Svjetsko prvenstvo 2026
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Svjetsko prvenstvo 2026
A sto ne napravite temu za Panini slicice kad se vec prica o tome? 
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
- Riquelme1921
- Kontakt:
Šta mislite hoće li cijene biti iste u cijeloj Europi? Mislim valjda je Paniniju jasno ako će u Njemačkoj ljudi dati 4-5 maraka za paketić da to neće biti slučaj u Bosni..
Grupa iznad svakog pojedinca.
- invincible1921
- Kontakt:
Evo gledam ostale isto grupe, mi smo top prosli...i Turska jbt naki divlji termini231983 je napisao/la: ↑04 apr 2026, 10:49Ja Allaha mi dovio da bude onako kako je najbolje za nas, tad protiv Austrije. Eh, hem smo dobili laksu grupu, hem je ovako slađe, hem su se izbrusili naši dijamanti dodatno.invincible1921 je napisao/la: ↑04 apr 2026, 02:04Kolko sam bio syeban nakon austrije da mi je neko reko onu nasu "ko zna za sta je ovo dobro" poslo bi ga u pm
Kad eo sad gledam haj sto nam je laksa grupa nego njima dvije tekme u 6 u jutro jbt...
=\_1921_/=
Dosta scifi scenarija, ko da je djete pravilo a ne kompjuter.SanaBosna je napisao/la: ↑04 apr 2026, 10:57
Britanska kompanija za velike podatke “Quantum”, poznata po tome što je pogodila polufinaliste u Kataru 2022. i pobjednike 3 od posljednjih 5 F1 prvenstava, ponovila je projekciju za Svjetsko prvenstvo 2026. godine, pri čemu su sve selekcije obrađene kroz više od 400 terabajta informacija.
Kako je moguc scenarij, da se opet odmah nakon grupe sastanu recimo Kanada i Svica?
Kada bi slibe bile 2 kerme odmah bi prvi dan počeo sa one 2 kutije po 50 paketića..sve preko je za naš standard naprđivanje..a naručiti komplet bez mjenjaže duplikata to mi nije gušt..jednostavno u tome ne uživam..uzmem sve i ništa ne iščekujem,nema uzbuđenja,potrage,polijepim i.....ništa. .jasonstatham je napisao/la: ↑04 apr 2026, 13:56Ne širite dezinformacije bez ikakve potrebe.
960 sličica, Panini album (što se jasno moglo vidjeti na onog Baggio reklami). Predložena cijena za bh tržište je 1,80km, ali sumnjam da će naši lihvari, pardon distributeri pristati, te je finalna cijena do njih, odnosno koliko su gladni. Po nekoj priči do max 2,5km, ali vidjećemo u maju.
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Čuj 55Saznajemo: FIFA dala rok Barbarezu, mora prijaviti 55 igrača
Sergej Barbarez neće imati puno vremena za odmor.
**** saznaje da naš selektor do 11. maja mora prijaviti spisak igrača za Svjetsko prvenstvo.
Do tog roka mora prijaviti širi spisak od 55 imena koji će biti u konkurenciji za finalni spisak koji će se objaviti uoči samog Mundijala, kaže dobro provjeren izvor za ****.
Sigurno da će narednih sedmica i mjeseci spisak reprezentacije biti jedna od najzanimljivijih tema u domaćoj sportskoj javnosti.
Navijači su mirni iz dva razloga – naš stručni štab čine legende reprezentacije koje su poštene, a drugi razlog je to što naš stručni štab ima apsolutni uvid u širi igrački kadar.
Očekivati je kako će u prvom planu biti igrači na koje se već računalo u reprezentaciji, ali i najbolji igrači WWIN lige, U21 reprezentacije BiH…
A možda i neko iznenađenje. Barbarez i njegovi pomoćnici imaju šesto čulo da u igračima uz fudbalske karakteristike prepoznaju i X faktor neophodan za uspjeh.
Od prošlog prvenstva mi je ostalo oko 300 duplih. Negdje su u kuci. Isto nisam htio da narucim sve odjednom da ispunim nego paket po paket. Ronalda sam brat bratu 5 puta izvukoaqarius je napisao/la: ↑04 apr 2026, 17:26Kada bi slibe bile 2 kerme odmah bi prvi dan počeo sa one 2 kutije po 50 paketića..sve preko je za naš standard naprđivanje..a naručiti komplet bez mjenjaže duplikata to mi nije gušt..jednostavno u tome ne uživam..uzmem sve i ništa ne iščekujem,nema uzbuđenja,potrage,polijepim i.....ništa. .jasonstatham je napisao/la: ↑04 apr 2026, 13:56Ne širite dezinformacije bez ikakve potrebe.
