31.03.2026 BiH - Italija

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

ErosViverosViv
Kontakt:

Re: 31.03.2026 BiH - Italija

Post Postao/la ErosViverosViv » 29 mar 2026, 11:34

Dalo se naslutiti, samo sam mislio da ce marciniak u pristini ali ipak oliver

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 29 mar 2026, 11:35

ErosViverosViv je napisao/la:
29 mar 2026, 11:34
Poljak pokidao ACL.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 29 mar 2026, 11:36

arelinho je napisao/la:
29 mar 2026, 11:35
ErosViverosViv je napisao/la:
29 mar 2026, 11:34
Poljak pokidao ACL.
Nisam znao. To je to onda. Sigurno bi on bio tamo

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 mar 2026, 11:38

Postavljam sam sebi pitanje kakav scenario bi bio ideaniji za nas, da drzimo nulu sto je moguce duze ili da prvi zabijemo u ranoj fazi utakmice?

S obzirom da igramo protiv Italijana koji su uvijek bili poznati kao tvrd orah pogotovo ako pricamo o odbrani iako je ova generacija definitivno losija od nekih ranijih, mislim da bi sigurniji i bolji scenario za nas bio da ta nula na semaforu bude sto duze. Noseni publikom i vjerovatno svim mogucim atomima snage imamo pravo da cvrsto vjerujemo u pobjedu.

Jos jedni produzeci pa i penali su sasvim realni.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 29 mar 2026, 11:43

kolezeljovac je napisao/la:
29 mar 2026, 10:51
Turpin odličan sudija
Ne znam kako sudi vecinu utakmicu, ali prosle sezone Bilbao-Roma je bio kriminalan, iskljucio je Hummelsa ni za sta.
embrace the chaos

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 29 mar 2026, 11:48

JohnCleese je napisao/la:
29 mar 2026, 11:22
rishovski je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:
29 mar 2026, 10:26
Barba je dobio vrijeme da izgradi neki identitet, ja osim borbenosti i te neke emocije ne vidim nista. Papetov tim je imao neku svoju prepoznatljivu igru sa mnogo kratkih pasova, posjedom, visokim presingom, badigravali su se.

Barbarezov tim ima sada dobrih pojedinaca ali mi na terenu izgledamo potpuno neubjedljivo dok nam ne do gori do usiju. To se vidjelo i u walesu. Cak i kada nam dogori, tesko stvaramo prilike, mozda je sada u walesu bilo bolje nego prije ali daleko je to od onoga kako treba da bude. Mozemo mi i pobijediti nekim cudom italiju ali ja ne vidim da cemo mi s Barbom imati neki procvat. Sto je najgore, ne mozes lako navijati ni za njegov odlazak jer je za ocekivati s ovim savezom da ce doci neki gori levat. Ali eto, valjda ova djeca unatoc svemu iznenade.
Ma igre nema realno,jer sredina ne postoji... I ovo je pravo čudo da smo došli na korak do SP. Vels da je imao samo jednog Pukija u vrhu napada mi bi se oprostili nakon prvog poluvremena od prvenstva.
Jel trebamo ubaciti jos igraca u sredinu da bi vam se dokazalo da svejedno ne bi imali igru ?
Nemamo sredinu jer nemamo kvalitet kakav imamo na bokovima/napadu.
Pojacavanjem sredine naustrub napadaca izgubili bi na dubini i osim sto opet ne bi imali igre istovremeno bi bili sterilniji u napadu.
Plus igra sa vise u sredini zahtjeva izgradnju napada iz odbrane preko sredine terena pa dalje prema naprijed uz potreban posjed, dakle pojacna fizicka potrosnja daleko od pritivnickog gola, rizik od gubitka lopte i sl., plus ovaj strucni stab nije nikad preferirao igrati sa samo jednim napadacem, plus nasi udarni napadaci (Dzeko i Demirovic) najbolje funkcionisu kad imaju partnera pored sebe...
Pojacavanje sredine naustrub krila vratili bi se na 3-5-2 a to znaci da bi se plakalo za Esmirom i Kerimom sto im se ne dopusta igrati.

