Da. Sutra na Kosevu.Iniesta12 je napisao/la: ↑29 mar 2026, 13:37Ne sjecam se utaumice, u kojoj je "Turpan" lose odsudio, a ako i ima propust, max 1 u meču. Ne voli da trci, pokusava s udaljenosti da odsudi, lahak na penalu, kao i na kartonu. S obzirom da cemo ih tuci, ne gine nam crveni
Gdje nasi danaa treniraju, jel opet u Buca Potoku, mislim njivi u Butmiru, iza štale one![]()
31.03.2026 BiH - Italija
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: 31.03.2026 BiH - Italija
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
E'o gahansbosna je napisao/la: ↑29 mar 2026, 12:18Ne znam je li još neko skontao, ali Wales u igrici je totalno pao čim je ušao desetka, Callum, baš u trenutku kad smo mi prešli na ofanzivu. Tu se baš jasno vidjela jedna velika slabost Velšana, da imaju isti problem kao i mi – na klupi skoro da nemaju pravih alternativa koje donose kvalitet. Čak i onaj tamnoputi krilni igrač, zaboravio sam mu ime, stalno je bez problema prolazio kraj Gigovića, ali su mu centaršutevi u šesnaesterac bili čista nula, sve lagano očišćeno u odbrani. Callum je skrivio odnosno započeo akciju za 1:1, jer je bez potrebe napravio korner iz kojeg smo primili gol. Poslije toga je više puta gubio loptu u sredini, a povrh svega iz tri metra nije uspio ni gol pogoditi u 90. minuti.
Hoću reći, italijanska klupa je tu puno jača, oni ne moraju uvoditi igrače iz druge ili treće lige. Tu vidim opasnost, jer stvarno mislim da možemo protiv Italije igrati ravnopravno kod kuće. Mislim da će to biti presudno.
Esmira bih ostavio na klupi, a ubacio Gigovića, Demira povukao na desno krilo.
Kerim bi trebao početi od starta, ali da ipak malo odmjereno odigra prvo poluvrijeme. Tako da ne izpuca cijelu municiju.
- invincible1921
- Kontakt:
Haj klupa gattuso, al vala ni teren vise nije odavno nesto aman zaman...Takodjer mislim da je nasim igracima jasno da im niko mece zamjerit u slucaju neuspjeha ako odigraju kako znaju i nakon svega sto su nam priredili u ovom ciklusu.kolezeljovac je napisao/la: ↑29 mar 2026, 13:36Gledajući naslove većine medija uz Italije ljudi oni nas podcjenjuju pravo, rade nešto slično što su Englezi Hrvatima radili pred polufinale SP-a 2018.
Nadam se da će Staff iskoristiti i te natpise da motivima igrače.... A realno selektor im Gattuso
S druge strane italija 2SP nije otisla, ako sad ne odu jos ispadnu od "nekakve Bosne", to ce bit smal svijeta za njih...mislim da je njima bas pritisak, pogotovo se nadam da ce pucat sebi u nogu sa ovim pristupom "Lahko cemo"
=\_1921_/=
Pa ako smo ikad imali klupu imamo je sad. Naravno da nisu klase na klupi, al imas Tabakovica i Kerima il eventualno Memica (ko god bude) koji ti mogu okrenut mec. Pored toga, imas dva sasvim solidna veznjaka Gigovica i Hadziahmetovica. Kad se sjetim prije 5 godina na klupi imas igraca iz Lokomotive Zagreb ili Dinamo Drezdena.231983 je napisao/la: ↑29 mar 2026, 13:41E'o gahansbosna je napisao/la: ↑29 mar 2026, 12:18Ne znam je li još neko skontao, ali Wales u igrici je totalno pao čim je ušao desetka, Callum, baš u trenutku kad smo mi prešli na ofanzivu. Tu se baš jasno vidjela jedna velika slabost Velšana, da imaju isti problem kao i mi – na klupi skoro da nemaju pravih alternativa koje donose kvalitet. Čak i onaj tamnoputi krilni igrač, zaboravio sam mu ime, stalno je bez problema prolazio kraj Gigovića, ali su mu centaršutevi u šesnaesterac bili čista nula, sve lagano očišćeno u odbrani. Callum je skrivio odnosno započeo akciju za 1:1, jer je bez potrebe napravio korner iz kojeg smo primili gol. Poslije toga je više puta gubio loptu u sredini, a povrh svega iz tri metra nije uspio ni gol pogoditi u 90. minuti.
