KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
Je li dejo dijelio ocile na ulazu?
Glavnina posjete na zapadu su navijači Bosne sa sezonskim ulaznicama, onih par stotina koje je i na Bosni, sve iste face.
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Ma nemoj mi reci? Inace je u ovom gradu sve sredjeno i poredano. Ulice su ciste, vazduh je idealan, gradnja je planska, funkcionise podzemna zeljeznica, sve je uredjeno. Fasade su nove, imamo moderne objekte za izlaske, svjetske zvijezde gostuju u novoj Areni koja prima 15.000 ljudi. Sve nam tako dobro funkcionise.StevieG8 je napisao/la: ↑24 mar 2026, 19:09Ti zivis u nekom filmu kad ocekujes da ljude koji nisu neki kosarkaski fanatici toliko zanima ekipa koja je igrala cetvrtfinale eurokupaDirkNowitzki je napisao/la: ↑22 mar 2026, 23:04Cluj je ekipa sa ozbiljnom infrastrukturom, budzetom koji je minimalno duplo veci u odnosu na nas.
Imaju preozbiljnu dvoranu, vrhunsku posjetu ove sezone i gomilu odlicnih igraca. Rusell je sigurno u top 10 igraca ABA lige u ovoj sezoni. Utakmicu smo izgubili najvise zbog serije gresaka Halilovica kada smo imali veliku prednost.
Posjetu jednostavno ne treba komentarisati, porazavajuce je da gostuje ekipa koja je igrala cetvrtfinale Eurocupa ne izazove nikakvu paznju u nasem gradu, na stranu to sto se klub ni na koji nacin ne trudi da privuce bilo koga na meceve Bosne.
Ali zato je Dubai in i svi ce zeljeti doci da se uslikaju.![]()
Upravo iz tog razloga se mi ne lozimo na timove koji igraju cetvrtfinale drugog takmicenja u Europi, iza Eurolige. Sarajevo u cetvrtak igra protiv Betisa u Europa league, a Zeljeznicar naredni cetvrtak docekuje Lyon.
Mi se samo i iskljucivo lozimo na Euroligu. Poslije vecerasnje utakmice u Zetri zelimo da ugostimo Miami koji ce odigrati revijalnu utakmicu protiv Portlanda.
Izgleda da ipak nije do Zetre?
- svrakino1921
- Kontakt:
Match Information
Arena
ZETRA ARENA
Attendance
6,103
Referees
Mehdi Difallah, Arturas Sukys, Robert Vyklicky
- svrakino1921
- Kontakt:
svrakino1921 je napisao/la: ↑25 mar 2026, 06:54
Match Information
Arena
ZETRA ARENA
Attendance
6,103
Referees
Mehdi Difallah, Arturas Sukys, Robert Vyklicky
Isto dvije različite dvorane
Samo Spalding LJEPOTANI su tu al i oni ko da su tužni
Četvrtog takmičenja u Evropi*. Iza Eurolige, Eurokupa, FIBA lige prvaka dođe ovaj FIBA Europe Cup koji mi igramo. Po meni nema razloga za čuđenje u razlikama posjeta kad igraju Bosna i Dubai. Osim razlike u kvaliteti košarke koji je ogroman, dodaj na to organizaciju utakmice za Euroligu i za sve što Bosna igra, a cijena karte je ista.DirkNowitzki je napisao/la: ↑24 mar 2026, 23:47Ma nemoj mi reci? Inace je u ovom gradu sve sredjeno i poredano. Ulice su ciste, vazduh je idealan, gradnja je planska, funkcionise podzemna zeljeznica, sve je uredjeno. Fasade su nove, imamo moderne objekte za izlaske, svjetske zvijezde gostuju u novoj Areni koja prima 15.000 ljudi. Sve nam tako dobro funkcionise.StevieG8 je napisao/la: ↑24 mar 2026, 19:09Ti zivis u nekom filmu kad ocekujes da ljude koji nisu neki kosarkaski fanatici toliko zanima ekipa koja je igrala cetvrtfinale eurokupaDirkNowitzki je napisao/la: ↑22 mar 2026, 23:04Cluj je ekipa sa ozbiljnom infrastrukturom, budzetom koji je minimalno duplo veci u odnosu na nas.
Imaju preozbiljnu dvoranu, vrhunsku posjetu ove sezone i gomilu odlicnih igraca. Rusell je sigurno u top 10 igraca ABA lige u ovoj sezoni. Utakmicu smo izgubili najvise zbog serije gresaka Halilovica kada smo imali veliku prednost.
Posjetu jednostavno ne treba komentarisati, porazavajuce je da gostuje ekipa koja je igrala cetvrtfinale Eurocupa ne izazove nikakvu paznju u nasem gradu, na stranu to sto se klub ni na koji nacin ne trudi da privuce bilo koga na meceve Bosne.
Ali zato je Dubai in i svi ce zeljeti doci da se uslikaju.![]()
Upravo iz tog razloga se mi ne lozimo na timove koji igraju cetvrtfinale drugog takmicenja u Europi, iza Eurolige. Sarajevo u cetvrtak igra protiv Betisa u Europa league, a Zeljeznicar naredni cetvrtak docekuje Lyon.
Mi se samo i iskljucivo lozimo na Euroligu. Poslije vecerasnje utakmice u Zetri zelimo da ugostimo Miami koji ce odigrati revijalnu utakmicu protiv Portlanda.
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!
Boston Celtics !!!
