Svjetsko prvenstvo 2026

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

GoldenLilies
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo 2026

Post Postao/la GoldenLilies » 04 apr 2026, 00:45

Ja sam u zadnjem trenutku uspio dobiti karte za utakmicu BiH – Svicarska u Los Angelesu.
Pisao sam i ovdje sta treba uraditi kako bi se karte kupile do 180$ (Fan of kategorija).
Nadam se da je nekome pomoglo i da je uspio doci do karata.

NeckoPD
Kontakt:

Post Postao/la NeckoPD » 04 apr 2026, 01:07

FKSzuti je napisao/la:
04 apr 2026, 00:17
Nije sve izgubljeno ni za BHRT ali nije lako :? :kafa:
slika

Au, nadati se da će BHT uspjeti

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 04 apr 2026, 01:10

Za ove upućenije, kada se uzme naseljenost naših u Americi i generalno ekonomska moć doseljenika, ali i ostale dijaspore i naših ljudi, koliko naših očekujete na utakmica?

Jasno mi je da ćemo biti manjina na stadionu u Torontu, ali me zanima za LA i Seattle? Može li biti 10k naših u tim mečevima?

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 04 apr 2026, 01:11

Ghuraba je napisao/la:
04 apr 2026, 00:00
akisarajevo92 je napisao/la:
03 apr 2026, 23:35
CAGarfia je napisao/la:
03 apr 2026, 21:02
:tokralju:
Kakva li bi reakcija javnosti bila da su u naslov stavili ovo sto na sav glas kaze za biranje hrvatskog clana predsjednistva i za drzavnu imovinu
Sta je rekao? Ne da mi se slusati cijeli intervju, on mi je malo naporan za slusanje...
Ukratko, kuckao prstom od sto i govorio ovom novinaru "Vi Bosnjaci nemojte birati hrvatskom narodu predstavnika kad nemate na to pravo", a za drzavnu imovinu da Sarajevo nikad nece promijeniti da RS drugacije raspolaze sa drzavnom imovinom

i onda na kraju upitao ovog novinara "imas li ti sta protiv da HRVATSKA ima svog clana predsjednistva" na sta mu ovaj odgovara da je on clan sportske redakcije ali eto zasto ne bi bio jedan predsjednik pa ko god
Kajzer10 je napisao/la:
04 apr 2026, 00:13
Dovoljno je retardirano da novinar sa Zdravkom Mamicem uopce prica o nekoj drzavnoj imovini, kamoli da jos to stavlja u naslov. Ovi su pretekli Senada u novinarskom smecu.
ma Zdravko sam krenuo o tome pricati a ovaj novinar mlad i stegnut

jos je i spomenuo kako svako malo ucini neku dobru stvar pa je naveo primjer kako je prije par dana platio racun za dvije dame u nekom restoranu :kafa:
Don't believe the hype.

resko1
Kontakt:

Post Postao/la resko1 » 04 apr 2026, 01:19

03 apr 2026, 23:35
CAGarfia je napisao/la:
03 apr 2026, 21:02

:tokralju:
Kakva li bi reakcija javnosti bila da su u naslov stavili ovo sto na sav glas kaze za biranje hrvatskog clana predsjednistva i za drzavnu imovinu
Ja ga prekino slusat kad rece da mu je sin napravio transfere u ukupnoj vrijednosti od milijardu eura :rol:
Toliko Dinamo nije napravio u zadnjih 30 godina kad mu nije ni stari jos doso, prekuco lik i Rajolu po njegovoj prici :rol:
I ko biva jos uplacivo porez Bosni i Hercegovini haha
Da je uplacivo porez i da je to sve tacno mi bi sad **** stadion pravili haha

Wilshere10
Kontakt:

Post Postao/la Wilshere10 » 04 apr 2026, 01:21

Zašto bjegunac iz druge države i presuđeni kriminalac drži vazove u RBiH? Imamo dovoljno svojih kriminalaca. :yawn:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 04 apr 2026, 02:04

Kolko sam bio syeban nakon austrije da mi je neko reko onu nasu "ko zna za sta je ovo dobro" poslo bi ga u pm :D

Kad eo sad gledam haj sto nam je laksa grupa nego njima dvije tekme u 6 u jutro jbt...
=\_1921_/=

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 apr 2026, 02:58

CAGarfia je napisao/la:
04 apr 2026, 01:10
Za ove upućenije, kada se uzme naseljenost naših u Americi i generalno ekonomska moć doseljenika, ali i ostale dijaspore i naših ljudi, koliko naših očekujete na utakmica?