Hoću reći, italijanska klupa je tu puno jača, oni ne moraju uvoditi igrače iz druge ili treće lige. Tu vidim opasnost, jer stvarno mislim da možemo protiv Italije igrati ravnopravno kod kuće. Mislim da će to biti presudno.
Kerim bi trebao početi od starta, ali da ipak malo odmjereno odigra prvo poluvrijeme. Tako da ne izpuca cijelu municiju.![]()
Ma ne, ja sam boldirao ovo njegovo "SMO", ne zanima me previse sta misli nego ko mislidedo26 je napisao/la: ↑29 mar 2026, 13:43Pa ako smo ikad imali klupu imamo je sad. Naravno da nisu klase na klupi, al imas Tabakovica i Kerima il eventualno Memica (ko god bude) koji ti mogu okrenut mec. Pored toga, imas dva sasvim solidna veznjaka Gigovica i Hadziahmetovica. Kad se sjetim prije 5 godina na klupi imas igraca iz Lokomotive Zagreb ili Dinamo Drezdena.231983 je napisao/la: ↑29 mar 2026, 13:41E'o gahansbosna je napisao/la: ↑29 mar 2026, 12:18Ne znam je li još neko skontao, ali Wales u igrici je totalno pao čim je ušao desetka, Callum, baš u trenutku kad smo mi prešli na ofanzivu. Tu se baš jasno vidjela jedna velika slabost Velšana, da imaju isti problem kao i mi – na klupi skoro da nemaju pravih alternativa koje donose kvalitet. Čak i onaj tamnoputi krilni igrač, zaboravio sam mu ime, stalno je bez problema prolazio kraj Gigovića, ali su mu centaršutevi u šesnaesterac bili čista nula, sve lagano očišćeno u odbrani. Callum je skrivio odnosno započeo akciju za 1:1, jer je bez potrebe napravio korner iz kojeg smo primili gol. Poslije toga je više puta gubio loptu u sredini, a povrh svega iz tri metra nije uspio ni gol pogoditi u 90. minuti.
Kerim bi trebao početi od starta, ali da ipak malo odmjereno odigra prvo poluvrijeme. Tako da ne izpuca cijelu municiju.![]()
Evo ako neko ide, nemojte se igratiVeliki broj navijača sprema se doći u Zenicu s nadom da će na licu mjesta doći do ulaznica putem preprodavača. Ipak, jasno je poručeno da će takvi pokušaji biti uzaludni.
Čak i u situaciji da neko dobije ulaznicu na poklon ili je kupi od druge osobe, neće moći ući na stadion ukoliko se ime na karti ne poklapa s ličnim dokumentom. Pravila su striktna i neće biti izuzetaka.
Navodno biti uspostavljena čak četiri "prstena" kontrole oko stadiona Bilino polje.
To znači da će provjere biti vršene ne samo na samim ulazima, već i u širem krugu oko stadiona, gdje će se već u ranim fazama kontrolisati validnost ulaznica i identitet posjetilaca.
Savez je još jednom naglasio da su važeće isključivo ulaznice kupljene putem zvaničnih kanala, te da svaka karta mora sadržavati puno ime i prezime vlasnika. Sve ostale ulaznice bit će poništene, a osobe s takvim kartama neće moći pristupiti stadionu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- invincible1921
- Kontakt:
Protiv Austrije covjek iz Amerike meni se cini doso, kupio 8 karti za milju od nekakvog lika pred stadionom i sve nevazece....mene zabolilo...DamirT je napisao/la: ↑29 mar 2026, 13:50Evo ako neko ide, nemojte se igratiVeliki broj navijača sprema se doći u Zenicu s nadom da će na licu mjesta doći do ulaznica putem preprodavača. Ipak, jasno je poručeno da će takvi pokušaji biti uzaludni.
Čak i u situaciji da neko dobije ulaznicu na poklon ili je kupi od druge osobe, neće moći ući na stadion ukoliko se ime na karti ne poklapa s ličnim dokumentom. Pravila su striktna i neće biti izuzetaka.
