
Zbog skandiranja, ubacivanja baklji u teren i transparenta je utakmica prekinuta, te se htjela ispraznit tribina, no Manijaci su radije htjeli to odraditi na teži način.
Ista situacija prošle sezone na Pecari kad je igrao Zrinjski protiv Širokog. Zbog novih pravila o gostovanjima, Ultrasi su skandirali ,,**** te Bosno, **** te ja, Hrvatska moja domovina!", te su ubacivali baklje na teren. Utakmica je prekinuta, te su namjeravali isprazniti tribinu ako Ultrasi ne stanu sa skandiranjem. Stali su, utakmica se nastavila, nije bilo potrebe intervencije. U tome je razlika, Ultrasi su stali, Manijaci su nastavili, pa se završilo kako se završilo. Naravno, bošnjački mediji su odmah izvrnuli obe situacije. Manijaci bez ikakvog razloga izbačeni, a Ultrasi ,,sramotno", ,,bez ikakvog razloga" psovali državu.
Nije ni prvi, a ni zadnji put da se takva propaganda širi. Pretprošle sezone, bošnjački mediji bez ikakvog dokaza plasirali vijest da su Ultrasi u oružanoj(!) pljački oduzeli Red Army-u transparente. Na kraju, kada je izašao video, ispostavilo se da je jedino član Red Army-a imao pištolj. Nakon toga, vijesti o plaćenicima iz Bijeljine, vezanje u obiteljskoj kući u kojoj živi s bolesnim roditeljima, onda stotine članaka o tome kako je FUP oduzeo transparente Red Army-a, koji su bili kod policajaca, koji su "navodno" radili za Ultrase, pa čak i objavili ime čovjeka, koji nema veze s time, SVE se ispostavilo lažnim. Onda opet, vijesti o posipanju travnjaka kiselinom, samo da se odvrati pažnja od najveće sramote u njihovoj povijesti.
Koliko je bilo ovakvih članaka od strane bošnjačkih medija, a koliko je bilo članaka o tome kada su 4 člana Red Army-a (jedan od njih trenutno u pritvoru zbog ubojstva prije mjesec dana) ušli u stan i zamalo ubili čovjeka?
Koliko sam članaka pročitao što je sramotno kako su HZ vraćene s gostovanja u RS-u, isto tako i za Manijake. Jesu li pisali da je sramotno što su prošle sezone vratili Ultrase ispred Koševa, tj. nisu im dali da unesu zastave, bubnjeve, nikakva obilježja kluba, pa čak ni šalove? Odmah su mediji krenuli pisati kako su Ultrasi vraćeni zbog političkih poruka, itd., a nisu mogli biti dalje od istine.
Onda od "mnogobrojnog" izvještavanja što su Ultrase skidali usred zime u Banjoj Luci, jer nisu smjeli imati obilježja koja na sebi imaju šahovnicu, onda kada su specijalci isprebijali Ultrase na Grbavici dok su praznili tribinu, itd. Mogu mislit da su se u istoj situaciji našle neke bošnjačke grupe, odmah bi bilo NATO help.
Nema većih licemjera od vas.
Kad sam vec uprljao ruke, da pozdravim i onih nekoliko Banjalucana. Upalili ste se kao kutnjaci oko parole Manijaka, a siguran sam da ne znate kako se ta ulica zvala dok nije dosla pod kontrolu Srba, koji su joj promijenili ime tokom rata . Zvala se Ulica Bratstva i jedinstva, a cinjenica da vam je to toliko smetalo da ste morali u ratu mijenjati ime vam moze dati povoda za malo razmisljanja. Ko nas, bre, zavadi.
Scaka ćast na postu
Izlizana fraza "Zavadi pa vladaj", a to je moguce samo kod neukih koji se loze i u 21. stoljecu na takvu retoriku dok nacionalisticke i ultradesnicarske politicke stranke s osmijehom trljaju ruke jer znaju da je narod debilan.MikiPirs je napisao/la: ↑23 mar 2026, 09:52Ja ne kontam, generalno ljude, da nekoga nesto nacionalisticki moze provocirati 2026., 31 godinu nakon rata, 80% tih na tribinama (ako ne i vise) nije ni bilo rodjeno u toku rata a ni prvih godina nakon rata. Tacno ne mogu da razumijem takve tokvake koji provociraju a kao ni ove koji se osjecaju "povrijedjenim".Neutral je napisao/la: ↑23 mar 2026, 09:42Neshvatljivo je da je provokacija "gazi ustase" u 2026 zaista "provokacija".
Jest provokacija ako si ustasa, ne vidim razloga sto bi se iole jedan Hrvat, bosanski Hrvat osjecao provocirano.
