Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

MostarNeretva
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la MostarNeretva » 26 mar 2026, 03:49

<3 LiMes <3 je napisao/la:
25 mar 2026, 23:28
Vidim da se špekuliše o ovoj postavi: Vasilij, Katić, Muharemović, Kolašinac, Dedić, Memić, Šunjić, Tahirović, Gigović, Demirović i Džeko. Idealna za skautiranje, dosta utakmica kad smo djelovali dosta loše na terenu sa ovih 11, mislim da nemaju čim da iznenade. Stara, troma postava, veza će biti dosta problematična, bez kreativca, 3 klasična destruktivca bez zadnje lopte, teško nama. Al' hajde, naš mag vidi što cijeli svijet ne. Daj Bože kćeri da te beg uzme, cigani se vrzmaju oko kuće.
To je trkacki najbolja postava koju imamo osim naravno Dzeke setaca. Ta postava samo umjest Dzeke Tabak mozda i najbolja postava za prvih 45 minuta sto se moze izvesti.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 26 mar 2026, 05:13

Najbolje je ostaviti najboljeg ofanzivnog igraca na klupi ?
Ovo mogu braniti samo teski botovi.

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 26 mar 2026, 06:10

Imaš dva tipa tvrdoglavih i ters trenera: jedni su top treneri ili ti ga svjetska klasa, a drugi su teške neznalice koje bahatošću pokrivaju neznanje. Sredine tu nema.
Nas je nažalost pao selektor iz ove druge grupe.

Da ne idem sada u detalje da gigovic nema nikakvog smisla i prvih 11, da će se Džeko potrošiti u prvih 30 minuta pokušavajući pratiti igru kada vels igra najvećim i tezitetom i da ga poslije toga moš ...itd...

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 26 mar 2026, 07:11

jasmin10 je napisao/la:
26 mar 2026, 05:13
ma kad su novinari pogodili prvih 11..nikada:-)

ne bude li kerim igrao, necu gledati tekmu:-)

Shevko
Kontakt:

Post Postao/la Shevko » 26 mar 2026, 08:33

Vratio sam se na kratko da poželim sreću reprezentaciju, vječni sam pesimista ali neka je na hajr.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 26 mar 2026, 08:35

babino je napisao/la:
26 mar 2026, 07:11
jasmin10 je napisao/la:

Jel to ono "ako ne bude igrao, navijam da izgubimo" :mrgreen:

Dobijamo mi ovo langzam
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 26 mar 2026, 09:52

Mi se svi uvijek tripujemo nešto. Tako je Barba, nema izvinjenja! Nek se gone u helač i Cooper i Brondby i Wels!

Dosta smo se mi drugima prilagođavali! :bih: :bih: :bih:

Mentalitet gorila zmajevi!

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 26 mar 2026, 10:44

Beduin je napisao/la:
26 mar 2026, 08:35
babino je napisao/la:
26 mar 2026, 07:11
jasmin10 je napisao/la:

Jel to ono "ako ne bude igrao, navijam da izgubimo" :mrgreen:

Dobijamo mi ovo langzam
to je na klupskom nivou, ne igra salihamidzic, navijam da bayern gubi da ovaj udje u igru..i od tada sve isto preko dzeke, pjanica, demirovica, kerima, esmira...a kad odu iz jednog kluba kojeg radi njih pratim svaku tekmu, vise nikako ne gledam te klubove:-)

a nocas, ne znam, meni svejedno, nikakvih emocija, ostarilo se valjda...ne ocekujem puno, ali valjalo bi barem do te italije dogurat pa kako bude tu.

tesko bi mi bas bilo svariti da jedan od dvojice, kerim ili esmir ne igra u prvih 11.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 26 mar 2026, 11:22

Svi mi vidimo Kerima u prvih 11, ali ako ne bude starter to znaci da je SS uvidio da ne može odgovoriti zadatku od prvog minuta na ovakvom nivou u jednoj ovakvoj utakmici protiv ovakvog protivnika i da je korisniji uci s klupe i pokušati napraviti razliku.
Da nema Kolasinca, on 100% ne bi bio opcija u startnih 11.
Ovako posto je Seo tu, onda za Kerimom kao starterom rastu šanse i ja ga očekujem tu.