Navodno biti uspostavljena čak četiri "prstena" kontrole oko stadiona Bilino polje.
To znači da će provjere biti vršene ne samo na samim ulazima, već i u širem krugu oko stadiona, gdje će se već u ranim fazama kontrolisati validnost ulaznica i identitet posjetilaca.
Savez je još jednom naglasio da su važeće isključivo ulaznice kupljene putem zvaničnih kanala, te da svaka karta mora sadržavati puno ime i prezime vlasnika. Sve ostale ulaznice bit će poništene, a osobe s takvim kartama neće moći pristupiti stadionu.![]()
=\_1921_/=
Ovo su iz Saveza i ranije nekad najavljivali ali ja nikad nisam morao pokazati licnu kartu. Evo kolega iznad pise da to jeste bio slucaj protiv Austrije, doduse na toj utakmici nisam bio pa ne mogu nista reci. Protiv Rumunije recino nije bilo provjere.
E sad, posto odavno nismo kuci igrali ovako vaznu utakmovu i posto veci hajp nije bio jos od Kaunasa, moguce da ce biti ovako kako kazu.
E sad, posto odavno nismo kuci igrali ovako vaznu utakmovu i posto veci hajp nije bio jos od Kaunasa, moguce da ce biti ovako kako kazu.
Sabahudin Topalbecirevic https://www.facebook.com/sabahudin.topalbecirevic.54
Donosim dvije ekskluzivne vijesti iz Italije. Kolege koje budu željele prenijeti ove informacije, molim da to učine uz link ka mom profilu i uz integralno prenošenje sadržaja.
1. Kao član žirija, jutros sam Massimu Franchiju iz Tuttosporta, tvorcu i organizatoru prestižne nagrade Golden Boy za najboljeg mladog igrača Evrope do 21 godine, predložio da posebnu pažnju usmjere na Kerima Alajbegovića. Franchi mi je rekao da su u Italiji oduševljeni igrama mladog bh. fudbalera u dresu Salzburga i reprezentacije Bosne i Hercegovine, posebno imajući u vidu da ima tek 18 godina. Dodao je da će, nastavi li ovako, Alajbegović sigurno biti među kandidatima za nagradu namijenjenu najboljem mladom igraču Evrope, i to ne samo ove godine, već i naredne, budući da je rođen 2007. godine.
2. Ekskluzivno iz Torina: Massimo Franchi iz Tuttosporta otkriva kako u Italiji dočekuju meč u Zenici, šta očekuju i čega se najviše pribojavaju..
Utorak će za Italiju biti Dan D. Dan odluke, dan istine. Ako ne uspije savladati čvrstu Bosnu i Hercegovinu u “užarenoj” Zenici, bit će eliminisana s završnice Svjetskog prvenstva treći put zaredom, nakon što već nije uspjela izboriti plasman za Katar 2022. (u Palermu protiv Sjeverne Makedonije) i Rusiju 2018. (u Milanu protiv Švedske bez Ibrahimovića). To bi, sa sportskog stanovišta, bila prava tragedija. Konačna potvrda da se italijanski fudbal više ne može smatrati dijelom svjetske elite. Uostalom, posljednja zlatna zvjezdica na dresu Azura stara je tačno dvadeset godina, još od Mundijala osvojenog u Berlinu 2006. godine. Kriza je duboka. I traje dugo. Gdje su danas italijanski klubovi u Ligi prvaka? Nijedan nije stigao do četvrtfinala. Samo je Atalanta došla do osmine finala, gdje ju je Bayern ponizio ukupnim rezultatom 10:2 (1:6 u Bergamu i 4:1 u Minhenu). A italijanski klubovi puni su stranaca…
U Italiji se više ne stvaraju talenti. Mnogi mladi čak okreću leđa fudbalu i biraju druge sportove: prije svega tenis, na talasu uspjeha Jannika Sinnera, i automobilizam, na talasu Kimija Antonellija. Krivica pada na omladinske škole i fudbalske akademije, koje vode neorganizovani amateri i nedovoljno stručni treneri. Posljednje Svjetsko prvenstvo koje su Azuri igrali bilo je ono u Brazilu 2014. godine.
