KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
Zubac i. Njegovo forsiranje je bezobrazluk psovaca
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Prvi zapocinjes,necu nista na ovo da dodajem,imam pravo komentarisatiRule_hz je napisao/la: ↑22 mar 2026, 21:25Amirutah1988 je napisao/la: ↑22 mar 2026, 21:21Jeste,ali Bosna je veceras mogla pobjediti i povecati sanse za 6 mjesto.
Pobjeda Igokee govori da Bosni nece biti lako ni u ligi
Popusis mi **** i ti i igokea **** te grob sta ih uzdizes bosna 12x bolja od nje i poderali su je u genocidnoj tvorevini i osvojit ce bosna titulu sta se vazda javljas kad gube i kad ti cetnicki klub pobjedzuje **** odavde
Steta za prvo poluvrijeme Cluj je bio prelos morali smo uci sa +10 u drugoj. Sta reci hvataju 2 ofanzivna skoka kad napokon onaj mali fula, Creek-a sudije pogurale pa neznam jel bio i jedan faul sto su mi svirali. Mi desetkovani i ne moze bolje, Muha ce biti trenercina sto vec jeste sta on vadi iz ovih ublehasa je ravno cudu. U svakom slucaju ja sam mislio da ce nas ovi razvaliti 20 razlike, steta sto se Joesarr okliznu.
Nije mi krivo zbog poraza veceras ni malo. Odlicno smo igrali, a i malo nam je falilo da pobjedimo veceras. Ovo je dosta limitirana ekipa i Muha izvlaci najbolje iz nje. Jasno je da na ovom nivou ne mozemo biti ravnopravni s drugim ekipama bez centra i to se jasno vidi. Skok, odnosno nedostatak istog nas je veceras kostao pobjede.
Naravno, nije pomoglo ni go sto je Cluj imao odlican procenat suta za tri poena. Halilovic nije nazalost za ovaj nivo kosarke, a Salic moze biti okej opcija za drugog ili treceg centra nista vise od toga.
Ono sto me je pocelo vec dosta nervirati je Muhino odbijanje da vise koristi Manojlovica. Taj momak je u svim minutama ove sezone pokazao da moze veoma dobro odgovoriti zadatku i da odlicno igra(s obzirom da je junior) i na poziciji centra i krilnog centra. Njegov footwork je fenomenalan, izrazito je brz i moze izrasti u modernog centra koji moze igrati na visokom nivou.
Naravno, nije pomoglo ni go sto je Cluj imao odlican procenat suta za tri poena. Halilovic nije nazalost za ovaj nivo kosarke, a Salic moze biti okej opcija za drugog ili treceg centra nista vise od toga.
Ono sto me je pocelo vec dosta nervirati je Muhino odbijanje da vise koristi Manojlovica. Taj momak je u svim minutama ove sezone pokazao da moze veoma dobro odgovoriti zadatku i da odlicno igra(s obzirom da je junior) i na poziciji centra i krilnog centra. Njegov footwork je fenomenalan, izrazito je brz i moze izrasti u modernog centra koji moze igrati na visokom nivou.
Suma sumarum nakon 4 utakmice drugog kruga, pobjeda protiv Igokee u gostima i tri očekivana poraza. Po svemu sudeći u Zetri ćemo igrati protiv Igokea za sedmo mjesto u grupi što je odličan rezultat koji niko nije očekivao. Za mene je jedino frustrirajuća prosjeta na tribinama gdje je prema zvaničnim podacima ABA lige utakmicu posmatralo velikih 800 posjetilaca. Dakle mogli smo svi stati u malu dvoranu Skenderije i još da bude slobodnog mjesta.
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Cluj je ekipa sa ozbiljnom infrastrukturom, budzetom koji je minimalno duplo veci u odnosu na nas.
Imaju preozbiljnu dvoranu, vrhunsku posjetu ove sezone i gomilu odlicnih igraca. Rusell je sigurno u top 10 igraca ABA lige u ovoj sezoni. Utakmicu smo izgubili najvise zbog serije gresaka Halilovica kada smo imali veliku prednost.
Posjetu jednostavno ne treba komentarisati, porazavajuce je da gostuje ekipa koja je igrala cetvrtfinale Eurocupa ne izazove nikakvu paznju u nasem gradu, na stranu to sto se klub ni na koji nacin ne trudi da privuce bilo koga na meceve Bosne.
