Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Diadora
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Diadora » 29 mar 2026, 20:33

babino je napisao/la:
29 mar 2026, 19:41
Neki levati na forumu su upozoravali na 2 stvari pred Wales, Jedna je manjak bekova na spisku, a druga je Tahirovic.
Slucajno ili ne, desilo se da su u pravu za oboje. Tahir bay je bio kriminalan, umalo nas kostao, ali barem se nadam da je i tvrdoglavi Sergej skontao da se ne moze protiv logike i kontra svih da bi dokazao svoje 'sposobnosti'.
Kad su bekovi u pitanju svaki levat zna da Seo i Amar ne mogu 90 min odigrati na istom nivou, a kamoli 120, ili jos 120 u utorak i desi se to da nam beka pred kraj igra Gigovic, sreca, nije nas kostalo a igrao se onaj lik sa njim, ocekivano.

Nije vrijeme za kritike, svi zajedno i u jednom pravcu da probamo proci i te zabare. Imam neki ludi osjecaj da je negdje zapisano da idemo na ovo svjetsko, previse se stvari poklopilo do sada i tako smo blizu konacnog cilja.

Barba ako ovo odradi kako treba, sto se mene tice neka sam odredi do kada ce biti selektor, a nadam se da ce uciti iz svake nove tekme. Siguran sam npr. da Tahir nece poceti u utorak i to ce biti veliki pomak, a nadam se i nekom novom veznjaku do jeseni svakako.
Strasno koliko nas je kockar osakatio nepozivanjem karica. Bukvalno jedini priridni lijevi Bek Koji igra ozbiljan fudbal I redovno igra tu poziciju. To nas je umalo glave doslo protiv velsa.

Hej pozove lik mujakica Kao rezervnog beka I ne pada mu na pamet da ga ubaci. Mi na forumu znamo da ne moze, niho zna da ne moze, barba I ss oko njega znaju da ne moze,Sto ga pozivas onda? Izgleda da su menadzerski interesi ispred reprezentacije ma koliko nas botovi poput ovog hurema uvjeravali u drugacije.

Lik kad je usao protiv austrije prije zivog alajbegovica uopste nije licio na profesionalnog fudbalera.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 29 mar 2026, 21:46

Barba ako odvede repku na Svjetsko prvenstvo, što je veliko ako, može dobiti oralno zadovoljavanje od svih hejtera i bolje je da paze šta će pisati jer takav jedan uspjeh će skroz neutralisati njihove gluposti.

Ne slažem se ni ja s njim oko dosta toga, ali ako nas odvede preko bare, šta čovjeku imaš reći...

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 29 mar 2026, 22:01

PasodelMar je napisao/la:
29 mar 2026, 20:18
Unofficialpage je napisao/la:
29 mar 2026, 15:06
Samo ne znam kad ćemo prestati govoriti da je ovo limitirana repka. Mi nemamo limitiranu reprezentaciju, ovo je jako kvalitetna reprezentacija, sa puno potencijala da postane još bolja. Mi smo u godinu dana pobijedili 2x Rumuniju, umalo Austriju u gostima pa čak smo i u Zenici imali svoje šanse, pobijedili sad Vels. Sve su ovo jako dobre reprezentacija i ovo ne može uraditi limitirana reprezentacija.

Barba ima grešaka kao i svaki selektor, tvrdoglav je u nekim situacijama ali mora se priznati da je vrhunski motivator i da je stvorio pobjednički mentalitet. Npr Kemal Alispahić je jučer odlično analizirao i očigledno da ima veliko znanje ali je užasan motivator i to je razlog što je loš trener, reći da je Vels odigrao najlošiji meč pod vodstvom Bellamya je užasno, zamisli da to kaže u svlačionici svojim igračima pa ubio bi im volju za sve. Džaba ti je svo znanje svijeta ako ne znaš igračima podići moral.
To da imamo limitirane igrače je najgori spin ovih incestoidnih Fan Boysa u želji da uveličaju doprinos Barbareza što više. Da nije onu luđacku formaciju (5-3-2) sa početka mandata promjenio i da nije pružio priliku Esmiru, ovo bi sada bila skroz druga priča, gdje bi barem pola ovih degenerika promjenilo ploču i pljuvao Barbareza gore nego bilo koji skeptik. To drugo ne isključujem svakako ako ga rezultati napuste (igru skoro da i nemamo). Jos je on mangupast i tvrdoglav, jer možeš misliti koliko je sati kada ga njegovi Boysi upozoravaju na slučaj Tahirovic.
Barbarez se velica upravo kroz selekciju igraca i dovodjenje ove omladine pod nas grb, velica se rezultat repke, kult i vracanje publike, motivisanje igraca, a niko ne velica Sergeja kroz neko selektorsko znanje i iskustvo i da su sve iskljucivo njegove zasluge. A ti lupio sve suprotno, zatim uspio sebe demantovati u istom postu (promjena formacije, uvodjenje odredjenih igraca...).
Upravo promjena formacije koja je dala rezultat jeste pozitivna stvar i zasluga selektora. Davanje sanse Esmiru, Alajbegovicu, Muharemovicu i drugima je odlicna stvar i cinjenica da je svjestan kvalitete tih mladica. Odlicne izmjene na poluvremenu i nastavku utakmice govore da uvidja greske, da prati i vodi utakmicu kako teeba te da poznaje svoje igrace. Ali ti svakako neces ovo skontati jer ti si nanijetio lupetati.