Još jedan neuspjeh u kvalifikacijama značio bi odsustvo dugo 16 godina, što bi bio ogroman ponor, jer nova prilika dolazi tek 2030. godine, kada će završnica Svjetskog prvenstva biti održana u Španiji, Portugalu i Maroku. I treba naglasiti: ove godine je po prvi put Mundijal proširen na 48 reprezentacija, a Evropa je dobila tri dodatna mjesta u kvalifikacijama, ukupno 16, u odnosu na 13 koliko ih je bilo za Katar 2022. I ti brojevi dodatno oslikavaju tmurno stanje italijanskog fudbala.
Selektor Rino Gattuso bi u utorak u Zenici trebao izvesti svježije noge, prije svega napadača Intera Pija Esposita umjesto blijedog Reteguija, koji je, očekivano, napravio korak unazad odlaskom u Saudijsku Arabiju, te desnog krilnog igrača Cagliarija Marca Palestru umjesto Politana.
Gattuso, čovjek juga, Kalabrez, oslanja se i na praznovjerje: otkrio je da Bosna i Hercegovina u posljednjih četvrt stoljeća gotovo uvijek pada u baražima ili odlučujućim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko i Evropsko prvenstvo, izuzev pobjede nad Litvanijom u borbi za Brazil 2014. Ukupno osam eliminacija u devet takvih situacija. Italija jeste favorit po FIFA rang-listi. Azuri su na 12. mjestu, dok su Zmajevi tek 66. Ali znamo da na teren izlazi po 11 igrača, a ne rang-liste…
Čelnici Fudbalskog saveza Italije posebno su zamjerili slavlje nekih reprezentativaca Azura, koje su uživo snimile kamere RAI-ja, a snimak se brzo proširio internetom, nakon što je Alajbegović realizovao penal. Na videu se jasno vidi kako Dimarco, Esposito, Vicario i Meret slave jer su vjerovali da je prošla slabija ekipa. To je bio manjak klase i poštovanja prema protivniku u utakmici koja slijedi u utorak. Dimarco se kasnije i zvanično izvinio, rekavši da je to bio instinktivan gest.
Više nema dovoljno velikih riječi kojima bi se opisalo kakav je “monstrum” Edin Džeko. Spomenik bosanskohercegovačkog fudbala. Za Italiju je to ono što je Gigi Riva. Najbolji strijelac u historiji Zmajeva sa 73 gola. Ujedno i rekorder po broju nastupa, sa 147 utakmica. Gol-mašina i vječni igrač. Tarik Muharemović najveće je kajanje Juventusa, koji ga je nevjerovatno prodao Sassuolu umjesto da ga zadrži. Igrao je zajedno s Kenanom Yildizom i Deanom Huijsenom, koji je također prerano prodat Bournemouthu, a danas je u Real Madridu, u ekipi Next Gen Bianconera. Sve je to krivica zloglasnog i nesposobnog bivšeg tehničkog direktora Juventusa Giuntolija. Vrijedi istaći da su ta trojica mladih talenata ostala veliki prijatelji i da imaju zajedničku grupu za dopisivanje. Govori se da bi Juventus ovog ljeta mogao povući senzacionalan potez i vratiti Muharemovića. Treći “Italijan” u Bosni i Hercegovini je Kolašinac, koji je manje talentovan od ove dvojice, ali je fizički izuzetno snažan, što potvrđuje i njegov nadimak “Tenk”. Ima skoro 33 godine, ali je u vrhunskoj formi i posjeduje ogromno iskustvo.
Rino Gattuso je u najavi utakmice protiv Bosne i Hercegovine rekao: “Čeka nas još jedna veoma teška utakmica nakon one protiv Irske. Igrat ćemo protiv ekipe koja ima mnogo iskusnih igrača i nastupit ćemo na neprijateljskom stadionu, mada bi isto bilo i u Velsu. Bosna zna veoma dobro da se brani. Nakon pobjede u Bergamu postoji samopouzdanje, ali naš pristup u Zenici morat će biti drugačiji, jer smo u prvom poluvremenu protiv Sjeverne Irske bili previše stegnuti. Moramo napuniti baterije; ne treba ništa izmišljati, nego se što prije oporaviti. Napravili smo mali korak, a sada moramo popeti planinu. Znamo da je ulog ogroman, ogroman. Treba nam još samo jedna utakmica da završimo posao i odletimo u SAD.”
