26.03.2026. Vels - BiH
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: 26.03.2026. Vels - BiH
Pa ako igra Memić i ako je fakat 3-5-2, onda je on lijevi bek. Taj dio u suštini i ne bi bio toliko sporan, wingback je njegova možda i najbolja pozicija koju može igrati a znamo već da je skoro jednako dobar lijevo i desno. Najveće pitanje bi bilo kako bi se Tarik snašao kao desni štoper u liniji od tri igrača, nije to nikad igrao.
Druga nedoumica je taj trokut u sredini. Tahirović-Šunjić-Gigović je nešto što smo puno puta gledali i uvijek je bilo baš bezveze. Gigović u klubu igra osmicu i tu ga i treba vratiti kod nas, Tahirović po trenutnoj formi na klupu, a ofanzivni vezni Kerim, on bi fakat izgledao kao da nije zalutao na tu poziciju.
...............Demirović...Džeko
.........................Kerim
Memić...Gigović...Šunjić...Dedić
.......Kolašinac...Katić...Tarik
..........................Vasilj
Načelno ne bih se ljutio da ovo izvede i mislim da dobro kontrira tamo gdje su oni jaki, jedino što se ja lično ne bih usudio s tolikim eksperimentom u odbrani u ključnoj utakmici. Također šteta je što Dedić nema dobar centaršut, kad imaš Džeku koji je inače dobar u skok igri i još je sad za pola glave viši od velške odbrane, grehota ga je ne pitati visokim loptama.
Druga nedoumica je taj trokut u sredini. Tahirović-Šunjić-Gigović je nešto što smo puno puta gledali i uvijek je bilo baš bezveze. Gigović u klubu igra osmicu i tu ga i treba vratiti kod nas, Tahirović po trenutnoj formi na klupu, a ofanzivni vezni Kerim, on bi fakat izgledao kao da nije zalutao na tu poziciju.
...............Demirović...Džeko
.........................Kerim
Memić...Gigović...Šunjić...Dedić
.......Kolašinac...Katić...Tarik
..........................Vasilj
Načelno ne bih se ljutio da ovo izvede i mislim da dobro kontrira tamo gdje su oni jaki, jedino što se ja lično ne bih usudio s tolikim eksperimentom u odbrani u ključnoj utakmici. Također šteta je što Dedić nema dobar centaršut, kad imaš Džeku koji je inače dobar u skok igri i još je sad za pola glave viši od velške odbrane, grehota ga je ne pitati visokim loptama.
Zadnja izmjena: Zglavkar, dana/u 26 mar 2026, 12:59, ukupno mijenjano 3 puta.
Koliko je uopće pametno u defanzivnom dijelu u ovako bitnoj utakmici pokušavati nešto novo? Najveći problem svega ovoga je što se eksperimentiše u onom momentu kad to ne smiješ raditi.Zglavkar je napisao/la: ↑26 mar 2026, 12:52Pa ako igra Memić i ako je fakat 3-5-2, onda je on lijevi bek. Taj dio u suštini i ne bi bio toliko sporan, wingback je njegova možda i najbolja pozicija koju može igrati a znamo već da je skoro jednako dobar lijevo i desno. Najveće pitanje bi bilo kako bi se Tarik snašao kao desni štoper u liniji od tri igrača, nije to nikad igrao.
Najveće pitanje bi bio taj trokut u sredini. Tahirović-Šunjić-Gigović je nešto što smo puno puta gledali i uvijek je bilo baš bezveze. Gigović u klubu igra osmicu i tu ga i treba vratiti kod nas, Tahirović po trenutnoj formi na klupu, a ofanzivni vezni Kerim, on bi fakat izgledao kao da nije zalutao na tu poziciju.
Igrali smo tu formaciju u ligi nacija. Tada je i počeo Tarik, baš u toj formaciji. Koliko se sjećam bilo je uspona i padova. Mada nije relevantno kada te njemačka izbusi 7-0 bilo šta komentarisati.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
-
19vendetta87
- Kontakt:
Hajmo sad malo realnosti, jel ti stvarno mislis da je nasa ekipa toliko uigrana da moze tek tako mijenjati formacije i sisteme igre u toku utakmice?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Jedino pozitivno je što naša reprezentacija generalno nije uigrana. Pa im to ništa i ne mijenja.19vendetta87 je napisao/la: ↑26 mar 2026, 12:58Hajmo sad malo realnosti, jel ti stvarno mislis da je nasa ekipa toliko uigrana da moze tek tako mijenjati formacije i sisteme igre u toku utakmice?
