Ja sam recimo dobio na euromilionima 90 mil €, uzdravljePSV je napisao/la: ↑04 apr 2026, 21:13Cabra, ja imam tri tvrtke koje jako dobro posluju te mogu baciti 100 tisuca eura kao od sale. Zato sam kupio najskuplje karte za sve tri tekme + brutalno dobar smjestaj na 10 dana i dvije dobre latine da me prate usput. Sumljam da to neko moze ispratit.tutankamon1905 je napisao/la: ↑04 apr 2026, 20:54Koje poslove radite vi koji mislite i mozete te cifre izdvojit za utakmicu svjetskog..ajde ne racunam da idete na dan, idete usput i na godisnji, al svejedno![]()
Svjetsko prvenstvo 2026
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Svjetsko prvenstvo 2026
TŽV!
Braca, nadam se da ide par slikica za raju sa forumaPSV je napisao/la: ↑04 apr 2026, 21:13Cabra, ja imam tri tvrtke koje jako dobro posluju te mogu baciti 100 tisuca eura kao od sale. Zato sam kupio najskuplje karte za sve tri tekme + brutalno dobar smjestaj na 10 dana i dvije dobre latine da me prate usput. Sumljam da to neko moze ispratit.tutankamon1905 je napisao/la: ↑04 apr 2026, 20:54Koje poslove radite vi koji mislite i mozete te cifre izdvojit za utakmicu svjetskog..ajde ne racunam da idete na dan, idete usput i na godisnji, al svejedno![]()
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Pensioner26
- Kontakt:
E jesi i ti. Kako će slikat što se upi.škio u krevet poslije buđenjaDamirT je napisao/la: ↑04 apr 2026, 22:14Braca, nadam se da ide par slikica za raju sa forumaPSV je napisao/la: ↑04 apr 2026, 21:13Cabra, ja imam tri tvrtke koje jako dobro posluju te mogu baciti 100 tisuca eura kao od sale. Zato sam kupio najskuplje karte za sve tri tekme + brutalno dobar smjestaj na 10 dana i dvije dobre latine da me prate usput. Sumljam da to neko moze ispratit.tutankamon1905 je napisao/la: ↑04 apr 2026, 20:54Koje poslove radite vi koji mislite i mozete te cifre izdvojit za utakmicu svjetskog..ajde ne racunam da idete na dan, idete usput i na godisnji, al svejedno![]()
![]()
-
Edincapitano
- Kontakt:
Ljubomoran yebiga, dvije dobre latine..armando je napisao/la: ↑04 apr 2026, 21:31Jesi li i ti tvrtkaš ili si samo ljubomoran![]()
Zivio
Dvije hiljade dvadeset i šesta i ljudi još uvijek pišu SUMLJAM, nikad to neću skontati.
- Cautinho
- Kontakt:
Primaš li radnika?PSV je napisao/la: ↑04 apr 2026, 21:13Cabra, ja imam tri tvrtke koje jako dobro posluju te mogu baciti 100 tisuca eura kao od sale. Zato sam kupio najskuplje karte za sve tri tekme + brutalno dobar smjestaj na 10 dana i dvije dobre latine da me prate usput. Sumljam da to neko moze ispratit.tutankamon1905 je napisao/la: ↑04 apr 2026, 20:54Koje poslove radite vi koji mislite i mozete te cifre izdvojit za utakmicu svjetskog..ajde ne racunam da idete na dan, idete usput i na godisnji, al svejedno![]()
Keep walking.
- PasodelMar
- Kontakt:
SumljamCautinho je napisao/la: ↑04 apr 2026, 23:41Primaš li radnika?PSV je napisao/la: ↑04 apr 2026, 21:13Cabra, ja imam tri tvrtke koje jako dobro posluju te mogu baciti 100 tisuca eura kao od sale. Zato sam kupio najskuplje karte za sve tri tekme + brutalno dobar smjestaj na 10 dana i dvije dobre latine da me prate usput. Sumljam da to neko moze ispratit.tutankamon1905 je napisao/la: ↑04 apr 2026, 20:54Koje poslove radite vi koji mislite i mozete te cifre izdvojit za utakmicu svjetskog..ajde ne racunam da idete na dan, idete usput i na godisnji, al svejedno![]()
Kanada će ovo biti treće Svjetsko. Skor im je 0 0 6. Prvo im je bilo 1986 u Meksiku. Tada su izgubili od Francuske (0-1), Mađarske (0-2) i Sovjetskog Saveza (0-2). Drugo je bilo na prošlom Mundijalu, Belgija (0-1), Hrvatska (1-4) i Maroko (1-2). Protiv Belgije su bili sjajni, ali su se ispromašivali. Zaslužili su bolji rezultat tada. Protiv Hrvata poveli i to je bilo to. Ovu treću nisam gledao. Na kraju iz te grupe su Hrvati i Marokanci igrali polufinale.
