Ko će ti trčati kontre, Ljajić i Menalo ?
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Previše se sere po Ademu po pitanju trčanja, jučer se dosta često vraćao skroz nazad i pomagao odbrani.
Čak sam i ja imao brigu da neće htjeti igrati odbranu, ali sasvim korektno taj dio posla radi.
Nije u vrhunskoj formi trenutno, ali da nam je bar Ljajić najveći problem ekipe, ne bi onda ni imali problema..
Čak sam i ja imao brigu da neće htjeti igrati odbranu, ali sasvim korektno taj dio posla radi.
Nije u vrhunskoj formi trenutno, ali da nam je bar Ljajić najveći problem ekipe, ne bi onda ni imali problema..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- BegovicRamiz
- Kontakt:
jesu li donijeli odluku za Adema Bralica i koga ono jos nakon RudaraGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑23 mar 2026, 13:15Previše se sere po Ademu po pitanju trčanja, jučer se dosta često vraćao skroz nazad i pomagao odbrani.
U pravu si Noke, primi izvinjenje od seratora, dijasporaca i čimpanzi s Istoka i prenesi ga uvaženoj gospodi, Bečkim dječacima i nositeljima Europskih vrijednosti sa zapada. 
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Očigledno još ništa, ma da pretpostavljam dok se do sad nije neka buka digla, da će proći sa uvjetnom kaznom i da će ih kvalitetno opaliti po džepu.BegovicRamiz je napisao/la: ↑23 mar 2026, 13:17jesu li donijeli odluku za Adema Bralica i koga ono jos nakon RudaraGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑23 mar 2026, 13:15Previše se sere po Ademu po pitanju trčanja, jučer se dosta često vraćao skroz nazad i pomagao odbrani.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
"Administraciju kluba čini SFK 2000 otpad, budućnost kluba odvodi u propast".
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
Pravo bitna tri boda.
Još malo i conference league hahaha
Još malo i conference league hahaha
Odgovoris normalno na par normalno postavljenih pitanja. Ako vec odgovaras, mojne mi tih izvijanja i skretanja sa teme koju si sam postavio.
Za mene Istok tj ti pojedinci (čimpanze prave) nikad nece biti ni FKS niti ih smatram navijačima naseg kluba. Štetočine jednake ovima u administraciji.
Izvinjenja nisam trazio, a vidim nasao si se uvrijeđen.
- napoleon72
- Kontakt:
Jel realno da nisi skontao sarkazam u postu i parafraziranje onog debilnog grafita "za sve vas Husref je Sarajevo"?nokee je napisao/la: ↑23 mar 2026, 14:47Odgovoris normalno na par normalno postavljenih pitanja. Ako vec odgovaras, mojne mi tih izvijanja i skretanja sa teme koju si sam postavio.
Za mene Istok tj ti pojedinci (čimpanze prave) nikad nece biti ni FKS niti ih smatram navijačima naseg kluba. Štetočine jednake ovima u administraciji.
Izvinjenja nisam trazio, a vidim nasao si se uvrijeđen.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
Naravno da je moj komentar bio satiričnog karaktera al' evo nađoh neku našu diskusiju na tu temu od ranije. Bez namjere da sebe predstavljam kao nekog advokata Istoka, svjestan sam jako demografije i profila koji tamo obitavaju, dugo sam već na toj tribini ali evo da ti kažem iskreno bez satire i sarkazma moje viđenje: Da je kojim slučajem tunel za igrače smješten na zapadnoj tribini svi epiteti i stereotipi vezani za istok bi se odnosili i na zapad. Apsolutno nikakve razlike ne bi bilo jer na svakoj tribini imamo dovoljno pacijenata i ne drži vodu to neko raslojavanje kulture i nekulture navijanja po tribinama.nokee je napisao/la: ↑25 maj 2025, 19:16Ma realno jedino on na zapadu jede vanago svaku utakmicu. Umalo je mare dobio, ona 3 ispred su se zaletila..hazarder je napisao/la: ↑25 maj 2025, 18:41Sad s utakmice, odem na zapad malo, počela me mahala nervirat na istoku u zadnje vrijeme kad na zapadu još gori orangutani, zamal' da ovaj jedan pacijent fasuje...
Nejse, što se utakmice tiče, dobro smo prošli. Znao sam da će Mujkić crvenku da dobije, čist crveni k'o suza, ne znam šta je mislio da će ga Lija sa 4 operacije i 10 godina više da pretrči. Mnogo glup potez. Do crvenog smo bili puno bolji, poslije nam po našoj desnoj strani djecu pravili. Unušić će ono krilo njihovo da sanja večeras.
Idemo dobit' Posušje, imamo im dužni. Vraćaju nam se igrači tako da nema izgovora!
