Bravo. Najbitnije je da se strucni stab odbranio od nasrtaja, vrijedjanja i tjeranja maloumnih idiota. ZivioBobRock je napisao/la: ↑01 apr 2026, 22:43Sad kad bih poceo pisati sta je sve Sergej uradio knjiga bi ispala citava
Nevjerovatna je bila energija koja se utrosila na pljuvanje negiranje dokazivanje da je Sergej u sustini jedan prevarant, nikakav karakter,, nebosnjak- manipulator niskim strastima bosnjackim emocijama, prakticno samoubaceni trojanski konj u dosluhu sa destruktivcem Vicom, Dodikovim agentom na razbijanjunjedine svjetle tacke nase sadasnjosti ( Lux:BiH 4:1) a sve u svrhu samobogacenja i uporpastavanja nam jedine nase zemlje/drzave:repke itd itd
Zalud objektivno dokazivanje pojedinaca, narocito hurem nije gubio strast da dokaze suprotno, zalud sto je sve bilo vidljivo i transprentno, nije se trebalo imaginirati niti razvijati conspiracy, mase su se udruzile i skocile da ga uniste sateru unakaze pred svima ospore ovaj podmetnuti projekat i da napokon dovedu selektora po mjeri, Murinja, Ancelotija, Pepa, koji bi sigurno uzeli nasu cijenjenu repku ako nista bar zbog ogromne svote kao nakanade, ako ne vec zbog prestiza koje nosi nase cijenjeno ime, ali ovaj opaki i u sustini zli Sergej neznalica icega osim pokera po tamnim sobičcima i obskurnim cumezima oko Zenice, je zelio drugo, zelio je da sve satere i da nam vise nema lijeka.
Tacno je, ovo je forum, sluzi da se foruma tj da se lupeta bez kazne i da se otvoreno prica sta god ti padne na pamet.
Ali, ljudi stoje iza tih recenica, emocije, vjerovanja, uvjerenja, vi ste potrosili svoje neke divne sate sopstvenuh zivota da bi negativom trovali druge, a ispalo je vise sebe.
Po mom misljenju iz ove skoro dvije godine od kako znamo za Svjetsko, kroz furiozne rasprave vecine sa manjinom oko Segeja i strucnog staba, doslo se u situaciju da se moze reci da smo ispratili jedan projkeat od pocetka do kraja koji smo pratili i analizirali svak prema svojim mogucnostima, i javno ovde iznosili sve do cega se moglo doci vezano za sport o kojem ipak jako malo znamo a puno pametujemo.
Puno se moze izvuci iz svega, ali najvaznija za mene od svih lekcija koje nam je Sergej sa SS dao je kako se mirno i stalozeno kretati po unaprijed postavljenom planu, uprkos teskim napadima, ostati sabran ne gubiti integritet i kad si jedini jos koji vjeruje u sebe i svoj plan
Lijepo je sto ovde sad imamo epidemiju samopriznanja ali bi bilo vaznije za svakog pojedinca ako bi izvukao pouku za ubuduce koja bi njemu licno pomogla da uvidi nesto sto nije znao o sebi a sto ga nije pravilo boljim covjekomi da pokusa da to koriguje,
Jedno priznanje uz promjenu pristupa diskusiji bi nam unijelo puno bolje i razumnije diskusije za opste dobro
Pozz svima![]()
Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Uvijek sam pisao da je barbarez nakon susica nas najbolji selektor i redovno su me ovdje zbog toga napadali razni pljuvaci koji su se sada zabili u misije rupe.
Barbarez je ispred Papeta već sad. Staviše, mislim da je i Ćiro bolji od Papeta bio u svoje dvije godine kao selektor. Generaciji igrača koju je Pape dobio je mogao skoro bilo ko vodit i prošli bi onu grupu bez priprema. Opet, respekt jer je vodio tu ekipu ali to je to.
Ma pišaj pokerašu po meni i kako pišaš tako me čipovima po glavi udaraj dok mi arkade ne popucaju
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Joj kad se sjetim koliko se ismijavao ovaj lunapark
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Pored uspjeha i plasmana na SP, Barbarez (i njegov tim) za ovo vremena sto je za kormilom reprezentacije, napravio je uspjesnu smjenu generacije kakvu nismo mogli ni sanjati. I vjerujem da se na tome jos ne misli stati.
