Nigdje veze. Pa kao da mozes igraca zamijeniti u bilo kojem dijelu sezone, kad imas transfer rokove za to. Mozda zato i cesce treneri zaplate u odnosu na igraca?h1a2s3o4 je napisao/la: ↑26 mar 2026, 08:41Samo cu ponovo kopirati svoj raniji odgovor na ovo. Poznato je da neki ljudi imaju problema sa kontanjem i da nisu bas najbistriji.Beduin je napisao/la: ↑26 mar 2026, 08:30Ovdje je to opce poznato i popularno razmisljanje da za sve dobro su zasluzni iskljucivo igraci, a za sve lose je krivac selektor.HariTz je napisao/la: ↑25 mar 2026, 20:13
Nije do sada ništa značajno unaprijedio i treba mu dati nogu u slučaju poraza, jer su kvalifikacije svakako iznijeli igrači svojim individualnim kvalitetom. A onda, ako pobijedimo, treba mu čestitati jer će to ipak biti njegova zasluga? Malo kontradiktorno, zar ne?
Ili mu dajemo kredit za sve čemu je doprinio, čestitamo mu na svim pobjedama (naravno uz njegov udio), a za poraze ga kritikujemo.
Ne ide da kada pobijedimo pričamo da je to individualni kvalitet, a kada izgubimo onda je Barbarez kriv.
Mada, nerijetko se to moze citati i na klupskom nivou gdje se samo trener krivi za poraz, a cestita igracima kad pobijede. Plitko i nelogicno
I da dodam, naravno da je trener kriv, čuj "nerijetko se to može čitati i na klupskom nivou" hahahaha. Kakva intelektualna veličina.Cinjenice su da nije kljucne stvari unaprijedio. Je li jeste? Osrednji skaut moze vidjeti da nam je prenos lopte goli hurac i da svaka ekipa koja nam odradi malo jaci presing ce izvuci dobar rezultat protiv nas.
Zasto cestitanje u slucaju pobjede nije kotradiktorno? Gledaj ovo kao na zavrsni ispit. Imao je dovoljno vremena da proba i upozna igrace. Imao je vise utakmica nego Bellamy koji vrlo dobro vodi reprezentaciju Velsa i ako ga Barbarez nadigra sa svojim zamisima u ovoj jednoj utakmici ja cu reci da je dobar trener. Meni ce to biti dovoljno da ga ocijenim dobrim i mogu mu vjerovati da ce popraviti i ostale stvari u narednom ciklusu. Imace neki kredit.
Ovako bez pobjede i bez napretka u igri mislim da nema sta traziti na klupi. Ima li on na osnovu cega ocekivati da ostane? Sta su mu argumenti?
Ma da, zato klubovi mijenjaju trenere. Billion-dollar industry, tone analitičara, ljudi zaduženih za modeliranje i predikcije i oni zaključe da treba mijenjati trenere, ali ne, bolje zna lik koji to sve samo posmatra. Klasični Bosnjo.
Ako ista ja sam napisao da cu mu cestitati, jer ce biti zasluzan hahahah. Kakva promaha u glavi.![]()
26.03.2026. Vels - BiH
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: 26.03.2026. Vels - BiH
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ma nije problem ni sto ne moze citavu utakmicu , veci je problem sto ce zbog njega neko od Kerima i Esmira na klupu a mozda i obojica , nemoguce je igrati sa dva napadaca i dva ofanzivna krila nazalost vjerovatno idu Gigovic i Memic od prve , kad bi samo Demirovic isao od prve tad bi iza mogli biti Memic Kerim Esmir , imali bi duplo vece sanse sa tim sastavom al sta ces nije lako staviti Dzeku na klupu .
Ma realno nije ni Esmir za prvu niti za citavu utakmicuUtdBiH21 je napisao/la: ↑26 mar 2026, 09:33Ma nije problem ni sto ne moze citavu utakmicu , veci je problem sto ce zbog njega neko od Kerima i Esmira na klupu a mozda i obojica , nemoguce je igrati sa dva napadaca i dva ofanzivna krila nazalost vjerovatno idu Gigovic i Memic od prve , kad bi samo Demirovic isao od prve tad bi iza mogli biti Memic Kerim Esmir , imali bi duplo vece sanse sa tim sastavom al sta ces nije lako staviti Dzeku na klupu .