Dakle ovo kako mi igramo je rezultatski najisplativije.
Nekad smo imali veznjake pa smo imali sredinu a nismo imali odbranu, nekad smo imali sredinu, a nismo imali izbor 3 kvalitetne igraca u napadu, nekad smo imali sredinu a nismo imali perspektivna krila....
ALI NAJCESCE U PROSLOSTI SMO IMALI TRIPUTA BOLJU SREDINU,BOLJE NAPADACE "BOLJU" IGRU PA NISMO PRAVILI REZULTATE
Pa niko ne kaze da ce biti bolje ako stavimo jos nekog u sredinu.. Nego kazemo da je to problem,nemamo igrače na sredini kao sto smo nekad imali. Najgore od svega sto se za toliko vremena nije nasla neka opcija nego se uhvatili Janelta i čekamo..a šanse nikakve da zaigra.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 29 mar 2026, 11:49

Ljudi moji zamislite kakav bi to delirijum bio pobjediti sad Italiju kuci pred nasim strastvenim navijacima, gladnim i zednim pobjeda a punih razocarenja svih ovih godina.......kakav delirijum bi nastao, festalo bi se do zore cini mi se :D

ako ovo igraci citaju i ne zapnu ne 100% nego 1000% da se dokopaju SP....onda ne znam stvarno...jednostavno skalp se mora uraditi Italiji jer su nikad losija Italija u historiji
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 29 mar 2026, 11:49

Denno je napisao/la:
29 mar 2026, 11:43
Turpin odličan sudija
Ne znam kako sudi vecinu utakmicu, ali prosle sezone Bilbao-Roma je bio kriminalan, iskljucio je Hummelsa ni za sta.
On spada među one čiji stil suđenja se manifestuje kroz autoritet, smirenost i mnogo komunikacije s igračima. Baš je prisutan u igri i zna da bude na udaru navijača jer nije lak na prvim kartonima(za neke kasni), ali je veliki autoritet i nema prostora kod njega da mu se igrač unosi u facu. Pogledajte finale LŠ 2022. ili ovih par tekmi ove godine objektivno hladan i vrhunski sudija.
Sudija kakav i treba da sudi hladne glave u utorak...
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 29 mar 2026, 11:52

Zašto naši nisu u nekoj karanteni?

Muharemović, Alajbegović i Bajraktarević sinoć u nekom nargila baru slikaju se s fanovima.
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 29 mar 2026, 11:53

FoxMulder je napisao/la:
29 mar 2026, 11:52

Muharemović, Alajbegović i Bajraktarević sinoć u nekom nargila baru slikaju se s fanovima.
Barbarez je najavio poslije utakmice da je subota slobodan dan....

Micron
Kontakt:

Post Postao/la Micron » 29 mar 2026, 11:58

rishovski je napisao/la:
29 mar 2026, 10:52
GoldenLilies je napisao/la:
29 mar 2026, 10:47
Kad mi naumpadne Rade Krunic, mislim koliko bi on pomogao da igra kao vezni u ovoj ekipi. Sta vi mislite?
Pa u svakom slučaju je bolje riješenje od ovog što gledamo...
Ma ja vjerujem da bi nam sa njim šanse bile 40% veće, ovdje ljudi nisu svjesni o kakvom se igraču radi, samo eto bitnija mu Zvezda nego WC **** mu ona mamu.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 29 mar 2026, 12:00

Konzerva je napisao/la:
29 mar 2026, 11:49
Ljudi moji zamislite kakav bi to delirijum bio pobjediti sad Italiju kuci pred nasim strastvenim navijacima, gladnim i zednim pobjeda a punih razocarenja svih ovih godina.......kakav delirijum bi nastao, festalo bi se do zore cini mi se :D

ako ovo igraci citaju i ne zapnu ne 100% nego 1000% da se dokopaju SP....onda ne znam stvarno...jednostavno skalp se mora uraditi Italiji jer su nikad losija Italija u historiji
Sta ti je, dva dana bi se dernecilo :bih:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 29 mar 2026, 12:05

FoxMulder je napisao/la:
29 mar 2026, 11:52

Ma da ti kazem iskreno da sam trener i ja bih im dao slobodno i pustio da odu do grada. Ova ekipa je mlada i karanten bi im samo dodatno nabio pritisak. Vecina ih je rodjena vani pa nisu toliko ni upoznati sa nasim mentalitetom tako da ne ovo malo sto su izasli medju raju vise pozitivno. I Barbarez je to rekao: neka malo izadju medju ove ljude,neka osjete energiju,neka osjete tu ljubav.
Ne treba to Edinu. On nas savrseno poznaje ali ovi mladi nemaju pojma.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 29 mar 2026, 12:06

rishovski je napisao/la:
29 mar 2026, 11:48
JohnCleese je napisao/la:
29 mar 2026, 11:22
rishovski je napisao/la:

