26.03.2026. Vels - BiH

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Coolpanda24
Kontakt:

Re: 26.03.2026. Vels - BiH

Post Postao/la Coolpanda24 » 27 mar 2026, 11:30

DamirT je napisao/la:
27 mar 2026, 11:27
Denno je napisao/la:
27 mar 2026, 11:25
LenyYoro15 je napisao/la:
27 mar 2026, 10:13
Jeste li primjetili kako u zadnje vrijeme imamo KOREKTNO suđenje ili možda čak blago na našoj strani?

Istvan Kovacs sinoć perfektno suđenje. Možda nam oprostio 1 ili 2 žuta u prvih 30 minuta, a njihov žuti je bio na granici crvenog. Ujednačen kriterij i publika nije 1% uticala da se pogubi.

Onaj Makele ili kako već nam u Rumuniji realno oprostio penal koji bi sviralo 8/10 sudija. I to nakon gledanja VAR-a.
Odlicno sudjenje zaista, nije pao pod pritiskom.
Samo prvi penal, nisam gledao snimku ali cini mi se da su morali ponoviti, golman Velsa nije ostao nogom na liniji.
Ma fulao bi njega Demirovic, taman da suta 10 puta. Jednostavno mec kad te nista nece.
Nije mi jasno ni zašto je uzeo prvi da puca, kad je i sam bio svjetan u kolikom je down-u. Ono je moglo sve krenuti niz brdo, prvi penal je jako bitan da se pročepi.
Msm bilo pa prošlo, ni pobijedili, ali onako kažem.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 27 mar 2026, 11:32

coelho41 je napisao/la:
26 mar 2026, 21:41
Gledal ko Italiju? Kakvi su nam sljedeći protivnici?
Ja mislim da Gattuso nije bolji trener od Barbareza :D

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 27 mar 2026, 11:32

Utakmica se igra u Zenici, adrenalin kod naših igrača biće dodatno pojačan što će omogučiti da fizički podnesu više od svojih objektivnih mogučnosti. Zadnja linija kao u Kardifu, jedino možda mali upitnik kod Kolašinca. Al kao što rekoh igra se pred našom publikom i mislim da Sejo može podići nivo igre pogotovo što njihovo krilo nije onako brzo kao Velško. Vjerovatno je u pitanju samo 90 minuta utakmice i tu mora početi Kerim. Zato Esmir mora na klupu, na utakmici nije imao dovoljno svježine, a poslije nje je dodatno potrošen. Može biti korisna opcija od 60 minute. Iako Memić jučer nije bio na nivou postavio bih ga na desnu stranu sa Dedićem. Čak ga možda koristiti i u vezi ofanzivno jer tu smo baš, baš tanki a on ima nepredvidljive kretnje. Vrh napada zavisi od istrošenosti Džeke, da li početi sa njim ili kao opciju sa klupe. Demirović bi mi bio sigurna opcija bez obzira za sinošnje promašaje. Ostaje veza gdje smo baš bez veze. Tahirović DEFINITIVNO NE, a ostale opcije su lutrija.

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 27 mar 2026, 11:32

coelho41 je napisao/la:
27 mar 2026, 11:32
coelho41 je napisao/la:
Bukvalno nam je Gattuso najveca prednost.

Radnicki1921
Kontakt:

Post Postao/la Radnicki1921 » 27 mar 2026, 11:33

Samo da pozdravim dežurne kritičare i negativce koji su ispljuvali repku od tima preko Barbe do ekonoma u savezu. LP. Naprijed Bosnooooo :bih: :bih: :bih: :bih:

Shategabri

Post Postao/la Shategabri » 27 mar 2026, 11:33

coelho41 je napisao/la:
27 mar 2026, 11:32
coelho41 je napisao/la:
Najbolje da njih dvojica razbace kockice :kafa:
Koševo Zapad

Shategabri

Post Postao/la Shategabri » 27 mar 2026, 11:36

Radnicki1921 je napisao/la:
27 mar 2026, 11:33
Samo da pozdravim dežurne kritičare i negativce koji su ispljuvali repku od tima preko Barbe do ekonoma u savezu. LP. Naprijed Bosnooooo :bih: :bih: :bih: :bih:
Ništa novo, uvijek je ista priča.
Ne samo oko fudbalske reprezentacije nego sve i jedan sport, sve i jedna reprezentacija i sve i jedan klub.
Najjače je likovanje tipa gdje su sad oni što vide pozitivno i ta priča.
Jok, trebamo sovat majke, djecu, kosti umrlih, bogove, pa se nadat da će biti dobro.
Pola nickova sa teme sinoćnje utakmice da ima imalo obraza bi se samo odjavilo sa foruma.
No, pošto su to persone bez časti i sa upitnim mentalnim zdravljem, nije za očekivati da tako postupe.
Koševo Zapad