960 sličica, Panini album (što se jasno moglo vidjeti na onog Baggio reklami). Predložena cijena za bh tržište je 1,80km, ali sumnjam da će naši lihvari, pardon distributeri pristati, te je finalna cijena do njih, odnosno koliko su gladni. Po nekoj priči do max 2,5km, ali vidjećemo u maju.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Koji cemo biti na FIFA ili Uefa rang listi ?
Sad smo napredovali 6 mjesta, 65-ti smo. Sljedeci update ide 10-og juna.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Glupost od teksta. Po prepozicijama FIFAe mozes zvati na preliminarni spisak 35-55 igrača. Ne moraš zvati 55.Coolpanda24 je napisao/la: ↑04 apr 2026, 17:36Čuj 55Saznajemo: FIFA dala rok Barbarezu, mora prijaviti 55 igrača
Sergej Barbarez neće imati puno vremena za odmor.
**** saznaje da naš selektor do 11. maja mora prijaviti spisak igrača za Svjetsko prvenstvo.
Do tog roka mora prijaviti širi spisak od 55 imena koji će biti u konkurenciji za finalni spisak koji će se objaviti uoči samog Mundijala, kaže dobro provjeren izvor za ****.
Sigurno da će narednih sedmica i mjeseci spisak reprezentacije biti jedna od najzanimljivijih tema u domaćoj sportskoj javnosti.
Navijači su mirni iz dva razloga – naš stručni štab čine legende reprezentacije koje su poštene, a drugi razlog je to što naš stručni štab ima apsolutni uvid u širi igrački kadar.
Očekivati je kako će u prvom planu biti igrači na koje se već računalo u reprezentaciji, ali i najbolji igrači WWIN lige, U21 reprezentacije BiH…
A možda i neko iznenađenje. Barbarez i njegovi pomoćnici imaju šesto čulo da u igračima uz fudbalske karakteristike prepoznaju i X faktor neophodan za uspjeh.
![]()
https://digitalhub.fifa.com/m/636f5c9c6 ... ons_EN.pdf
Članak 23. i 24.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Vasilj, Zlomislic, Hadzikic
Katic, Hadzikadunic, Barisic, Celik
Muharemovic, Mujakic, Radeljic
Dedic, Gazibegovic, Malic
Kolasinac, Karic, Burnic
Sunjic, Hadziahmetovic, (Janelt)
Tahirovic, Basic, Saric
Gigovic, Hajradinovic, (Mahmic), (Miljevic)
Bajraktarevic, Memic
Alajbegovic, Bazdar
Dzeko, Demirovic, Tabakovic, Kulenovic, Jovic
Ovo je neki siri spisak od 35 igraca. Oko golmana ne bi trebalo biti dileme. Oko startnih stopera takodjer. Sto se tice rezervi, po meni su Denis i Adrian najkvalitetniji (bez obzira na klub, prvi mi je u reprezentaciji uvijek bio pouzdaniji), ali je pitanje hoce li ista odigrati do kraja sezone da zacementiraju svoje mjesto (pogotovo Barisic). Celik je jos mlad, ali to ne bi smio biti izgovor ako odigra dobro preostale utakmice u klubu. On bi mogao biti prva opcija za desnog backup stopera ako se ova dvojica ne oporave. Sto se tice rezervi na lijevom stoperu, i Nihad i Stjepan su tanke opcije i tu bih uvijek prije stavio recimo Barisica nego njih (svakako je i u reprezentaciji znao odigrati na toj poziciji), ali pretpostavljam da je Mujakic siguran. Oko startnih bekova nema dileme, ali je oko rezervi ogroman upitnik. Jusuf je klasicni desni bek i moze dati ruke 20-30 minuta, za razliku od Arjana koji je klasicni stoper. Iz tog razloga bih ovog prvog stavio na spisak (ako bude zdrav), mada mi je Malic opcenito malo drazi. Memic se ne smije racunati kao bek, jer ce u 99% utakmica poceti kao krilo i kako onda ocekivati da igrac koji je najvise istrosen krpi tako odgovornu poziciju (pogotovo sto ni on cesto ne moze vise od 70 minuta). U Velsu se vidjela pogubnost toga i koliko problema moze nastati kad se na tim pozicijama stavi neko ko inace igra nesto sasvim drugo. Da ne govorim sta bi se moglo desiti ako se ne daj Boze neko povrijedi ili udje u problem s kartonima. Na desnoj strani, Dzenis je mozda tehnicki potkovaniji, ali nije klasicni bek - za razliku od Emira koji to jeste. Ja bih bez razmisljanja poveo obojicu i koristio ih spram protivnika, jer je ocito da Sead ne moze odigrati 90 minuta.