Protiv nas ganjaju prve bodove.
Protiv nas ganjaju prve bodove.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
- Beduin
- Kontakt:
On ga prima od radnika.Cautinho je napisao/la: ↑04 apr 2026, 23:41Primaš li radnika?PSV je napisao/la: ↑04 apr 2026, 21:13Cabra, ja imam tri tvrtke koje jako dobro posluju te mogu baciti 100 tisuca eura kao od sale. Zato sam kupio najskuplje karte za sve tri tekme + brutalno dobar smjestaj na 10 dana i dvije dobre latine da me prate usput. Sumljam da to neko moze ispratit.tutankamon1905 je napisao/la: ↑04 apr 2026, 20:54Koje poslove radite vi koji mislite i mozete te cifre izdvojit za utakmicu svjetskog..ajde ne racunam da idete na dan, idete usput i na godisnji, al svejedno![]()
Ne sumLJaj u to.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Stručni štab, koliko sutra, mora zvati haman sve klubove gdje igraju naši, da dogovore dinamiku nastupa, gdje je to moguće. Naravno, ne možeš to sa Stuttgartom koji se bori do zadnjeg kola za Ligu prvaka, ali u dosta slučajeva možeš.
Prije svega, mora se dogovoriti minutaža za Bajraktarevića, jer je PSV osvojio titulu. U posljednjih 5 utakmica, on mora igrati
Onda je najvažnije zvati Brondby, izviniti se, pojesti ****, ali izganjati da Tahirović igra i dođe što spremniji. Recimo slično se može napraviti s Gigovićem (Young Boys), pa i s Lensom treba za Čelika, jer im više haman ne znači ništa, a da ipak dođe iskusniji na SP. Vjerujem čak i s Atalantom da se može dogovoriti da se ne preoptereti Kolašinac.
Prije svega, mora se dogovoriti minutaža za Bajraktarevića, jer je PSV osvojio titulu. U posljednjih 5 utakmica, on mora igrati
Joj tek me sad malo popusta euforija (kljucna rijec “malo”), pa da stagod napisem i ja. Hvala Bogu evo drugi put sam docekao ovako nesto, da ti se drzava plasira na Svjetsko yebeno prvenstvo!
Sjecam se i tog Kaunasa i 2013.godine i ludila i slavlja i euforije i sta sve ne, ali licni dojam mi je da je ovaj put to jos bilo na nekom vecem, ludjem nivou. Da li zbog samih telefona, drustvenih mreza pa je to sve vise ispraceno itd. ali fakat evo moje licno iskustvo je bilo takvo da te bukvalno prolaze neki osjecaji nevjerice nakon Esmirovog gola da si izbacio Italiju i da ti ides na SP umjesto njih
Sve ok, taj Brazil, Marakana, Messi, Argentina, prvi nas plasman ikad ali ovaj put mi je sve ovo nekako jos draze, ljepse, nadrealnije… neam pojma evo haman me jos drzi a 5 dana proslo od utakmice
Ovo nekako shvatam kao neki svoj licni uspjeh, samo ja znam da sam pratio svaku utakmicu reprezentacije ne znam evo ni sam koliko vec godina, ove stvari cete prepricavati vasoj djeci, unucima itd. itd.
Helem nejse, cestitam Barbarezu, nikad mu Beograd ne mogu zaboraviti i zato mi je jos vise posebno drago zbog njega
Cestitke svim momcima, pocevsi od nase mladosti pa do vjecnog kapitena, ikone, direktora, predsjednika svemira Edina Dzeke
Grupu prolazimo s 1. mjesta, ‘ta će Švica, Kanadu necu ni da spominjem, ljudi se nesto digli a dobit ce tricu hladno.
GAZI BOSNO GAZI

Sve ok, taj Brazil, Marakana, Messi, Argentina, prvi nas plasman ikad ali ovaj put mi je sve ovo nekako jos draze, ljepse, nadrealnije… neam pojma evo haman me jos drzi a 5 dana proslo od utakmice
Ovo nekako shvatam kao neki svoj licni uspjeh, samo ja znam da sam pratio svaku utakmicu reprezentacije ne znam evo ni sam koliko vec godina, ove stvari cete prepricavati vasoj djeci, unucima itd. itd.