Jedino kuda smo mi uspijevali neke smislene akcije napraviti je bilo po krilima. Alajbegović i Memić i kad je Esmir raspoložen. Kroz sredinu ništa. Tako da se nadam da će barem na stranama igrati neko ko može nešto s loptom uraditi, kakva god formacija bila.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Vedu za selektora
operacija rusenja reprstacije veceras od strane zlaje bajramovica i sergeja barbareza direktno... moji izvori to javljaju... ne odstupaju od trojce pozadi isto sumanuti... ostali su u dvihiljaditim godinama.. spaha se nista oko taktike ne pita... kako sam cuo jasko kolasinac videoanalizer im je jasno reko tri pet dva nas vodi u nestanak do drugog poluvremena jer su makedonci u toj formaciji 7 primili.. na to sve se barba odvalio smijat i reko pa vidi nasu odbranu vidi njihovu...
kada se pricalo o manama velsa doslo se do zakljucka da esmir i kerim mogu ringispilat njihove bekove... onda je nas pametni selektor reko da su suplji ko sir nazad i da u tom slucaju gubimo 5-3, a ovako mozemo izvuci rezultat...
ne pise nam se dobro.. steta sto se spaha neukljuci oko fudbala on ga ima u malom prstu.. ova neznalica je malog benija pod voz gurnula.. momak nije cist s glavom samo vrijemw provodi na telefonu... vjerovatno popravlja sta se popravit moze...
prvo je zajebo karijeru tahirovicu a veceras ce biti krivac za 5 golova u mrezi protivnika! brzno gi vilson i brendon se nebrane s trojicom nazad!
kada se pricalo o manama velsa doslo se do zakljucka da esmir i kerim mogu ringispilat njihove bekove... onda je nas pametni selektor reko da su suplji ko sir nazad i da u tom slucaju gubimo 5-3, a ovako mozemo izvuci rezultat...
ne pise nam se dobro.. steta sto se spaha neukljuci oko fudbala on ga ima u malom prstu.. ova neznalica je malog benija pod voz gurnula.. momak nije cist s glavom samo vrijemw provodi na telefonu... vjerovatno popravlja sta se popravit moze...
prvo je zajebo karijeru tahirovicu a veceras ce biti krivac za 5 golova u mrezi protivnika! brzno gi vilson i brendon se nebrane s trojicom nazad!
staviti covjeka od 40 godina da igra od prve minute je veliki nedostatak muda
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Pobjeda sigurna
-
Edincapitano
- Kontakt:
Kako god okrenes, ispao bi Tahirovic kao igrac da vodi igru a da ova dva iza njega samo uzimaju loptu i njemu dijele, Tahirovic nema taj kvalitet.Wilshere10 je napisao/la: ↑26 mar 2026, 12:23Ne razumijes ti nogometnu igru.Edincapitano je napisao/la: ↑26 mar 2026, 12:15Tahirovic kao desetkaWilshere10 je napisao/la: ↑26 mar 2026, 11:58
Jedina logicna formacija, Dzeku uvesti u 60oj.
Ali nema od toga nista. Ide pecinska 442![]()
![]()
Nije to desetka, mi nemamo igraca koji moze igrati 10, bitno je da imas jos jedno tijelo u veznom redu.
Sa 442, na ionako spor vezni red, tebi plus fali igrac tu.![]()
Vasilj,
Dedic,Katic,Tarik,Seo
Memic-Amir-Sunjic-Kerim
Dzeko-Demirovic
To je to, ako je Barbarez pametan.