Massimo Franchi
Tuttosport
Donosim dvije ekskluzivne vijesti iz Italije. Kolege koje budu željele prenijeti ove informacije, molim da to učine uz link ka mom profilu i uz integralno prenošenje sadržaja.
1. Kao član žirija, jutros sam Massimu Franchiju iz Tuttosporta, tvorcu i organizatoru prestižne nagrade Golden Boy za najboljeg mladog igrača Evrope do 21 godine, predložio da posebnu pažnju usmjere na Kerima Alajbegovića. Franchi mi je rekao da su u Italiji oduševljeni igrama mladog bh. fudbalera u dresu Salzburga i reprezentacije Bosne i Hercegovine, posebno imajući u vidu da ima tek 18 godina. Dodao je da će, nastavi li ovako, Alajbegović sigurno biti među kandidatima za nagradu namijenjenu najboljem mladom igraču Evrope, i to ne samo ove godine, već i naredne, budući da je rođen 2007. godine.
2. Ekskluzivno iz Torina: Massimo Franchi iz Tuttosporta otkriva kako u Italiji dočekuju meč u Zenici, šta očekuju i čega se najviše pribojavaju..
Utorak će za Italiju biti Dan D. Dan odluke, dan istine. Ako ne uspije savladati čvrstu Bosnu i Hercegovinu u “užarenoj” Zenici, bit će eliminisana s završnice Svjetskog prvenstva treći put zaredom, nakon što već nije uspjela izboriti plasman za Katar 2022. (u Palermu protiv Sjeverne Makedonije) i Rusiju 2018. (u Milanu protiv Švedske bez Ibrahimovića). To bi, sa sportskog stanovišta, bila prava tragedija. Konačna potvrda da se italijanski fudbal više ne može smatrati dijelom svjetske elite. Uostalom, posljednja zlatna zvjezdica na dresu Azura stara je tačno dvadeset godina, još od Mundijala osvojenog u Berlinu 2006. godine. Kriza je duboka. I traje dugo. Gdje su danas italijanski klubovi u Ligi prvaka? Nijedan nije stigao do četvrtfinala. Samo je Atalanta došla do osmine finala, gdje ju je Bayern ponizio ukupnim rezultatom 10:2 (1:6 u Bergamu i 4:1 u Minhenu). A italijanski klubovi puni su stranaca…
U Italiji se više ne stvaraju talenti. Mnogi mladi čak okreću leđa fudbalu i biraju druge sportove: prije svega tenis, na talasu uspjeha Jannika Sinnera, i automobilizam, na talasu Kimija Antonellija. Krivica pada na omladinske škole i fudbalske akademije, koje vode neorganizovani amateri i nedovoljno stručni treneri. Posljednje Svjetsko prvenstvo koje su Azuri igrali bilo je ono u Brazilu 2014. godine.
Još jedan neuspjeh u kvalifikacijama značio bi odsustvo dugo 16 godina, što bi bio ogroman ponor, jer nova prilika dolazi tek 2030. godine, kada će završnica Svjetskog prvenstva biti održana u Španiji, Portugalu i Maroku. I treba naglasiti: ove godine je po prvi put Mundijal proširen na 48 reprezentacija, a Evropa je dobila tri dodatna mjesta u kvalifikacijama, ukupno 16, u odnosu na 13 koliko ih je bilo za Katar 2022. I ti brojevi dodatno oslikavaju tmurno stanje italijanskog fudbala.
Selektor Rino Gattuso bi u utorak u Zenici trebao izvesti svježije noge, prije svega napadača Intera Pija Esposita umjesto blijedog Reteguija, koji je, očekivano, napravio korak unazad odlaskom u Saudijsku Arabiju, te desnog krilnog igrača Cagliarija Marca Palestru umjesto Politana.
