Benjamin Tahirović
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Benjamin Tahirović
Šta ako ne odigra ni minute do SP?
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
- PasodelMar
- Kontakt:
Dobro si to primjetio. Sekunda je falila i to na samom pocetku drugog poluvremena.
Primjetio sam pored toga da igra svaku loptu prvom do sebe i da ne želi preuzeti odgovornost u igri prema naprijed. Prosto neće da povuče loptu i da krene u napad,nego gleda da se lopte riješi što prije. Cesto maše rukama nervozno da mu se doda lopta a kada je primi, vrati je nazad iste sekunde. Nećemo tako ništa učiniti na sredini terena. Italijani su bili zreli za probijanje sredine 16terca ali nije apsolutno ništa pokušao. Čak je i Katic preuzeo ulogu organizovanja napada.
Imao je dvije jako dobre prilike za direktan šut na gol i trebao je bolje jer je neometano došao do udarca. Fizički djeluje inferiorno, vidi se da je nespreman a i ne može biti spreman jer ne igra u klubu i nije u formi. Ne mogu da vjerujem da uopšte razgovoramo o igraču koji nije standardan u klubu i prvih II, a da smo selekcija koja se plasirala na SP. Previše mu Barbarez vjeruje i pored činjenice da je fizički i psihički nestabilan i da predstavlja nagaznu minu na sredini.
Moze on i zabit kad tad ili poslati dobar pas ili uraditi nešto pozitivno, ali sveukupan dojam je da nije dovoljno spreman za odgovornost koju zahtjeva njegova pozicija.
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
PasodelMar je napisao/la: ↑04 apr 2026, 00:48Dobro si to primjetio. Sekunda je falila i to na samom pocetku drugog poluvremena.
Primjetio sam pored toga da igra svaku loptu prvom do sebe i da ne želi preuzeti odgovornost u igri prema naprijed. Prosto neće da povuče loptu i da krene u napad,nego gleda da se lopte riješi što prije. Cesto maše rukama nervozno da mu se doda lopta a kada je primi, vrati je nazad iste sekunde. Nećemo tako ništa učiniti na sredini terena. Italijani su bili zreli za probijanje sredine 16terca ali nije apsolutno ništa pokušao. Čak je i Katic preuzeo ulogu organizovanja napada.
Imao je dvije jako dobre prilike za direktan šut na gol i trebao je bolje jer je neometano došao do udarca. Fizički djeluje inferiorno, vidi se da je nespreman a i ne može biti spreman jer ne igra u klubu i nije u formi. Ne mogu da vjerujem da uopšte razgovoramo o igraču koji nije standardan u klubu i prvih II, a da smo selekcija koja se plasirala na SP. Previše mu Barbarez vjeruje i pored činjenice da je fizički i psihički nestabilan i da predstavlja nagaznu minu na sredini.
Moze on i zabit kad tad ili poslati dobar pas ili uraditi nešto pozitivno, ali sveukupan dojam je da nije dovoljno spreman za odgovornost koju zahtjeva njegova pozicija.
-
FerdinandF
- Kontakt:
Ja sam mu oprostio sve zbog penala i preuzimanja odgovornosti u onom trenutku.
Na sp treba povesti one koji su najviše igrali u kvalama.
Na sp treba povesti one koji su najviše igrali u kvalama.
Odlazak na ovo SP je po mom misljenju puno vaznije nego ono 2014 u smislu koliko mozemo profitirati od njega jer sada idemo sa puno mladjom ekipom i sa vise igraca u izlogu.
Tada smo imali igrace vec u zrelim godinama (Spaha, Medunjanin, Ibisevic, Misimovic, Ibricic, Salihovic..) i tek nekoliko igraca u izlogu, ali pravih za izloga ne Tino Susic tip. I jedan od njih je i najvise profitirao, a to je Besic. Realno njega je SP prodalo u Everton. Drugi igrac u izlogu je bio Hajrovic, ne znam je li njemu bilo pomoci.
Vazno je da smo otisli sa ovako mladom ekipom i kostur ove ekipe moze igrati jos bar 2 SP. Sto se tice trransfera ne znam koliko ce pomoci Muharemovicu, Bajraktarevicu i Alajbegovicu jer su oni vec na radarima mnogih skauta, ali sigurno da im moze podici cijenu i da mogu dobiti bolje ugovore.
