Premijer liga BiH - aktuelno

Pact1921
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Pact1921 » 02 apr 2026, 21:10

NajvecaRadosti je napisao/la:
02 apr 2026, 20:56
Arma00 je napisao/la:
02 apr 2026, 12:42
Joj oko čega se vi raspravljate.
Kapacitet je sad oko 10.500
Pitarima 10% to je sjeverozapad, tampon zona sredina sjevera.
Ukupno će biti oko 9.000, nama na Koševu ide cijeli Jug, i eto svi zadovoljni
Nasi idu opet u zdenku,na sjeverozapad bi bilo nemoguce uvesti.Jedino tunel ispod zemlje da iskopaju
Gospodski dogovor Mirvica i vise nego korektno sa vase strane obzirom na radove i skracen kapacitet.Nek nastave ovako i u buducnosti,nikakvi bojkoti derbija i slicno
Cuj tunel da iskopaju . Nije nego ovim nasim iz MUP-a sto niko nema 4 razreda srednje mrsko mozgati . Znaci tako je logicno da vas posalju na sjeverozapad jer onda bi nasi normalno mogli ulaziti na istok i jug samo zatvoris ulicu iz pravca Topal Osman Pase i zatvoris jos tamo kod pomocnog i kod Mozzarta na sjever i posaljes da nasi sto idu na istok Sjever i Jug da idu preko onog parka ako su vec u toj ulici da prodju tamo kod parkinga preko puta dvorane i izadjes ispred dvorane . A ko vec ide sa G1 moze ulicom Bulevar Ivice Osima najnormalnije jer ionako se zatvori ulica. A ovi nasi sa zapada mogu isto ulaziti preko pomocnog imas tamo neki put ja nisam nikad tim putem isao pored one kuce po kojoj je nazvana bitka 11 plavih. I odjednom mogu svi ulaziti . A ovako nasi moraju cekati da vasi udju pa onda bukvalno prolaze ispod vasih navijaca ako hoce da idu na istok i nastane ogromna guzva . A ovako bi imao normalan ulaz za Istok i Jug na pocetku bi imao mozda 3 ulaza za Sjever domaca a kasnije otvorit ostale i ulaz za Zapad. I to sve dok gostujuci navijaci najnormalnije ulaze.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 03 apr 2026, 00:29

Pact1921 je napisao/la:
02 apr 2026, 21:10
Arma00 je napisao/la:
02 apr 2026, 12:42
Joj oko čega se vi raspravljate.
Kapacitet je sad oko 10.500
Pitarima 10% to je sjeverozapad, tampon zona sredina sjevera.
Ukupno će biti oko 9.000, nama na Koševu ide cijeli Jug, i eto svi zadovoljni
Nasi idu opet u zdenku,na sjeverozapad bi bilo nemoguce uvesti.Jedino tunel ispod zemlje da iskopaju
Gospodski dogovor Mirvica i vise nego korektno sa vase strane obzirom na radove i skracen kapacitet.Nek nastave ovako i u buducnosti,nikakvi bojkoti derbija i slicno
Cuj tunel da iskopaju . Nije nego ovim nasim iz MUP-a sto niko nema 4 razreda srednje mrsko mozgati . Znaci tako je logicno da vas posalju na sjeverozapad jer onda bi nasi normalno mogli ulaziti na istok i jug samo zatvoris ulicu iz pravca Topal Osman Pase i zatvoris jos tamo kod pomocnog i kod Mozzarta na sjever i posaljes da nasi sto idu na istok Sjever i Jug da idu preko onog parka ako su vec u toj ulici da prodju tamo kod parkinga preko puta dvorane i izadjes ispred dvorane . A ko vec ide sa G1 moze ulicom Bulevar Ivice Osima najnormalnije jer ionako se zatvori ulica. A ovi nasi sa zapada mogu isto ulaziti preko pomocnog imas tamo neki put ja nisam nikad tim putem isao pored one kuce po kojoj je nazvana bitka 11 plavih. I odjednom mogu svi ulaziti . A ovako nasi moraju cekati da vasi udju pa onda bukvalno prolaze ispod vasih navijaca ako hoce da idu na istok i nastane ogromna guzva . A ovako bi imao normalan ulaz za Istok i Jug na pocetku bi imao mozda 3 ulaza za Sjever domaca a kasnije otvorit ostale i ulaz za Zapad. I to sve dok gostujuci navijaci najnormalnije ulaze.
Jesi siguran da se moze tamo?
Slusao sam Nedu Turkovica poslije utakmice Zeljo - Borac, kaze da ljudima sa sezonskim i ulaznicama za zapad koji nisu dosli 15 minuta ranije, policija nije dala da udju do poluvremena zbog ulaska Lesinara koje je trajalo preko pola sata.
Pretpostavljam da bi te ljude preusmjerili preko pomocnog terena ako taj put postoji, a ne da cekaju da udju gosti?

