Ivan Šunjić

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

HariTz
Kontakt:

Re: Ivan Šunjić

Post Postao/la HariTz » 28 mar 2026, 23:41

babino je napisao/la:
28 mar 2026, 23:33
pa dobro sada, jel treba gledati statistiku, ili ne:-)

sunjic njje problem i jedan takav treba na terenu, problem je tahir bay, taj rusi sve koncepcije:-)

doduse, nisam poslusao alispahica kao hurem da me uvjeri da smo dobro stajali 1. poluvrijeme, a realno, nismo:-)
Nek mi halali @Beduin što odgovaram na njegov post.

Statistiku naravno da treba gledati, ali ne treba je se držati kao pijan plota. Nije sve crno ili bijelo.

Neke stvari statistika ne može pokazati, barem ne vjerodostojno.

Za Tahirovića, ja mislim da je cijeli forum saglasan (nesvakidašnje), i volio bih Bašića ili Hadžiahmetovića vidjeti u prvih 11. (možda čak i Gigovića, jer je ipak on malo ofanzivnije orijentisan).

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 28 mar 2026, 23:54

babino je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
28 mar 2026, 23:22
Jedina cinjenica jeste da otkako Sunjic kao osigurac ispred zadnje linije odbrane,mi pobjedjujemo, malo golova primamo, igramo finale baraza protiv Italije i uskoro pravimo skok na fifa rang listi.

A vi do kijametakog dana paludite o Sunjicu kako ne prenosi dobro loptu, kako nema 10 klizecih po utakmici i vrednujte fudbal kroz neke statisticke brojke. A to je najveci problem, jer taj prljav posao cesto statistika ne vidi.
A neznalice ne vide i u ranijim utakmicama kako visoko je Sunjic znao izlaziti na protivnika, ogroman radijus kretanja, pametno pozicioniranje, zna usporavati protivnika agresivnom i direktnom duel igrom (nerijetko pametni vuce protivnika za dres, gura rukama...), bespostednom trkom iako mu brzina nije kaca strana, pomaganjem u fazi odbrane sto se odrazava i na nase rezultate.

Negdje sam nedavno procitao da je igrajuci za Pafos bio medju najbolje ocijenjenim defanzivnim veznjacima u ligi. Sigurno nije tek tako. A dok ne nadjemo boljeg od njega, neka ga u startnih 11.
Veci problem mi je Tahirovic

sunjic njje problem i jedan takav treba na terenu, problem je tahir bay, taj rusi sve koncepcije:-)

doduse, nisam poslusao alispahica kao hurem da me uvjeri da smo dobro stajali 1. poluvrijeme, a realno, nismo:-)
Opet procitaj napisano :mrgreen: statistika cesto ne vidi prljav posao koji se odradi na terenu, koliko god statistika bila neka referenca ili polazna tacka u raspravi i procjeni. Bas me zanima kako izgleda njegov heatmap, ne samo u ovoj utakmici, a mislim i da obicno pretrci ponajvise km u ekipi, imam takav dojam
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 28 mar 2026, 23:57

Beduin je napisao/la:
28 mar 2026, 23:54

Opet procitaj napisano :mrgreen: statistika cesto ne vidi prljav posao koji se odradi na terenu, koliko god statistika bila neka referenca ili polazna tacka u raspravi i procjeni. Bas me zanima kako izgleda njegov heatmap, ne samo u ovoj utakmici, a mislim i da obicno pretrci ponajvise km u ekipi, imam takav dojam
slika

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 29 mar 2026, 00:06

Beduin je napisao/la:
babino je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
28 mar 2026, 23:22
Jedina cinjenica jeste da otkako Sunjic kao osigurac ispred zadnje linije odbrane,mi pobjedjujemo, malo golova primamo, igramo finale baraza protiv Italije i uskoro pravimo skok na fifa rang listi.