U veznom redu, Sunjic, Tahirovic, Gigovic, Basic i Hadziahmetovic ne bi trebali doci u pitanje. Kod Sarica ce vjerovatno sve zavisiti od forme u preostalim utakmicama turskog prvenstva. Sergej ga gotivi jer je pravi fajter i realno se on par puta pokazao kao dobra opcija s klupe. Sto se tice Hajradinovica, on je poceo trenirati prije mjesec dana, ali nece igrati za Kasimpasu do kraja sezone (nije prijavljen za drugi dio prvenstva jer im je falilo mjesto za strance). Iako i njega Barbarez gotivi, ne znam koliko je pametno voditi covjeka koji je propustio haman cijelu sezonu i koji nije imao priliku uci u takmicarski ritam. Od ostalih veznjaka, naveo sam ovu dvojicu ofanzivnih veznjaka koji bi mogli uskociti umjesto njega (Mahmic i Miljevic) - pod uslovom da su pokrenuli proces promjene drzavljanstva. Ostane jos Janelt, koji bi bio nase najvece pojacanje, ali je realnost da od toga nece biti nista. Osim ako Vico nije sta odradio s Ceferinom...
Na krilnim pozicijama su 3 standardna imena + Bazdar, koji je do dolaska Alajbegovica cesto znao uci na lijevu stranu. Tako da, on se u okolnostima kad su se pojavila ova trojica moze racunati tek kao cetvrta opcija na krilu. Sto se tice centarfora, prva trojica su sigurni i dovoljni. Ne treba nam tu niko vise.
I na kraju, samo moliti Boga da se niko ne povrijedi do pocetka prvenstva...
Katic, Hadzikadunic, Barisic, Celik
Muharemovic, Mujakic, Radeljic
Dedic, Gazibegovic, Malic
Kolasinac, Karic, Burnic
Sunjic, Hadziahmetovic, (Janelt)
Tahirovic, Basic, Saric
Gigovic, Hajradinovic, (Mahmic), (Miljevic)
Bajraktarevic, Memic
Alajbegovic, Bazdar
Dzeko, Demirovic, Tabakovic, Kulenovic, Jovic
Ovo je neki siri spisak od 35 igraca. Oko golmana ne bi trebalo biti dileme. Oko startnih stopera takodjer. Sto se tice rezervi, po meni su Denis i Adrian najkvalitetniji (bez obzira na klub, prvi mi je u reprezentaciji uvijek bio pouzdaniji), ali je pitanje hoce li ista odigrati do kraja sezone da zacementiraju svoje mjesto (pogotovo Barisic). Celik je jos mlad, ali to ne bi smio biti izgovor ako odigra dobro preostale utakmice u klubu. On bi mogao biti prva opcija za desnog backup stopera ako se ova dvojica ne oporave. Sto se tice rezervi na lijevom stoperu, i Nihad i Stjepan su tanke opcije i tu bih uvijek prije stavio recimo Barisica nego njih (svakako je i u reprezentaciji znao odigrati na toj poziciji), ali pretpostavljam da je Mujakic siguran. Oko startnih bekova nema dileme, ali je oko rezervi ogroman upitnik. Jusuf je klasicni desni bek i moze dati ruke 20-30 minuta, za razliku od Arjana koji je klasicni stoper. Iz tog razloga bih ovog prvog stavio na spisak (ako bude zdrav), mada mi je Malic opcenito malo drazi. Memic se ne smije racunati kao bek, jer ce u 99% utakmica poceti kao krilo i kako onda ocekivati da igrac koji je najvise istrosen krpi tako odgovornu poziciju (pogotovo sto ni on cesto ne moze vise od 70 minuta). U Velsu se vidjela pogubnost toga i koliko problema moze nastati kad se na tim pozicijama stavi neko ko inace igra nesto sasvim drugo. Da ne govorim sta bi se moglo desiti ako se ne daj Boze neko povrijedi ili udje u problem s kartonima. Na desnoj strani, Dzenis je mozda tehnicki potkovaniji, ali nije klasicni bek - za razliku od Emira koji to jeste. Ja bih bez razmisljanja poveo obojicu i koristio ih spram protivnika, jer je ocito da Sead ne moze odigrati 90 minuta.
U veznom redu, Sunjic, Tahirovic, Gigovic, Basic i Hadziahmetovic ne bi trebali doci u pitanje. Kod Sarica ce vjerovatno sve zavisiti od forme u preostalim utakmicama turskog prvenstva. Sergej ga gotivi jer je pravi fajter i realno se on par puta pokazao kao dobra opcija s klupe. Sto se tice Hajradinovica, on je poceo trenirati prije mjesec dana, ali nece igrati za Kasimpasu do kraja sezone (nije prijavljen za drugi dio prvenstva jer im je falilo mjesto za strance). Iako i njega Barbarez gotivi, ne znam koliko je pametno voditi covjeka koji je propustio haman cijelu sezonu i koji nije imao priliku uci u takmicarski ritam. Od ostalih veznjaka, naveo sam ovu dvojicu ofanzivnih veznjaka koji bi mogli uskociti umjesto njega (Mahmic i Miljevic) - pod uslovom da su pokrenuli proces promjene drzavljanstva. Ostane jos Janelt, koji bi bio nase najvece pojacanje, ali je realnost da od toga nece biti nista. Osim ako Vico nije sta odradio s Ceferinom...