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 03 apr 2026, 01:01

Vorovus je napisao/la:
03 apr 2026, 00:29
Pact1921 je napisao/la:
02 apr 2026, 21:10

Jesi siguran da se moze tamo?
Slusao sam Nedu Turkovica poslije utakmice Zeljo - Borac, kaze da ljudima sa sezonskim i ulaznicama za zapad koji nisu dosli 15 minuta ranije, policija nije dala da udju do poluvremena zbog ulaska Lesinara koje je trajalo preko pola sata.
Pretpostavljam da bi te ljude preusmjerili preko pomocnog terena ako taj put postoji, a ne da cekaju da udju gosti?
Za zapad nisam siguran nisam tuda prolazio godinama vecinom ono 2016/17 kad se na jug islo sa zapadne strane sam isao od tad samo kad se treba clanska i sezonska uzeti i onaj prvi derbi kad su kabine postavili ali nesto su spominjali da ima neki put a mozda sam i ja pao na neku suplju i da nema nek se nasa ta elita malo priceka eventualno nek im postavi manji neki prolaz policija nece im niko nista uraditi . Jer puni bi bolje bilo jer bi povecao bi kapacitet za jednu tampon zonu a i ujedno puno bi poboljsali ulaze i manje bi bilo guzve . Onaj zadnji derbi kad su pitari bili na sjeveroistoku znam da se narod zalio da je nastala neka haos guzva na ulazu za istok i da je bila zesca katastrofa pogotovu gdje je prije bio zambak sad su postavili onu zgradu i ogradu i ogranicili prostor prolaza. U svakom slucaju na Sjeverozapadu ja mislim da bi dobili 2 ulaza . Samo sto valjda ne bi navijaci bili toliki hajvani da ne polome stakla od Fan Shopa kluba. I na kraju krajeva i navijacima Sarajeva bi bio manje vise isti korteo samo sto bi produzili jos 50 metara i to je to . Ali MUP je nas katastrofa njih boli briga za sve i nikad nece izaci u susret klubovima .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

f16
Kontakt:

Post Postao/la f16 » 03 apr 2026, 03:23

E cuj pitara oni bi citav sjever da im se da, bas ste presmijesni
hajduk živi vječno
Iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 03 apr 2026, 07:52

Nisu Pitari presmiješni
Sasvim realna,ljudska i fudbalsko - nogometna molba
Lakše je organizirati derbi kad Pitari imaju komplet sjever

A nama bi valjalo u financijskom smislu

5 000 ulaznica prodati na siguricu je GOLEMA činjenica u ovakvom vremenu

Oni su to dokazali - za jedan sat 1 000 ulaznica kupit
RESPECT i HVALA

Ako ova Zenička firma napravi Jug LJEPOTICE - uzgred budi rečeno rade vec 9 mjeseci a nisu ni temelje još izlili😭- mi moramo razmišljati u tom smjeru da im dadnemo komplet sjever jer je to logično - finansijsko rezonovanje za nas najbolje u budućnosti

Razlozi za takvo razmišljanje
- nije usvojen statut
- ne zna se dal imamo upravu
- od decembra do danas klub živi od novca članova kluba - od rate Al Jabija - od pozajmice iz Amerike - od ulaznica

Zato kažem HVALA PITARI

LondonBlues
Kontakt:

Post Postao/la LondonBlues » 03 apr 2026, 08:53

Jel se Severina spremila za danasnje trpanje?
Ponosna moja je zemlja Hercegovina,
hrvatska gruda nam sveta već tisuć’ ljeta,
Ne dam te nikom’ majko, Hercegovino,
Neretvu, sunce i smokve, kamen i vino.

