31.03.2026 BiH - Italija
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Re: 31.03.2026 BiH - Italija
Najveća opasnost za nas je njihova lijeva strana. Oni su tu brutalni, možda i među jačima na starom kontinentu. DiMarco je možda i najbolji wingback na planeti, Calafiori se što ubacuje iza njega što u sredinu kao dodatni veznjak u fazi napada kako bi Bastoni, koji je jedan od boljih na svijetu što se tiče iznošenja lopte mogao istu iznositi. Zato je bitno da Memić krene na toj strani kako bi mogao pomagati Dediću.
Isto tako, njihov vezni red je space shuttle za naš i morat će naši baš poginuti da sve to markiraju. Tonali igra sezonu života, Barrella iako je u padu forme i dalje je NLO za sve naše veznjake zajedno u rosteru.
Najveća prednost za nas i najveća opasnost po njih je njihova desna, to jeste naša lijeva strana. Pa oni u rosteru imaju samo jednog desnog beka/wingbacka kojeg i ne koriste toliko i koji je hajmo reći prosječan igrač u vidu Palestre. Njima desnog wing-backa igra prirodno krilo a to je Politano koji je defanzivno rupa što je i očekivano još je i na toj strani Mancini koji zna ući u kiks-mode dosta dosta puta. Iz tog razloga bi dobro bilo krenuti sa Alajbegovićem na toj strani, da on i Kolašinac pokušaju šta iskreirati jer je tu naša najveća šansa.
Napadači su im katastrofa i čak bi rekao da mi imamo jači napad.
Isto tako, njihov vezni red je space shuttle za naš i morat će naši baš poginuti da sve to markiraju. Tonali igra sezonu života, Barrella iako je u padu forme i dalje je NLO za sve naše veznjake zajedno u rosteru.
Najveća prednost za nas i najveća opasnost po njih je njihova desna, to jeste naša lijeva strana. Pa oni u rosteru imaju samo jednog desnog beka/wingbacka kojeg i ne koriste toliko i koji je hajmo reći prosječan igrač u vidu Palestre. Njima desnog wing-backa igra prirodno krilo a to je Politano koji je defanzivno rupa što je i očekivano još je i na toj strani Mancini koji zna ući u kiks-mode dosta dosta puta. Iz tog razloga bi dobro bilo krenuti sa Alajbegovićem na toj strani, da on i Kolašinac pokušaju šta iskreirati jer je tu naša najveća šansa.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
-
signalidunapark
- Kontakt:
Svlačionica je spremna za šminkerčićebordobijeli je napisao/la: ↑27 mar 2026, 14:48Treba ga malo uštiljatConvicts1988 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 14:36Teren je veoma veoma dobarbordobijeli je napisao/la: ↑27 mar 2026, 14:24Teren ce vjerovatno biti veoma los i to treba uzeti u obzir a nama bi moglo odgovarati posto ova ekipa ratnička i nemamo neku pas igru tako da bi nam moglo odgovarati ako bude izbi nabi .
Nije se ulazilo niti treniralo na njemu 15tak dana.da ušminkane Talijane napadnemo bunarenjem .
Teren treba pripremat po uzoru na Stoke City birvaktile.
Kaže Crouch naši pustili travu da izraste, došao United i šokirali se što im se ne vide kopačke.

ovo je po meni najoptimalnije iz 4-5-1 u 4-3-3
Zadnja izmjena: hz1987, dana/u 27 mar 2026, 14:57, ukupno mijenjano 2 puta.
Kakva će se mraka sve dočepat karata i ove nove generacije, samo me strah da seljadija na tribinama ne napravi neku glupost tipa zviždanje himni Italije ili nešto što bi nam narušilo odnose sa realno prijateljskom nacijom u svakom segmentu.
-
Tramvaji29877
- Kontakt:
Italija je daleko od najjačih reprezentacija svijeta. Oni su samo po imenima bas jaki, ali rezultatski oni su na nivou Austrije, Turske itd. Pored toga imaju bas bas bezveze trenera, npr. Rangnick je za njega Ferguson.
Pored toga igramo kuci na jednu utakmicu, po meni kada se sve to uzme u obzir sanse su 50:50.
Pored toga igramo kuci na jednu utakmicu, po meni kada se sve to uzme u obzir sanse su 50:50.
Ja mislim da ipak uprkos svemu barem protiv italije gdje su defanzivci bolji mora igrat bajrak umjesto Memica, a I strah me da ga ne pojede trema kao jucer, I basic umjesto burnica takodjer. osim toga vrlo dobar sastav
-
Marokanci58
- Kontakt:
Kapacitet Bilinog polja je 13 909 mjesta. Kako si došao do 8000 može li računica?
BRATSTVO GRAČANiCA
Moja greska, iz nekog razloga mislio sam da je manje.Marokanci58 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 15:03Kapacitet Bilinog polja je 13 909 mjesta. Kako si došao do 8000 može li računica?
