31.03.2026 BiH - Italija
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: 31.03.2026 BiH - Italija
Komentatori utakmice Igor Kristic i Velid Spaho. Zajednicki, cijeli mec
- invincible1921
- Kontakt:
Ispravi me ali imali su tipa 0 golova nakon vecine utakmica
=\_1921_/=
- invincible1921
- Kontakt:
Nemamo mi kalibar u odbrani za to, ne mozes ti od Kerima, Esmira, Dzeke, Demirovica ocekivat anti fudbal...plus vezni red ti je daleko najslabija karika, mislim da bi to bilo samoubistvo
Naravjo ne ocekuje niko da se nadigravamo, ali igrat nasu igru, fatat ih na kontre i iskoristit nase prednosti ...pa sta bi bi
=\_1921_/=
-
19vendetta87
- Kontakt:
Samo sto je Austrija kvalitetom slicnija nama, nego Italiji, njihov realni rang je drugi šešir.chily-rz je napisao/la: ↑30 mar 2026, 10:26
Nadigravali smo se sa Austrijom u Zenici, imali veći xG u odnosu na njih, izgubili pomalo i nesretno. Nemamo šanse da dominiramo posjedom ali smo svakako reprezentacija koja je naučila da igra bez lopte što je naš najveći adut. Realno je da uz domaći teren i dobru taktiku možemo biti opasniji od njih.
Pa Italija vrijedi duplo vise nego mi i Austrija skupa.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Dali 1 gol Svicarskoj i 3 gola u 2 meca Slovencimainvincible1921 je napisao/la: ↑30 mar 2026, 10:35Ispravi me ali imali su tipa 0 golova nakon vecine utakmicaa isak i gyonkers u spic
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Makedonija je imala dva udarca u okvir gola, jedan je zavrsio u golu za veliku pobjedu 0:1 u Palermu protiv Italije.
Italija imala bolji posjed,vise udaraca prema golu
Udarci 32, u okvir gola 5..
Makedonija udarci 4 u okvir 2..
Meni je taj sastav Italije iz 2022 godine,sa selektorom Mancinijem mnogi bolji nego ovaj danas.
Isto tako njihovi bocni igraci ostavljaju dosta prostora, pogotovo Dimarco,ako Barba postavi formaciju dobro imat cemo dosta prilika na kontre...
Sa razlogom imamo se cemu nadati, mirne glave izaci na teren sa nasom tvrdoglavoscu i inatom..
Kad jedan Bodo/Glimt moze dobiti City,ATM,Inter a vrijedi danas cca 80M€ pa mozemo i mi Italiju...
Italija imala bolji posjed,vise udaraca prema golu
Udarci 32, u okvir gola 5..
Makedonija udarci 4 u okvir 2..
Meni je taj sastav Italije iz 2022 godine,sa selektorom Mancinijem mnogi bolji nego ovaj danas.
Isto tako njihovi bocni igraci ostavljaju dosta prostora, pogotovo Dimarco,ako Barba postavi formaciju dobro imat cemo dosta prilika na kontre...
Sa razlogom imamo se cemu nadati, mirne glave izaci na teren sa nasom tvrdoglavoscu i inatom..
Kad jedan Bodo/Glimt moze dobiti City,ATM,Inter a vrijedi danas cca 80M€ pa mozemo i mi Italiju...
Pa realno mi italiji predstavljamo na fudbalskoj mapi ono sto nama predstavlja npr Cipar. I mi da smo dobili Cipar bi festu napravili. E to sto mi zivimo u nekom paralelnom svijetu u kojem mi trebamo na nekom globalnom nivou imati neki respekt je druga stvar. Ali realnost je da smo mi u njihovim ocima reprezentacija koja je 70+ na Ranglisti, da nikad nije igrala EP, da je samo jednom igrala WM u historiji, da nam je najbolji igrac covjek od 40 godina, da imamo neke Talente koji ne mogu u PSVu redovno da igraju, da imamo nekog Muharemovica koji igra u Sasuolu, da imamo Kerima koji je igrac u Austriji - oni vide realnu sliku a mi vidimo ruzicastu sliku gdje Kerima vidimo kako dize Bernabe na noge, Emira kako u stilu Messia lomi kičme po EPL, Dedica kako u Barceloni pravi dar mar sa Yamalom, Muharemovica kao komdanta odbrane najboljih svjetskih ekipa je nesto drugo - mozda ce se nasi snovi ostvariti ali slika koju drugi vide o nama je skroz drugacija i onako prema nasim rezultatima napravljena. Ali to ne znaci da mi njih ne mozemo i neco izbaciti. Ali ce to u svijetu biti predstavljeno kao jedna od najvecih senzacija zadnjih 20 godina.DamirT je napisao/la: ↑30 mar 2026, 10:08Evo sad citam Ancelotti kaze Italija 100% prolazi na SP. Samo im sve ovo polijepiti na vrata u svlacionici, nek se naloze.ElAn10 je napisao/la: ↑30 mar 2026, 10:05Sve to treba pokazati igracima u svlacionici prije utakmice, kako se talijanski igraci raduju sto ce protiv nas igrati, gazettu koja vec slavi prolaz, ismijavanje bilinog itd. Malo su se previse digli, i onda neki kazu moramo ih primiti kao prijatelje sto su prije 100 godina dosli igrati kod nassvrakino1921 je napisao/la: ↑30 mar 2026, 09:45Novinar La Gazzetta dello Sporta doputovao je tokom vikenda u Zenicu, te pripremio reportažu o stadionu
Andrea Ramazzotti, novinar La Gazzetta dello Sporta, došao je prije ostalih u Zenicu, te je spremio reportažu o stadionu Bilino polje, gdje će se igrati utakmica, i nije imao previše lijepih riječi.