Gattuso, čovjek juga, Kalabrez, oslanja se i na praznovjerje: otkrio je da Bosna i Hercegovina u posljednjih četvrt stoljeća gotovo uvijek pada u baražima ili odlučujućim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko i Evropsko prvenstvo, izuzev pobjede nad Litvanijom u borbi za Brazil 2014. Ukupno osam eliminacija u devet takvih situacija. Italija jeste favorit po FIFA rang-listi. Azuri su na 12. mjestu, dok su Zmajevi tek 66. Ali znamo da na teren izlazi po 11 igrača, a ne rang-liste…
Čelnici Fudbalskog saveza Italije posebno su zamjerili slavlje nekih reprezentativaca Azura, koje su uživo snimile kamere RAI-ja, a snimak se brzo proširio internetom, nakon što je Alajbegović realizovao penal. Na videu se jasno vidi kako Dimarco, Esposito, Vicario i Meret slave jer su vjerovali da je prošla slabija ekipa. To je bio manjak klase i poštovanja prema protivniku u utakmici koja slijedi u utorak. Dimarco se kasnije i zvanično izvinio, rekavši da je to bio instinktivan gest.
Više nema dovoljno velikih riječi kojima bi se opisalo kakav je “monstrum” Edin Džeko. Spomenik bosanskohercegovačkog fudbala. Za Italiju je to ono što je Gigi Riva. Najbolji strijelac u historiji Zmajeva sa 73 gola. Ujedno i rekorder po broju nastupa, sa 147 utakmica. Gol-mašina i vječni igrač. Tarik Muharemović najveće je kajanje Juventusa, koji ga je nevjerovatno prodao Sassuolu umjesto da ga zadrži. Igrao je zajedno s Kenanom Yildizom i Deanom Huijsenom, koji je također prerano prodat Bournemouthu, a danas je u Real Madridu, u ekipi Next Gen Bianconera. Sve je to krivica zloglasnog i nesposobnog bivšeg tehničkog direktora Juventusa Giuntolija. Vrijedi istaći da su ta trojica mladih talenata ostala veliki prijatelji i da imaju zajedničku grupu za dopisivanje. Govori se da bi Juventus ovog ljeta mogao povući senzacionalan potez i vratiti Muharemovića. Treći “Italijan” u Bosni i Hercegovini je Kolašinac, koji je manje talentovan od ove dvojice, ali je fizički izuzetno snažan, što potvrđuje i njegov nadimak “Tenk”. Ima skoro 33 godine, ali je u vrhunskoj formi i posjeduje ogromno iskustvo.
Rino Gattuso je u najavi utakmice protiv Bosne i Hercegovine rekao: “Čeka nas još jedna veoma teška utakmica nakon one protiv Irske. Igrat ćemo protiv ekipe koja ima mnogo iskusnih igrača i nastupit ćemo na neprijateljskom stadionu, mada bi isto bilo i u Velsu. Bosna zna veoma dobro da se brani. Nakon pobjede u Bergamu postoji samopouzdanje, ali naš pristup u Zenici morat će biti drugačiji, jer smo u prvom poluvremenu protiv Sjeverne Irske bili previše stegnuti. Moramo napuniti baterije; ne treba ništa izmišljati, nego se što prije oporaviti. Napravili smo mali korak, a sada moramo popeti planinu. Znamo da je ulog ogroman, ogroman. Treba nam još samo jedna utakmica da završimo posao i odletimo u SAD.”
Massimo Franchi
Tuttosport
Zadnja izmjena: zikerrz21, dana/u 29 mar 2026, 14:05, ukupno mijenjano 1 put.
- invincible1921
- Kontakt:
Meni nisu trazili licnu, karta bila na neko deseto ime231983 je napisao/la: ↑29 mar 2026, 14:01Ovo su iz Saveza i ranije nekad najavljivali ali ja nikad nisam morao pokazati licnu kartu. Evo kolega iznad pise da to jeste bio slucaj protiv Austrije, doduse na toj utakmici nisam bio pa ne mogu nista reci. Protiv Rumunije recino nije bilo provjere.
=\_1921_/=
-
TrofejiSuTu
- Kontakt:
Nesto kontam da bi ovu tekmu mogli odigrati Memic i Esmir kao X faktor.
Nekako su nam ostali duzni pa i samim sebi,i svjesni su toga,bez obzira na silne kilometre ovog prvog.
Prema naprijed bi mozda mogli ovu tekmu biti bas na nivou.
Nekako su nam ostali duzni pa i samim sebi,i svjesni su toga,bez obzira na silne kilometre ovog prvog.
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
-
napapijri1987
- Kontakt:
Nama ovo dodje kao finale svjetskog prvenstva. Na svim podcastima u svijetu se prica o ovoj utakmici,na engleskim,njemackim, italijanskim,nasim ex su. Ova nasa grupa je bila svima najzanimljivija i po mnogima i najteza. Nismo dugo bili u zizi svjetske fudbalske javnosti tako da sam misljenja da ovo trebamo iskoristit i uzivati u svemu.
