Kaunas je napisao/la: ↑28 mar 2026, 13:40
Pensioner26 je napisao/la: ↑28 mar 2026, 12:29
Kaunas je napisao/la: ↑28 mar 2026, 12:16
Bolji im je vezni, slabiji napad, odbrana bara bara. Golman i vezni jedno 6 klasa iznad ostalo na nasoj strani.
Treba biti realan i reći odbrana sa Donarumom, Mancinijem, Bastonijem, Calafiorijem, Di Marcom i Politanom je monstruozna.Nikako tu nije bara-bara. Ono u šta se možemo uzdati je da imaju loš napad.
Ma ustopat ce oni nas napad a i mi njihov. Nadat se da Dzeko bude imao jednu loptu nesto kao protiv Velsa jer ce ga oni sigurno ustopat nece se vidjet nesto kao protiv Austrije.
Njihovi napadaci mogu zabit jedino ako Dimarco nekoga spoji sa golom.
Doduse, brzi su dosta njihovi naprijed od nase odbrane al posto cemo se branit ne bi trebalo bit problema.
Treba pojacat vezu a naprijed Dzeko da bude sam i da spusta lopte za krila.
Al pritisak je na njima ogroman, to svaki talijan naglasava. Njima je fudbalska katastrofa ako na tri prvenstva zaredom ne odu. Kad je mogla Makedonija tuci to, moze i ova BiH.
Po meni, Dimarco i Tonali su igraci koje treba zatvoriti maksimalno, ako ce nesto napraviti - napravit ce preko njih, ma da su ovo utakmice kad neki random lik zabije i rijesi, bilo sa njihove ili sa nase strane. Ko moze garantovati da nece biti nerijeseno do nadoknade i da nece neku frljoku zabiti npr. Katic? Ili kod njih Politano?
Meni se licno svidja to sto Barba ima taktiku za bilo koga, ne srljamo, cekamo sansu, imamo planove u igri. Ovo sad sa Walesom je bio plan B - dakle na penale da se odluci pitanje pobjednika, ocito je plan A bio na poluvremenu da se navali i proba cak i okrenuti, nismo bili ni daleko od toga treba priznati. Uglavnom, kladionice i sami talijani nas dosta potcjenjuju, nije ovo vise BiH koja ce srljati, praviti greske i izgubiti jeftino. Skupo kozu prodati pa sta bude.
Vrijeme je da Ermedin otcepi, osjetim i Tabakov gol, Bajraktar bi mogao sad iz inata izmjesati koji put po krilu, od Alajbega se svakako ocekuje jaka partija, Dzeksona ne treba ni komentirati. Rekao bih da su sanse 40-60% za zabare ovdje.