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 27 mar 2026, 11:37

VibeTribeX je napisao/la:
27 mar 2026, 09:57
Sindikat12 je napisao/la:
27 mar 2026, 09:53
a Memica prebacit desno
njega prebacit na klupu
gubio se kao abdes` cijelu tekmu
Ja Memari vjerujem. On je imao samo lošu noć, i malo se prepao atmosfere.
Bajraktarevic takodjer uopšte nije bio tako loš kao što većina kaže. Pogledajte ponovo utakmicu, i vidjet ćete.
Bilo je jakoq teško igrati sinoć. Velšani su vrlo snažni, brzi, prgavi.
Edin je dobio mozda dva skok duela sinoć, ona gorila je raznijela Memića svaki duel. Bajraktarevića su takodjer ćaćkali po nogama konstantno.
Sve je to ok.
Jedine boljke sinoć su Tahir, koji nije postojao na terenu, Šunjić nije bio na nivou, Demirović loše.
Njih trojica su kandidati za klupu.
Zadnja izmjena: FerdinandF, dana/u 27 mar 2026, 11:40, ukupno mijenjano 2 puta.

Radnicki1921
Kontakt:

Post Postao/la Radnicki1921 » 27 mar 2026, 11:38

Shategabri je napisao/la:
27 mar 2026, 11:36
Radnicki1921 je napisao/la:
27 mar 2026, 11:33
Ništa novo, uvijek je ista priča.
Ne samo oko fudbalske reprezentacije nego sve i jedan sport, sve i jedna reprezentacija i sve i jedan klub.
Najjače je likovanje tipa gdje su sad oni što vide pozitivno i ta priča.
Jok, trebamo sovat majke, djecu, kosti umrlih, bogove, pa se nadat da će biti dobro.
Pola nickova sa teme sinoćnje utakmice da ima imalo obraza bi se samo odjavilo sa foruma.
No, pošto su to persone bez časti i sa upitnim mentalnim zdravljem, nije za očekivati da tako postupe.
Zavukli se u mišiju rupu

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 27 mar 2026, 11:40

Ima li igdje izjava ili analiza meca od Bellamy?

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 27 mar 2026, 11:42

Nikola Vasilj 7/10: kriminalan kod primljenog gola. Doduse se a) okliznuo b) samo protiv Bosne i Hercegovine ce neki tamo anonimus koji nema gola u PL ove sezone zahvatit loptu u punom sprintu tako da ne ide samo prema golu vec cisti raslje. Mislim smjesno al ok. Poslje toga se iskupio Vasilj bez vecih gresaka i krasi ga ta "aura" da skida penale sto je veliki plus bio, znali su za to i igraci Walesa i razmislili tu sekundu vise.

Amar Dedic 8/10: Mozda ga u dresu BH nece ba a mozda je i nase ocekivanje nerealno stim ta u klubskom fudbalu ekipe imaju uigrani stil pa tako bokovi imaju relevantne zadatke, ukljucuju se u napad itd. Imam osjecaj da je poprilicno jednosmjeran, da ne zna bas sta ce kad je ima na njihovoj strani terena. Ali ok ne moze mu se puno zamjerit, ugasio je onog maga od 300 milijardi vrijednosti Brennan Johnsona.

Nikola Katic 9/10: Jeste ispadao tu i tamo, izgleda poprilicno sporo valjda i jeste ali Nikola ima nevjerovatnu energiju i fizicki izgleda kao stijena, nije lahko igrat protiv takvog tenka i iskreno mislim da niko nije "zavolio" BiH kao sto je Nikola. Vrlo pitam i kod prekida na jednu i drugu stranu.

Tarik Muharemovic 10/10: Jbg sta reci. Meni je Spahic zbog "aure" bio najdrazi igrac one "zlatne generacije". Spaha je imao auru za koju sam mislio da ja kao Bosanac trebam biti ponosan, Spaha je zajeban, ne da Spaha na sebe, Spaha ce prebit, izsamarat. Mladji ja je bio ubijedjen pa to je to, to smo mi. Pojavi se Tarik Muharemovic koji takodjer ima "auru". Ali njegova je kao da je advokat dosao iz kancelarije na teren, gospodin, dodje, izdominira i ode. Kad ga pitas zasto i kako, pa to mu je posao, opet cu narednu utakmicu, vidimo se.