Jasno mi je da ćemo biti manjina na stadionu u Torontu, ali me zanima za LA i Seattle? Može li biti 10k naših u tim mečevima?
40.000, 30.000 nasih iz Usa, Canade i Europe
350.000 ljudi porijeklom iz BiH zivi na kontinetnu sjeverna amerika
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 04 apr 2026, 03:26

CAGarfia je napisao/la:

Ma moze itekako. Samo ovi iz Amerike ce napuniti minimalno 10k. Jos kad dodju ovi iz Evrope, moglo bi to lagano preci 20k po utakmici.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Tekstilac1970
Kontakt:

Post Postao/la Tekstilac1970 » 04 apr 2026, 04:01

DamirT je napisao/la:
04 apr 2026, 03:26
CAGarfia je napisao/la:

Ma moze itekako. Samo ovi iz Amerike ce napuniti minimalno 10k. Jos kad dodju ovi iz Evrope, moglo bi to lagano preci 20k po utakmici.
Davne 2011 bilo nas je 15-20K u Atlanti. Ja mislim da ce u LA biti bar 20K a mozda i vise. Nadam se nekih 30K. Seattle mozda malo drugacije.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 04 apr 2026, 05:03

Tramvaji29877 je napisao/la:
04 apr 2026, 00:19
Raonffa je napisao/la:
04 apr 2026, 00:10
1921ljoze je napisao/la:
03 apr 2026, 23:41

Isto brate,nisam gledao do kraja da li je Visko spomenuo Novaka jer su bas dobri ili nije mogao :D ja sam izasao kad su rekli:
Nema Srba sad kao izbacili smk Srbe i sad igramo fudbal
Sad sam pogledao, baš kretenska rečenica Viška ali mislim da je bilo više u formi nekog pitanja nego konstatacije. Baš mu je Gojko koju sekundu ranije rekao da Srba nema u našoj reprezentaciji jer prosto neće da igraju. S obzirom koliko su njih dvojica razočarani i ljuti stanjem u reprezentaciji Srbije, ne bi me čudilo da je ova Viškovićeva rečenica "nema Srba, sada ginemo" bila u fazonu da Srbi valjda ni u repki Srbije ne ginu a kamo li u BiH, pa eto kao bolje bez njih.

U suštini je nebitno šta su rekli, ali na prvu je izjava stvarno užasna :mrgreen:
Najgore od svega je kada Gojko kaze, da je to cijela prica nase države u posljednih 30 godina. Ne znam kako ga nije sramota tako lagati, a Visko pritom to sve odobrava.
Gojkov stav prema BiH iznenadjujuce odvratan, ovakvi nisu ni na Areni i RTS-u, aj sto nas ne podnosi nego smo mu vjerovatno izbili i neke pare iz dzepa s obzirom kakav je kladionicar u pitanju, a i ima taj imidz, neurednog pijanice koji dan provodi na relaciji kladara-birtija

jos kako kaze za Kosovo, "ekipa iz Pristine"

cak i ovog Viska nesto jede vise nego inace pa nije spomenuo ni svog Noleta u Zenici koji navija za BiH

u medjuvremenu Baho kod neke srpske prepicke na podcastu prepricava s kojim je uzbudjenjem komentarisao golove SR Jugoslavije na Euru 2000 kad to nije bilo bas preporucivo u BiH :mrgreen:
Don't believe the hype.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 apr 2026, 06:15

Prvoplasirani iz nase grupe ide na neku treceplasiranu ekipu od ovih grupa
E (Njemacka,Curacao, Obala S, Ekvador)
F(Nizozemska, Japan,Swedska, Tunis)
G (Belgija,Egipat, Iran, Novi Zeland
I (Francuska, Senegal, Irak, Norveska)
J (Argentina, Alzir, Austrija, Jordan)