Ali zato je Dubai in i svi ce zeljeti doci da se uslikaju.
Imaju preozbiljnu dvoranu, vrhunsku posjetu ove sezone i gomilu odlicnih igraca. Rusell je sigurno u top 10 igraca ABA lige u ovoj sezoni. Utakmicu smo izgubili najvise zbog serije gresaka Halilovica kada smo imali veliku prednost.
Posjetu jednostavno ne treba komentarisati, porazavajuce je da gostuje ekipa koja je igrala cetvrtfinale Eurocupa ne izazove nikakvu paznju u nasem gradu, na stranu to sto se klub ni na koji nacin ne trudi da privuce bilo koga na meceve Bosne.
Sve ja to znam brate, ali teško je to objasniti ovim specijalcima ovdje koji kažu da ima "100 boljih načina za potrošiti pare u Sarajevu"...DirkNowitzki je napisao/la: ↑20 mar 2026, 05:54Apsolutno je tako kako si napisao. Ljudi ovdje jednostavno ne vole Bosnu i to je to. Izmijenila se struktura stanovnistva, raji Bosna nije zanimljiva. Vise od pola dvorane protiv Partizana su bili ljudi s Pala, Lukavice, Rogatice itd.071 je napisao/la: ↑19 mar 2026, 09:25Puna zbog Lukavice, Pala i ovih nazovi influencera koji su čuli za Partizan, pa došli da vide o čemu se radi. To ti je otprilike isto kada je Koševo na ljeto puno kada dođe Craiova i dijaspora, a u ligi prosjek 2.000 ljudi. Ljudi jednostavno ne vole svoj klub i to ti je to.
Kasey se ponovo povrijedio, ovaj put je druga noga u pitanju. Nadam se da ce zaigrati do kraja sezone.
DirkNowitzki je napisao/la: ↑22 mar 2026, 23:04Cluj je ekipa sa ozbiljnom infrastrukturom, budzetom koji je minimalno duplo veci u odnosu na nas.
Hvala Allahu na Iranu pa potopi **** i kerove oz uae-a katra i ostalih pripizdina koji su se sagneli **** i amerima nadam se da ce se i njihova ekipa preseliti u singapur ko sto su im se gazde preselile
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Imas snimke prije rata da se protiv partizana igralo u maloj dvorani. Vjerovatno je i tad struktura stanovnistva bila problem. Genijalci.071 je napisao/la: ↑23 mar 2026, 09:16Sve ja to znam brate, ali teško je to objasniti ovim specijalcima ovdje koji kažu da ima "100 boljih načina za potrošiti pare u Sarajevu"...DirkNowitzki je napisao/la: ↑20 mar 2026, 05:54Apsolutno je tako kako si napisao. Ljudi ovdje jednostavno ne vole Bosnu i to je to. Izmijenila se struktura stanovnistva, raji Bosna nije zanimljiva. Vise od pola dvorane protiv Partizana su bili ljudi s Pala, Lukavice, Rogatice itd.071 je napisao/la: ↑19 mar 2026, 09:25
Puna zbog Lukavice, Pala i ovih nazovi influencera koji su čuli za Partizan, pa došli da vide o čemu se radi. To ti je otprilike isto kada je Koševo na ljeto puno kada dođe Craiova i dijaspora, a u ligi prosjek 2.000 ljudi. Ljudi jednostavno ne vole svoj klub i to ti je to.
Kasey se ponovo povrijedio, ovaj put je druga noga u pitanju. Nadam se da ce zaigrati do kraja sezone.![]()
Gorak ukus na kraju utakmice, ne zato što se očekivalo ili moralo pobjediti, već što je utisak da smo ih itekako imali.
U prvih 15 minuta smo morali napraviti i veću razliku, jer onih -12 do -15 koje je Cluj imao u tim trenucima su bili odlični za njih sa obzirom da ništa nisu mogli pogoditi i da su izgubili desetak lopti. Čim je malo krenuo šut i igra u napadu (što je svakako očekivano od ove ekipe), dosta lakše im je bilo.
Drago mi je što je konačno Shepard zaigrao jer može se odmoriti Caruthers i Plummer se ne mora bespotrebno umarati na prevođenju lopte. Što se tiče Sheparda, tu moramo biti jako strpljivi s obzirom iz kakve povrede izlazi.