Igrac kojem ovo SP moze najvise donijeti u smislu karijere je upravo Tahirovic. Njemu karijera ide silaznom putanjom i ovo je idealna prilika da taj pad zaustavi. On ima 23 godine i jos nije kasno da se "spasi".
Da sam na njegovom mjestu ovih 2 mjeseca ne bih odlazio kuci sa treninga, familiju ne gledas u tom periodu ako hoces da imas neku karijeru. Dovedi se u najbolju formu ikad (koliko je to moguce za 2 mjeseca).
Znamo da ce igrati kod Barbareza svejedno igrao u klubu ili ne. Zato neka ga to previse ne brine i neka se zabarikadira ova 2 mjeseca i radi na sebi. Goretzka transformation!
Odigraj dorbro SP i vrati sebi karijeru na pravi put ako Bog da.
Tada smo imali igrace vec u zrelim godinama (Spaha, Medunjanin, Ibisevic, Misimovic, Ibricic, Salihovic..) i tek nekoliko igraca u izlogu, ali pravih za izloga ne Tino Susic tip. I jedan od njih je i najvise profitirao, a to je Besic. Realno njega je SP prodalo u Everton. Drugi igrac u izlogu je bio Hajrovic, ne znam je li njemu bilo pomoci.
Vazno je da smo otisli sa ovako mladom ekipom i kostur ove ekipe moze igrati jos bar 2 SP. Sto se tice trransfera ne znam koliko ce pomoci Muharemovicu, Bajraktarevicu i Alajbegovicu jer su oni vec na radarima mnogih skauta, ali sigurno da im moze podici cijenu i da mogu dobiti bolje ugovore.
Igrac kojem ovo SP moze najvise donijeti u smislu karijere je upravo Tahirovic. Njemu karijera ide silaznom putanjom i ovo je idealna prilika da taj pad zaustavi. On ima 23 godine i jos nije kasno da se "spasi".
Da sam na njegovom mjestu ovih 2 mjeseca ne bih odlazio kuci sa treninga, familiju ne gledas u tom periodu ako hoces da imas neku karijeru. Dovedi se u najbolju formu ikad (koliko je to moguce za 2 mjeseca).
Znamo da ce igrati kod Barbareza svejedno igrao u klubu ili ne. Zato neka ga to previse ne brine i neka se zabarikadira ova 2 mjeseca i radi na sebi. Goretzka transformation!
Odigraj dorbro SP i vrati sebi karijeru na pravi put ako Bog da.
Barba halali sto smo sumnjali.
Sve u i oko reprezentacije izgleda na daleko vecem nivou nego 2014te. Sada igramo fudbal koji se daleko vise cijeni u modernom vremenu, plus, usudio bih se reci da je ovoj generaciji dres repke daleko bitniji (u emotivnom smislu) nego onoj iz 2014te. Naravno svi ti momci su i tad igrali srcem, ali ovoliku ljubav prema domovini mislim da nisam nikad do sad vidio, krenuvsi od staba pa preko igraca.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑04 apr 2026, 07:34Odlazak na ovo SP je po mom misljenju puno vaznije nego ono 2014 u smislu koliko mozemo profitirati od njega jer sada idemo sa puno mladjom ekipom i sa vise igraca u izlogu.
Tada smo imali igrace vec u zrelim godinama (Spaha, Medunjanin, Ibisevic, Misimovic, Ibricic, Salihovic..) i tek nekoliko igraca u izlogu, ali pravih za izloga ne Tino Susic tip. I jedan od njih je i najvise profitirao, a to je Besic. Realno njega je SP prodalo u Everton. Drugi igrac u izlogu je bio Hajrovic, ne znam je li njemu bilo pomoci.![]()
Odigraj dorbro SP i vrati sebi karijeru na pravi put ako Bog da.![]()
A i to sto si sad rekao, imamo jako mlade i potentne igrace koji tek treba da udju u zrele igracke godine, tako da, uz pametno djelovanje, to sve moze i daleko bolje sa izgleda u buducnosti
naprijed rejal
Benjamin ima talenat, ima top predispozicije fizičke malo još mase, ali jednostavno momak stagnira, mozda mu treba neki Barbarez u klubu koji ce ga istrpiti maksimalno, da izađe na povrsinu taj talenat. Kod njega je problem ocito sto je igrao u velikim klubovima i sad dok ne shvati da mora sve ispocetka moze mu se karijera ugasiti ima jos vremena da se dozove.
On je siguran putnik na SP, sve da ne odigra minut, samo ako bude zdrav, a i zaslužio je da ode na SP, a za dalje do njega je sve.
