KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Jarodwest
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Jarodwest » 22 mar 2026, 21:28

Zubac i. Njegovo forsiranje je bezobrazluk psovaca

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 22 mar 2026, 21:29

Rule_hz je napisao/la:
22 mar 2026, 21:25
Amirutah1988 je napisao/la:
22 mar 2026, 21:21
JHam je napisao/la:
22 mar 2026, 21:08

pa pobijedila je igokeu :hmmmmm:
Jeste,ali Bosna je veceras mogla pobjediti i povecati sanse za 6 mjesto.
Pobjeda Igokee govori da Bosni nece biti lako ni u ligi

Popusis mi **** i ti i igokea **** te grob sta ih uzdizes bosna 12x bolja od nje i poderali su je u genocidnoj tvorevini i osvojit ce bosna titulu sta se vazda javljas kad gube i kad ti cetnicki klub pobjedzuje **** odavde
Prvi zapocinjes,necu nista na ovo da dodajem,imam pravo komentarisati

Student94
Kontakt:

Post Postao/la Student94 » 22 mar 2026, 22:31

Steta za prvo poluvrijeme Cluj je bio prelos morali smo uci sa +10 u drugoj. Sta reci hvataju 2 ofanzivna skoka kad napokon onaj mali fula, Creek-a sudije pogurale pa neznam jel bio i jedan faul sto su mi svirali. Mi desetkovani i ne moze bolje, Muha ce biti trenercina sto vec jeste sta on vadi iz ovih ublehasa je ravno cudu. U svakom slucaju ja sam mislio da ce nas ovi razvaliti 20 razlike, steta sto se Joesarr okliznu.

lonewolf
Kontakt:

Post Postao/la lonewolf » 22 mar 2026, 22:45

Nije mi krivo zbog poraza veceras ni malo. Odlicno smo igrali, a i malo nam je falilo da pobjedimo veceras. Ovo je dosta limitirana ekipa i Muha izvlaci najbolje iz nje. Jasno je da na ovom nivou ne mozemo biti ravnopravni s drugim ekipama bez centra i to se jasno vidi. Skok, odnosno nedostatak istog nas je veceras kostao pobjede.
Naravno, nije pomoglo ni go sto je Cluj imao odlican procenat suta za tri poena. Halilovic nije nazalost za ovaj nivo kosarke, a Salic moze biti okej opcija za drugog ili treceg centra nista vise od toga.

Ono sto me je pocelo vec dosta nervirati je Muhino odbijanje da vise koristi Manojlovica. Taj momak je u svim minutama ove sezone pokazao da moze veoma dobro odgovoriti zadatku i da odlicno igra(s obzirom da je junior) i na poziciji centra i krilnog centra. Njegov footwork je fenomenalan, izrazito je brz i moze izrasti u modernog centra koji moze igrati na visokom nivou.

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 22 mar 2026, 22:58

Suma sumarum nakon 4 utakmice drugog kruga, pobjeda protiv Igokee u gostima i tri očekivana poraza. Po svemu sudeći u Zetri ćemo igrati protiv Igokea za sedmo mjesto u grupi što je odličan rezultat koji niko nije očekivao. Za mene je jedino frustrirajuća prosjeta na tribinama gdje je prema zvaničnim podacima ABA lige utakmicu posmatralo velikih 800 posjetilaca. Dakle mogli smo svi stati u malu dvoranu Skenderije i još da bude slobodnog mjesta.

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 22 mar 2026, 23:04

Cluj je ekipa sa ozbiljnom infrastrukturom, budzetom koji je minimalno duplo veci u odnosu na nas.

Imaju preozbiljnu dvoranu, vrhunsku posjetu ove sezone i gomilu odlicnih igraca. Rusell je sigurno u top 10 igraca ABA lige u ovoj sezoni. Utakmicu smo izgubili najvise zbog serije gresaka Halilovica kada smo imali veliku prednost.

Posjetu jednostavno ne treba komentarisati, porazavajuce je da gostuje ekipa koja je igrala cetvrtfinale Eurocupa ne izazove nikakvu paznju u nasem gradu, na stranu to sto se klub ni na koji nacin ne trudi da privuce bilo koga na meceve Bosne.