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 03 apr 2026, 09:03

svrakino1921 je napisao/la:
03 apr 2026, 07:52
Nisu Pitari presmiješni

RESPECT i HVALA

Ako ova Zenička firma napravi Jug LJEPOTICE - uzgred budi rečeno rade vec 9 mjeseci a nisu ni temelje još izlili😭- mi moramo razmišljati u tom smjeru da im dadnemo komplet sjever jer je to logično - finansijsko rezonovanje za nas najbolje u budućnosti

- nije usvojen statut
- od decembra do danas klub živi od novca članova kluba - od rate Al Jabija - od pozajmice iz Amerike - od ulaznica

Zato kažem HVALA PITARI

Druze ja ne znam kako i po kom osnovu da se pitarima da cijeli sjever. Ja licno sam na sjeveru od 1996 godine, prvu utakmicu Želje sam odgledao daleke 1988, dakle za ovih skoro 40 godina nisam mijenjao tribinu i ne zelim da je mijenjam.

Zasto bi ja ili neko drugi ko vjerno kupuje godisnju kartu vec 30 godina dva puta godisnje ustupao svoje mjesto da bi kao klub dodatno zaradio.

Mi svake godine prodamo veliki broj godisnjih karti za sjever,ne mozes ici protiv svojih navijaca koji dodju i kada je +40 i kada je -10 stepeni, ne mozes protiv svojih navaijaca koji dodju da gledaju utakmice protiv Rudara, Radnika ili nekih manje atraktivnih protivnika.

Kazes klub ce prodati 5000 karti i zaraditi 60 000 KM, pa to klub zaradi samo sa prodajom godisnjih karti za jednu sezonu, ne moze to biti vrjednije nego dvije utakmice u sezoni.

Sto se tice ovog sporazuma mislim da smo mi donji. Ustupili smo im 1000 karti a nismo dobili ni ZAGARANTOVANIH 5% kapaciteta Koseva. Uvjeren sam da kada se jug zavrsi, da cemo im dati dodatnih 500 karti dakle 10 % Grbavice a oni nama nisu dali niti jednu kartu za zapada Koseva.

Zasto i zbog cega da mi njima pravimo ustupke, kada vec vise od dvije decenije oni nas ponizavaju na Kosevu, od broja karti pa do cijena istih

zemuntrg
Kontakt:

Post Postao/la zemuntrg » 03 apr 2026, 09:26

LondonBlues je napisao/la:
03 apr 2026, 08:53
J*bace vas danas Rodjeni

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 03 apr 2026, 09:33

Savo,Cvitanovic,Ljajic,Muftic zajednicki press
Gospodski potez jos jedan
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 apr 2026, 09:39

f16 je napisao/la:
03 apr 2026, 03:23

Tako ti to ide sa njima, uvijek moraju da kmeče za nešto. Naši su ih zakucali sa ovim ulaznicama ali ego i njihova boleščina im ne daju da kažu "svaka čast".
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

LondonBlues
Kontakt:

Post Postao/la LondonBlues » 03 apr 2026, 09:44

zemuntrg je napisao/la:
03 apr 2026, 09:26
LondonBlues je napisao/la:
03 apr 2026, 08:53
J*bace vas danas Rodjeni
Kraj Neretve plođeni

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 03 apr 2026, 09:57

Sretno Rodjeni!
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Threeplanetrees
Kontakt:

Post Postao/la Threeplanetrees » 03 apr 2026, 10:03

Kažem vam namjerno
Al dobronamjerno
Iskreno
I sasvim iskreno

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 03 apr 2026, 10:08

jel' moguće da se zrinjski nije očitovao po pitanju odlaska na SP? nije valjda da ne smiju od cionističkog p3dera?

LondonBlues
Kontakt:

Post Postao/la LondonBlues » 03 apr 2026, 10:13

Jedan je jedan Mostar, jedan je Bijeli Brijeg, na njemu igra Zrinjski, velez u vrapcice.