"Zenica, Bosna i Italija će igrati na ovom stadionu: ružnom, malom i okruženom zgradama...sa pogledom na teren", naslov je peportaže na ovom uticajnom mediju.![]()
Oni su prljavi na terenu i izvan njega, treba ih docekati tako da se izgube kad izadju na teren, od prve minute agresivno da namah osjete koliko je sati... budemo li imali taj mentalitet evo stizu nam prijatelji iz italije ovo ono nek se gone u pm i mi i oni onda ce nas pregaziti i neka ne idemo nigdje
Da, ali oni će sigurno biti Italijani i uraditi će sve fudbalsko i ne-fudbalsko da prođu. I takav mentalitet moramo imati i mi. Nemamo mi više koga zadiviti, niti taktikom niti renomeom, niti finom igrom. Cilj je SP, i sve drugo je nebitno. To bukvalno znači da čim neko izgubi poziciju, nađe se van svoje zone, krpiš, ne smijemo im ni milimetra dati.chily-rz je napisao/la: ↑30 mar 2026, 10:26Nadigravali smo se sa Austrijom u Zenici, imali veći xG u odnosu na njih, izgubili pomalo i nesretno. Nemamo šanse da dominiramo posjedom ali smo svakako reprezentacija koja je naučila da igra bez lopte što je naš najveći adut. Realno je da uz domaći teren i dobru taktiku možemo biti opasniji od njih.
Edit: Ovo ne smijemo više da dozvolimo:

Zadnja izmjena: denimen99, dana/u 30 mar 2026, 10:51, ukupno mijenjano 1 put.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
Realna slika je i ta da su ga flautali na svom terenu četiri godine ranije od Makedonije koja nije ništa bolja od nas sigurno.
Samo nek oni i dalje kontaju da su još uvijek ona Italija koja je bila favorit da ide do samog kraja na velikim takmičenjima, nama to odgovara.
Samo nek oni i dalje kontaju da su još uvijek ona Italija koja je bila favorit da ide do samog kraja na velikim takmičenjima, nama to odgovara.
Puno je narod poletio,ja se bojim bolnog prizemljenja.Volio bih samo da se odigra najbolje sto se moze pa sta nam bog da.
Bila bi bas prica kad bi ih dobili .Sto zbog odlaska na prvenstvo,sto zbog tog sto evo u 2026. godini i 35. godina nakon samostalnosti tece,a jos uvijek nismo uspjeli dernut neko bas veliko ime u takmicarskom fudbalu.Tako da bi to bilo veliko i zbog SP ,a i zbog te druge stavke .
Bila bi bas prica kad bi ih dobili .Sto zbog odlaska na prvenstvo,sto zbog tog sto evo u 2026. godini i 35. godina nakon samostalnosti tece,a jos uvijek nismo uspjeli dernut neko bas veliko ime u takmicarskom fudbalu.Tako da bi to bilo veliko i zbog SP ,a i zbog te druge stavke .
Tako je i Makedonija otisla na EP, jbga to su cari Lige nacija.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Treba ih docekati tako da se izgube kad izadju na teren
Eto baš će se izgubiti pred 8500 gledalaca, od toga pola će ih doći da se slika za instagrama i slično. Ljudi profesionalci, uglavnom igraju pred 50 do 80000 utakmice, poznate derbije u italiji gdje svi znamo kakva bude atmosfera na stadionima ali eto oni će se usrati od ; volim ljiljane, volim ljiljane i ko ne skače mrzi Bosnu hej hej
tačno smo majstori u stvaranju nekih mitova i kako smo mi neka sila od nacije. Ljudi 2026 godina od rata prošlo 30 godina, mi nemamo normalnog stadiona u državi pa to ti sve govori o svemu.