Kapa do poda Barba! Povedi nas preko bare da prozivimo svoje snove
Kapa do poda Barba! Povedi nas preko bare da prozivimo svoje snove
Najveca glupost ikad. Treba znat i vodit ekipu da su ne znam kakvi igraci u njoj. Eto ti primjer ove Talijanske generacije.viKK je napisao/la: ↑02 apr 2026, 01:58Barbarez je ispred Papeta već sad. Staviše, mislim da je i Ćiro bolji od Papeta bio u svoje dvije godine kao selektor. Generaciji igrača koju je Pape dobio je mogao skoro bilo ko vodit i prošli bi onu grupu bez priprema. Opet, respekt jer je vodio tu ekipu ali to je to.
I Francuzi bi za selektora stavili Mesu Bazdara da je tako al ipak mole Zidanea, Brazilci dovedu Ancelottija, Spanci ce pokupit Guardiolu i tako dalje.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Jeste glupost, ali mi smo te godine prošli uprkos Safetu, a ne zahvaljujući njemu, ko god misli drugačije trebao bi ponovno sagledati situaciju i onda pregledati neke ključne utakmice da vidi te nerezonske poteze.Kaunas je napisao/la: ↑02 apr 2026, 08:28Najveca glupost ikad. Treba znat i vodit ekipu da su ne znam kakvi igraci u njoj. Eto ti primjer ove Talijanske generacije.viKK je napisao/la: ↑02 apr 2026, 01:58Barbarez je ispred Papeta već sad. Staviše, mislim da je i Ćiro bolji od Papeta bio u svoje dvije godine kao selektor. Generaciji igrača koju je Pape dobio je mogao skoro bilo ko vodit i prošli bi onu grupu bez priprema. Opet, respekt jer je vodio tu ekipu ali to je to.
I Francuzi bi za selektora stavili Mesu Bazdara da je tako al ipak mole Zidanea, Brazilci dovedu Ancelottija, Spanci ce pokupit Guardiolu i tako dalje.
- Beduin
- Kontakt:
I ja sam upamtio njegove kvalitetne i objektivne postove, cudno mi je bilo gdje je nestao. U moru degenerika bas nedostaju neki kvalitetni forumasi, iako sam ranije slabo pisao na temama repke, ipak sam redovno citao.LukavacBHF je napisao/la: ↑01 apr 2026, 21:29Sergej Barbarez.![]()
Emir Spahić![]()
Domovina![]()
Izuzetno mi je drago vidjeti tvoj povratak @dubrovnik. Sjećam se perioda od prije desetak i više godina, kada sam ulazio na forum, a zatim na tvoj profil da pročitam tvoje postove na temama. Uvijek je bio kvalitetan sadržaj tvojih postova, racionalna razmišljanja, te korektan način komunikacije. Po meni ti si jedan od kvalitetnijih forumaša, istina ima ih još nekoliko od te stare garde.
U svakom slučaju, srdačan pozdrav!
Hajmo Bosno, hajmo Hercegovino!![]()
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Pljuvaci sada fol dolaze da se izvinu Sergeju i njegovim izabranicima. Salve izvinjenja su mi degutantnije i od salvi vrijednamja.
Ugnjetavali ste covjeka 2 godine, covjeka koji je trebao imati kredita na kamare, zbog zasluga kao vovjek i kao igrac. Izjava Dzeke potvrdjuje da su i oni patili na sve te psovke, vrijedjamja i pljuvanja.
Tahirovici prvi penal je ujedno i samar i obloga. Vjerujem da ste prije nego je poslao u mrezu vec spremali svoj arsenal poganluka.
Na stranu sve, ovi momci nisu niti jednom zakazali. Neki su bolji , neki losiji, neki brzi a neki bgmi i nisu ali su uvijek dali sve sto su mogli. I krv i znoj!
Sergej! Repka!
Ugnjetavali ste covjeka 2 godine, covjeka koji je trebao imati kredita na kamare, zbog zasluga kao vovjek i kao igrac. Izjava Dzeke potvrdjuje da su i oni patili na sve te psovke, vrijedjamja i pljuvanja.
Tahirovici prvi penal je ujedno i samar i obloga. Vjerujem da ste prije nego je poslao u mrezu vec spremali svoj arsenal poganluka.
Na stranu sve, ovi momci nisu niti jednom zakazali. Neki su bolji , neki losiji, neki brzi a neki bgmi i nisu ali su uvijek dali sve sto su mogli. I krv i znoj!