Ma igre nema realno,jer sredina ne postoji... I ovo je pravo čudo da smo došli na korak do SP. Vels da je imao samo jednog Pukija u vrhu napada mi bi se oprostili nakon prvog poluvremena od prvenstva.
Jel trebamo ubaciti jos igraca u sredinu da bi vam se dokazalo da svejedno ne bi imali igru ?
Nemamo sredinu jer nemamo kvalitet kakav imamo na bokovima/napadu.
Pojacavanjem sredine naustrub napadaca izgubili bi na dubini i osim sto opet ne bi imali igre istovremeno bi bili sterilniji u napadu.
Plus igra sa vise u sredini zahtjeva izgradnju napada iz odbrane preko sredine terena pa dalje prema naprijed uz potreban posjed, dakle pojacna fizicka potrosnja daleko od pritivnickog gola, rizik od gubitka lopte i sl., plus ovaj strucni stab nije nikad preferirao igrati sa samo jednim napadacem, plus nasi udarni napadaci (Dzeko i Demirovic) najbolje funkcionisu kad imaju partnera pored sebe...
Pojacavanje sredine naustrub krila vratili bi se na 3-5-2 a to znaci da bi se plakalo za Esmirom i Kerimom sto im se ne dopusta igrati.

Dakle ovo kako mi igramo je rezultatski najisplativije.
Nekad smo imali veznjake pa smo imali sredinu a nismo imali odbranu, nekad smo imali sredinu, a nismo imali izbor 3 kvalitetne igraca u napadu, nekad smo imali sredinu a nismo imali perspektivna krila....
ALI NAJCESCE U PROSLOSTI SMO IMALI TRIPUTA BOLJU SREDINU,BOLJE NAPADACE "BOLJU" IGRU PA NISMO PRAVILI REZULTATE
Pa niko ne kaze da ce biti bolje ako stavimo jos nekog u sredinu.. Nego kazemo da je to problem,nemamo igrače na sredini kao sto smo nekad imali. Najgore od svega sto se za toliko vremena nije nasla neka opcija nego se uhvatili Janelta i čekamo..a šanse nikakve da zaigra.
Kod ovog strucnog staba debitovali su Gigovic,Sunjic, Burnic i Huseinbasic kao igraci sredine terena.
Dakle maliciozno je reci da se jedino uhvatilo Janelta.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 29 mar 2026, 12:09

Sreća pa su u Sarajevu da mogu malo lumpovati. Da su otišli u Zenicu u trening centar morali bi sjediti po sobama i gledati utakmice italijana.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 29 mar 2026, 12:09

Da li zviždati ili ne zviždati kad bude himna Italije? :think:

Realno imaju uz Španiju po meni najljepšu himnu.... Fratelli Italia, Italia Tedesca.... Možda sam fulio koje slovo :mrgreen: ....
Ali sam opet za zviždanje... ko im je*e mater, treba svaki trenutak im pritisak nabiti jer je ovo vrhunska šansa... :bih:

Confiance
Kontakt:

Post Postao/la Confiance » 29 mar 2026, 12:11

Negdje na nekom njihovom portal, ili gazetta ili tuttosport, pisu da ce vjerovatno krenuti u sastavu kao protiv Sj. Irske, sa dvije izmjene: Esposito - Retegui, i Palestra - Politano.

Nesto ovako valjda:
Donarumma
Mancini - Bastoni - Calafiori
Palestra - Barella - Locatelli - Tonali - Dimarco
Kean - Esposito

Sigurno da nisu nivo Spanije ili Francuske, ali i dalje je to vrlo blizu top evropskih i svjetskih reprezentacija. Rekao bih da im fali prava 10-ka i 9-ka, nesto sto su bili Totti ili Del Piero nekada na 10-ki, ili Inzaghi na 9-ki. Ovi sada napadaci su u rangu Gilardina ili Quaragliele

Kako god, mozemo s njima igrati 100%

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 29 mar 2026, 12:12

29 mar 2026, 12:09

Realno imaju uz Španiju po meni najljepšu himnu.... Fratelli Italia, Italia Tedesca.... Možda sam fulio koje slovo :mrgreen: ....
Ali sam opet za zviždanje... ko im je*e mater, treba svaki trenutak im pritisak nabiti jer je ovo vrhunska šansa... :bih:
Ne treba ljudima zviždati na himnu nisu ciganija kao Rumunija.
Ljudi su prva velika reprezentacija koja je došla igrati kod nas poslije rata i poslala poruku: "Kad možemo mi mogu i svi ostali!" :)

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 29 mar 2026, 12:13

Zvizdati himnu reprezentacije koja je dosla igrati u BiH kad niko dr. nije htio?
embrace the chaos

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 29 mar 2026, 12:15

Zvizdanje na himnu nam uopste nije potrebno, ima milion nacina prije i posle nabijat im pritisak al himnu ispostovat. Nadat se da ce navijanje bit cijelu tekmu od pocetka do kraja onako kako treba da gori sve.

https://sportsport.ba/fudbal/grazie-italia/519032
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, CAGarfia, dedo26, Google Adsense [Bot], HariTz, Maverick i 38 gostiju.