Napokon imamo repku koja se daje 200% u svakoj tekmi, igrace koji se ne boje protivnika. Ovakve tekme mogu samo stvoriti sampione, lose nam ne moze biti.
I volio bih da se malo ugledamo na Hrvate kada su u pitanju turnirske utakmice i raspolozenje oko istih. Koga boli briga koliko je precki Engleska pogodila,koliko je Kane hrvatskih igraca predriblao,koliki je posjed Engleske? Bitno je da je Hrvatska usla u finale SP,ostalo nikoga ne zanima.
Tako i mi treba da razmisljamo; neka nas nabiju ako treba u 5 metara svih 90 minuta a da je Vasilj izbije u 90. min i lopta pomocu vjetra ode u gol i mi pobjedimo. Visi cilj je bitan a ne ljepota.
I kada smo kod hrvata; ja mislim da bih vec bio mrtav da sam rodjen u Hrvatskoj i dozivio tekme protiv Turske, protiv Engleske u polufinalu SP. Nema sanse da bih prezivio toliku kolicinu emocija.
Napokon imamo repku koja se daje 200% u svakoj tekmi, igrace koji se ne boje protivnika. Ovakve tekme mogu samo stvoriti sampione, lose nam ne moze biti.
I volio bih da se malo ugledamo na Hrvate kada su u pitanju turnirske utakmice i raspolozenje oko istih. Koga boli briga koliko je precki Engleska pogodila,koliko je Kane hrvatskih igraca predriblao,koliki je posjed Engleske? Bitno je da je Hrvatska usla u finale SP,ostalo nikoga ne zanima.
Tako i mi treba da razmisljamo; neka nas nabiju ako treba u 5 metara svih 90 minuta a da je Vasilj izbije u 90. min i lopta pomocu vjetra ode u gol i mi pobjedimo. Visi cilj je bitan a ne ljepota.
I kada smo kod hrvata; ja mislim da bih vec bio mrtav da sam rodjen u Hrvatskoj i dozivio tekme protiv Turske, protiv Engleske u polufinalu SP. Nema sanse da bih prezivio toliku kolicinu emocija.
Mi sebi u utorak ne smijemo dozvoliti ziherasku igru kao sto smo igrali protiv Velsa do 60-te minute. Mi cemo gol primiti to je sigurno, a oni ako ti prvi daju to ce biti jako tesko za nas, znamo kako su Talijani poznati po zatvaranju i cuvanju rezultata. U tom ne smijemo dozvoliti da opet pocnemo igrati kada damo gol, kao sto smo u utorak. Kerim po meni mora startati, Esmir na klupu, Memic desno. Nadam se da je lik( Barbarez) konacno uvidio da Tahiraga ne moze igrati, ocigledno je da lik nije u glavi spreman da igra ovako zahtjevne utakmice na tako odgovornoj poziciji.
Bukvalno brate to sam napisao raji u petakbu chatu jednomnapapijri1987 je napisao/la: ↑29 mar 2026, 14:10Nama ovo dodje kao finale svjetskog prvenstva. Na svim podcastima u svijetu se prica o ovoj utakmici,na engleskim,njemackim, italijanskim,nasim ex su. Ova nasa grupa je bila svima najzanimljivija i po mnogima i najteza. Nismo dugo bili u zizi svjetske fudbalske javnosti tako da sam misljenja da ovo trebamo iskoristit i uzivati u svemu.
Reko pitam se kako je hrvatima svake 2 godine na turnirima ja za jednu tekmu baraza dobio secer i srcani hahaha
Svaki put pred vecu utakmicu najave da ce biti strozijih provjera, licne karte, tvoje ime mora pisati na ulaznici.. Na kraju samo skeniras kartu i prodjes.231983 je napisao/la: ↑29 mar 2026, 14:01Ovo su iz Saveza i ranije nekad najavljivali ali ja nikad nisam morao pokazati licnu kartu. Evo kolega iznad pise da to jeste bio slucaj protiv Austrije, doduse na toj utakmici nisam bio pa ne mogu nista reci. Protiv Rumunije recino nije bilo provjere.