Ali zato je Dubai in i svi ce zeljeti doci da se uslikaju.

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 23 mar 2026, 09:16

DirkNowitzki je napisao/la:
20 mar 2026, 05:54
071 je napisao/la:
19 mar 2026, 09:25
Argentina je napisao/la:
19 mar 2026, 09:20
Ovo je mozda najlosija posjeta u zadnje 2 sezone, najbitnija tekma. A npr puna dvorana protiv Partizana, uslovno receno nebitna tekma za Bosnu.
Puna zbog Lukavice, Pala i ovih nazovi influencera koji su čuli za Partizan, pa došli da vide o čemu se radi. To ti je otprilike isto kada je Koševo na ljeto puno kada dođe Craiova i dijaspora, a u ligi prosjek 2.000 ljudi. Ljudi jednostavno ne vole svoj klub i to ti je to.
Apsolutno je tako kako si napisao. Ljudi ovdje jednostavno ne vole Bosnu i to je to. Izmijenila se struktura stanovnistva, raji Bosna nije zanimljiva. Vise od pola dvorane protiv Partizana su bili ljudi s Pala, Lukavice, Rogatice itd.

Kasey se ponovo povrijedio, ovaj put je druga noga u pitanju. Nadam se da ce zaigrati do kraja sezone.
Sve ja to znam brate, ali teško je to objasniti ovim specijalcima ovdje koji kažu da ima "100 boljih načina za potrošiti pare u Sarajevu"... :bow:

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 23 mar 2026, 09:34

22 mar 2026, 23:04
Cluj je ekipa sa ozbiljnom infrastrukturom, budzetom koji je minimalno duplo veci u odnosu na nas.

Imaju preozbiljnu dvoranu, vrhunsku posjetu ove sezone i gomilu odlicnih igraca. Rusell je sigurno u top 10 igraca ABA lige u ovoj sezoni. Utakmicu smo izgubili najvise zbog serije gresaka Halilovica kada smo imali veliku prednost.

Posjetu jednostavno ne treba komentarisati, porazavajuce je da gostuje ekipa koja je igrala cetvrtfinale Eurocupa ne izazove nikakvu paznju u nasem gradu, na stranu to sto se klub ni na koji nacin ne trudi da privuce bilo koga na meceve Bosne.

Ali zato je Dubai in i svi ce zeljeti doci da se uslikaju.

Hvala Allahu na Iranu pa potopi **** i kerove oz uae-a katra i ostalih pripizdina koji su se sagneli **** i amerima nadam se da ce se i njihova ekipa preseliti u singapur ko sto su im se gazde preselile
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 23 mar 2026, 09:54

071 je napisao/la:
23 mar 2026, 09:16
20 mar 2026, 05:54
071 je napisao/la:
19 mar 2026, 09:25

Puna zbog Lukavice, Pala i ovih nazovi influencera koji su čuli za Partizan, pa došli da vide o čemu se radi. To ti je otprilike isto kada je Koševo na ljeto puno kada dođe Craiova i dijaspora, a u ligi prosjek 2.000 ljudi. Ljudi jednostavno ne vole svoj klub i to ti je to.
Apsolutno je tako kako si napisao. Ljudi ovdje jednostavno ne vole Bosnu i to je to. Izmijenila se struktura stanovnistva, raji Bosna nije zanimljiva. Vise od pola dvorane protiv Partizana su bili ljudi s Pala, Lukavice, Rogatice itd.

Kasey se ponovo povrijedio, ovaj put je druga noga u pitanju. Nadam se da ce zaigrati do kraja sezone.
Sve ja to znam brate, ali teško je to objasniti ovim specijalcima ovdje koji kažu da ima "100 boljih načina za potrošiti pare u Sarajevu"... :bow:
Imas snimke prije rata da se protiv partizana igralo u maloj dvorani. Vjerovatno je i tad struktura stanovnistva bila problem. Genijalci. :urnebes:

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 23 mar 2026, 10:43

Gorak ukus na kraju utakmice, ne zato što se očekivalo ili moralo pobjediti, već što je utisak da smo ih itekako imali.