Balija, Turcin, pokusaj te vrste provokacije mene kao individualne osobe ne tangira, jos mi je smijesno jer je apsurdno, zatucana masa i dalje zivi u srednjem vijeku. Po prirodi je to prozivanje takve vrste skoro pa iskorijenjeno u Hrvatskoj, u Srbiji logicno nikad nece a BiH je vecinski ok. Mene bi bilo sramota ali eto, nismo svi isti.![]()
![]()
![]()
![]()
Dovoljno je vidjeti da nikad nema protesta, vecina kriticke mase je otisla vani, sto je bio i njihov plan, ovdje mozes nametnuti sta hoces pa i vlast a narod ce ostati nijem. Urusavanje se vrsi kroz obrazovni sistem gdje imas masu privatnih fakulteta te nepotizma i korupcije gdje stavljas likove koji veze nemaju. Takav gothamski sistem odgovora manjoj interesnoj sferi ljudi a naivci ce zamjesnki kao nekad gladijatori u ringu sada obrnuto bit gladijatori na tribini (nekad su gladijatori bili sirotinja koja se bila do smrti dok su bogatasi gledali) a danas sirotinja gleda bogatase, hljeba i igara
Jel ovo pred početak utakmice ili kad je završena utakmica, jer nema igrača na terenu a ni transparenata.
Zadnja izmjena: Stroj1946, dana/u 23 mar 2026, 10:23, ukupno mijenjano 1 put.
-
Sogandolma21
- Kontakt:
Ja sam bio na utakmici i nikom nije bilo jasno od navijaca radi cega je prekino utakmicu.Delegat je bez potrebe prekinuo utakmicu i nema se tu sta puno pricat....
NKŠB
-
Marokanci58
- Kontakt:
Čovjek ti govori za kameru i dizalicu od koje ne vidi gol i pola stadiona ti o raspalim hordama da bog sačuva. Došli gledati utakmicu i ovo te dočeka. Uslovi za qrac krasni.
BRATSTVO GRAČANiCA
-
ultrazonfa
- Kontakt:
OsumLJiceni? A mislio sam sa pisem sa ozbiljnom osobom!?Argentina je napisao/la: ↑23 mar 2026, 02:22Metode vec vidjenje od dana kad su mediji krenuli sa radom. Hordama ubili covjeka u Sirokom, Manijacima u Zenici, osumljiceni u Sirokom pobjegao iz policijske stanice, u BL i dio RSa ne daju Manijacima.zivimzaosjecaje je napisao/la: ↑23 mar 2026, 01:11Nevjerojatno je koliki ste vi, Bošnjaci, kao narod, licemjerni paćenici. Ne znam da postoji još jedna zemlja u kojoj mediji šire propagandu u korist navijačkih skupina, osim ovdje. Milijun članaka bošnjačkih medija u kojem Manijake slave kao heroje, npr. Crna Hronika BIH: ,,Dvostruki aršini u Širokom Brijegu: Herceg Bosna može, "gazi baliju" može ali Željin transparent ne može."
Zašto je namjerno izostavljeno da je skandiranje započelo provokacijom Manijaka "gazi ustaše"?
Zbog skandiranja, ubacivanja baklji u teren i transparenta je utakmica prekinuta, te se htjela ispraznit tribina, no Manijaci su radije htjeli to odraditi na teži način.
Ista situacija prošle sezone na Pecari kad je igrao Zrinjski protiv Širokog. Zbog novih pravila o gostovanjima, Ultrasi su skandirali ,,**** te Bosno, **** te ja, Hrvatska moja domovina!", te su ubacivali baklje na teren. Utakmica je prekinuta, te su namjeravali isprazniti tribinu ako Ultrasi ne stanu sa skandiranjem. Stali su, utakmica se nastavila, nije bilo potrebe intervencije. U tome je razlika, Ultrasi su stali, Manijaci su nastavili, pa se završilo kako se završilo. Naravno, bošnjački mediji su odmah izvrnuli obe situacije. Manijaci bez ikakvog razloga izbačeni, a Ultrasi ,,sramotno", ,,bez ikakvog razloga" psovali državu.
Nije ni prvi, a ni zadnji put da se takva propaganda širi. Pretprošle sezone, bošnjački mediji bez ikakvog dokaza plasirali vijest da su Ultrasi u oružanoj(!) pljački oduzeli Red Army-u transparente. Na kraju, kada je izašao video, ispostavilo se da je jedino član Red Army-a imao pištolj. Nakon toga, vijesti o plaćenicima iz Bijeljine, vezanje u obiteljskoj kući u kojoj živi s bolesnim roditeljima, onda stotine članaka o tome kako je FUP oduzeo transparente Red Army-a, koji su bili kod policajaca, koji su "navodno" radili za Ultrase, pa čak i objavili ime čovjeka, koji nema veze s time, SVE se ispostavilo lažnim. Onda opet, vijesti o posipanju travnjaka kiselinom, samo da se odvrati pažnja od najveće sramote u njihovoj povijesti.