A vi do kijametakog dana paludite o Sunjicu kako ne prenosi dobro loptu, kako nema 10 klizecih po utakmici i vrednujte fudbal kroz neke statisticke brojke. A to je najveci problem, jer taj prljav posao cesto statistika ne vidi.
A neznalice ne vide i u ranijim utakmicama kako visoko je Sunjic znao izlaziti na protivnika, ogroman radijus kretanja, pametno pozicioniranje, zna usporavati protivnika agresivnom i direktnom duel igrom (nerijetko pametni vuce protivnika za dres, gura rukama...), bespostednom trkom iako mu brzina nije kaca strana, pomaganjem u fazi odbrane sto se odrazava i na nase rezultate.

Negdje sam nedavno procitao da je igrajuci za Pafos bio medju najbolje ocijenjenim defanzivnim veznjacima u ligi. Sigurno nije tek tako. A dok ne nadjemo boljeg od njega, neka ga u startnih 11.
Veci problem mi je Tahirovic

yebemu misha, gore napadas te neke koji vrednuju fudbal kroz statisticke brojke a dole se pozivas na ocjene:-)

ma sunjic je nama ok, nema tu dileme.

nego, kakav je igrac Mahmic, nisam ga nikad gledao a citam sve najbolje...

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 29 mar 2026, 00:19

babino je napisao/la:
29 mar 2026, 00:06
Beduin je napisao/la:
babino je napisao/la:

yebemu misha, gore napadas te neke koji vrednuju fudbal kroz statisticke brojke a dole se pozivas na ocjene:-)

ma sunjic je nama ok, nema tu dileme.

nego, kakav je igrac Mahmic, nisam ga nikad gledao a citam sve najbolje...
Referirao sam na to da je lik izvukao neke brojke sa prosle utakmice i na osnovu toga je eto los Sunjic, a ogradio se od svega dobroga sto obicna statistika ni ne prikazuje. Zato sam i spomenuo kako je medju najbolje ocijenjenim, ako se vec gleda statistika.
Sve vam moram crtati, a generalno lose crtam :mrgreen:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 29 mar 2026, 11:37

HariTz je napisao/la:
28 mar 2026, 21:41
bhsport je napisao/la:
28 mar 2026, 12:14
Opet spinovanje za cupavu spodobu koja veze sa loptom nema. Kazu radi prljavi posao, pa hajde da vidimo sta je uradio, prema zvanicnoj statistici na sofa score:
Klizeći startovi - 0
Presječene lopte - 0
Blokirane lopte - 0
Osvojeni posjed - 1
Dueli 2/3
Prekrsaji - 1
Pasovi - 16/21

Tahirovic koji je bio najgori je imao
Klizeci 1
Osvojeni posjedi 2
Dueli 2/7

Memic koji je igrao bocnog i to lijevog za primjer je imao:
Klizeci 1
Presijecanja 1
Osvojeni posjed 4
Dueli 4/10

Dakle mozete palamuditi o nekoj partiji, prljavom poslu i sličnim sranjima, ovaj ublehas niti to radi, niti kreira jer ne zna, niti ulazi u duele.

Basic je imao 7 duela, Amir 6.
Amir je osvojio 4 posjeda a bio nevidljiv.

Jedna od većih ubleha koja je nosila drzavni dres.
Nije u pitanju nikakvo spinovanje, nego činjenica da se od njega to ne očekuje, što su spominjali na pres-konferencijama u više navrata.

Isto tako, vrijeđanje naših reprezentativaca ništa ne pojačava argumentaciju, bilo da je neko za ili protiv.

Ono u čemu se ja donekle i slažem s tobom jeste da on nije dugoročno rješenje i nije taj kalibar koji bi nama najviše pomogao. Međutim, mi nikakvog defanzivnog veznog, a da je iole kvalitetan, nismo imali od Bešića, tako da ono što se od njega traži neka isporuči i to je dovoljno, jer nema kapacitet za nešto više.