Da je neki vrhunski strucnjak i/li manje tvrdoglav, imao bi jos 2 prirodna beka u ekipi, ili malo manie vjerovao Tahirovicu, ali sve dok ima rezultat nemamo mu sta previse pametovati. Mozemo se samo nadati da ce poraditi i na tim greskama i ojacati nasu reprezentaciju.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 29 mar 2026, 22:09

Ma limitirani smo realno u sredini i to baš. Ostalo je sve top za standard kojem težimo.

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 29 mar 2026, 22:55

Beduin je napisao/la:
29 mar 2026, 22:01
Barbarez se velica upravo kroz selekciju igraca i dovodjenje ove omladine pod nas grb, velica se rezultat repke, kult i vracanje publike, motivisanje igraca, a niko ne velica Sergeja kroz neko selektorsko znanje i iskustvo i da su sve iskljucivo njegove zasluge. A ti lupio sve suprotno, zatim uspio sebe demantovati u istom postu (promjena formacije, uvodjenje odredjenih igraca...).
Upravo promjena formacije koja je dala rezultat jeste pozitivna stvar i zasluga selektora. Davanje sanse Esmiru, Alajbegovicu, Muharemovicu i drugima je odlicna stvar i cinjenica da je svjestan kvalitete tih mladica. Odlicne izmjene na poluvremenu i nastavku utakmice govore da uvidja greske, da prati i vodi utakmicu kako teeba te da poznaje svoje igrace. Ali ti svakako neces ovo skontati jer ti si nanijetio lupetati.

Da je neki vrhunski strucnjak i/li manje tvrdoglav, imao bi jos 2 prirodna beka u ekipi, ili malo manie vjerovao Tahirovicu, ali sve dok ima rezultat nemamo mu sta previse pametovati. Mozemo se samo nadati da ce poraditi i na tim greskama i ojacati nasu reprezentaciju.
Smatram da sam jedan od onih koji su od početka njegovog mandata govorili da je preskočio nekoliko stepenica (preuzimanje pozicije bez iskustva) i da shodno tome podršku mora trudom i zalaganjem zaraditi, tako je bilo i za očekivati da će biti puno grešaka prvenstveno na taktičkom planu. Nije imao moju podršku ponajviše iz moralnih razloga jer nije sazrio ni po čemu za poziciju selektora i zato smo izgledali na početku jako loše. Jedini adut na njegovoj strani jeste bio emocija/motiv, to je iskoristio maksimalno i tu mu se ne može i ne treba ništa prigovoriti. Vjerovatno je imao pomoć Spahica i SS u dovođenju igrača ali jeste i njegove zasluge bilo sigurno.

Međutim, na početku mandata se vidjelo da ne možemo igrati u 5-3-2, govorili smo davno da treba mijenjati na 4 pozadi, da Kolasinac treba igrati lijevog beka, dok ste vi branili sve te loše i nelogične poteze, samo zato što je selektor veliko ime, a to je po meni bilo pogrešno jer su nas greške evidentno koštale i razvoj je tekao tvrdo i sporo. Ukazivalo se na to da ne možemo igrati sa samo tri centralna vezna, da nam prolaze vezni red kako žele i da bi nam Malta bila opasan protivnik da smo tako nastavili igrati. Govorilo se i o Tahirovicu već prije pune dvije godine. Govorilo se o tome da Esmiru treba pružiti veću minutazu itd., sada pobjeđujemo upravo kroz korekcije na koje se upućivalo prije dvije godine. Dakle određena skepsa prema njemu je postojala od početka iz moralnih razloga a onda isto tako iz taktičkih razloga i tu nema šta da se diskutuje, jer svako ima pravo da njegov angažman gleda kroz svoje subjektivne ili objektivne principe.

