Ti si ovdje momak zaluto
31.03.2026 BiH - Italija
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
- invincible1921
- Kontakt:
Re: 31.03.2026 BiH - Italija
Pozdrav za sve forumaše sa međunarodnog fudbala, prepucavanja na UCL i ne EPL temama su G7 Summit za kromanjonce sa PLBiH.
- Pensioner26
- Kontakt:
Šta se predstavlja ovdje Tonali kao neki miks Zidanea, Pirla i Xavija? Realnost sasvim drugačija, ako ćemo se plašiti yebenog Tonalija, daj ba…
- LenyYoro15
- Kontakt:
Najvažnija stvar u svemu ovome za mene je činjenica da imamo reprezentaciju za narednih 10 godina. Naravno da ću biti tužan dan, dva ili tri ako sutra ne dobijemo. Ali nakon ovog Welsa, one Rumunije i borbe u Austriji možemo biti optimisti za budućnost.
Generacija Alajbegović, Muharemović, Bajraktarević, Dedić i još 3-4 imena koja se pojave u narednom periodu jednostavno MORA otići na veliko takmičenje. Prije ili kasnije. Veća je šansa da u budućnosti vežemo velika takmičenja, nego da ne odemo niti na jedno.
Također, imam osjećaj da je i javnost malo sazrela u gledanju fudbala i nivelisanju očekivanja. Čak i prosječni forumaš ima ''iskustvo'' u sagledavanju situacije. Sve dok se jugosaurusi ne umiješaju (Faruk, Meša itd).
Najvažnije stvar od svega je to da moramo shvatiti da reprezentacija nikada neće igrati neki wow atraktivan fudbal, tika taku i slično. To me ne interesuje i ne treba mi. Hoću borbu, energiju, suze, smjeh. Hoću Memića uvijek u timu i da trči po 15 kilometara po strani i da se ne umori. Hoću Alajbegovića koji će sa 30 metara pucati bilo kom golmanu na svijetu bez pardona. Hoću uvijek Demirovića koji radi ponajbolji presing u Evropi. Hoću Muharemovića koji je simbol svega što želim da reprezentacija bude. Hoću da svaki ofanzivni prekid ustanem na noge i očekujem gol.
Hoću da nas niko ne može unaprijed dobit, ma kako se zvao.
Samo da vremenom ne upadnemo u zamku zvanu ''mi nemamo neku igru''. Koja to reprezentacija ima igru? Inače, koja je reprezentacija ikada imala igru? Za svo vrijeme praćenja fudbala evo skoro 30 godina, samo pamtim Španiju 2008 - 2012 i Njemačku 2014 kao nešto premoćno za gledanje. Sve ostalo je individalni kvalietet, borba, energija i malo sreće.
Eventualna pobjeda sutra bila bi najveći sportski uspjeh reprezentacije ikada. Veći nego Litvanija 2013. Bože molimo te
Generacija Alajbegović, Muharemović, Bajraktarević, Dedić i još 3-4 imena koja se pojave u narednom periodu jednostavno MORA otići na veliko takmičenje. Prije ili kasnije. Veća je šansa da u budućnosti vežemo velika takmičenja, nego da ne odemo niti na jedno.
Također, imam osjećaj da je i javnost malo sazrela u gledanju fudbala i nivelisanju očekivanja. Čak i prosječni forumaš ima ''iskustvo'' u sagledavanju situacije. Sve dok se jugosaurusi ne umiješaju (Faruk, Meša itd).
Najvažnije stvar od svega je to da moramo shvatiti da reprezentacija nikada neće igrati neki wow atraktivan fudbal, tika taku i slično. To me ne interesuje i ne treba mi. Hoću borbu, energiju, suze, smjeh. Hoću Memića uvijek u timu i da trči po 15 kilometara po strani i da se ne umori. Hoću Alajbegovića koji će sa 30 metara pucati bilo kom golmanu na svijetu bez pardona. Hoću uvijek Demirovića koji radi ponajbolji presing u Evropi. Hoću Muharemovića koji je simbol svega što želim da reprezentacija bude. Hoću da svaki ofanzivni prekid ustanem na noge i očekujem gol.