U prvih 15 minuta smo morali napraviti i veću razliku, jer onih -12 do -15 koje je Cluj imao u tim trenucima su bili odlični za njih sa obzirom da ništa nisu mogli pogoditi i da su izgubili desetak lopti. Čim je malo krenuo šut i igra u napadu (što je svakako očekivano od ove ekipe), dosta lakše im je bilo.

Drago mi je što je konačno Shepard zaigrao jer može se odmoriti Caruthers i Plummer se ne mora bespotrebno umarati na prevođenju lopte. Što se tiče Sheparda, tu moramo biti jako strpljivi s obzirom iz kakve povrede izlazi.

Joesar je u nekom trenutku krajem treće i početkom četvrte četvrtine bio zaboravljen na klupi, i mislim da je Delalić odigrao 4-5 min previše na terenu sinoć.

Također, nije mi jasno zašto u onom zadnjem povratku Kovačević nije ušao umjesto Manojlovića, pogotovo s obzirom kakvu je utakmicu igrao do tada. Manojlović je ušao kada je Pašalić ispizdio na onom time outu zbog onih silnih ofanizvnih skokova Cluja, ali kada smo uhvatili priključak i ganjali rezuzltat, Manojlović apsolutno nije imao mjesta na parketu, pogotovo što je tu već bio Halilović koji također nema vanjski šut (za razliku od Kovačevića opet koji je pogodio dvije trojke već u zadnjoj četvrtini).

Osim toga, sve manje-više korektno, i borba momaka od prve do zadnje minute. Nadam se da će Atić i West što prije nazad na parket i dosta će značiti u ovim minutama kada malo zaškripi u napadu, jer obojica mogu itekako sami kreirati i završavati.

Inače, kada počne spominjanje ovih igrača iz naše lige koji bi mogli pomoći Bosni, pogotovo nekih šutera koji zabiju 6-7 trojki po meču. Neka vam najbolja pouka kolika je to razlika bude sinoć Plummer kojeg je branio Jeff Taylor (dugogodišnji 3&D specijalac iz Reala), koji mu bukvalno nije dao da diše nijedne sekunde. Konstantno probijanje kroz blokove, driblanje, side step, step back i uvijek je nekako tu na ruci. A isti taj Plummer budalama prvi sve na završnici kupa i radi šta hoće bukvalno.
ZELJEZNICAR 1921!

djonla
Kontakt:

Post Postao/la djonla » 23 mar 2026, 12:30

Vjerovatno je već neko upitao, ali nisam upratio...

Bosnine sezonske (teleskop zapad)...jel važe i za Euroligaske tekme Dubaija?

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 23 mar 2026, 16:05

djonla je napisao/la:
23 mar 2026, 12:30
Vjerovatno je već neko upitao, ali nisam upratio...

Bosnine sezonske (teleskop zapad)...jel važe i za Euroligaske tekme Dubaija?
Vrijede

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 23 mar 2026, 23:38

E cuj Muha ce postati trenercina,stvarno nasi ljudi iz krajnosti u krajnost :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 24 mar 2026, 08:42

delinjo je napisao/la:
23 mar 2026, 23:38
E cuj Muha ce postati trenercina,stvarno nasi ljudi iz krajnosti u krajnost :mrgreen:
Klasično bošnjačko nepoznavanje materije kao i u većini situacija... do nekidan je Mario Cvitanović bio Mourinho, sada veze nema. Mentalita užas :crazy:

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 24 mar 2026, 10:37

071 je napisao/la:
24 mar 2026, 08:42
delinjo je napisao/la:
Klasično bošnjačko nepoznavanje materije kao i u većini situacija... do nekidan je Mario Cvitanović bio Mourinho, sada veze nema. Mentalita užas :crazy:
Pa i nije baš , nije Muha onaj tip koji ne zna šta će kada završi igračku karijeru pa ide u trenere . Muha jede košarku , završimo termin i uz pivu onako ide šuplja jok on 99% o košarci . Čitav termin raspoređuje igrače , govori ovom govori onom šta i gdje treba . Naravno da je dosta zasluge što je bio plej , ali vjeruj ima košarku u malom prstu .

Sad sve to treba prenijeti na teren , to je ključno . Najbolje po meni što se njemu moglo desiti jeste da jeodmah ubačen u vatru , taj potez će biti ključan za njegovu karijeru .

