Ivan Šunjić

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

HariTz
Kontakt:

Re: Ivan Šunjić

Post Postao/la HariTz » 28 mar 2026, 23:41

babino je napisao/la:
28 mar 2026, 23:33
pa dobro sada, jel treba gledati statistiku, ili ne:-)

sunjic njje problem i jedan takav treba na terenu, problem je tahir bay, taj rusi sve koncepcije:-)

doduse, nisam poslusao alispahica kao hurem da me uvjeri da smo dobro stajali 1. poluvrijeme, a realno, nismo:-)
Nek mi halali @Beduin što odgovaram na njegov post.

Statistiku naravno da treba gledati, ali ne treba je se držati kao pijan plota. Nije sve crno ili bijelo.

Neke stvari statistika ne može pokazati, barem ne vjerodostojno.

Za Tahirovića, ja mislim da je cijeli forum saglasan (nesvakidašnje), i volio bih Bašića ili Hadžiahmetovića vidjeti u prvih 11. (možda čak i Gigovića, jer je ipak on malo ofanzivnije orijentisan).

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 28 mar 2026, 23:54

babino je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
28 mar 2026, 23:22
Jedina cinjenica jeste da otkako Sunjic kao osigurac ispred zadnje linije odbrane,mi pobjedjujemo, malo golova primamo, igramo finale baraza protiv Italije i uskoro pravimo skok na fifa rang listi.

A vi do kijametakog dana paludite o Sunjicu kako ne prenosi dobro loptu, kako nema 10 klizecih po utakmici i vrednujte fudbal kroz neke statisticke brojke. A to je najveci problem, jer taj prljav posao cesto statistika ne vidi.
A neznalice ne vide i u ranijim utakmicama kako visoko je Sunjic znao izlaziti na protivnika, ogroman radijus kretanja, pametno pozicioniranje, zna usporavati protivnika agresivnom i direktnom duel igrom (nerijetko pametni vuce protivnika za dres, gura rukama...), bespostednom trkom iako mu brzina nije kaca strana, pomaganjem u fazi odbrane sto se odrazava i na nase rezultate.

Negdje sam nedavno procitao da je igrajuci za Pafos bio medju najbolje ocijenjenim defanzivnim veznjacima u ligi. Sigurno nije tek tako. A dok ne nadjemo boljeg od njega, neka ga u startnih 11.
Veci problem mi je Tahirovic

sunjic njje problem i jedan takav treba na terenu, problem je tahir bay, taj rusi sve koncepcije:-)

doduse, nisam poslusao alispahica kao hurem da me uvjeri da smo dobro stajali 1. poluvrijeme, a realno, nismo:-)
Opet procitaj napisano :mrgreen: statistika cesto ne vidi prljav posao koji se odradi na terenu, koliko god statistika bila neka referenca ili polazna tacka u raspravi i procjeni. Bas me zanima kako izgleda njegov heatmap, ne samo u ovoj utakmici, a mislim i da obicno pretrci ponajvise km u ekipi, imam takav dojam
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 28 mar 2026, 23:57

Beduin je napisao/la:
28 mar 2026, 23:54

Opet procitaj napisano :mrgreen: statistika cesto ne vidi prljav posao koji se odradi na terenu, koliko god statistika bila neka referenca ili polazna tacka u raspravi i procjeni. Bas me zanima kako izgleda njegov heatmap, ne samo u ovoj utakmici, a mislim i da obicno pretrci ponajvise km u ekipi, imam takav dojam
slika

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 29 mar 2026, 00:06

Beduin je napisao/la:
babino je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
28 mar 2026, 23:22
Jedina cinjenica jeste da otkako Sunjic kao osigurac ispred zadnje linije odbrane,mi pobjedjujemo, malo golova primamo, igramo finale baraza protiv Italije i uskoro pravimo skok na fifa rang listi.

A vi do kijametakog dana paludite o Sunjicu kako ne prenosi dobro loptu, kako nema 10 klizecih po utakmici i vrednujte fudbal kroz neke statisticke brojke. A to je najveci problem, jer taj prljav posao cesto statistika ne vidi.
A neznalice ne vide i u ranijim utakmicama kako visoko je Sunjic znao izlaziti na protivnika, ogroman radijus kretanja, pametno pozicioniranje, zna usporavati protivnika agresivnom i direktnom duel igrom (nerijetko pametni vuce protivnika za dres, gura rukama...), bespostednom trkom iako mu brzina nije kaca strana, pomaganjem u fazi odbrane sto se odrazava i na nase rezultate.

Negdje sam nedavno procitao da je igrajuci za Pafos bio medju najbolje ocijenjenim defanzivnim veznjacima u ligi. Sigurno nije tek tako. A dok ne nadjemo boljeg od njega, neka ga u startnih 11.
Veci problem mi je Tahirovic

yebemu misha, gore napadas te neke koji vrednuju fudbal kroz statisticke brojke a dole se pozivas na ocjene:-)

ma sunjic je nama ok, nema tu dileme.

nego, kakav je igrac Mahmic, nisam ga nikad gledao a citam sve najbolje...

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 29 mar 2026, 00:19

babino je napisao/la:
29 mar 2026, 00:06
Beduin je napisao/la:
babino je napisao/la:

yebemu misha, gore napadas te neke koji vrednuju fudbal kroz statisticke brojke a dole se pozivas na ocjene:-)

ma sunjic je nama ok, nema tu dileme.

nego, kakav je igrac Mahmic, nisam ga nikad gledao a citam sve najbolje...
Referirao sam na to da je lik izvukao neke brojke sa prosle utakmice i na osnovu toga je eto los Sunjic, a ogradio se od svega dobroga sto obicna statistika ni ne prikazuje. Zato sam i spomenuo kako je medju najbolje ocijenjenim, ako se vec gleda statistika.
Sve vam moram crtati, a generalno lose crtam :mrgreen:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Lecler, Proximic i 59 gostiju.