Hoću da nas niko ne može unaprijed dobit, ma kako se zvao.
Samo da vremenom ne upadnemo u zamku zvanu ''mi nemamo neku igru''. Koja to reprezentacija ima igru? Inače, koja je reprezentacija ikada imala igru? Za svo vrijeme praćenja fudbala evo skoro 30 godina, samo pamtim Španiju 2008 - 2012 i Njemačku 2014 kao nešto premoćno za gledanje. Sve ostalo je individalni kvalietet, borba, energija i malo sreće.
Eventualna pobjeda sutra bila bi najveći sportski uspjeh reprezentacije ikada. Veći nego Litvanija 2013. Bože molimo te
Zadnja izmjena: LenyYoro15, dana/u 30 mar 2026, 21:09, ukupno mijenjano 1 put.
- GoldenLilies
- Kontakt:
Još manje od 24h do utakmice. Nema još nervoze, ali Bgm se polahko primiče. Mogu samo mislit kako ce biti sutra tokom cijelog dana. Bilo kako bilo, ostaviti srce na terenu, ginuti za svaku loptu i uz malo sreće pobjediti i ostvariti veliki uspjeh i kvalifikovati se za SP.

Samo parkirati autobus u nas sesnaesterac i izbijati loptu sto dalje od gola!
-
CrvenoCrnaArmija
- Kontakt:
3:1 aBd

-
Radnicki1921
- Kontakt:
Nervoze ima ali neke pozitivne, više bi reko treme i iščekivanja da počne međutim bitno je da momci nemaju tu negativnu nervozu. Mlada generacija je očigledno "bezobrazna" što mi se sviđa jer nemamo više taj strah i preveliki respekt prema prosjek protivnicima već što Alajbeg kaže: Idemo ih pobijediti i to je ono što nam treba, svjesni smo Italije,respektujemo ali se ne bojimoGoldenLilies je napisao/la: ↑30 mar 2026, 21:09Još manje od 24h do utakmice. Nema još nervoze, ali Bgm se polahko primiče. Mogu samo mislit kako ce biti sutra tokom cijelog dana. Bilo kako bilo, ostaviti srce na terenu, ginuti za svaku loptu i uz malo sreće pobjediti i ostvariti veliki uspjeh i kvalifikovati se za SP.![]()
![]()
Da se ja pitam: Vasilj, Dedić, Čelik, Muharemović, Kolašinac - Šunjić, Tahirović, Bašić - Alajbegović, Džeko, Bajraktarević al mislim da će ipak biti 4-4-2, sa Demirovićem.
4-4-2 je dobra jer je lahka za igrat pogotovo u odbrani al ja ne bih počinjao tako. Loptu do Bajraktarevića, Dedića i Alajbegovića i idite 1:1 ili 'jedan-dva'.
Zadnja linija na pola. Tako odpočeti utakmicu. Italija je, i sami to priznaju, spora ekipa. Nema nikakvog razloga da ne otpočnemo visoko, posebno jer ne vole visoki ritam.
Mislim da je i Gatuso o nama govorio malo lukavo kao o dobroj defanzivnoj ekipi. Nama Vels napravio 5 prilika, a svaku utakmicu primimo gol. Upravo hoće da igramo defanzivno i da oni igraju na postavljenu odbranu.
4-4-2 je dobra jer je lahka za igrat pogotovo u odbrani al ja ne bih počinjao tako. Loptu do Bajraktarevića, Dedića i Alajbegovića i idite 1:1 ili 'jedan-dva'.
Zadnja linija na pola. Tako odpočeti utakmicu. Italija je, i sami to priznaju, spora ekipa. Nema nikakvog razloga da ne otpočnemo visoko, posebno jer ne vole visoki ritam.