Sada ima bazu vrlo dobrih igrača (to je zapravo bio smisao prošlog komentara) te ima nevjerovatnu priliku da ispiše novi list bosansko-hercegovačke fudbalske historije. Sve je na njemu hoce li biti spreman biti manje tvrdoglav i konačno neke stvari koje očigledno svi mi vidimo, promijeniti. Imao je prvu Match Loptu u Beču, sada ima drugu Match Loptu u Zenici. Sve je na njemu. Ako prođe Italiju, proći će i grupu na SP i postaće the one and only. Ako ne prođe, morat će živjeti i sa kritikama koje su u nekoj mjeri sasvim opravdane.

Svi mi želimo podjednako da osvari uspjeh u to budi siguran. Tu ne postoji nikakva dilema izmedju ljudi koji njegov rad posmatraju kritično i ljudi koji na ovo gledaju kao najlijepsu moguću priču.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 29 mar 2026, 23:24

PasodelMar je napisao/la:
29 mar 2026, 22:55
Beduin je napisao/la:
29 mar 2026, 22:01

Smatram da sam jedan od onih koji su od početka njegovog mandata govorili da je preskočio nekoliko stepenica (preuzimanje pozicije bez iskustva) i da shodno tome podršku mora trudom i zalaganjem zaraditi, tako je bilo i za očekivati da će biti puno grešaka prvenstveno na taktičkom planu. Nije imao moju podršku ponajviše iz moralnih razloga jer nije sazrio ni po čemu za poziciju selektora i zato smo izgledali na početku jako loše. Jedini adut na njegovoj strani jeste bio emocija/motiv, to je iskoristio maksimalno i tu mu se ne može i ne treba ništa prigovoriti. Vjerovatno je imao pomoć Spahica i SS u dovođenju igrača ali jeste i njegove zasluge bilo sigurno.

Međutim, na početku mandata se vidjelo da ne možemo igrati u 5-3-2, govorili smo davno da treba mijenjati na 4 pozadi, da Kolasinac treba igrati lijevog beka, dok ste vi branili sve te loše i nelogične poteze, samo zato što je selektor veliko ime, a to je po meni bilo pogrešno jer su nas greške evidentno koštale i razvoj je tekao tvrdo i sporo. Ukazivalo se na to da ne možemo igrati sa samo tri centralna vezna, da nam prolaze vezni red kako žele i da bi nam Malta bila opasan protivnik da smo tako nastavili igrati. Govorilo se i o Tahirovicu već prije pune dvije godine. Govorilo se o tome da Esmiru treba pružiti veću minutazu itd., sada pobjeđujemo upravo kroz korekcije na koje se upućivalo prije dvije godine. Dakle određena skepsa prema njemu je postojala od početka iz moralnih razloga a onda isto tako iz taktičkih razloga i tu nema šta da se diskutuje, jer svako ima pravo da njegov angažman gleda kroz svoje subjektivne ili objektivne principe.

Sada ima bazu vrlo dobrih igrača (to je zapravo bio smisao prošlog komentara) te ima nevjerovatnu priliku da ispiše novi list bosansko-hercegovačke fudbalske historije. Sve je na njemu hoce li biti spreman biti manje tvrdoglav i konačno neke stvari koje očigledno svi mi vidimo, promijeniti. Imao je prvu Match Loptu u Beču, sada ima drugu Match Loptu u Zenici. Sve je na njemu. Ako prođe Italiju, proći će i grupu na SP i postaće the one and only. Ako ne prođe, morat će živjeti i sa kritikama koje su u nekoj mjeri sasvim opravdane.