Helem nejse, cestitam Barbarezu, nikad mu Beograd ne mogu zaboraviti i zato mi je jos vise posebno drago zbog njega
Cestitke svim momcima, pocevsi od nase mladosti pa do vjecnog kapitena, ikone, direktora, predsjednika svemira Edina Dzeke
Grupu prolazimo s 1. mjesta, ‘ta će Švica, Kanadu necu ni da spominjem, ljudi se nesto digli a dobit ce tricu hladno.
GAZI BOSNO GAZI
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.
Jel ovo fakat autenticna karta? Ljiljan na karti?
Ne znam moze li kakva debilcina taj QR kod zloupotrijebiti, jel ti pametno to objavljivati? Nemojte se smijati, samo pitam
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.
-
DjaniTarik
- Kontakt:
Vidio sam jedne orginalne slicne su, ne znam jel bas ova 100% a sumnjam da ce neko od vratara ovu pustiti. Meni je receno da je bas strogo oko karata
Potpisujem sveElddar je napisao/la: ↑05 apr 2026, 01:52Joj tek me sad malo popusta euforija (kljucna rijec “malo”), pa da stagod napisem i ja. Hvala Bogu evo drugi put sam docekao ovako nesto, da ti se drzava plasira na Svjetsko yebeno prvenstvo!Sjecam se i tog Kaunasa i 2013.godine i ludila i slavlja i euforije i sta sve ne, ali licni dojam mi je da je ovaj put to jos bilo na nekom vecem, ludjem nivou. Da li zbog samih telefona, drustvenih mreza pa je to sve vise ispraceno itd. ali fakat evo moje licno iskustvo je bilo takvo da te bukvalno prolaze neki osjecaji nevjerice nakon Esmirovog gola da si izbacio Italiju i da ti ides na SP umjesto njih
![]()
Sve ok, taj Brazil, Marakana, Messi, Argentina, prvi nas plasman ikad ali ovaj put mi je sve ovo nekako jos draze, ljepse, nadrealnije… neam pojma evo haman me jos drzi a 5 dana proslo od utakmice![]()
![]()
Helem nejse, cestitam Barbarezu, nikad mu Beograd ne mogu zaboraviti i zato mi je jos vise posebno drago zbog njega![]()
Cestitke svim momcima, pocevsi od nase mladosti pa do vjecnog kapitena, ikone, direktora, predsjednika svemira Edina Dzeke![]()
GAZI BOSNO GAZI![]()
![]()
![]()
Sto se osjećaja tice, i meni je drugačiji. Ovo osjecam ko neku svoju pobjedu jer sam vjerovao momcima i Barbi od prvog dana i vjerovacu
Edin je posebna prica i za mene najveći svih vremena. Kad niko nije htio, ostao je. Ostao je da igra sa djecom. Ostao je da nosi sve njih na grbaci i da im bude oslonac. Ostao je da imaju nekoga na koga da se ugledaju. Ko da Edin nije mogao ko ostali se zaebavati po Dubajiima tokom reprezentativnih pauza. Još onda se covjek za života bio obezbjedio. Ali ne. Ostao je da vrati reprezentaciju tamo gdje pripada. Gledam ga na terenu posle pobjede samo sto ne zaplače. Kod vjecne vatre isto. Gledam njegovog Danija na tribinama i terenu posle tekme dijete nemoze da prestane da place. Nas budući dijamant ako Bog da jer babuka je to na vrijeme vaspitao da zna odakle je. Dani i Una su svo vrijeme kod vjecne vatre gore stajali sa Kerimom i Esmirom i skakutali. To se zove ljubav prema domovini
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
- superFrankie
- Kontakt:
Hajmo Bosno Bosno Bosno… sve osim prolaska grupe smatram neuspjehom
-
MostarNeretva
- Kontakt:
Po onome sto vidim i cujem oocekujem minimalno 30 hiljada Bosanaca na utakmicama u Americi. I to je oprezna brojka.
Pa prijateljske kad su se igrale u St. Louisu i LA bio je ogroman broj nasih da sad ne budeMostarNeretva je napisao/la: ↑05 apr 2026, 05:28Po onome sto vidim i cujem oocekujem minimalno 30 hiljada Bosanaca na utakmicama u Americi. I to je oprezna brojka.