Drugoplasirani ide na drugoplasiranog iz grupe A (Meksiko, Ceska, J Korea, J Afrika)

Ukoliko iz nase grupe bude najbolje treceplasirane ekipe taj tim igra protiv prvoplasiranog iz grupe E (Njemacka,Curacao, Obala S, Ekvador) ili protiv prvoplasiranog iz grupe D (Usa, Turska, Australija, Paragvaj)

Od 12 grupa cak 8 najboljih treceplasiranih ekipa ide dalje, sto znaci da svakako imamo velike sanse za prolaz u narednu fazu Kao sto kaze Sir Barbarez ponizno, strpljivo i muski :bih:
slika
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 04 apr 2026, 06:41, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 apr 2026, 06:39

04 apr 2026, 05:03
Raonffa je napisao/la:
04 apr 2026, 00:10

Sad sam pogledao, baš kretenska rečenica Viška ali mislim da je bilo više u formi nekog pitanja nego konstatacije. Baš mu je Gojko koju sekundu ranije rekao da Srba nema u našoj reprezentaciji jer prosto neće da igraju. S obzirom koliko su njih dvojica razočarani i ljuti stanjem u reprezentaciji Srbije, ne bi me čudilo da je ova Viškovićeva rečenica "nema Srba, sada ginemo" bila u fazonu da Srbi valjda ni u repki Srbije ne ginu a kamo li u BiH, pa eto kao bolje bez njih.

U suštini je nebitno šta su rekli, ali na prvu je izjava stvarno užasna :mrgreen:
Najgore od svega je kada Gojko kaze, da je to cijela prica nase države u posljednih 30 godina. Ne znam kako ga nije sramota tako lagati, a Visko pritom to sve odobrava.
Gojkov stav prema BiH iznenadjujuce odvratan, ovakvi nisu ni na Areni i RTS-u, aj sto nas ne podnosi nego smo mu vjerovatno izbili i neke pare iz dzepa s obzirom kakav je kladionicar u pitanju, a i ima taj imidz, neurednog pijanice koji dan provodi na relaciji kladara-birtija

cak i ovog Viska nesto jede vise nego inace pa nije spomenuo ni svog Noleta u Zenici koji navija za BiH

u medjuvremenu Baho kod neke srpske prepicke na podcastu prepricava s kojim je uzbudjenjem komentarisao golove SR Jugoslavije na Euru 2000 kad to nije bilo bas preporucivo u BiH :mrgreen:
Na kraju Viško i Gojko ispadoše gori nego onaj degenerik sa Arene. U pravu su oni za našu grupu, ali kralju yebena Albanija te izbacila, nemaš kult reprezentacije, Savo Milošević vam je sve objasnio kad je gostovao kod vas, nismo mi krivi za to. :mrgreen: Nemate Zenicu, nemate to ludilo koje imamo mi i Hrvati, Zvezda, Delije i politika su vam uništili fudbal, nismo krivi ni za to.

Kao da mi ne bi voljeli da su svi ovi igrači odabrali BiH, mislim na Srbe i Hrvate, ali nisu, ne žele igrati za BiH, šta da radimo. Evo nedavno je i Gudelj odabrao Srbiju nakon što je prošao naše mlađe selekcije. Ne sumnjam da će i Matej Deket uraditi isto, bez obzira na sve ovo što izjavljuje da mu je želja A selekcija BiH.