On je siguran putnik na SP, sve da ne odigra minut, samo ako bude zdrav, a i zaslužio je da ode na SP, a za dalje do njega je sve.
Sve se slazem, igramo bas moderan fudbal. Kako je i Osim govorio ko ne moze da trci ne moze ni da igra fudbal, to je i Barbarez ponovio u emisiji nakon sto smo se plasirali da su prvo zeljeli na tome da rade i vidi se da jesu.Sveti je napisao/la: ↑04 apr 2026, 09:07Sve u i oko reprezentacije izgleda na daleko vecem nivou nego 2014te. Sada igramo fudbal koji se daleko vise cijeni u modernom vremenu, plus, usudio bih se reci da je ovoj generaciji dres repke daleko bitniji (u emotivnom smislu) nego onoj iz 2014te. Naravno svi ti momci su i tad igrali srcem, ali ovoliku ljubav prema domovini mislim da nisam nikad do sad vidio, krenuvsi od staba pa preko igraca.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑04 apr 2026, 07:34Odlazak na ovo SP je po mom misljenju puno vaznije nego ono 2014 u smislu koliko mozemo profitirati od njega jer sada idemo sa puno mladjom ekipom i sa vise igraca u izlogu.
Tada smo imali igrace vec u zrelim godinama (Spaha, Medunjanin, Ibisevic, Misimovic, Ibricic, Salihovic..) i tek nekoliko igraca u izlogu, ali pravih za izloga ne Tino Susic tip. I jedan od njih je i najvise profitirao, a to je Besic. Realno njega je SP prodalo u Everton. Drugi igrac u izlogu je bio Hajrovic, ne znam je li njemu bilo pomoci.![]()
A i to sto si sad rekao, imamo jako mlade i potentne igrace koji tek treba da udju u zrele igracke godine, tako da, uz pametno djelovanje, to sve moze i daleko bolje sa izgleda u buducnosti
Ono sto bih ja naglasio jeste nacin na koji smo se plasirali tj kakve smo utakmice odigrali. Mi smo cak 3 utakmice preokrenuli!!!
To je meni fascinantno iz vise razloga. Okrenuli smo Rumuniju i onda ovaj ludi baraz dvije tekme.
Zasto je toliko zanimljivo? Zato sto svako ko duze prati ovu reprezentaciju, a posebno vrijeme prije Cire sjeca se koliko smo fizicki padali u drugom poluvremenu. Mi ako ne rijesimo utakmicu do 70-te max mi smo gotovi. Najcasce se nije dobro zavrsavalo po nas. Patnja ziva.
Drugi razlog je mentalitet. Odavno nisam tj nisam skoro nikad vidio fudbalsku reprezentaciju da ovako izgleda i ne hebe zivu silu. Jednostavno sjajno smo izgledali. Muharemovic je toliko nabrijan sutra da ga posaljes Hormuz ce otcepiti.
Treca stvar koju vidim da se rijetko spominje jeste to sto smo konacno skinuli skalp jednoj velikoj reprezetaciji!!! I to je uradjeno.
Neko ce reci oni su u padu, mozda jesu ali su i dalje top reprezentacija realno iz prvog sesira. I mnoge druge velikereprezentacije su budu u padu, drugi iz dobijaju i onda dodju nama i pobijede nas.
Nabolji primjer je Francuska neke tamo kvalifikacije kad je cini mi se i Bjelorusija bila sa nama u grupi. Kolo prije nase utakmice Bjelorusija ih dobila ili nerijeseno tako nesto. Dodju nama i dobiju nas. Znaci nije bas jednostavno.
Ovaj plasman je sjajna stvar iz vise razloga i moze biti prekretnica u nasem fudbalu ako se pametno odradi i neke stvari se posloze. A daj Boze molim te da se i nam jednom poslozi.
EDIT: Ako je moguce odmah ovo iskoristiti i Pjecinovica, Mahmica, Busuladzica i ovog Catovica zvati i kaparisati. Znam da ne mogu svi ici na SP ali bar dvojicu odmah zavrsiti.