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
-
bhfanatic14
- Kontakt:
Bazdar broj 9 hahah kakva sramota i ponizenje za repku. Fuj bez obraza malo srbce. Nije im jos saopstio sastav, u opticaju je i 3 nazad Sejo - Tarik - Katic.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo
Stadion Koševo
Pa valjda se treneri i mijenjaju zato jer ne mogu da izvuku najbolje iz onoga sto imaju i trazi se bolji menadzer. Logicno da neces igrace mijenjati jer je trener tu da im podigne vrijednost. A cesto se igraci i biraju po zeljama trenera pa je njihova odgovornost kada performanse igraca ali i tima nisu dobre.
Logicno, zar ne?
Zasto neki igraci imaju bolje performanse pod drugim trenerima u toku iste sezone? A i naravno da je lakse ekonomski trenera mijejnati, a ne 6-7 igraca. Osim ako si top trener, pa bas sve tebi podrede.
Barba halali sto smo sumnjali.
-
Sarajevskigigant1921
- Kontakt:
Golovi naših napadaca u tekućoj sezoni
Samed Baždar: 4
Haris Tabaković: 16
Ermedin Demirović: 12
Edin Džeko: 12
Jovo Lukić: 18
Samed Baždar je na spisku a Lukić na tribinama

Samed Baždar je na spisku a Lukić na tribinama
Sta ce nam Lukic kad imamo vec 2 profila igraca kao on. Opet je Bazdar bolji sa tehnikom, pa i trkom, pa je vjerovatno zbog toga ostao na spisku.Sarajevskigigant1921 je napisao/la: ↑26 mar 2026, 09:58Golovi naših napadaca u tekućoj sezoni
Samed Baždar je na spisku a Lukić na tribinama![]()
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
bhfanatic14
- Kontakt:
Jeste stvarno tako naivni ? Zadnji put objasnjavam, emir spahic je menadzer bazdara !!! Pa ti vidi sta ces stime i dali ce ti pomoc. Lukic je menadzerski poziv,naredjenje iz banje luke menadzer preko vice. Pohvalio ga kao novog dzeku a na tribini, hajd objasni to ? Kupleraj repka i nista drugo. Kriminal od a do ž. Zar ne vidis da taj mali invalid samuel sve utakmice igrao za repku il prvih 11 il ulazi,i to kao igrac koji je sjedio na tribinama u spanskoj drugoj bez ikakve minutaze. To nema nigdje,ima ako imas menadzera koji je direktor u repki.Sarajevskigigant1921 je napisao/la: ↑26 mar 2026, 09:58Golovi naših napadaca u tekućoj sezoni
Samed Baždar je na spisku a Lukić na tribinama![]()
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo
Stadion Koševo
Yeblo vas više sve malumno, pa neće igrat ni Baždar ni Jovo Lukić, koga boli qrac ko je na tribinama, nisu Džeko i Demirović, vjerovatno je ostavio Baždara na klupi jer ima više staža u reprezentaciji
Potpuno irelevantno, niti jedan svakako ne može dati ruke u ovakvoj utakmici. Daj Bože da budemo u stanju odgovoriti na njihovu trku i presing, nismo se nametnuli ni na Kipru, a kamoli protiv ovih... plus ako kockar opet bude divljao sa starterima i formacijom, ne piše nam se dobro.
Nervoza lagano pocinje 
Kako god okrenem ovako mi izgleda kombinatorno i zrelo za istrcati na teren:
Iz ofanzivne 4-3-3 (pritisak na zadnju liniju)
----------------------Vasilj--‐------------------------
Dedic - Katic - Muharem - Kolasinac
--------Sunjic - Gigovic - Tahirovic-------
--------Memic - Dzeko - Demirovic------
U veznu 4-2-3-1 (kontrola sredine terena)
------------Sunjic ---------- Tahirovic--------
Memic----------Gigovic--------Demirovic
-----------------------Dzeko--‐---------------------
Ka defanzivnoj 4-5-1 (ka povlacenju i prepustanju terena)
Memic-Sunjic-Gigovic-Tahir.-Demirv.