Hvala druze na ponudi al' ako Tahirova frljoka udje ima svako padanje sa sudijskim zvizdukom da se momentalno zaboraviDamirT je napisao/la: ↑25 mar 2026, 13:32Ako padnes zbog toga, ja ti pare saljem.Maverick je napisao/la: ↑25 mar 2026, 13:31Ja ću odigrat X u 90. Ako padnem zbog Tahirove frljoke, halalim 100%.19vendetta87 je napisao/la: ↑25 mar 2026, 00:03Wales 1,85
X 3,40
BiH 4,50
Ko ima muda da ulozi lovu na Barbine takticke zamisli, dobru keshovinu ce uzeti.![]()
Ako vec moras sta slat od srece i meraka, onda salji strimove kad god ti se nadju. To se cjeni
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ
-
Sarajevskigigant1921
- Kontakt:
DEDA ILI MEMIĆ IGRAJU FLASTERA NA WILSONU
-
Marokanci58
- Kontakt:
Treba mi jedna pomoć ukoliko neko može pomoći.
Bio je onaj emotivni govor Dogana o ratu i našoj djeci koja su odrasla u dijaspori a sada brane dres reprezentacije. Bio je dobar edit kako igrači plaču a čuje se taj govor u pozadini. Tiktok ili Instagram ne sjećam se. Jako gledano. Da li je neko spremio ili zna gdje mogu ponovo pronaći taj video.
Bio je onaj emotivni govor Dogana o ratu i našoj djeci koja su odrasla u dijaspori a sada brane dres reprezentacije. Bio je dobar edit kako igrači plaču a čuje se taj govor u pozadini. Tiktok ili Instagram ne sjećam se. Jako gledano. Da li je neko spremio ili zna gdje mogu ponovo pronaći taj video.
BRATSTVO GRAČANiCA
Ovako ste pricali i pred Rumuniju.boatenkk je napisao/la: ↑26 mar 2026, 13:01operacija rusenja reprstacije veceras od strane zlaje bajramovica i sergeja barbareza direktno... moji izvori to javljaju... ne odstupaju od trojce pozadi isto sumanuti... ostali su u dvihiljaditim godinama.. spaha se nista oko taktike ne pita... kako sam cuo jasko kolasinac videoanalizer im je jasno reko tri pet dva nas vodi u nestanak do drugog poluvremena jer su makedonci u toj formaciji 7 primili.. na to sve se barba odvalio smijat i reko pa vidi nasu odbranu vidi njihovu...
- VibeTribeX
- Kontakt:
Ne mjeri se u njihovom slučaju defanziva po broju oduzetih lopti nego po disciplini, vraćanju nazad i pokrivanju prostora.231983 je napisao/la: ↑26 mar 2026, 12:34Jel stvarno neko misli da je Esmir bolji od Kerima defanzivno? Ni u čemu nije bolji od njega. Ima Esmir svojih prednosti, ali nijedna od njih nije jača od Kerimove izuzev lijeve noge, a ni Kerimova nije za baciti.
Ne znam kako ste zakljucili da je Esmir dobar defanzivno! Kad je kome oduzeo loptu tačno?
Svi se sjecamo ovdje samo onog jednog dobrog trka kad je presjekao onu loptu i sprijecio situaciju 1 na 1.
Ko prati Kerima zna da je znatno aktivniji u oba pravca.
Recimo Gigovic je veoma los u pokrivanju prostora kada se branimo. On jeste rastrčan ali ostavlja rupe iza sebe.
Dakle, defanzivno Esmir sigurno jeste bolji, ofanzivno je Kerim bolji.
Pitanje je šta nam je potrebnije od prve minute.
Ako će Memic biti na Wilsonu onda je dosta toga jasnije.
Sretno veceras, po meni smo favoriti i kladionice su nas debelo podcijenile, sto nam svakako ide u korist.
Željezničar über alles
-
bhfanatic14
- Kontakt:
To ti mislis kao Laik, ja ti garantujem da se vels njega ne plasi nego suprotno. Bit ce im drago ako on pocne jer znaju da je razlika igra li neko sa 40 a neko sa 30. Niko u svijetu fudbala profesionalac ne plasi se igraca od 40 godina zapamti. Nisi igro fudbala.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo
Stadion Koševo
Trenutno korisnika/ca: Drum, edvaE2, Imamkarbarum, kakarut, LondonBlues, obagol, Pensioner26, Plavamamba, Sheyi, svrakino1921 i 91 gost.