Da da taj shift u mentalitetu treba da se izucava. Od vjecitih mentalnih patuljaka koji posustanu kad god se tekma lomi do ekipe koja tri puta preokrece rezultat, i dva puta dobija penale nakon 120 minuta igreh1a2s3o4 je napisao/la: ↑04 apr 2026, 12:20Sve se slazem, igramo bas moderan fudbal. Kako je i Osim govorio ko ne moze da trci ne moze ni da igra fudbal, to je i Barbarez ponovio u emisiji nakon sto smo se plasirali da su prvo zeljeli na tome da rade i vidi se da jesu.Sveti je napisao/la: ↑04 apr 2026, 09:07Sve u i oko reprezentacije izgleda na daleko vecem nivou nego 2014te. Sada igramo fudbal koji se daleko vise cijeni u modernom vremenu, plus, usudio bih se reci da je ovoj generaciji dres repke daleko bitniji (u emotivnom smislu) nego onoj iz 2014te. Naravno svi ti momci su i tad igrali srcem, ali ovoliku ljubav prema domovini mislim da nisam nikad do sad vidio, krenuvsi od staba pa preko igraca.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑04 apr 2026, 07:34Odlazak na ovo SP je po mom misljenju puno vaznije nego ono 2014 u smislu koliko mozemo profitirati od njega jer sada idemo sa puno mladjom ekipom i sa vise igraca u izlogu.
Ono sto bih ja naglasio jeste nacin na koji smo se plasirali tj kakve smo utakmice odigrali. Mi smo cak 3 utakmice preokrenuli!!!
To je meni fascinantno iz vise razloga. Okrenuli smo Rumuniju i onda ovaj ludi baraz dvije tekme.
Zasto je toliko zanimljivo? Zato sto svako ko duze prati ovu reprezentaciju, a posebno vrijeme prije Cire sjeca se koliko smo fizicki padali u drugom poluvremenu. Mi ako ne rijesimo utakmicu do 70-te max mi smo gotovi. Najcasce se nije dobro zavrsavalo po nas. Patnja ziva.
Drugi razlog je mentalitet. Odavno nisam tj nisam skoro nikad vidio fudbalsku reprezentaciju da ovako izgleda i ne hebe zivu silu. Jednostavno sjajno smo izgledali. Muharemovic je toliko nabrijan sutra da ga posaljes Hormuz ce otcepiti.
Treca stvar koju vidim da se rijetko spominje jeste to sto smo konacno skinuli skalp jednoj velikoj reprezetaciji!!! I to je uradjeno.![]()
Neko ce reci oni su u padu, mozda jesu ali su i dalje top reprezentacija realno iz prvog sesira. I mnoge druge velikereprezentacije su budu u padu, drugi iz dobijaju i onda dodju nama i pobijede nas.
Nabolji primjer je Francuska neke tamo kvalifikacije kad je cini mi se i Bjelorusija bila sa nama u grupi. Kolo prije nase utakmice Bjelorusija ih dobila ili nerijeseno tako nesto. Dodju nama i dobiju nas. Znaci nije bas jednostavno.
Ovaj plasman je sjajna stvar iz vise razloga i moze biti prekretnica u nasem fudbalu ako se pametno odradi i neke stvari se posloze. A daj Boze molim te da se i nam jednom poslozi.![]()
Tacno kad se sjetim te famozne trece cetvrtine u kosarci i neupitnog pada u 60toj minuti u fudbalu tacno mi dodje da povratim. Ja kad sam vidio dedica da sprinta u 90toj minuti u rumuniji shvatio sam da su se neke stvari temeljno promijenile
naprijed rejal
-
signalidunapark
- Kontakt:
Okrenuli smo i Kipar u Zenici.
S time što ova generacija ne bi imala ni teoretske šanse dobiti onu iz 2014. Sam napad Džeko 12 godina mlađi i zvijer. Vedad za koplje bolji od svih današnjih napadača. Vezni red brutalen Misimović, Pjanić, Medunjanin, i Bešić.Sveti je napisao/la: ↑04 apr 2026, 09:07Sve u i oko reprezentacije izgleda na daleko vecem nivou nego 2014te. Sada igramo fudbal koji se daleko vise cijeni u modernom vremenu, plus, usudio bih se reci da je ovoj generaciji dres repke daleko bitniji (u emotivnom smislu) nego onoj iz 2014te. Naravno svi ti momci su i tad igrali srcem, ali ovoliku ljubav prema domovini mislim da nisam nikad do sad vidio, krenuvsi od staba pa preko igraca.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑04 apr 2026, 07:34Odlazak na ovo SP je po mom misljenju puno vaznije nego ono 2014 u smislu koliko mozemo profitirati od njega jer sada idemo sa puno mladjom ekipom i sa vise igraca u izlogu.