------------------------Dzeko-----------------------
Do blickrig formacije 4-3-1-2 (Dzeko distribuira na bokove za kontre brzim otvaranjem iz defanzive)
----------------------Dzeko-------------------------
-----------Memic----------Demirovic---------
Jedina dilema po meni moze biti ko ce startati da li Tahirovic ili Hadziahmetovic.
Do blickrig formacije 4-3-1-2 (Dzeko distribuira na bokove za kontre brzim otvaranjem iz defanzive)
Jedina dilema po meni moze biti ko ce startati da li Tahirovic ili Hadziahmetovic.
znam da je totalno nebitno al mi nismo u bijelim gostujucim dresovima igrali nikako tokom kvala,zadnji put u LN oktobar 2024 protiv njemacke
Ne znam šta vas inspiriše da gurate Demirovića na lijevo krilo. On to godinama nije igrao, niti ima centaršut što bi nam potencijalno moglo biti najjače oružje s obzirom na dominaciju Džeke i eventualno Tabakovića u 16-tercu.
Obzirom da igramo protiv ekipe čvrste u posjedu, bolje je Hadžiahmetović da taj posjed očuvamo i organizujemo napad/predahnemo od presinga nego Tahirović koji će pokušavati dubinske lopte svako malo, to može biti oružje sa klupe.hz1987 je napisao/la: ↑26 mar 2026, 10:27Kako god okrenem ovako mi izgleda kombinatorno i zrelo za istrcati na teren:
Pojedini forumaši stvarno misle da će (neko) otjerati selektora.
Čuj nije ključne stvari unaprijedio?!
Pisao sam već. Za nas su ključne stvari trka i disciplina. Nešto sto nismo imali. Pretrčali najviše kilometara u kvalifikacijskog grupi. Kada smo to ranije uradili?! Disciplina na nivou.
Stalno igraš bez standardnih prvotimaca, uvodiš neke nove momke. Posjed će doći vremenom.
Napokon ličimo na modernu reprezentaciju.
Bilo koja naša garnitura posljednih 10 godina bi izgubila večerašnju utakmicu prije nego bi istrčali na teren.
Večeras vjerujete bas zbog toga sto je DNK ovom timu promijenjen a da toga niste ni svjesni. I naravno da tu zasluge idu i selektoru i SS.
Pored svih problema s povredama najbitnijih igrača doveli su nas do baraža.
Samo da podsjetim da smo protiv Austrije igrali bez Kolasinca, Demirovica, Dedica, Katica, Barisica…koji bi to selektor izvukao maksimum iz “rezervne” reprezentacije u jednoj onakvoj utakmici?!
Selektor ostaje selektor bez obzira na večerašnji ishod utakmice.
Za sve ovo upravo on zajedno sa SS i direktorom ima najveće zasluge. Vise od bilo kojeg igrača ili grupe igrača ili nečega drugog, a naravno da i oni imaju zasluge.
Kada će biti Barbarez bivši?! - pa kada dodje vrijeme za to! Sada još uvijek nije!
Čuj nije ključne stvari unaprijedio?!
Pisao sam već. Za nas su ključne stvari trka i disciplina. Nešto sto nismo imali. Pretrčali najviše kilometara u kvalifikacijskog grupi. Kada smo to ranije uradili?! Disciplina na nivou.
Stalno igraš bez standardnih prvotimaca, uvodiš neke nove momke. Posjed će doći vremenom.
Napokon ličimo na modernu reprezentaciju.
Bilo koja naša garnitura posljednih 10 godina bi izgubila večerašnju utakmicu prije nego bi istrčali na teren.
Večeras vjerujete bas zbog toga sto je DNK ovom timu promijenjen a da toga niste ni svjesni. I naravno da tu zasluge idu i selektoru i SS.
Pored svih problema s povredama najbitnijih igrača doveli su nas do baraža.
Samo da podsjetim da smo protiv Austrije igrali bez Kolasinca, Demirovica, Dedica, Katica, Barisica…koji bi to selektor izvukao maksimum iz “rezervne” reprezentacije u jednoj onakvoj utakmici?!