Bolje je puno nego na istoku, tamo je bas puno pacijenata raznih dijagnoza.
Utakmica, lijepo vrijeme, malo vjetar pirkao![]()
Ma crveni nas je sasjekao, umjesto 2-0 odes na 1-1 s igracem manje to je to.. Mah nebitno vala.
Apsolutno nije tacno da bi tako bilo i na zapadu, mozda bi jer bi ovi isti sa Istoka presli kao ovaj sa posta koji si nasao. Smirio se on kad je batine popio. Na zapadu ima dosta raje starije sa Sjevera. Kažem za trenutno stanje na toj tribini, a to sbbkbb ne znam.hazarder je napisao/la: ↑23 mar 2026, 15:10Naravno da je moj komentar bio satiričnog karaktera al' evo nađoh neku našu diskusiju na tu temu od ranije. Bez namjere da sebe predstavljam kao nekog advokata Istoka, svjestan sam jako demografije i profila koji tamo obitavaju, dugo sam već na toj tribini ali evo da ti kažem iskreno bez satire i sarkazma moje viđenje: Da je kojim slučajem tunel za igrače smješten na zapadnoj tribini svi epiteti i stereotipi vezani za istok bi se odnosili i na zapad. Apsolutno nikakve razlike ne bi bilo jer na svakoj tribini imamo dovoljno pacijenata i ne drži vodu to neko raslojavanje kulture i nekulture navijanja po tribinama.nokee je napisao/la: ↑25 maj 2025, 19:16Ma realno jedino on na zapadu jede vanago svaku utakmicu. Umalo je mare dobio, ona 3 ispred su se zaletila..hazarder je napisao/la: ↑25 maj 2025, 18:41Sad s utakmice, odem na zapad malo, počela me mahala nervirat na istoku u zadnje vrijeme kad na zapadu još gori orangutani, zamal' da ovaj jedan pacijent fasuje...
Nejse, što se utakmice tiče, dobro smo prošli. Znao sam da će Mujkić crvenku da dobije, čist crveni k'o suza, ne znam šta je mislio da će ga Lija sa 4 operacije i 10 godina više da pretrči. Mnogo glup potez. Do crvenog smo bili puno bolji, poslije nam po našoj desnoj strani djecu pravili. Unušić će ono krilo njihovo da sanja večeras.
Idemo dobit' Posušje, imamo im dužni. Vraćaju nam se igrači tako da nema izgovora!
Bolje je puno nego na istoku, tamo je bas puno pacijenata raznih dijagnoza.
Utakmica, lijepo vrijeme, malo vjetar pirkao![]()
Ma crveni nas je sasjekao, umjesto 2-0 odes na 1-1 s igracem manje to je to.. Mah nebitno vala.
Halali ali postao sam vise alergičan na ovo divljanje na svakoj utakmici. Evo sad gledam one topovske udare, nasi igraci stoje, cekaju da izadju na drugo pol. i ne vjerujem. Jel moguce da možeš biti toliki idiot? Al helem..
Pa ima ih brane to divljanje, nerijetko bez sarkazma. Al helem, nebitno, eto nisam skontao. Zadovoljan.?napoleon72 je napisao/la: ↑23 mar 2026, 14:56Jel realno da nisi skontao sarkazam u postu i parafraziranje onog debilnog grafita "za sve vas Husref je Sarajevo"?nokee je napisao/la: ↑23 mar 2026, 14:47Odgovoris normalno na par normalno postavljenih pitanja. Ako vec odgovaras, mojne mi tih izvijanja i skretanja sa teme koju si sam postavio.
Izvinjenja nisam trazio, a vidim nasao si se uvrijeđen.![]()
-
bordobijeli
- Kontakt:
Ne gledam inter ne znam ko igra al vjerovatno imaju wing bekove koji su sposobni nesto napraviti prema naprijed. Mujkic i Beganovic ne donose pa rekao bi nista.Kyle88 je napisao/la: ↑23 mar 2026, 00:08Pa igra i Inter kuci sa 5 nazad pa je fantazija u svojoj ligi.bordobijeli je napisao/la: ↑22 mar 2026, 23:25Puno je 5 defanzivaca kad igras kući (Bralic, Gojkovic,Ristovski,BeganovicMujkic), nema kreacije ni doboljno igraca koji su nesto prema naprijed sposobni uraditi.