Sergej! Repka!
Pa sjecate li se ljudi kako smo mi dosli do prvog mjesta u kvalifikacijama za sp 2014? Nismo mi furiozno osvojili grupu, nego prosli na osnovu gol-razlike. Zato sto smo L reprezentacije nabijali a sterilna Grcka pobjedjivala 1:0 i 2:1.
- Beduin
- Kontakt:
Zasto onda nismo igrali na velikim takmicenjima prije i poslije Papeta? Manje-vise sve zvijezde su bile tu, a i nakon njegovog odlaska je ostalo pregrst jakih imena pa znamo kako smo igrali i srozali se sve do dolaska Barbareza.Micron je napisao/la: ↑02 apr 2026, 08:38Jeste glupost, ali mi smo te godine prošli uprkos Safetu, a ne zahvaljujući njemu, ko god misli drugačije trebao bi ponovno sagledati situaciju i onda pregledati neke ključne utakmice da vidi te nerezonske poteze.Kaunas je napisao/la: ↑02 apr 2026, 08:28Najveca glupost ikad. Treba znat i vodit ekipu da su ne znam kakvi igraci u njoj. Eto ti primjer ove Talijanske generacije.viKK je napisao/la: ↑02 apr 2026, 01:58Barbarez je ispred Papeta već sad. Staviše, mislim da je i Ćiro bolji od Papeta bio u svoje dvije godine kao selektor. Generaciji igrača koju je Pape dobio je mogao skoro bilo ko vodit i prošli bi onu grupu bez priprema. Opet, respekt jer je vodio tu ekipu ali to je to.
Ne sjecam se tacno koga bitnog je Pape doveo, cini mi se Mujdzu, Stevanovica...
Naravno da Pape nije bio trenercina, imao je itekako kikseva i glupih poteza, kockao se i nije uspio u tome sa nekim igracima i postavkom igre, ali nemojmo pripisivati svaki neuspjeh njemu, a uspjeh samim igracima.
Ista situacija je i sa Barbarezom. Glavu dajem da bi 90% drugih selektora drugacije postavilo formaciju i selekciju igraca, a o izmjenama i sad vec prepoznatljivom atomskom fudbalu i presingu kad gubimo da i ne govorim. Da li bi to drugim selektorima dalo rezultat, to ne znamo, ali vrlo cesto to ne urodi plodom. A Sergej je napadao jace od sebe sa 2 krila i 3 napadaca, to su muda do poda i to je iskljucivo njegov uspjeh.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Uvijek možeš naći razloge da si prošao uprkos nečemu, Barbarez ih ima više nego Sušić, od Rumunije pa dalje.
Evo ja ću ti odmah napisati da nikad niko nije imao sreće kao Sergej Barbarez, ali bukvalno, u svakoj utakmici od početka kvalifikacija pa do kraja baraža.
Samo forsiranje Tahirovića je dovoljno da se upali milion lampica, da ne idem dalje.
Sad je sve lijepo, fino i krasno, a milimetri su nas više puta dijelili od katastrofe.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Pozdrav i od mene svima, raduj se Bosno i Hercegovino!
Bio sam na stadionu, uspomene za života. Evo tek sad došao sebi!
Kap do poda za Barbareza i cijelu ekipu. Ja bih posebne pohvale izrazio Bajramoviću. Ok, Barba je selektor, glava svega, ali ovaj čovjek vuče poteze iz sjene i odrađuje ih maestralno! Hvala Karlsruheru što mu dadoše otkaz.
I AM FROM BOSNIA, TAKE ME TO AMERICA
(Koliko volim što ne slavimo uz nacionalističke pjesme, g o s p o d a z a s v e o s t a l e)!!!
Kap do poda za Barbareza i cijelu ekipu. Ja bih posebne pohvale izrazio Bajramoviću. Ok, Barba je selektor, glava svega, ali ovaj čovjek vuče poteze iz sjene i odrađuje ih maestralno! Hvala Karlsruheru što mu dadoše otkaz.
I AM FROM BOSNIA, TAKE ME TO AMERICA
(Koliko volim što ne slavimo uz nacionalističke pjesme, g o s p o d a z a s v e o s t a l e)!!!