Evo Memari prilika da se proda u Italiju za sljedeću sezonu. Ionako je rekao da bi tamo volio igrati i da voli njihv stilTrofejiSuTu je napisao/la: ↑29 mar 2026, 14:08Nesto kontam da bi ovu tekmu mogli odigrati Memic i Esmir kao X faktor.
Cuvali su i protiv Makedonije pa ga primise. Na kraju krajeva i otocke reprezentacije su poznate da su tvrde kada prvi zabiju i jaki u prekidima, a ispostavilo se da im dajemo u 87min iz kornera.moreno123 je napisao/la: ↑29 mar 2026, 14:14Mi sebi u utorak ne smijemo dozvoliti ziherasku igru kao sto smo igrali protiv Velsa do 60-te minute. Mi cemo gol primiti to je sigurno, a oni ako ti prvi daju to ce biti jako tesko za nas, znamo kako su Talijani poznati po zatvaranju i cuvanju rezultata. U tom ne smijemo dozvoliti da opet pocnemo igrati kada damo gol, kao sto smo u utorak. Kerim po meni mora startati, Esmir na klupu, Memic desno. Nadam se da je lik( Barbarez) konacno uvidio da Tahiraga ne moze igrati, ocigledno je da lik nije u glavi spreman da igra ovako zahtjevne utakmice na tako odgovornoj poziciji.
Tahirovic je zivi promasaj i ja to pisem i prije nego je bilo popularno, dok su se jos **** porodicno stablo Savi jer ga je na tribine poslao. Ali bilo je prozora da Tahirovic prvu utakmicu odgira kriminalno a drugu starta i bude odlican. Ako ga Sergej opet starta nadamo se da ce to biti slucaj.
Mozda ce i najteze biti da li da Alajbegovica stavi u prvu ili da cekamo kad se vec izmore u 60toj.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Isto tako su skroz stali cim je stao Wilson. Prejak igrac, svojom razigranoscu je dizao cijelu ekipu dok se nije umorio.hansbosna je napisao/la: ↑29 mar 2026, 12:18Ne znam je li još neko skontao, ali Wales u igrici je totalno pao čim je ušao desetka, Callum, baš u trenutku kad smo mi prešli na ofanzivu. Tu se baš jasno vidjela jedna velika slabost Velšana, da imaju isti problem kao i mi – na klupi skoro da nemaju pravih alternativa koje donose kvalitet. Čak i onaj tamnoputi krilni igrač, zaboravio sam mu ime, stalno je bez problema prolazio kraj Gigovića, ali su mu centaršutevi u šesnaesterac bili čista nula, sve lagano očišćeno u odbrani. Callum je skrivio odnosno započeo akciju za 1:1, jer je bez potrebe napravio korner iz kojeg smo primili gol. Poslije toga je više puta gubio loptu u sredini, a povrh svega iz tri metra nije uspio ni gol pogoditi u 90. minuti.
Kerim bi trebao početi od starta, ali da ipak malo odmjereno odigra prvo poluvrijeme. Tako da ne izpuca cijelu municiju.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
-
Edincapitano
- Kontakt:
Zabare treba docekati na isti nacin kao i rumune, cigani su to do neba i ako povedu vidjecete kako su strasno prljavi.
Himna treba da grmi nasa a njihova da nestane u buki nasih navijaca, cuj ljudima drago sto nece u Cardiff i zad kao Di Marco pravi se pametan nesto Dzeki pisao kako nas postuje. Prava ciganska posla.
Gurni Kerima od prve, Esmira na drugu stranu, kad Esmir ne moze vise, ide Memic na mrtvog Di Marca sto nema bas neku kondiciju, on uvijek padne fizicki kao Seo oko 60-70e minute kad igra u evropi.
Himna treba da grmi nasa a njihova da nestane u buki nasih navijaca, cuj ljudima drago sto nece u Cardiff i zad kao Di Marco pravi se pametan nesto Dzeki pisao kako nas postuje. Prava ciganska posla.
Gurni Kerima od prve, Esmira na drugu stranu, kad Esmir ne moze vise, ide Memic na mrtvog Di Marca sto nema bas neku kondiciju, on uvijek padne fizicki kao Seo oko 60-70e minute kad igra u evropi.