Koliko je bilo ovakvih članaka od strane bošnjačkih medija, a koliko je bilo članaka o tome kada su 4 člana Red Army-a (jedan od njih trenutno u pritvoru zbog ubojstva prije mjesec dana) ušli u stan i zamalo ubili čovjeka?
Koliko sam članaka pročitao što je sramotno kako su HZ vraćene s gostovanja u RS-u, isto tako i za Manijake. Jesu li pisali da je sramotno što su prošle sezone vratili Ultrase ispred Koševa, tj. nisu im dali da unesu zastave, bubnjeve, nikakva obilježja kluba, pa čak ni šalove? Odmah su mediji krenuli pisati kako su Ultrasi vraćeni zbog političkih poruka, itd., a nisu mogli biti dalje od istine.
Onda od "mnogobrojnog" izvještavanja što su Ultrase skidali usred zime u Banjoj Luci, jer nisu smjeli imati obilježja koja na sebi imaju šahovnicu, onda kada su specijalci isprebijali Ultrase na Grbavici dok su praznili tribinu, itd. Mogu mislit da su se u istoj situaciji našle neke bošnjačke grupe, odmah bi bilo NATO help.
Jesi sigiran za to licemjerstvo sto si napisao?!
P.S. Kakve su to etikete kompletnog naroda?!
Reintegracija Grbavice što obilježavaju i ističu je nešto najdebilnije i ponizno za grad i građane Sarajeva, iz razloga što je Grbavica prošla 90ih strašne stvari i obilježavati nešto što je dobijeno dogovorom i to nepovoljno po Bošnjake cjelokupno, je opet ponižavajuće. Nije se dobilo borbom i osvajanjem, nego dogovorom.
Što bi se moglo obilježavati je bitka kod 11 plavih, to je već nešto drugo, gdje su poraženi štakori govvnarski sa 5 puta jačim naoružanjem i opremom, vješali im mrtve na ograde željinog pomoćnog terena. Ali ne muti svaka glava isto.
Što bi se moglo obilježavati je bitka kod 11 plavih, to je već nešto drugo, gdje su poraženi štakori govvnarski sa 5 puta jačim naoružanjem i opremom, vješali im mrtve na ograde željinog pomoćnog terena. Ali ne muti svaka glava isto.
-
rimljanin90
- Kontakt:
Sta je bilo sinoc u stocu? Ne da mi se citati ove toksicne portale
Ma to je normala, šta bi to vi, uslove!? Može, al u khurcu. Ne može. Puno se očekuje i traži.Marokanci58 je napisao/la: ↑23 mar 2026, 10:26Čovjek ti govori za kameru i dizalicu od koje ne vidi gol i pola stadiona ti o raspalim hordama da bog sačuva. Došli gledati utakmicu i ovo te dočeka. Uslovi za qrac krasni.
Covjek nam sve objasnio. Ziv bio!Neutral je napisao/la: ↑23 mar 2026, 10:07Izlizana fraza "Zavadi pa vladaj", a to je moguce samo kod neukih koji se loze i u 21. stoljecu na takvu retoriku dok nacionalisticke i ultradesnicarske politicke stranke s osmijehom trljaju ruke jer znaju da je narod debilan.MikiPirs je napisao/la: ↑23 mar 2026, 09:52Ja ne kontam, generalno ljude, da nekoga nesto nacionalisticki moze provocirati 2026., 31 godinu nakon rata, 80% tih na tribinama (ako ne i vise) nije ni bilo rodjeno u toku rata a ni prvih godina nakon rata. Tacno ne mogu da razumijem takve tokvake koji provociraju a kao ni ove koji se osjecaju "povrijedjenim".Neutral je napisao/la: ↑23 mar 2026, 09:42Neshvatljivo je da je provokacija "gazi ustase" u 2026 zaista "provokacija".