Joesar je u nekom trenutku krajem treće i početkom četvrte četvrtine bio zaboravljen na klupi, i mislim da je Delalić odigrao 4-5 min previše na terenu sinoć.
Također, nije mi jasno zašto u onom zadnjem povratku Kovačević nije ušao umjesto Manojlovića, pogotovo s obzirom kakvu je utakmicu igrao do tada. Manojlović je ušao kada je Pašalić ispizdio na onom time outu zbog onih silnih ofanizvnih skokova Cluja, ali kada smo uhvatili priključak i ganjali rezuzltat, Manojlović apsolutno nije imao mjesta na parketu, pogotovo što je tu već bio Halilović koji također nema vanjski šut (za razliku od Kovačevića opet koji je pogodio dvije trojke već u zadnjoj četvrtini).
Osim toga, sve manje-više korektno, i borba momaka od prve do zadnje minute. Nadam se da će Atić i West što prije nazad na parket i dosta će značiti u ovim minutama kada malo zaškripi u napadu, jer obojica mogu itekako sami kreirati i završavati.
Inače, kada počne spominjanje ovih igrača iz naše lige koji bi mogli pomoći Bosni, pogotovo nekih šutera koji zabiju 6-7 trojki po meču. Neka vam najbolja pouka kolika je to razlika bude sinoć Plummer kojeg je branio Jeff Taylor (dugogodišnji 3&D specijalac iz Reala), koji mu bukvalno nije dao da diše nijedne sekunde. Konstantno probijanje kroz blokove, driblanje, side step, step back i uvijek je nekako tu na ruci. A isti taj Plummer budalama prvi sve na završnici kupa i radi šta hoće bukvalno.
U prvih 15 minuta smo morali napraviti i veću razliku, jer onih -12 do -15 koje je Cluj imao u tim trenucima su bili odlični za njih sa obzirom da ništa nisu mogli pogoditi i da su izgubili desetak lopti. Čim je malo krenuo šut i igra u napadu (što je svakako očekivano od ove ekipe), dosta lakše im je bilo.
Drago mi je što je konačno Shepard zaigrao jer može se odmoriti Caruthers i Plummer se ne mora bespotrebno umarati na prevođenju lopte. Što se tiče Sheparda, tu moramo biti jako strpljivi s obzirom iz kakve povrede izlazi.
Joesar je u nekom trenutku krajem treće i početkom četvrte četvrtine bio zaboravljen na klupi, i mislim da je Delalić odigrao 4-5 min previše na terenu sinoć.
Također, nije mi jasno zašto u onom zadnjem povratku Kovačević nije ušao umjesto Manojlovića, pogotovo s obzirom kakvu je utakmicu igrao do tada. Manojlović je ušao kada je Pašalić ispizdio na onom time outu zbog onih silnih ofanizvnih skokova Cluja, ali kada smo uhvatili priključak i ganjali rezuzltat, Manojlović apsolutno nije imao mjesta na parketu, pogotovo što je tu već bio Halilović koji također nema vanjski šut (za razliku od Kovačevića opet koji je pogodio dvije trojke već u zadnjoj četvrtini).
Osim toga, sve manje-više korektno, i borba momaka od prve do zadnje minute. Nadam se da će Atić i West što prije nazad na parket i dosta će značiti u ovim minutama kada malo zaškripi u napadu, jer obojica mogu itekako sami kreirati i završavati.
Inače, kada počne spominjanje ovih igrača iz naše lige koji bi mogli pomoći Bosni, pogotovo nekih šutera koji zabiju 6-7 trojki po meču. Neka vam najbolja pouka kolika je to razlika bude sinoć Plummer kojeg je branio Jeff Taylor (dugogodišnji 3&D specijalac iz Reala), koji mu bukvalno nije dao da diše nijedne sekunde. Konstantno probijanje kroz blokove, driblanje, side step, step back i uvijek je nekako tu na ruci. A isti taj Plummer budalama prvi sve na završnici kupa i radi šta hoće bukvalno.
ZELJEZNICAR 1921!
Vjerovatno je već neko upitao, ali nisam upratio...
Bosnine sezonske (teleskop zapad)...jel važe i za Euroligaske tekme Dubaija?
Bosnine sezonske (teleskop zapad)...jel važe i za Euroligaske tekme Dubaija?
E cuj Muha ce postati trenercina,stvarno nasi ljudi iz krajnosti u krajnost 
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.