Iako ne isključujem da starta opet Esmir na drugoj strani a Memic lijevo. To ako se desi onda postoji jasno logičko objašnjenje, ali o tome ako do toga dodje.

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 26 mar 2026, 11:45

Šta god da izađe na teren, taman to bilo 9 igrača i 2 ovce, hurem će vam objasniti zašto je to ispravan potez SŠ-a i koja se logika iza toga krije :urnebes: :urnebes:

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 26 mar 2026, 11:47

hurem je napisao/la:
26 mar 2026, 11:22
Svi mi vidimo Kerima u prvih 11, ali ako ne bude starter to znaci da je SS uvidio da ne može odgovoriti zadatku od prvog minuta na ovakvom nivou u jednoj ovakvoj utakmici protiv ovakvog protivnika i da je korisniji uci s klupe i pokušati napraviti razliku.
Aha, kao što su uvidjeli protiv Austrije da treba ući zadnjih 10 minuta da napravi razliku. :rol:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 mar 2026, 11:48

edvaE2 je napisao/la:
26 mar 2026, 11:45
Šta god da izađe na teren, taman to bilo 9 igrača i 2 ovce, hurem će vam objasniti zašto je to ispravan potez SŠ-a i koja se logika iza toga krije :urnebes: :urnebes:
Pa on bi opravdao da Gigovica stavi na gol, Sea kao centralnog veznog, a Vasilja u vrh napada. Strasno kako lik za apsolutno, ali apsolutno svaku odluku nadje neki izgovor.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 26 mar 2026, 11:55

Poceti s Gigovicem (igra na nivou Cvajte) umjesto s Alajbegovicem (na korak je od najjacih evropskih klubova) bilo bi ravno katastrofi. To je kao da Spanci zapostavljaju svog najveceg talenta iz Barce ili Reala zbog tamo nekog standardnog igraca iz Segunde. Jednostavno ne postoji ni jedan jedini argument za takvu odluku.

eleGancy
Kontakt:

Post Postao/la eleGancy » 26 mar 2026, 12:08

hurem je napisao/la:
Ovako posto je Seo tu, onda za Kerimom kao starterom rastu šanse i ja ga očekujem tu.

Iako ne isključujem da starta opet Esmir na drugoj strani a Memic lijevo. To ako se desi onda postoji jasno logičko objašnjenje, ali o tome ako do toga dodje.
Ako je onako lijepo odigrao protiv Aston Ville, definitivno moze ove poluengleze raskovati.. Ja jedino kontam da je isplanirao dobro izmjene i promjenu igre kao sto je protiv Rumuna u Zenici, ali i tada smo bas ludu srecu imali s obzirom da smo igrali sa oba beka jako ofanzivno..

Vidljivo je da se trudi navuci ih na tanak led, pa me i neka drasticna promjena formacije npr iz 4-1-2-1-2 u 3-4-3 ne bi cudilo. Od ove situacije sa Benjom, do stavljanja Lukica u prvi plan(sto opet mislim da je malo da mu digne cijenu), odmaranja Dedica pa Katica. Realno najnebitnija oruzja stavlja u prvi plan, nikako nije spomenuo Kerima, Tarika, Memica koji su nam jako bitni za igru.

Mislim i da izvede takav sastav, on je tu da ih namuci prvi 20-30 minuta, i onda ce se povuci u blok da Velsani preuzmu igru. Drugo poluvrijeme sigurno idu 2 izmjene i promjena formacije, jer ako ovaj ispuca izmjene u 45 koje su fokusirane na jednu formaciju, bit ce mu bezvrijedne ako promjenimo mi formaciju.
Profesionalni pokeras sigurno razmislja lukavo i uspjet ce(cim uspjeva i korupciju ocuvati uz rezultate)...