Cluj je eurokupasunsao je napisao/la: ↑25 mar 2026, 12:14Četvrtog takmičenja u Evropi*. Iza Eurolige, Eurokupa, FIBA lige prvaka dođe ovaj FIBA Europe Cup koji mi igramo. Po meni nema razloga za čuđenje u razlikama posjeta kad igraju Bosna i Dubai. Osim razlike u kvaliteti košarke koji je ogroman, dodaj na to organizaciju utakmice za Euroligu i za sve što Bosna igra, a cijena karte je ista.DirkNowitzki je napisao/la: ↑24 mar 2026, 23:47Ma nemoj mi reci? Inace je u ovom gradu sve sredjeno i poredano. Ulice su ciste, vazduh je idealan, gradnja je planska, funkcionise podzemna zeljeznica, sve je uredjeno. Fasade su nove, imamo moderne objekte za izlaske, svjetske zvijezde gostuju u novoj Areni koja prima 15.000 ljudi. Sve nam tako dobro funkcionise.
- Shategabri
Džabe, nisu zvučno ime, a i logično je da raja bude više naložena na EL meč i to dolazi mega ekipa Panate.
Koševo Zapad
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
*Drugog takmicenja u Europi.asunsao je napisao/la: ↑25 mar 2026, 12:14Četvrtog takmičenja u Evropi*. Iza Eurolige, Eurokupa, FIBA lige prvaka dođe ovaj FIBA Europe Cup koji mi igramo. Po meni nema razloga za čuđenje u razlikama posjeta kad igraju Bosna i Dubai. Osim razlike u kvaliteti košarke koji je ogroman, dodaj na to organizaciju utakmice za Euroligu i za sve što Bosna igra, a cijena karte je ista.DirkNowitzki je napisao/la: ↑24 mar 2026, 23:47Ma nemoj mi reci? Inace je u ovom gradu sve sredjeno i poredano. Ulice su ciste, vazduh je idealan, gradnja je planska, funkcionise podzemna zeljeznica, sve je uredjeno. Fasade su nove, imamo moderne objekte za izlaske, svjetske zvijezde gostuju u novoj Areni koja prima 15.000 ljudi. Sve nam tako dobro funkcionise.
Jedini razlog posjete na utakmicama Bosne je cijena i to svi vrlo dobro znamo od početka sezone.
Nije normalno da prosječni građanin Sarajeva plati 35 KM po osobi da gleda Cluj ili bilo koju drugu ekipu iz ABE (koja nije Zvezda, Partizan ili Dubai), i tako iz kola u kolo i sedmice u sedmicu, i to je sasvim okej. Bez podjele besplatnih karata, garantujem da Dubai isto neće napuniti Zetru protiv Budućnosti za dvije sedmice u ABI, jer će raja se već nadavati para da gleda košarku (Monako, Cedevita i Efes u međuvremenu).
Nas 1000 budala će uvijek biti, ali to nije poenta ni rješenje. Sve ostalo su priče za malu djecu.
Posljednji užasan potez je ukidanje karata od 10 KM za članske FKŽ i FKS, i garantujem da je to bar 500 ljudi oduzelo na dvomeču sa Mađarima i Clujom.
Nije normalno da prosječni građanin Sarajeva plati 35 KM po osobi da gleda Cluj ili bilo koju drugu ekipu iz ABE (koja nije Zvezda, Partizan ili Dubai), i tako iz kola u kolo i sedmice u sedmicu, i to je sasvim okej. Bez podjele besplatnih karata, garantujem da Dubai isto neće napuniti Zetru protiv Budućnosti za dvije sedmice u ABI, jer će raja se već nadavati para da gleda košarku (Monako, Cedevita i Efes u međuvremenu).
Nas 1000 budala će uvijek biti, ali to nije poenta ni rješenje. Sve ostalo su priče za malu djecu.
Posljednji užasan potez je ukidanje karata od 10 KM za članske FKŽ i FKS, i garantujem da je to bar 500 ljudi oduzelo na dvomeču sa Mađarima i Clujom.
ZELJEZNICAR 1921!
Izvinjavam se, nisam znao da mislite samo na Cluj, mislio sam na generalno slabiju posjetu od očekivane. Prošle sezone protiv Ilirije i Vojvodine je bila puna Skenderija, ljudi se zaželili bitnih utakmica, sada već ta želja pada jer ove sezone Bosna ima 20ak takvih utakmica kao što su bile Ilirija i Vojvodina prošle sezone + Zetra lokacijski manje odgovara većini ljudi, + skuplje karte (ko nema sezonsku) + Dubai igra EL ovdje i onda je razmišljanje običnog čovjeka da će otići s porodicom/rajom na Dubai jer se to može gledati samo sad, a da će Bosnu preskočiti jer finansijski nije baš lako ispratiti sve, + termin utakmice koji se poklapa sa Sarajevom ili Željom. Svi ti razlozi uzmu 100-200 navijača i dobijemo posjetu kakvu smo imali protiv Cluja.
Sljedeće sezone mora biti puno bolja kampanja za sezonske i treba krenuti na vrijeme s tim.
Sljedeće sezone mora biti puno bolja kampanja za sezonske i treba krenuti na vrijeme s tim.
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!
Boston Celtics !!!
Rusel i hamelj igraju za iste skoro pare 300k eura
jedno pitanje, kako misle po ABA kalendaru odigrati 2 utakmice isti dan u Sarajevu, hoce biti jedna za drugom, platis jednu ulaznicu gledas obje? xD
dubai buducnost i mi protiv igokee, 13.4
dubai buducnost i mi protiv igokee, 13.4
Koliko je bila jaka grupa iz koje je Bosna izborila TOP8, najbolje govori trenutni poredak u play-out grupi u kojoj je pet prvoklasiranih ekipa sve iz Bosnine grupe (Spartak, Mega, Zadar, Vienna, Ilirija).
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.