U odbrani Spahić, Mujdža, Vranješ, Lulić, Kolašinac, Šunjić...
Budimo ozbiljni.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Neuporedivo je to. Ovi momci ne dolaze na Ilidžu u Bosnu i Igman, zanima ih samo fudbal, ne može im se prići. Već su to ozbiljni profesionalci kojima je rezultat opsesija.
Sve je jednostavno drugačije, i kako kažeš, na mnogo većem nivou.
Iz trening kampa se ne izlazi kako je kome ćejf, niti ulazi svako kome je ćejf. Baš drugačije.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Pa ne znam baš, čini mi se prošlo okupljanje je par igrača između dva meča bilo u Walteru, koliko je baš profesionalno tako nešto, diskutabilno.Virtu4l je napisao/la: ↑04 apr 2026, 13:01
Neuporedivo je to. Ovi momci ne dolaze na Ilidžu u Bosnu i Igman, zanima ih samo fudbal, ne može im se prići. Već su to ozbiljni profesionalci kojima je rezultat opsesija.
Sve je jednostavno drugačije, i kako kažeš, na mnogo većem nivou.
Iz trening kampa se ne izlazi kako je kome ćejf, niti ulazi svako kome je ćejf. Baš drugačije.
Iako sam ja uvijek mišljenja da radiš šta hoćeš dok god ne utiče na tvoje perfomanse. Ako misliš da ćeš nakon linije speeda bolje igrati, nek im Barbarez dijeli lovu da imaju čime šmrkat, ha ja
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Ja nisam argumentovao da je ova generacija bolja od one iz 2014, a mislim da ni Sveti nije na to mislio.emir79 je napisao/la: ↑04 apr 2026, 12:57S time što ova generacija ne bi imala ni teoretske šanse dobiti onu iz 2014. Sam napad Džeko 12 godina mlađi i zvijer. Vedad za koplje bolji od svih današnjih napadača. Vezni red brutalen Misimović, Pjanić, Medunjanin, i Bešić.
Budimo ozbiljni.
Jednostavno prevazno je da smo se kvalifikovali na SP sa ovako mladom ekipom, puno ce im znaciti u daljem razvoju, boljim transferima, da ne govorimo o skupljanju iskustva igranja na SP. Mi smo ove utakmice dobijali na trku i snagu, pa sto i ne bi kad su momci mladi. Sada i jeste vrijeme da dobijamo na to, za par godina kada steknu iskustvo cemo i dobijati na iskustvo ha ya.
Kada se izuzmu Dzeko i Lukic (Dzeko jer nazalost bi se uskoro mogao oprostiti, Lukic jer ga nije koristio) u ovoj ekipi oko 40% igraca ti ima 25 godina ili manje. Plus jos 5 igraca u devijaciji od 3 godine. Znaci oko 65% trenutno ekipe ce ti imati 32 godine ili manje na sledecem SP. To je bogatstvo i nesto na cemu treba pazljivo raditi.
A prirodavace im se jos mladjih igraca ako Bog da. Pejcinovic, Mahmic, Licina, Busuladzic, Catovic, Kospo, ova dva Malika (Jakupovic i Tubic). Jasno da nece svi postati top igraci niti ce svi zaigrati za nas ali to je samo indikator da ima jos igraca koji nadolaze.
Pa nismo imali ni teoretske sanse proc italijane, pa smo ih prosli. Gledano sa aspekta suhog kvaliteta, istina, ta 2014 generacija je neuporedivo bolja, ali ne pobijedi uvijek onaj koji zna bolje lopte, i na duze staze se uvijek sistem bolje isplati od pukog oslanjanja na momente lucidnosti pojedinaca, a mi trenutno upravo imamo sistem, ciji rezultati su dosli daleko prije nego sto sam ja mislio da ce doci, zato je ovo svjetsko za nas daleko bitnije od proslogemir79 je napisao/la: ↑04 apr 2026, 12:57S time što ova generacija ne bi imala ni teoretske šanse dobiti onu iz 2014. Sam napad Džeko 12 godina mlađi i zvijer. Vedad za koplje bolji od svih današnjih napadača. Vezni red brutalen Misimović, Pjanić, Medunjanin, i Bešić.Sveti je napisao/la: ↑04 apr 2026, 09:07Sve u i oko reprezentacije izgleda na daleko vecem nivou nego 2014te. Sada igramo fudbal koji se daleko vise cijeni u modernom vremenu, plus, usudio bih se reci da je ovoj generaciji dres repke daleko bitniji (u emotivnom smislu) nego onoj iz 2014te. Naravno svi ti momci su i tad igrali srcem, ali ovoliku ljubav prema domovini mislim da nisam nikad do sad vidio, krenuvsi od staba pa preko igraca.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑04 apr 2026, 07:34Odlazak na ovo SP je po mom misljenju puno vaznije nego ono 2014 u smislu koliko mozemo profitirati od njega jer sada idemo sa puno mladjom ekipom i sa vise igraca u izlogu.