-
Radnicki1921
- Kontakt:
jest trenutno drug al vidi snijega i kišeConvicts1988 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 14:36Teren je veoma veoma dobarbordobijeli je napisao/la: ↑27 mar 2026, 14:24Teren ce vjerovatno biti veoma los i to treba uzeti u obzir a nama bi moglo odgovarati posto ova ekipa ratnička i nemamo neku pas igru tako da bi nam moglo odgovarati ako bude izbi nabi .
Nije se ulazilo niti treniralo na njemu 15tak dana.
Njihov stil igre nam vise odgovara nego onaj sto su Velsani pokazali sinoc. Pratio sam malo u snimku njihov mec sa Sjevernom Irskom, ubijedjen sam da se sa njima mozemo nositi
Zadnja izmjena: Confiance, dana/u 27 mar 2026, 15:15, ukupno mijenjano 1 put.
Kojim imenima? Imaju tri ozbiljna fudbalera i tjt.Tramvaji29877 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 14:57Italija je daleko od najjačih reprezentacija svijeta. Oni su samo po imenima bas jaki, ali rezultatski oni su na nivou Austrije, Turske itd. Pored toga imaju bas bas bezveze trenera, npr. Rangnick je za njega Ferguson.
-
signalidunapark
- Kontakt:
Hoće nam Diletta doći? 
Znaci ako prodjemo prva je protiv Kanade (otvaranje), s Katrom je isto u Kanadi a protiv Svice u Los Angeles-u
-
Radnicki1921
- Kontakt:
Ma Italijani generalno igraju sporije što nama godi realno. Nisu neka velesila obzirom da imaju neka 3-4 igraca koja su top (Tonali,Dimarco,Donarumma) tako da je situacija ko i kod nas na neki individualni kvalitet,prodor, fintu a u suštini se može s njima igrat lopte
- GianlucaPagliuca71
- Kontakt:
Keane, Raspadori, Retegui i Esposito. Daleko od loseg napada.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 14:53Najveća opasnost za nas je njihova lijeva strana. Oni su tu brutalni, možda i među jačima na starom kontinentu. DiMarco je možda i najbolji wingback na planeti, Calafiori se što ubacuje iza njega što u sredinu kao dodatni veznjak u fazi napada kako bi Bastoni, koji je jedan od boljih na svijetu što se tiče iznošenja lopte mogao istu iznositi. Zato je bitno da Memić krene na toj strani kako bi mogao pomagati Dediću.
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !
ZZ !
-
Radnicki1921
- Kontakt:
TopRadnicki1921 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 15:19Kanada u Torontu 12.6
Švica u LA 18.6
Katar u Seattle-u 24.6![]()
To protiv Svice cu ici. Mada je lakse u Seattle zbog svega, LA je ludnica.
I protiv Italije se na nas povećava kvota na kladionicama.
Trenutno je na Italiju 1,6 (jutros bilo 1,7) a na nas 6,25 (jutros bilo 5,25), to može biti dobro i treba ući u utakmicu bez opterećenja, jer smo na neki način već otpisani.
Jedino me malo brine to koliko će igrači i štab moći imati mira u narednih par dana, poznavajuću naš mentalitet...
Hoće li biti BHF na utakmici, ili opet bojkotuju?
Trenutno je na Italiju 1,6 (jutros bilo 1,7) a na nas 6,25 (jutros bilo 5,25), to može biti dobro i treba ući u utakmicu bez opterećenja, jer smo na neki način već otpisani.
Jedino me malo brine to koliko će igrači i štab moći imati mira u narednih par dana, poznavajuću naš mentalitet...
Hoće li biti BHF na utakmici, ili opet bojkotuju?
-
Tramvaji29877
- Kontakt:
Tonali, Donaruma, Dimarco, Barella, Locatelli, Bastonii Calafiori.Finn je napisao/la: ↑27 mar 2026, 15:14Kojim imenima? Imaju tri ozbiljna fudbalera i tjt.Tramvaji29877 je napisao/la: ↑27 mar 2026, 14:57Italija je daleko od najjačih reprezentacija svijeta. Oni su samo po imenima bas jaki, ali rezultatski oni su na nivou Austrije, Turske itd. Pored toga imaju bas bas bezveze trenera, npr. Rangnick je za njega Ferguson.
To su sve igraci svjetske klase.
Pored toga imaju dosta ozbiljnih igraca koji igraju u najjacim klubovima Serie A.
Ali ipak opet kažem rezultatski oni nista nista nisu jaci od Turske u ovom trenutku.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, 231983, Amidzaa, BosnianDragon2024, CAGarfia, Faraon iz Visokog, Giuseppe1, Google [Bot], Google Adsense [Bot], IgmanskiVukovi, lakilone, MaroonBjelave, Mostarska, Proximic, s4mke, tuzlanskinacin, Wilshere10, Wisey i 108 gostiju.