svrakino1921 je napisao/la: ↑03 apr 2026, 07:52Nisu Pitari presmiješni
Sasvim realna,ljudska i fudbalsko - nogometna molba
Lakše je organizirati derbi kad Pitari imaju komplet sjever
A nama bi valjalo u financijskom smislu
5 000 ulaznica prodati na siguricu je GOLEMA činjenica u ovakvom vremenu
Oni su to dokazali - za jedan sat 1 000 ulaznica kupit
RESPECT i HVALA
Ako ova Zenička firma napravi Jug LJEPOTICE - uzgred budi rečeno rade vec 9 mjeseci a nisu ni temelje još izlili- mi moramo razmišljati u tom smjeru da im dadnemo komplet sjever jer je to logično - finansijsko rezonovanje za nas najbolje u budućnosti
Razlozi za takvo razmišljanje
- nije usvojen statut
- ne zna se dal imamo upravu
- od decembra do danas klub živi od novca članova kluba - od rate Al Jabija - od pozajmice iz Amerike - od ulaznica
Zato kažem HVALA PITARI
Druze ja ne znam kako i po kom osnovu da se pitarima da cijeli sjever. Ja licno sam na sjeveru od 1996 godine, prvu utakmicu Želje sam odgledao daleke 1988, dakle za ovih skoro 40 godina nisam mijenjao tribinu i ne zelim da je mijenjam.
Zasto bi ja ili neko drugi ko vjerno kupuje godisnju kartu vec 30 godina dva puta godisnje ustupao svoje mjesto da bi kao klub dodatno zaradio.
Mi svake godine prodamo veliki broj godisnjih karti za sjever,ne mozes ici protiv svojih navijaca koji dodju i kada je +40 i kada je -10 stepeni, ne mozes protiv svojih navaijaca koji dodju da gledaju utakmice protiv Rudara, Radnika ili nekih manje atraktivnih protivnika.
Kazes klub ce prodati 5000 karti i zaraditi 60 000 KM, pa to klub zaradi samo sa prodajom godisnjih karti za jednu sezonu, ne moze to biti vrjednije nego dvije utakmice u sezoni.
Sto se tice ovog sporazuma mislim da smo mi donji. Ustupili smo im 1000 karti a nismo dobili ni ZAGARANTOVANIH 5% kapaciteta Koseva. Uvjeren sam da kada se jug zavrsi, da cemo im dati dodatnih 500 karti dakle 10 % Grbavice a oni nama nisu dali niti jednu kartu za zapada Koseva.
Zasto i zbog cega da mi njima pravimo ustupke, kada vec vise od dvije decenije oni nas ponizavaju na Kosevu, od broja karti pa do cijena istih