Budimo ozbiljni.
naprijed rejal
Glavna razlika je što je ona generacija 2013. doživjela vrhunac, Svjetsko je bila kruna poslije neuspješnih baraža za 2010. i 2012. i poslije toga se to prirodnim tokom raspalo.
Samo uzmite u obzir da su se kroz svega par godina od reprezentacije oprostili Misimović, Salihović, Lulić, Mujdža, Spahić, Ibišević, vjerovatno sam nekog i zaboravio.
Ova generacija je to uspjela postići dok pojedini nosioci igre imaju još 10 godina igranja za reprezentaciju pred sobom, još će im se igrača pridružiti kroz naredne godine, a i oni sami će igrački biti puno bolji i zreliji na sljedećem prvenstvu. Tek će se 2030. moći napraviti ozbiljno poređenje u retrospektivi, a ovo sad je neka faza u kojoj je reprezentacija bila možda 2009.
BTW Kolašinca se ne može ni ubrajati u onu generaciju jer je lik bukvalno debitovao protiv Argentine, sve dotad su nam lijevu stranu držali Salihović i Lulić. Isto bih rekao i za Bešića, on jeste imao onaj debi kao dijete dok je bio u HSV-u, ali je bio u skroz nekom B planu, nije dobijao ni pozive i tek se 2014. integrisao kao bitan reprezentativac.
Samo uzmite u obzir da su se kroz svega par godina od reprezentacije oprostili Misimović, Salihović, Lulić, Mujdža, Spahić, Ibišević, vjerovatno sam nekog i zaboravio.
Ova generacija je to uspjela postići dok pojedini nosioci igre imaju još 10 godina igranja za reprezentaciju pred sobom, još će im se igrača pridružiti kroz naredne godine, a i oni sami će igrački biti puno bolji i zreliji na sljedećem prvenstvu. Tek će se 2030. moći napraviti ozbiljno poređenje u retrospektivi, a ovo sad je neka faza u kojoj je reprezentacija bila možda 2009.
BTW Kolašinca se ne može ni ubrajati u onu generaciju jer je lik bukvalno debitovao protiv Argentine, sve dotad su nam lijevu stranu držali Salihović i Lulić. Isto bih rekao i za Bešića, on jeste imao onaj debi kao dijete dok je bio u HSV-u, ali je bio u skroz nekom B planu, nije dobijao ni pozive i tek se 2014. integrisao kao bitan reprezentativac.
Zadnja izmjena: Zglavkar, dana/u 04 apr 2026, 14:53, ukupno mijenjano 1 put.
Najveća prednost u odnosu tu generaciju je ozbiljnost i Barbarez. Koliko god da ga osporavali, a i sam sam ga kritikovao, čovjek je miljama ozbiljniji selektor od Papeta. Srčaniji i poštovaniji sigurno. A tako i dobijamo utakmice.
Dok s druge strane si imao Papeta koji nije znao 3 nasa igraca prije nego je zasjeo na selektorsku klupu. Onda je i poveo Tinkija i time sigurno uništio atmosferu u ekipi. A Tinki je miljama slabiji igrac od Benje Tahirovica cije igre svi kritikujemo.
Dok s druge strane si imao Papeta koji nije znao 3 nasa igraca prije nego je zasjeo na selektorsku klupu. Onda je i poveo Tinkija i time sigurno uništio atmosferu u ekipi. A Tinki je miljama slabiji igrac od Benje Tahirovica cije igre svi kritikujemo.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Reprezentacija iz 2013. je osjetno bolja od ove samo u veznom redu, ostatak ekipe iskreno ako bih morao birati, izabrao bih ove momke na čelu sa Barbarezom
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amidzaa, Beduin, Bordo10, CAGarfia, D97, ebi46, edoox, General505, HariTz, legendarnadruga, lumani, MiranGlasnic, senad82 i 85 gostiju.