Na krilnim pozicijama su 3 standardna imena + Bazdar, koji je do dolaska Alajbegovica cesto znao uci na lijevu stranu. Tako da, on se u okolnostima kad su se pojavila ova trojica moze racunati tek kao cetvrta opcija na krilu. Sto se tice centarfora, prva trojica su sigurni i dovoljni. Ne treba nam tu niko vise.
I na kraju, samo moliti Boga da se niko ne povrijedi do pocetka prvenstva...
Bas sam u nekom dobrom vajbu, nista me ne brine, nista me ne nervira, nebitnim stvarima se ne zamaram…samo u glavi onaj dan i ona noc. Od budjenja, cekanja tekme, tekme, derneka i doceka kod vjecne nakon tekme…

I found freedom. Losing all hope was freedom.
- jasonstatham
- Kontakt:
Pozdrav svima.
Ne znam kako, ali sinoć, te jutros mi se otvoriše last chance za sve tri tekme. Kontam razočarani žabari tuše svoje karte, laganica, ali vidim sada da opcija Švicarske i Katara više nema. Kanada je žara, iako mi najviše odgovara, ali zbog cijene nije bila u razmatranju.
Tako da sam uzeo Katar. Čak sam našao centralni dio za 310 usd, što je pristojna cijena.
Hvala svima ovdje koji su (in)direktno pomogli.
Vidimo se na tribinama, vjerujem da će nas biti preko 50000.
I za sve preko bare, savjet gdje boraviti u Seattle? Biti downtown ili ima neki pristojan dio grada?
Ne znam kako, ali sinoć, te jutros mi se otvoriše last chance za sve tri tekme. Kontam razočarani žabari tuše svoje karte, laganica, ali vidim sada da opcija Švicarske i Katara više nema. Kanada je žara, iako mi najviše odgovara, ali zbog cijene nije bila u razmatranju.
Tako da sam uzeo Katar. Čak sam našao centralni dio za 310 usd, što je pristojna cijena.
I za sve preko bare, savjet gdje boraviti u Seattle? Biti downtown ili ima neki pristojan dio grada?
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Ja sam kupio za sve 3. Imam familije svugdje , hotel mi nece trebati samo karta
I ebala ih Kanada karte ko da protiv Brazila igramo 
Ja kad god sam isao u centru sam bio. Lijepo i ima se sta vidjeti. Za LA je vec druga stvar. Mozes ostati bilo gdje. Lijepo je svugdje. Imaš i Taxi ili Uber nije pretjerano skupo sad. Kad sam isao na prijateljsku našu u LA prije neznam ni ja koliko, mi smo ostali blizu Redondo plaze nije bilo dalekojasonstatham je napisao/la: ↑04 apr 2026, 19:12Pozdrav svima.
- Goalgetter
- Kontakt:
Svaka cast @soccerfan, kao sto smo i najavili ovdje dijaspora u USA ce ispostovati.
Sto se tice L.A., i ja bih preporucio svima kome ide da uzmu hotel od Redondo Beach do Manhattan Beach (moze i Hermosa Beach), nije daleko od SoFi Stadiuma, a i lijepa je lokacija u odnosu na neke druge dijelove L.A.
Sto se tice L.A., i ja bih preporucio svima kome ide da uzmu hotel od Redondo Beach do Manhattan Beach (moze i Hermosa Beach), nije daleko od SoFi Stadiuma, a i lijepa je lokacija u odnosu na neke druge dijelove L.A.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
I ja preporucujem manhattan beach. To je nekako najblize.Goalgetter je napisao/la: ↑04 apr 2026, 19:27Svaka cast @soccerfan, kao sto smo i najavili ovdje dijaspora u USA ce ispostovati.![]()
A ako ko bas zeli da vidi ljepotu kalifornije onda bi preporucio da se sleti u San Francisco i autom sa highway 1 dole do LA se provozati.
U LA imaju dva nasa restorana, Aroma i Sofra Urbana. Sofra ima dobre cevape.
A ako neko voli pivo, pogotovo IPAs, jedna od najboljih pivara je tu. Monkish brewing u Torrance. Cesto imaju dobre food trucks.
Ima jako dobrih tacos, pogotovo birria.
Trenutno korisnika/ca: COYGBiH, HariTz, izdzezveubrazil i 32 gosta.