Kod nas se tu bira između dva zla, da igramo s 4 nazad i dobijemo u sredini i kreaciji a budemo šuplji il' da budemo čvršći u odbrani a naprijed šta Bog da. Wing bekovi bi trebali da budu ta prevaga u sistemu s 5 nazad ali kod nas Kuprešak zablista svaku petu utakmicu u prosjeku i da neki ofanzivni doprinos ovi ostali su nas naučili da budemo zadovoljni ako ništa kardinalno ne zajbu, upotrebljiv centaršut, pas između linija ili ne dao Bog ulazak u sredinu i šut su naučna fantastika. I dan danas se pitam šta bi bilo da Kovačik nije "pao" na ljekarskom i da se bolja ponuda dala za onog Legba, vidim evo ni u Rijeci nema neku minutažu.bordobijeli je napisao/la: ↑23 mar 2026, 15:38Ne gledam inter ne znam ko igra al vjerovatno imaju wing bekove koji su sposobni nesto napraviti prema naprijed. Mujkic i Beganovic ne donose pa rekao bi nista.Kyle88 je napisao/la: ↑23 mar 2026, 00:08Pa igra i Inter kuci sa 5 nazad pa je fantazija u svojoj ligi.bordobijeli je napisao/la: ↑22 mar 2026, 23:25Puno je 5 defanzivaca kad igras kući (Bralic, Gojkovic,Ristovski,BeganovicMujkic), nema kreacije ni doboljno igraca koji su nesto prema naprijed sposobni uraditi.
Mi generalno nemamo kadar za formaciju 3-5-2. Kljucni su wing backovi kojih realno nemamo. U danasnjem fudbalu je to najtrazenija pozicija i u ogromnom deficitu. Za 4 nazad nemas stopere dovoljno brze da zatvaraju toliki prostor. Ali kadrovski mi bi najvise mogli izvuci u napadu sa 4-3-3, gdje bi ti bekovi igrali do centra a dva krilna napadaca radila gore posao. U sredini jedan zadnji vezni i dvije "osmice". Mislim da u sredini terena imamo kapacitet sa Ljajicem, Cimirotom, Elezijem i Krdzalicem da prave problem izmedju protivnickih linija. Uvijek praviti trokut sa zadnjim veznim ili krilnim napadacem, brzi pasovi i kretnje bez lopte su kljuc. Menalo i Keremeh kao krilni napadaci i jesu najopasniji uz aut liniju. To bi isto tako ili debelo rasteretilo Carlosa ili bi njih dvojica imali puno prostora po stranama.hazarder je napisao/la: ↑23 mar 2026, 15:50Kod nas se tu bira između dva zla, da igramo s 4 nazad i dobijemo u sredini i kreaciji a budemo šuplji il' da budemo čvršći u odbrani a naprijed šta Bog da. Wing bekovi bi trebali da budu ta prevaga u sistemu s 5 nazad ali kod nas Kuprešak zablista svaku petu utakmicu u prosjeku i da neki ofanzivni doprinos ovi ostali su nas naučili da budemo zadovoljni ako ništa kardinalno ne zajbu, upotrebljiv centaršut, pas između linija ili ne dao Bog ulazak u sredinu i šut su naučna fantastika. I dan danas se pitam šta bi bilo da Kovačik nije "pao" na ljekarskom i da se bolja ponuda dala za onog Legba, vidim evo ni u Rijeci nema neku minutažu.bordobijeli je napisao/la: ↑23 mar 2026, 15:38Ne gledam inter ne znam ko igra al vjerovatno imaju wing bekove koji su sposobni nesto napraviti prema naprijed. Mujkic i Beganovic ne donose pa rekao bi nista.
U novi boj...
Izaći sa Kyeremehom iza Carlosa.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Sad kada nema Gulyja, to je nemoguća misija, kada uzmemo loptu napad ide previše sporo. Sinoć je samo jednom Krdžalić dobro iznio loptu, na kraju je usr.o jer je predao loptu Veležu.
- Jet2Holiday
- Kontakt:
Koliko je Mario kralj, on bi u takvoj situaciji Elezija i Ljajica stavio da trce kontre
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
Ljajića mogu kritikovati samo oni koji pojma nemaju o fudbalu. Isti oni koji su govorili kako nas Guliashvili guši i da ćemo proigrati bez njega. Ljajić je najmanji problem ove ekipe, skoro sve dobro što napravimo počne od njegovog dobrog poteza, majstor kakvog nema u ligi. Rak rana ovog kluba su užasni bekovi, makar oni koji startaju kod Maria. Kuprešak i Hujber bi bile puno bolje opcije od ove dvojice raspalih bekova Amara i MujkicaGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑23 mar 2026, 13:15Previše se sere po Ademu po pitanju trčanja, jučer se dosta često vraćao skroz nazad i pomagao odbrani.
Trenutno korisnika/ca: James1987, NeSamSafetee, rimljanin90, Rule_hz, TETRAPAK i 20 gostiju.