Mislim da je i Gatuso o nama govorio malo lukavo kao o dobroj defanzivnoj ekipi. Nama Vels napravio 5 prilika, a svaku utakmicu primimo gol. Upravo hoće da igramo defanzivno i da oni igraju na postavljenu odbranu.
Čelik.Arnelv52 je napisao/la: ↑30 mar 2026, 21:22Da se ja pitam: Vasilj, Dedić, Čelik, Muharemović, Kolašinac - Šunjić, Tahirović, Bašić - Alajbegović, Džeko, Bajraktarević al mislim da će ipak biti 4-4-2, sa Demirovićem.
- invincible1921
- Kontakt:
Celiku zelim sve najbolje i aBd da bude stub odbrane vec u narednjm kvalifikacijama...ali stavit nekog debitanta maltene u ovakvoj utakmici...ma nema sanseArnelv52 je napisao/la: ↑30 mar 2026, 21:22Da se ja pitam: Vasilj, Dedić, Čelik, Muharemović, Kolašinac - Šunjić, Tahirović, Bašić - Alajbegović, Džeko, Bajraktarević al mislim da će ipak biti 4-4-2, sa Demirovićem.
=\_1921_/=
Celiku je sudjeno da briljira na Bilinom Polju i odvede nas na SP
Halalite, drma me euforija

Halalite, drma me euforija
- feniksptica
- Kontakt:
Kakvi qurci palci prijateljska atmofera.
Na noz
Otet, udarat, crvat neprijateljski maximalno.
Himnu ispostovat i poslije im dat tretman gori nego Rumunima.
Pobijedit pa kako god, do SP ce se sve zaboravit i bit ce samo bitno ko je tamo.
Znaci u kost i na terenu i tribinama.
Na noz
Otet, udarat, crvat neprijateljski maximalno.
Himnu ispostovat i poslije im dat tretman gori nego Rumunima.
Pobijedit pa kako god, do SP ce se sve zaboravit i bit ce samo bitno ko je tamo.
Znaci u kost i na terenu i tribinama.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- skullcrusher
- Kontakt:
Postoje razlozi zbog čega bih ga u prvih 11 al ko god da izadje svi su preduslovi da napravimo rezultat.invincible1921 je napisao/la: ↑30 mar 2026, 21:29Celiku zelim sve najbolje i aBd da bude stub odbrane vec u narednjm kvalifikacijama...ali stavit nekog debitanta maltene u ovakvoj utakmici...ma nema sanseArnelv52 je napisao/la: ↑30 mar 2026, 21:22Da se ja pitam: Vasilj, Dedić, Čelik, Muharemović, Kolašinac - Šunjić, Tahirović, Bašić - Alajbegović, Džeko, Bajraktarević al mislim da će ipak biti 4-4-2, sa Demirovićem.
Samo ne smijemo otvoriti defanzivno. Nadam se, i Barbarez je nagovjestio, da nećemo.
Sutra Dema u 93 za prolaz,sudija gleda Var,nervoza na vrhuncu i potvrda gola 
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Ista je postava ko i protiv Velsa osim Basic/Tahirovic.Arnelv52 je napisao/la: ↑30 mar 2026, 21:22Da se ja pitam: Vasilj, Dedić, Čelik, Muharemović, Kolašinac - Šunjić, Tahirović, Bašić - Alajbegović, Džeko, Bajraktarević al mislim da će ipak biti 4-4-2, sa Demirovićem.
Jedino se jos ne zna za Alajbegovica, ne zna ni Barba jos uvijek to.
Info iz prve ruke.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
-
signalidunapark
- Kontakt:
Ne bi se ni vratio kuci nakon toga
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- invincible1921
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, alemsa, CAGarfia, D97, denza, izdzezveubrazil, KrajinaKing, LenyYoro15, MiranGlasnic, napapijri1987, RobijasiZenica1988, TETRAPAK, zikerrz21 i 68 gostiju.