Samo zamislite koliko bi se digla cijena ovim mladjim potencijalima koji trebaju transfer napraviti ove sezone nakon ucesca na svjetskom prvenstvu (+ deifinitivan prolazak grupe). U top klubove bi otisli Memic, Tarik, Dedic, Kerim, Demirovic, Bajraktarevic, Barisic, Gigovic pa i Tabakovic i Tahirovic vjerujem. A sigurno bi koji milioncic legao i Barbi i ekipi.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 mar 2026, 12:09

eleGancy je napisao/la:
26 mar 2026, 12:08
hurem je napisao/la:

Ako je onako lijepo odigrao protiv Aston Ville, definitivno moze ove poluengleze raskovati.. Ja jedino kontam da je isplanirao dobro izmjene i promjenu igre kao sto je protiv Rumuna u Zenici, ali i tada smo bas ludu srecu imali s obzirom da smo igrali sa oba beka jako ofanzivno..

Vidljivo je da se trudi navuci ih na tanak led, pa me i neka drasticna promjena formacije npr iz 4-1-2-1-2 u 3-4-3 ne bi cudilo. Od ove situacije sa Benjom, do stavljanja Lukica u prvi plan(sto opet mislim da je malo da mu digne cijenu), odmaranja Dedica pa Katica. Realno najnebitnija oruzja stavlja u prvi plan, nikako nije spomenuo Kerima, Tarika, Memica koji su nam jako bitni za igru.

Mislim i da izvede takav sastav, on je tu da ih namuci prvi 20-30 minuta, i onda ce se povuci u blok da Velsani preuzmu igru. Drugo poluvrijeme sigurno idu 2 izmjene i promjena formacije, jer ako ovaj ispuca izmjene u 45 koje su fokusirane na jednu formaciju, bit ce mu bezvrijedne ako promjenimo mi formaciju.
Profesionalni pokeras sigurno razmislja lukavo i uspjet ce(cim uspjeva i korupciju ocuvati uz rezultate)...

Samo zamislite koliko bi se digla cijena ovim mladjim potencijalima koji trebaju transfer napraviti ove sezone nakon ucesca na svjetskom prvenstvu (+ deifinitivan prolazak grupe). U top klubove bi otisli Memic, Tarik, Dedic, Kerim, Demirovic, Bajraktarevic, Barisic, Gigovic pa i Tabakovic i Tahirovic vjerujem. A sigurno bi koji milioncic legao i Barbi i ekipi.
Ja cisto sumnjam da bi one izmjene izvrsio odmah na startu drugog poluvremena da nismo gubili. Mogu se zaklet da bi cekao opet 75 minut za prvu izmjenu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

eleGancy
Kontakt:

Post Postao/la eleGancy » 26 mar 2026, 12:29

DamirT je napisao/la:
26 mar 2026, 12:09
eleGancy je napisao/la:
26 mar 2026, 12:08
hurem je napisao/la:

Ja cisto sumnjam da bi one izmjene izvrsio odmah na startu drugog poluvremena da nismo gubili. Mogu se zaklet da bi cekao opet 75 minut za prvu izmjenu.
Njemu je svaka utakmica iskustvo, nama je ta izmjena na poluvremenu bas znacila jer se ne broji kao prekid utakmice a usao ti frisak igrac koji ozivi ekipu. Proslu utakmicu to nije iskoristio i opekao se.

Ja opet gledam pozitivno i ovaj baraz, ako prodjemo ulecemo u prelaganu grupu koju prolazimo, a eno vidite u kakvoj grupi je Austrija, bar duplo teza od nase..

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 26 mar 2026, 13:01

Kako je meni smijesno citati da Barbarez kao igra neke psiholoske igre preko Tahirovica. Lik izletio na pres konferenciji jednostavno u zelji da opravda i sebe i guranje ovog malog. Dobio je kontraefekat.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 26 mar 2026, 13:02

Da mi je naći životnog saputnika koji će me braniti i opravdavati ko hurem barbareza
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 26 mar 2026, 13:09

baboedindzeko09 je napisao/la:
26 mar 2026, 13:02
Da mi je naći životnog saputnika koji će me braniti i opravdavati ko hurem barbareza
Ima nade! Samo nedaj da skontaj da si inteligentan.

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 26 mar 2026, 13:11

Otisli na SP, neotisli Barba ostaje tako da samo sabura :bih:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Proximic i 18 gostiju.