Balija, Turcin, pokusaj te vrste provokacije mene kao individualne osobe ne tangira, jos mi je smijesno jer je apsurdno, zatucana masa i dalje zivi u srednjem vijeku. Po prirodi je to prozivanje takve vrste skoro pa iskorijenjeno u Hrvatskoj, u Srbiji logicno nikad nece a BiH je vecinski ok. Mene bi bilo sramota ali eto, nismo svi isti.![]()
![]()
![]()
![]()
Dovoljno je vidjeti da nikad nema protesta, vecina kriticke mase je otisla vani, sto je bio i njihov plan, ovdje mozes nametnuti sta hoces pa i vlast a narod ce ostati nijem. Urusavanje se vrsi kroz obrazovni sistem gdje imas masu privatnih fakulteta te nepotizma i korupcije gdje stavljas likove koji veze nemaju. Takav gothamski sistem odgovora manjoj interesnoj sferi ljudi a naivci ce zamjesnki kao nekad gladijatori u ringu sada obrnuto bit gladijatori na tribini (nekad su gladijatori bili sirotinja koja se bila do smrti dok su bogatasi gledali) a danas sirotinja gleda bogatase, hljeba i igara![]()
Ako je tebi debilno, nekome nije debilno. I nema ništa loše u tome što ljudi slave svoj povratak u svoje domove. Nadalje, transparent koji je istaknut ne vrijeđa nikoga i ne kontam zašto si iz fokusa na transparent otišao na analizu opravdanosti obilježavanja reintegracije?Stroj1946 je napisao/la: ↑23 mar 2026, 10:30Reintegracija Grbavice što obilježavaju i ističu je nešto najdebilnije i ponizno za grad i građane Sarajeva, iz razloga što je Grbavica prošla 90ih strašne stvari i obilježavati nešto što je dobijeno dogovorom i to nepovoljno po Bošnjake cjelokupno, je opet ponižavajuće. Nije se dobilo borbom i osvajanjem, nego dogovorom.
Miran keruzivimzaosjecaje je napisao/la: ↑23 mar 2026, 01:11Nevjerojatno je koliki ste vi, Bošnjaci, kao narod, licemjerni paćenici. Ne znam da postoji još jedna zemlja u kojoj mediji šire propagandu u korist navijačkih skupina, osim ovdje. Milijun članaka bošnjačkih medija u kojem Manijake slave kao heroje, npr. Crna Hronika BIH: ,,Dvostruki aršini u Širokom Brijegu: Herceg Bosna može, "gazi baliju" može ali Željin transparent ne može."
-
Sarajevskigigant1921
- Kontakt:
Ne dao dragi Bog da smo mi ovo uradili u Sarajevu. Izbaceni iz lige BiH bili!!!!Marokanci58 je napisao/la: ↑23 mar 2026, 09:48Previše se diglo frke oko sitnice. Malo tuče, 4-5 sekundi i to je to. Na stadion ne dolaze cvječke da se ovako kmeči. Svako svakog gleda isprovocirati. Transparent nije sporan ali svi znamo kako Manijaci ulaze na stadione. Odmah prva je **** majke u picku i **** gradova, nacionalna skandiranja, dizanje tenzija. Tretman za kazne nije isti jer savez drže bosanski srbi. Sta ti znace ove plave beretke iz Sarajeva. Ušli i odmah razdvojili navijače i policiju ih Širokog.. Jučer u engleskoj hiljade navijača porazbija bus Sunderlanda tokom dolaska na St.James park nikom nista..idemo to je fudbal takva je kultura. Kod nas bi rat počeo da se isto desi..sve je ovo fudbalski folklor, nema nevinih. Ima nepravedno zaštićenih. Borac mora biti drastično kažnjen ali mu se prašta jer bosanski srbi drže savez.
-
zivimzaosjecaje
- Kontakt:
Zaboli me racku šta su skandirali, općenito me ne briga šta ijedna grupa na tribini skandira. Samo me zanimaju ove objave medija i njihovo konstantno izvrćanje istine godinama unazad, pa onda reakcije foruma koje te njihove informacije uzimaju zdravo za gotovo. Ni jedan od tih bošnjačkih medija nije bio na licu mjesta. Ovi mediji koji su bili tu, te izvještavali što se dogodilo, pišu totalno suprotno.Pablo11 je napisao/la: ↑23 mar 2026, 02:46Nemoj izvrtati stvari. Skandiralo se jeste gazi ustase, ali to uopste nije povod problema, vec transparent, zastava kako god. Gazi ust.ase je krenulo kad je skoro prekinuta tekma i to uopste nije glavni razlog prekida. To vracanje manijaka i hordi je smijesno, pogotovo iz BL jer eto kao ne mogu garantovati sigurnost, kao da su Hamas, a ne 300 nabrijanih debilcica iz Bl. Go fighters..zivimzaosjecaje je napisao/la: ↑23 mar 2026, 01:11Nevjerojatno je koliki ste vi, Bošnjaci, kao narod, licemjerni paćenici. Ne znam da postoji još jedna zemlja u kojoj mediji šire propagandu u korist navijačkih skupina, osim ovdje. Milijun članaka bošnjačkih medija u kojem Manijake slave kao heroje, npr. Crna Hronika BIH: ,,Dvostruki aršini u Širokom Brijegu: Herceg Bosna može, "gazi baliju" može ali Željin transparent ne može."
Trenutno korisnika/ca: napapijri1987, Orvel, OzmoodPinglewood, Paromlinac, rishovski i 35 gostiju.