Viško i Gojko baš veliko razočarenje. Rade Krunić je odjednom problem, a 50 igrača koje su nam do sad uzeli - nisu problem. :cool:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 04 apr 2026, 07:06

leo1946 je napisao/la:
03 apr 2026, 22:47
Bejker je napisao/la:
03 apr 2026, 22:06
NeckoPD je napisao/la:
03 apr 2026, 21:29

Naravno, kažu oko 3km će biti pakovanje sa 7 sličica haha
Kako sam cuo bice 3.5 ili 4 KM. Puno, sto jest, ja sam se nadao da ce biti 2 KM. Znaci da ce trebati oko 2 milje maraka da popunis album, ako budes mijenjao duple.
Ja isto hocu da skupljam. Al brate moj, 4 km za 7 slicica je uzas.
Ja narucio djeci album i slicice, izlaze maja 15-og ovde u Americi. Album je $5, a paket slicica je $2. I ja cu vjerovatno nastojati sa njima samo nase da popunim, a ostalo sta bude.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 04 apr 2026, 07:33

Virtu4l je napisao/la:
04 apr 2026, 06:39
04 apr 2026, 05:03

Na kraju Viško i Gojko ispadoše gori nego onaj degenerik sa Arene. U pravu su oni za našu grupu, ali kralju yebena Albanija te izbacila, nemaš kult reprezentacije, Savo Milošević vam je sve objasnio kad je gostovao kod vas, nismo mi krivi za to. :mrgreen: Nemate Zenicu, nemate to ludilo koje imamo mi i Hrvati, Zvezda, Delije i politika su vam uništili fudbal, nismo krivi ni za to.

Kao da mi ne bi voljeli da su svi ovi igrači odabrali BiH, mislim na Srbe i Hrvate, ali nisu, ne žele igrati za BiH, šta da radimo. Evo nedavno je i Gudelj odabrao Srbiju nakon što je prošao naše mlađe selekcije. Ne sumnjam da će i Matej Deket uraditi isto, bez obzira na sve ovo što izjavljuje da mu je želja A selekcija BiH.

Viško i Gojko baš veliko razočarenje. Rade Krunić je odjednom problem, a 50 igrača koje su nam do sad uzeli - nisu problem. :cool:
Znate za onu pricu kad se pokvari tramvaj u Beogradu?, e pa u Srbiji je jos sve uvijek na tom fonu!
CPOJ

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 04 apr 2026, 08:04

Wilshere10 je napisao/la:
04 apr 2026, 01:21
Zašto bjegunac iz druge države i presuđeni kriminalac drži vazove u RBiH? Imamo dovoljno svojih kriminalaca. :yawn:
Sad kad su ga odrekli se Hrvati skonto se lik odjednom da je Bosanac ili Hercegovac, šta li već a i sam je preko Dinama školovao BH Hrvate u Hrvatsku reprezentaciju.

Bošnjaci imaju legalno pravo da biraju predsjednika iz reda Hrvatskog naroda zato što je Dejton tako formulisan. Možda nije pošteno ali nije pošteno ni da jedan glas Hrvata vrijedi tri ili četiri puta više od glasa Bošnjaka pa živimo.

BobRock
Kontakt:

Post Postao/la BobRock » 04 apr 2026, 09:22

Sta vas boli q rac sta ko govori, nije se rodio ko je narodu ugodio, niti mozes svaku slavinu zatvorit koja curi po tudjim kucama.

Nit ko u Srb i Cro zna pravo stanje kod nas nit ih zanima, a ni nas ne zanimaju oni realno.

Svoja posla, fokus na sebe i sta ti govoris i radis, unaprijedi sebe ne gubi vrijeme zalud, na to jedino imas uticaj a ko nema druga posla nego da prica o tebi besmislice njegov problem nije tvoj.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 apr 2026, 09:24

Ovdje mozete kalkulisati malo ko bi nas cekao u sljedecoj rundi:

https://www.kicker.at/weltmeisterschaft/tabellenrechner

Radnicki1921
Kontakt:

Post Postao/la Radnicki1921 » 04 apr 2026, 10:10

FKSzuti je napisao/la:
04 apr 2026, 00:17
Nije sve izgubljeno ni za BHRT ali nije lako :? :kafa:
slika
Treba vidjeti u slučaju da BHT ne bude prenosio, da opet Face radi

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 04 apr 2026, 10:39

Sramota bi bila da nam oni četalji prenose SP, a sramota je i sta država radi od BHTa. Evo Niksicu prilike da uradi sta korisno i spasi BHT.
#CarsijaOdjebi

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google Adsense [Bot], invincible1921 i 40 gostiju.