Eto baš će se izgubiti pred 8500 gledalaca, od toga pola će ih doći da se slika za instagrama i slično. Ljudi profesionalci, uglavnom igraju pred 50 do 80000 utakmice, poznate derbije u italiji gdje svi znamo kakva bude atmosfera na stadionima ali eto oni će se usrati od ; volim ljiljane, volim ljiljane i ko ne skače mrzi Bosnu hej hej
Apsolutno, niko se nece ljutiti da odemo na SP sa jednim šutem u okvir gola ali realno je da možemo i mi njima napraviti probleme u tranziciji, oni će bit nervozniji od nas, veći je pritisak na njima.denimen99 je napisao/la: ↑30 mar 2026, 10:47Da, ali oni će sigurno biti Italijani i uraditi će sve fudbalsko i ne-fudbalsko da prođu. I takav mentalitet moramo imati i mi. Nemamo mi više koga zadiviti, niti taktikom niti renomeom, niti finom igrom. Cilj je SP, i sve drugo je nebitno. To bukvalno znači da čim neko izgubi poziciju, nađe se van svoje zone, krpiš, ne smijemo im ni milimetra dati.chily-rz je napisao/la: ↑30 mar 2026, 10:26Nadigravali smo se sa Austrijom u Zenici, imali veći xG u odnosu na njih, izgubili pomalo i nesretno. Nemamo šanse da dominiramo posjedom ali smo svakako reprezentacija koja je naučila da igra bez lopte što je naš najveći adut. Realno je da uz domaći teren i dobru taktiku možemo biti opasniji od njih.
- Shategabri
Puno je bitnije gdje je s glavom ekipa.Celtic je napisao/la: ↑30 mar 2026, 10:51Treba ih docekati tako da se izgube kad izadju na teren![]()
![]()
![]()
Eto baš će se izgubiti pred 8500 gledalaca, od toga pola će ih doći da se slika za instagrama i slično. Ljudi profesionalci, uglavnom igraju pred 50 do 80000 utakmice, poznate derbije u italiji gdje svi znamo kakva bude atmosfera na stadionima ali eto oni će se usrati od ; volim ljiljane, volim ljiljane i ko ne skače mrzi Bosnu hej hejtačno smo majstori u stvaranju nekih mitova i kako smo mi neka sila od nacije. Ljudi 2026 godina od rata prošlo 30 godina, mi nemamo normalnog stadiona u državi pa to ti sve govori o svemu.
Ja nisam vidio neke bombastične izjave selektora, igrača, pa ni struke generalno kod nas.
Za razliku od Talijana gdje se digla kuka i motika, raduju se našem prolasku, stadion oronuo bla bla, spori smo, oni moraju proći na SP pored tamo nekakve Bosne...sami su sebi digli rep, sami sebi natovarili poziciju favorita koja je bila očita i prije nego se znalo da ćemo igrati, ali su oni to za svaki slučaj podebljali.
Nek im bude, nek gledaju na sebe kao da su prime Brazil i dolaze nekoj Bosni u neku Zenicu, mi nemamo šta izgubiti, prolaz na SP je bonus, a oni itekako imaju, treće propušteno SP, jednom od nekakve Makedonije, sad od nekakve Bosne, to bi bilo baš katastrofa za Italiju.
A realno, oni su u tom limbu zvanom lige petice, imaju najgore stadione. Nisu baš za pohvaliti. Bolji su im tereni sigurno nego naši, ali u poređenju sa engleskim, španskim, njemačkim i francuskim, oni su druga liga.
Pa rekao bih da su i Holanđani bolji od njih.
Koševo Zapad
Evo počelo je
Joj glupih pitanja kolega Hadžiću
Adis Hadzic zvani kakva je situacija u ekipi
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
A zabara i najave, ko da kod njih stadioni mirisu na lavadnu. Prebite ih sutra i izbacite **** zabarska, od srca vam zelim
Zadnja izmjena: Arnelv52, dana/u 30 mar 2026, 11:06, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, ErosViverosViv, General505, GoldenLilies, InatSilniBosanski, invincible1921, legendarnadruga, MiranGlasnic, Pensioner26, random11, signalidunapark, Sveti i 86 gostiju.