Što se tiče ove utakmice, tačno je da mu je statistika očajna. Međutim, osim onog gola Walesa, nisu imali neke velike prilike. Pratio sam Šunjića u više navrata baš u ovoj tekmi.. zatvara prostor, krpi pozicije, konstantno ide na igrača i vrši pritisak.

Ali opet, nije bilo dovoljno. Cijeli vezni red, kojeg praktično nismo ni imali sa Tahirovićem, podbacio je, tako da ne znam koliko on u takvoj konstelaciji može kvalitetno odigrati. Siguran sam da bi, kada bi ga uparili s kvalitetnijim igračima ili barem brojnijim veznim redom, izgledao bolje.

Da se vratim na statistiku, manje-više svakom reprezentativcu možeš pronaći bruku utakmica u kojima su apsolutno podbacili, pa tako i Šunjiću, ali i on ima utakmica koje je odigrao sasvim solidno.

Dugo si na forumu, znam da nisi trol i da poznaješ fudbal mnogo bolje od nekih.. Ono u čemu se ne slažemo jeste kroz koju prizmu gledamo njegovu ulogu i šta može ponuditi na terenu. Volio bih i ja da je on moderan defanzivni vezni, box to box ili šta već, ali to on nikada nije bio niti će biti.
Hari,
Izvini ali jeste spin kada se nakon takve partije uzdize kao neko nezamjenjiv. Kao stub ekipe.
Kako nije?
Igras defanzivnog i imas 3 duela za 60 minuta?!
Nije ovo neki izuzetak od njegovih partija, treba pogledati i vidjeti uzorak na ostalim utakmicama. Tu je to negdje.
I slazem sa da nije dugoročno rjesenje ali mi nemamo boljeg sada, nekako je najmanje los od ponudjenih konkurenata a i dvije godine se uigrava.
Mozda bi u Tahirovic bio bolji da igra u vezi sa nekim ko zna sa loptom?
To definitivno treba probati u nekim od prijateljskih utakmica, zato i sluze.
Protiv Italije ce nam trebati njegova utakmica za 100% bolja od Velsa ako se hocemo necemu nadati i njegova i Benjina, to je sva poenta.
Nije Cardif bio doktorat ili ekspertno postavljena i vodjena utakmica kako se zeli presdtaviti, nego se mora popraviti za 30% sa Italijom ako zelimo prolaz.
Vise trke i agresivnosti u sredini, koncentracije u zavrsnici i na golu. Nisu bauk i mogu se proci.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 29 mar 2026, 12:51

Čuj igraš defanzivnog veznog 60 minuta i imaš 3 duela?!
Pa ta konstatacija bi imala smisla da su nas ljudi rastavili na proste faktore.
Jel’ ti razumiješ šta znaci inteligentno pokrivanje prostora?!
On je to toliko uspješno radio da nije bilo potrebe za duelima i bespotrebnim trosenjima, faulovima i sl.
Toliko je dobro pokrivao prostor zajedno s Tahirovicem i ostalim igračima da Welsani jednostavno nisu imali ništa od svoje igre i prilika. Bili su nemoćni kao nikad na svom terenu!
I taj gol je splet nesretnih okolnosti i ništa vise. Ali i to se desava.
Evo i u polju i u pas igri nije bio ništa lošiji od Hadziahmetovica. Naprotiv, bio je bolji pogotovo ako se ima u vidu da je ovaj odmoran ušao na umorne Welsane.
Nemoj da umanjujes predstavu jednog igrača da bi ukazao na svog ljubimca koji zapravo ništa novo i bolje svojim ulaskom nije donio.

Od prvog dana većina ne razumiju ulogu Sunjica i koliko je bitan za ovu reprezentaciju. To opet najviše govori o njima. Tako je i dan danas i bit će tako dok se ne pojavi bolji ili neko od postojećih ne unaprijedi svoju igru da potisne Ivana.

Wales i Italija su totalno dva različita protivnika i stila igre.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 313, dedo26, EdinjoBos, Fouzi1, Google Adsense [Bot], invincible1921, Sveti i 81 gost.