Svi mi želimo podjednako da osvari uspjeh u to budi siguran. Tu ne postoji nikakva dilema izmedju ljudi koji njegov rad posmatraju kritično i ljudi koji na ovo gledaju kao najlijepsu moguću priču.
Poenta mog prethodnog posta je bila da si pogresno prikazao upise mnogih od nas i predstavio to kao pravdanje i velicanje samog selektora naustrb igraca, a ustvari je suprotno. Velica se njegov rezultat zajedno sa igracima koje je on selektirao, nismo ja ili ti doveli hrpu tih momaka i ostavioi neke stare ili ih vratili.
Nego se previse kritikuje njegov rad i mahanise sve i svasta, a umanjuje sam rezultat reprezentacije i sve ono pozitivno. To je problem mnogih od vas ovdje.

I da, mislim da sam medju 3 ili 5 forumasa ovdje koji su prvi zagovarali vracanje formacije na 442 ili 433, a da formaciju sa 3 stopera koristi samo kao plan B ili C u odredjenim trenucima utakmice kad hoce da cuva rezultat. To zna onaj ko redovno prati teme repke.
Ali smo isto tako podrzavali pokusaj formacije 352, tek da se isprobaju i druge varijante, a i zbog cinjenice sto u tom momentu nismo imali Bog zna kvalitetna krila, ali smo imaoi dobre stopere + Kolasinac da bude taj treci lijevi stoper i po potrebi ide naprijed kao wing bek. Ali na vrijeme se uvidilo kao promasaj, dosli su neki momci kojima se prilagodila formacija i evo na tu gdje smo sad. Vrlina ovog selektora je ta sto je pokusao jednu formaciju, uvidio gresku i ispravio stvar na vrijeme.

Imas npr. Alegria u Milanu, vrhunskog trenera, vrhunski rezultati iza njega, ali fura formaciju 352 i ne zna nista novo, jaaako tvrdoglav pa i kad ne ide ekipi, forsira 2 klasicna krila kao dvojicu napadaca i skroz neucinkovito, ali ekipa kao ekipa ima rezultat trenutno iako igraju uzasno los i ruzan fudbal, ali ne mozes mu nista kad su 2. na tabeli i u igri su za titulu jos uvijek. A takvih je mnogo
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 30 mar 2026, 01:00

Znaci vise smo trčali, imali vise sprintova i vise visokog intenziteta od Walesa čiji igrači igraju u Engleskoj - čudo neviđeno.
Bajraktarevic pretrčao 15 km, a Katić nešto manje od 15 km?!

A najviše smo pretrčali i u kvalifikacionoj grupi.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 30 mar 2026, 01:04

hurem je napisao/la:
30 mar 2026, 01:00
Znaci vise smo trčali, imali vise sprintova i vise visokog intenziteta od Walesa čiji igrači igraju u Engleskoj - čudo neviđeno.

Mene je samo strah imamo li još jednu takvu noć u sebi i u utorak. U nekoj teoriji, vjerujem da smo imali dovoljno vremena i da treba pametno minute rasporediti.

Demirović, Bajraktarević, Katić i Muharemović 120 minuta.
Dedić malo manje.

Mislim, ovaj meč protiv Italije faktor adrenalina igra ulogu, ali Barba mora pametno minute podijeliti za Italiju. Zato bih Esmira klupirao, a Memića iznad Dedića.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 30 mar 2026, 01:28

CAGarfia je napisao/la:
30 mar 2026, 01:04
hurem je napisao/la:
30 mar 2026, 01:00

Mene je samo strah imamo li još jednu takvu noć u sebi i u utorak. U nekoj teoriji, vjerujem da smo imali dovoljno vremena i da treba pametno minute rasporediti.

Demirović, Bajraktarević, Katić i Muharemović 120 minuta.
Dedić malo manje.

Mislim, ovaj meč protiv Italije faktor adrenalina igra ulogu, ali Barba mora pametno minute podijeliti za Italiju. Zato bih Esmira klupirao, a Memića iznad Dedića.
Pozitivno je to sto je 5 dana pauze, negativno sto smo igrali 120 teških minuta.
Dovoljno je to za rekuperaciju mladih momaka, uz ogroman motiv, da odrade 90 minuta protiv protivnika kao sto je Italija gdje bi intenzitet trebao biti nešto sporiji. Bar mislim da će biti.
Očekujem i ja da Bajraktarevic ovaj put s klupe krene.
Dedić mi je najveća briga.
Nisam plaho razmišljao o postavci i protivniku. Čekam dan utakmice ili sutra uoči dok se potvrdi da su svi zdravi i spremni.
Znam samo da će to biti totalno drugačija utakmica u svakom smislu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Daduli, eldo i 50 gostiju.