- Shategabri
Realno, kad krenemo od gostovanja u Rumuniji, ne znamo ni sami kako smo dobili tu utakmicu.Virtu4l je napisao/la: ↑02 apr 2026, 08:58
Uvijek možeš naći razloge da si prošao uprkos nečemu, Barbarez ih ima više nego Sušić, od Rumunije pa dalje.![]()
Evo ja ću ti odmah napisati da nikad niko nije imao sreće kao Sergej Barbarez, ali bukvalno, u svakoj utakmici od početka kvalifikacija pa do kraja baraža.
Samo forsiranje Tahirovića je dovoljno da se upali milion lampica, da ne idem dalje.![]()
Sad je sve lijepo, fino i krasno, a milimetri su nas više puta dijelili od katastrofe.
Inače, nekakvo oduzimanje zasluga selektoru ili bilo kome zbog plasmana na SP, to više govori o njemu nego o tome kome kao on oduzima zasluge.
Obično su to neki multistručnjaci koji se razumiju u sav sport, u ekonomiju, politiku, nuklearnu fiziku.
I to sve završava na forumskoj ličnosti, a u stvarnosti su to uglavnom neostvarene osobe.
Posrat se nekom u ćejf, to je sve što znaju.
Ni Safetu ni Barbi niko ne može oduzeti to da su nas odveli na SP.
Koševo Zapad
Manje više svaki uspjeh u bilo kojem sportu je milimetrima udaljen od propasti. Smiješna priča.Virtu4l je napisao/la: ↑02 apr 2026, 08:58
Uvijek možeš naći razloge da si prošao uprkos nečemu, Barbarez ih ima više nego Sušić, od Rumunije pa dalje.![]()
Samo forsiranje Tahirovića je dovoljno da se upali milion lampica, da ne idem dalje.![]()
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Pape je dobio najduži mandat tj da je bilo ko drugi bio na klupi dobio bi nogu nakon poraza u baražu od Portugala 6:2 i ne bi nas ni vodio u kvalifikacijama za Brazil. Barbarez je imao puno teži put i uspio sa realno slabijom i puno mlađom ekipom,koja ce na nasu srecu dobiti jos vise na kvaliteti kako vrijeme bude prolazilo..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Ne citiraj tog bolesnika, vidiš li šta radi, skontaj neke stvari konačno.rishovski je napisao/la: ↑02 apr 2026, 09:19Pape je dobio najduži mandat tj da je bilo ko drugi bio na klupi dobio bi nogu nakon poraza u baražu od Portugala 6:2 i ne bi nas ni vodio u kvalifikacijama za Brazil. Barbarez je imao puno teži put i uspio sa realno slabijom i puno mlađom ekipom,koja ce na nasu srecu dobiti jos vise na kvaliteti kako vrijeme bude prolazilo..
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Tanka je linija izmedju uspjeha i neuspjeha. Ovdje bi se Barbarezu yebalo sve od do da je Kean zabio onaj zicer za 2-0, trazilo bi se da se oduzme drzavljanstvo Tahirovicu i tako dalje.Micron je napisao/la: ↑02 apr 2026, 08:38Jeste glupost, ali mi smo te godine prošli uprkos Safetu, a ne zahvaljujući njemu, ko god misli drugačije trebao bi ponovno sagledati situaciju i onda pregledati neke ključne utakmice da vidi te nerezonske poteze.Kaunas je napisao/la: ↑02 apr 2026, 08:28Najveca glupost ikad. Treba znat i vodit ekipu da su ne znam kakvi igraci u njoj. Eto ti primjer ove Talijanske generacije.viKK je napisao/la: ↑02 apr 2026, 01:58Barbarez je ispred Papeta već sad. Staviše, mislim da je i Ćiro bolji od Papeta bio u svoje dvije godine kao selektor. Generaciji igrača koju je Pape dobio je mogao skoro bilo ko vodit i prošli bi onu grupu bez priprema. Opet, respekt jer je vodio tu ekipu ali to je to.
Isto tako Pape je u nekim situacijama imao srecu al to ima svaki trener na svijetu na putu do nekih dostignuca.
Pod Papetom smo igrali najdominantniji fudbal do sada mada sa ovom generacijom i Barbinim mudima to bi moglo u narednim godinama biti nadmaseno.
15.10.2013.
Trenutno korisnika/ca: AzRimiRzA, DzemoVoliMarmeladu, izdzezveubrazil, MiranGlasnic, random11, signalidunapark, tutankamon1905, zenica159, zicer, zikerrz21 i 74 gosta.