Threeplanetrees
Kontakt:

Post Postao/la Threeplanetrees » 03 apr 2026, 10:31

Pošto sam jučer malo istrolao da uhvatim onih svojih par nesretnika :mrgreen: sada ću biti ozbiljan. Svaka čast ovom Željinom Mirviću što je konačno neko popustio kada su raspodjele karata u pitanju. Moralo se to desiti i morala je jedna strana prva popustiti da bi svaki sljedeći derbi bio sa uslovima za gostujuće kakve zaslužuje derbi ako pitari ne useru. Neka bar u vas može kada su ovi naši ovamo mazlumi :thumbup:

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 03 apr 2026, 10:59

Virtu4l je napisao/la:
03 apr 2026, 09:39
f16 je napisao/la:
03 apr 2026, 03:23

Tako ti to ide sa njima, uvijek moraju da kmeče za nešto. Naši su ih zakucali sa ovim ulaznicama ali ego i njihova boleščina im ne daju da kažu "svaka čast".
Pa ne bih bas rekao. Dosta ljudi je pozdravilo broj i teznju da se konacno stavi tacka na i na te gluposti sa kartama. Ali eto, volite generalizirati.
1946-1987

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 03 apr 2026, 11:38

“Želim da kažem da će klubovi imati ogromnu finansijsku podršku, koju nisu mogli ni sanjati, pričamo o milionskim iznosima, naravno ona se mora zaslužiti", rekao je ministar Magoda u uvodu.

Je li ovo znači da naš željkan neće marke dobiti ili da će isprositi i ovo na njima svojstven način?
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 03 apr 2026, 12:15

OldTownDistrict je napisao/la:
31 mar 2026, 17:40
E fkt ste retardirani ali ono finalno ste za zivota postojanja retardirani :urnebes:

slika
Iskoristio bih priliku i jos jednom ponovio da ste od historijskog dana kada vam se drzava plasirala na svjetsko, vi ste usli u historiju kao najveci retardi , ne samo na ovim prostorima nego i sire. Aj Bosna. Aj Banjaluka. Aj Djokovic. Aj svjetsko :bih:
"Nemam vremena da se vise bavim Zeljom, a dok investitor ne udje ne interesuje me vise ni kad ni s kim igra" - NoDi80

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 03 apr 2026, 13:48

itatabisine je napisao/la:
03 apr 2026, 09:03
svrakino1921 je napisao/la:
03 apr 2026, 07:52
Nisu Pitari presmiješni

RESPECT i HVALA

- nije usvojen statut

Zato kažem HVALA PITARI

Druze ja ne znam kako i po kom osnovu da se pitarima da cijeli sjever. Ja licno sam na sjeveru od 1996 godine, prvu utakmicu Želje sam odgledao daleke 1988, dakle za ovih skoro 40 godina nisam mijenjao tribinu i ne zelim da je mijenjam.

Zasto bi ja ili neko drugi ko vjerno kupuje godisnju kartu vec 30 godina dva puta godisnje ustupao svoje mjesto da bi kao klub dodatno zaradio.

Mi svake godine prodamo veliki broj godisnjih karti za sjever,ne mozes ici protiv svojih navijaca koji dodju i kada je +40 i kada je -10 stepeni, ne mozes protiv svojih navaijaca koji dodju da gledaju utakmice protiv Rudara, Radnika ili nekih manje atraktivnih protivnika.

Kazes klub ce prodati 5000 karti i zaraditi 60 000 KM, pa to klub zaradi samo sa prodajom godisnjih karti za jednu sezonu, ne moze to biti vrjednije nego dvije utakmice u sezoni.

Sto se tice ovog sporazuma mislim da smo mi donji. Ustupili smo im 1000 karti a nismo dobili ni ZAGARANTOVANIH 5% kapaciteta Koseva. Uvjeren sam da kada se jug zavrsi, da cemo im dati dodatnih 500 karti dakle 10 % Grbavice a oni nama nisu dali niti jednu kartu za zapada Koseva.

Zasto i zbog cega da mi njima pravimo ustupke, kada vec vise od dvije decenije oni nas ponizavaju na Kosevu, od broja karti pa do cijena istih

Zato što moramo pravit ustupke

Jer nam je to jedan od glavnih izvora prihoda
Jer su kupili 1 000 ulaznica za jedan sat vremena
Ako mi u sezoni u dvije utakmice sa njima uzmemo oko 100 000 maraka samo na sjevernoj tribini - ja da se pitam - tebe bi prebacio na istok kad je utakmica sa njima a sve ostale bi ostao na sjeveru

Ne znam šta ti nije jasno

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Pact1921, torbica i 21 gost.