Sead Kolasinac 6/10: Auuu dani Kolasinca lijevog beka su izbrojani. Izgledao je smijesno, pretrcavali su ga kao da ne postoji. Doslo je do te tacke da sam se pitao "pa cekaj on igra i protiv boljih igraca svaki drugi vikend". Da igra, ali ne kao bek. Da se razumijemo, Harry Wilson je okay igrac ali ne nije to sto smo mi napravili od njega. Svake PL sezone se rodi 15 takvih Harry Wilsona koji imaju solidan ucinak, svi ovi Jarred Boweni, Maddisoni, Barnesi, Mbeumo ovog svijeta. Neki se izbore za top top level, neki ostanu Harry Wilson. On ce ostat takav, ima 29 godina i nije Arjen Robben. Ne znam sta ce mo za Seu protiv Italije iskreno.

Amar Memic 5/10: I on je izgledao smijesno, bas se vidi da se a) us.ro b) ovo moza prelazi njegov nivo - ne fudbalski nego nivo razmisljanja. Koliko puta je ispadao kod onih duplih pasova gdje napada svog igraca koji je ledjima prema nasem golu (dakle bezopasan), zakuca se u njega, taj igrac vrati jednim dodirom i pretrci Amara jer jednostavno ima taj momentum u kretnji. Ne znam ni sta ce mo sa Amarom protiv Italije.

Benjamin Tahirovic 4/10: Totalno izgubljen ali igrac kojeg je Jose Mourinho uzeo iz mladog pogona Rome i dao povjerenje nikad nece biti taj de.bil kojeg mi pravimo od njega. Jos ovo sve sto se izdesavalo "okolo" nije lahko za njega. Okruzenje utakmice gdje se 90% branis u bloku nije za Benjamina jednostavno.

Ivan Sunjic 7/10: Ok on valjda to radi sto trazis od njega. Klasicni razbijac, nikad ne izgleda glup na terenu. Pokriva prostor, kad dobije loptu prvom do sebe i cao. Nije N'Golo Kante, da jeste ne bih igrao za BH.

Esmir Bajraktarevic 7/10: Isto bas kao i za Benjamina, nije to okruzenje utakmice za Esmira. Sta treba da radi kad se branimo 90% i sve i kad je imamo, moramo preci pola terena da smo uopste u konkretnoj zoni. On da je igrom slucaja igrao za Wales na drugoj strani pravio bih nam 10x vece probleme od onog Johnsona.

Ermedin Demirovic 5/10: Jbg kad nece nece. Odmah vidis razliku tu neku, cim je pocela utakmica kao da trci u pijesku. Izgleda poprilicno sporo kad ga uporedim sa onim sto radi kad igra Stuttgart. Ali on je trigger koji pocinje pressing, koji radi nenormalan posao za ekipu. Na kraju krajeva trebas se i naci u prilici gdje se nasao. Bit ce to ok.

E.D. 10/10: Ko sam ja da mu pisem ime, ko sam ja da pisem kako je igrao.

Kerim Alajbegovic 10/10: Sve smo rekli. Drzak, bezobrazan u pozitivnom smislu. Udje u igru i "zaboravi" loptu, navijaci Walesa kao smiju mu se. Ne hebe 1% odmah akcija poslje ide sut sa 30 metara koji nije ni blizu, 2-3 akcije poslje toga opet ide da zavrsi. Ne razmislja o onom sto se desilo, jednostavno vise nije realitet njegov u tom momentu. Mentalni sklop BH sportista je medju najgorim na svijetu (fudbaleri, kosarkasi, Dzumhur tobejarabi) ali Kerim to nema. Odkud Kerim zna da mora biti isprepadan. On je Austrijanac igrom slucaja ima roditelje BH korijena.

Ivan Basic 8/10: Mogao bih on startat protiv Italije znajuci Barbareza. Ima muda. Uci kao igrac "neke tamo Astane" koja igra protiv kojekakvih talibana, uci u ovaj Cardiff City Stadium i odlucit se da bas odigra konkretno, iznese loptu pun samopouzdanja. Treci nakon "napadaca iz Bundeslige" koji uzima loptu kod penala. Nije mala stvar.

Dzenis Burnic 7/10: Sasvim korektno. Nema se sta dodat.

Haris Tabakovic 8/10: Izgledao mi je onaj Rodon njihov stoper bas kao mrcina, ko stijena, ko Jaap Stam. Onda je usao Haris Tabakovic i Rodon poceo da izgleda kao djecak. Ima fiziku takvu da se zagradi, saceka igrace, nema previse poteza viska. Bas dobar napadac.

Armin Gigovic - : Ma igrao desnog beka kakav ce dobit rejting nije fer. Onaj ga Thomas prolazo ko prime Ronaldinho protiv Seville kad je radio sta hoce. Ali nije ni bitno, pozrtvovao se za ekipu.

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 27 mar 2026, 11:50

milanist je napisao/la:
27 mar 2026, 09:59
Ali kako ga Kerim zavuce nonsalantno. Kao Sheva birvaktile Buffonu u finalu LP.
Ono pogled ka sudiji, kao daj mi znak da mogu opucati, da rijesim ovo i da idem slaviti.