Selektor ostaje selektor bez obzira na večerašnji ishod utakmice.
Za sve ovo upravo on zajedno sa SS i direktorom ima najveće zasluge. Vise od bilo kojeg igrača ili grupe igrača ili nečega drugog, a naravno da i oni imaju zasluge.
Kada će biti Barbarez bivši?! - pa kada dodje vrijeme za to! Sada još uvijek nije!
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 26 mar 2026, 11:00, ukupno mijenjano 3 puta.
Po mom skromnom mišljenju, naš gorući problem nije bio stanje na terenu, nego sve oko njega: posjeta, smjena generacija, nedostatak širine, porazi od reprezentacija koje su objektivno slabije od naše i slično.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑25 mar 2026, 20:24
Cinjenice su da nije kljucne stvari unaprijedio. Je li jeste? Osrednji skaut moze vidjeti da nam je prenos lopte goli hurac i da svaka ekipa koja nam odradi malo jaci presing ce izvuci dobar rezultat protiv nas.
Zasto cestitanje u slucaju pobjede nije kotradiktorno? Gledaj ovo kao na zavrsni ispit. Imao je dovoljno vremena da proba i upozna igrace. Imao je vise utakmica nego Bellamy koji vrlo dobro vodi reprezentaciju Velsa i ako ga Barbarez nadigra sa svojim zamisima u ovoj jednoj utakmici ja cu reci da je dobar trener. Meni ce to biti dovoljno da ga ocijenim dobrim i mogu mu vjerovati da ce popraviti i ostale stvari u narednom ciklusu. Imace neki kredit.
Ovako bez pobjede i bez napretka u igri mislim da nema sta traziti na klupi. Ima li on na osnovu cega ocekivati da ostane? Sta su mu argumenti?
Slažem se donekle s tobom da naša strategija nije nimalo bajna i nije nikakva tajna da Barbarez nije nikakav trenerski mag. On je tu da promijeni neke navike, odnose među reprezentativcima i njihov odnos prema grbu, da usadi drugačiji mentalitet koji on smatra ključnim.
Ima on svoj stručni štab koji, pored njega, najviše odlučuje o tome koja će biti taktika, postava, ko će biti u prvih 11 i slično. To je i sam u više navrata rekao.
Ono u čemu se apsolutno slažem jeste da je on taj koji treba da snosi odgovornost, u slučaju dobrih ili loših rezultata.
Zašto sam rekao kontradiktorno? Pa spomenuo si završni ispit, a prije toga je imao samo kao “failove”. Nema smisla da taj jedan ispit poništi sve loše stvari, odnosno sve ono u čemu je zakazao.
U situaciji smo gdje se borimo za plasman. To nam je bila naučna fantastika prije ovog ciklusa.. Ja smatram da selektor i SŠ itekako imaju zasluga za neke stvari koje su uradili i time direktno utjecali na to da se nalazimo u trenutnoj situaciji. Isto tako, te zasluge pripisujem i igračima. Kolektivna zasluga, rekao bih.
Jednostavno, nije objektivno davati zasluge SAMO igračima i individualnom kvalitetu u slučaju uspjeha, a u slučaju poraza (neuspjeha) to pripisivati isključivo selektoru.
Veceras kad nas tahiraga sve odusevi svojim kreacijama hahah
Salu na stranu dzeko mora igrat svako je retardiran koji kaze da je on za klupe, ne mora on nista odradit dovoljna je njegova pojava na terenu gdje vuce uvijek nekog igraca za sobom i u praznom prostoru. Alajbegovica iza spica i da reseta svojim udarcima jer je jedini sposoban za to u ekipi.
Salu na stranu dzeko mora igrat svako je retardiran koji kaze da je on za klupe, ne mora on nista odradit dovoljna je njegova pojava na terenu gdje vuce uvijek nekog igraca za sobom i u praznom prostoru. Alajbegovica iza spica i da reseta svojim udarcima jer je jedini sposoban za to u ekipi.
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.
Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.
1919 ❤️🖤
Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.
1919 ❤️🖤
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, darker10, eldo, FerdinandF, General505, Google [Bot], mercurial, MiranGlasnic, Mostarska, StevieG8, zeljooo13, Zglavkar i 81 gost.