Znate i sami tonu trenera koji su bili perspektivni , ali nikako da isplivaju jer nisu imali ovakvu situaciju , većina i dalje radi u omladinskim kategorijama ...

Njemu je za sada problem "jaranski" odnos sa Mikijem i
Atarom , to će morati da bude drugačije . Svakako i neiskustvo tu igra strašno bitnu ulogu , ali ako ostane i za sljedeću sezonu mislim da će sve biti drugačije .

Moramo shvatiti i da nije isto nama što gledamo preko televizije i treneru na terenu . Tu treba i dobar stručni štab , pogotovo za izmjene . Onda igrači nisu roboti , nažalost velika većina ih danas koristi antidruštvene mreže i obraća pažnju na gluposti , umjesto da fokus bude na terenu .

Jučer čitam kako jedan od trenera Partizana priča kako je Mika Murinen na klupi dok utakmica traje igra igrica , bleji na telefonu :shock:

Pa sjetite se kada je Željko javno rekao da igrači vise na telefonima , pa je Moneke rekao da je to normalno da on prvi na poluvremenu ide sa vidi svoju statistiku ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 24 mar 2026, 10:49

VensanKasel je napisao/la:
24 mar 2026, 10:37
071 je napisao/la:
24 mar 2026, 08:42
delinjo je napisao/la:
Pa i nije baš , nije Muha onaj tip koji ne zna šta će kada završi igračku karijeru pa ide u trenere . Muha jede košarku , završimo termin i uz pivu onako ide šuplja jok on 99% o košarci . Čitav termin raspoređuje igrače , govori ovom govori onom šta i gdje treba . Naravno da je dosta zasluge što je bio plej , ali vjeruj ima košarku u malom prstu .

Sad sve to treba prenijeti na teren , to je ključno . Najbolje po meni što se njemu moglo desiti jeste da jeodmah ubačen u vatru , taj potez će biti ključan za njegovu karijeru .

Znate i sami tonu trenera koji su bili perspektivni , ali nikako da isplivaju jer nisu imali ovakvu situaciju , većina i dalje radi u omladinskim kategorijama ...

Njemu je za sada problem "jaranski" odnos sa Mikijem i
Atarom , to će morati da bude drugačije . Svakako i neiskustvo tu igra strašno bitnu ulogu , ali ako ostane i za sljedeću sezonu mislim da će sve biti drugačije .

Moramo shvatiti i da nije isto nama što gledamo preko televizije i treneru na terenu . Tu treba i dobar stručni štab , pogotovo za izmjene . Onda igrači nisu roboti , nažalost velika većina ih danas koristi antidruštvene mreže i obraća pažnju na gluposti , umjesto da fokus bude na terenu .

Jučer čitam kako jedan od trenera Partizana priča kako je Mika Murinen na klupi dok utakmica traje igra igrica , bleji na telefonu :shock:

Pa sjetite se kada je Željko javno rekao da igrači vise na telefonima , pa je Moneke rekao da je to normalno da on prvi na poluvremenu ide sa vidi svoju statistiku ...
Ma ne mislim ni da će postati niti da neće, vrijeme da najbolji sud o svemu, pa će tako i u ovom slučaju. Nego to naše "up and down" u skladu sa jednim ili dva rezultata je apsolutno nenormalno, nije bitno o kojem se sportu radi. I Đerđa je bio "amater" jer zove Gutića u repku, a nakon dvije pobjede protiv Švice je Tito.

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 24 mar 2026, 11:17

Muha nece da preuzme odgovornost. Kaze je li moje da ih ucim da zagrade skoj, nije da ih ucis ali jeste da hamelju ne das ni minute.

Hamelj Halilović, zubac, salic

lonewolf
Kontakt:

Post Postao/la lonewolf » 24 mar 2026, 14:43

Jarodwest je napisao/la:
24 mar 2026, 11:17
Muha nece da preuzme odgovornost. Kaze je li moje da ih ucim da zagrade skoj, nije da ih ucis ali jeste da hamelju ne das ni minute.

Hamelj Halilović, zubac, salic
I ko ce igrat?

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: GIBRA i 5 gostiju.