Ovo sad preko noci izgleda jos vece sta su momci uradili, aferim bogami od prvog do zadnjeg.
Ovakve utakmice vrijede više za izgradnju mentaliteta i karaktera, nego 10 pobjeda za redom.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 27 mar 2026, 12:04

231983 je napisao/la:
27 mar 2026, 09:06
Ima ovdje nekoliko samouvjerenih i bezobraznih forumaša koji misle da su pokupili svu pamet svijeta, i čim kažeš nešto drugačije, glup si! A ustvari su sami glupi, neobrazovani i, sve loše što pripisuju Barbarezu i igračima, ustvari su sami takvi.
Top 5 njihovih promašaja, kako slijedi:
1. Džeko ne smije da igra, a pogotovo ne cijelu utakmicu (u 86. dao gol i odveo nas u produžetke)
2. Ako dođemo kojim slučajem do produžetaka, izgubit ćemo jer nemamo snage. Nismo izgubili.
3. Ako bude penala, izgubit ćemo, ne znamo pucati penale. Pobijedili na penale.
4. Barbarez je neznalica i kockar.
5. Nemamo šanse protiv Velsa.

Eto, pa se pušite sada bagro mrska!
To je to :thumbup:

Tih par šmokljana ne smiju ni komentarisati utakmicu jer smo prosli dalje. U suprotnom bi nas oprali svojim strucnim analizama i lokovanjem kako su bili u pravu, kako kockar nema pojma i slicno. Treba ih pljuvati i ismijavati svaki put kad post napisu, jer ta gov.na neljudska ni ne zasluzuju nista bolje
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 27 mar 2026, 12:08

baboedindzeko09 je napisao/la:
25 mar 2026, 21:26
Džaba i da pogodi sa tajmingom što se tiče izmjena ako Džeku ne izvede najkasnije do 60., a do sada je pokazao da nema muda za to.
Doktore :bih:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Shategabri

Post Postao/la Shategabri » 27 mar 2026, 12:14

Beduin je napisao/la:
27 mar 2026, 12:04
231983 je napisao/la:
Ima ovdje nekoliko samouvjerenih i bezobraznih forumaša koji misle da su pokupili svu pamet svijeta, i čim kažeš nešto drugačije, glup si! A ustvari su sami glupi, neobrazovani i, sve loše što pripisuju Barbarezu i igračima, ustvari su sami takvi.
1. Džeko ne smije da igra, a pogotovo ne cijelu utakmicu (u 86. dao gol i odveo nas u produžetke)
2. Ako dođemo kojim slučajem do produžetaka, izgubit ćemo jer nemamo snage. Nismo izgubili.

To je to :thumbup:

Tih par šmokljana ne smiju ni komentarisati utakmicu jer smo prosli dalje. U suprotnom bi nas oprali svojim strucnim analizama i lokovanjem kako su bili u pravu, kako kockar nema pojma i slicno. Treba ih pljuvati i ismijavati svaki put kad post napisu, jer ta gov.na neljudska ni ne zasluzuju nista bolje
Pa opštepoznato da smo zemlja kombinovanih selektora, doktora, naučnika, jednom rječju sveznalice i perpetum mobile poznatog dijela vasione.
Koševo Zapad

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 27 mar 2026, 12:15

231983 je napisao/la:

a dobro pogodili su 1/5, može bonus pitanje za 2

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 mar 2026, 12:17

NerminFatic je napisao/la:
27 mar 2026, 11:40
Ima li igdje izjava ili analiza meca od Bellamy?

Vrlo fer covjek po meni.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 27 mar 2026, 12:17

Iz Velsa mi najžalije onog Drogbe, jadan uputio 20 centaršuteva a nijedan neće gdje je zamislio

Wilshere10
Kontakt:

Post Postao/la Wilshere10 » 27 mar 2026, 12:19

Uz ratne zastave tzv. Armije BiH i rafalom iz automatskog oružja se slavi pobjeda; Hoće li nadležni reagovati?
Ovih dana nije lako biti pravoslavni separatista i terorista. :yawn:

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 27 mar 2026, 12:21

Ma nama je najbolja prilika bila u Becu, nismo izdrzali i djaba. Ja ne vjerujem da cemo proci Italiju, ali eto. Prokleti baraz

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 313, ANamelessGhoul, CAGarfia, denza, Edbh21, General505, Google [Bot], Google Adsense [Bot], HariTz, L-Train, Markinhio, Micron, MiranGlasnic, MostarNeretva, Proximic, random11, rukometubih23, signalidunapark, soccerfan, tuzlanskinacin, Venom i 121 gost.