Ja s km god sam pricao ide bar na jednu. Neki idu na sve tri
Po mojoj nekoj procjeni mislim da ce LA biti najjaca posjeta
Idaho i Arizona imaju puno nasih ljudi i to im je dosta blizu. Onda St. Luis, Cikago, svima njima je opet LA blizi
U Seattlu ve biti ovi iz Nju Jorka ( Jutika i Astorija najvise), Atlanta, i Floridjani
Mada nije velika razlika mozda i grijesim. Al svakako se moze ocekivati 25-30 000 nasih
Ljudi odgadaju odmore da bi isli na tekme- takvo je stanje
Jos kad pohrle vamo pjevaci koncerte da prave pred utakmice- bice haos
U St. Louisu kad su bili na koncertu pred tekmu ( dan prije) cjeli nas savez bio i pola ekipe. Drugo pola raja u restoranu ganjala da se slikaju
Predsjednik tadasnji saveza sto iza nas sjedio. Elem to se obicno pretvori u opstenarodno veselje pa onda tekma
E da, neznam jel ovo prava tema za to, al u LA ko dolazi neka dobro urani iz hotela na utakmicu
Mi smo onda na prijateljsku isli i cekali sat vremena taxi.
Dok smo dosli u taj dio grada sve zivo bilo blokirano. A doslo 3-4 sata prije utakmice.
Isto tako ne racunajte da cete posle teme naci taksi. Jer zatvore taj citav dio i niko od taksista pa ni uber i ne pokusava da udje u guzvu . Tako da imate dobrih pola sata pjesaka da idete da bi mogli eventualno zvati taksi da vidite ima lo neko slobodan
Zadnja izmjena: soccerfan, dana/u 05 apr 2026, 06:55, ukupno mijenjano 1 put.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Nadam se da ce za tekmu na Kosevu ulaznica biti maximalmo 20 KM za Zapad i po 10 za jug i sjever, a moze i jos jeftinije, pa da bude bar 30 hiljada navijaca da se posalje jos jedna lijepa slika u svijet. 
Ova repka je za jako veliki broj nasih ljudi Koji su vec dugo vani tj tamo odrasli jedina veza sa domovinom. Masa je ljudi koji duhovnu vezu sa bosnom osjecaju kroz ovu reprezentaciju.soccerfan je napisao/la: ↑05 apr 2026, 03:03Potpisujem sveElddar je napisao/la: ↑05 apr 2026, 01:52Joj tek me sad malo popusta euforija (kljucna rijec “malo”), pa da stagod napisem i ja. Hvala Bogu evo drugi put sam docekao ovako nesto, da ti se drzava plasira na Svjetsko yebeno prvenstvo!Sjecam se i tog Kaunasa i 2013.godine i ludila i slavlja i euforije i sta sve ne, ali licni dojam mi je da je ovaj put to jos bilo na nekom vecem, ludjem nivou. Da li zbog samih telefona, drustvenih mreza pa je to sve vise ispraceno itd. ali fakat evo moje licno iskustvo je bilo takvo da te bukvalno prolaze neki osjecaji nevjerice nakon Esmirovog gola da si izbacio Italiju i da ti ides na SP umjesto njih
![]()
Sve ok, taj Brazil, Marakana, Messi, Argentina, prvi nas plasman ikad ali ovaj put mi je sve ovo nekako jos draze, ljepse, nadrealnije… neam pojma evo haman me jos drzi a 5 dana proslo od utakmice![]()
![]()
Helem nejse, cestitam Barbarezu, nikad mu Beograd ne mogu zaboraviti i zato mi je jos vise posebno drago zbog njega![]()
Cestitke svim momcima, pocevsi od nase mladosti pa do vjecnog kapitena, ikone, direktora, predsjednika svemira Edina Dzeke![]()
GAZI BOSNO GAZI![]()
![]()
![]()
Sto se osjećaja tice, i meni je drugačiji. Ovo osjecam ko neku svoju pobjedu jer sam vjerovao momcima i Barbi od prvog dana i vjerovacuProsli put je nekako bilo lijepo, ali smo ocekivali da cemo se plasirati. Jeste bilo wow prvo prvenstvo al smo nekako znali imam osjecaj. Ovo sad- ovo je ludilo mozga!! Kad pomislim gdje smo bili prije samo dvije godine. Bukvalno na samom dnu. Ostali da nas čupaju sa dna Edin, Seo, Hajradinovic i dosao Barba i mnoštvo djece maltene. Ova repka ima kvalitet, ali ko je to mogao i pomisliti prije par godina da ce ovako brzo dostići ovaj nivo? Ja ni u ludilu. Vjerovao sam da Barba moze posložiti stvari, ali da nas vec u prvim kvalifikacijama odvede na svjetsko ja mislim da to ni oni najoptimističniji nisu ni pomislili. Druga stvar sto ovo čini još ljepšim i posebnijim jeste sto smo svoju djecu uspjeli vratiti domovini i tamo gdje pripadaju. Ova djeca disu jedan za drugog i zive za utakmice reprezentacije. Oni jedva cekaju da dodju ponovo da zaigraju zajedno. Mi to nikad nismo imali. Kao neko ko je proveo rat u BiH pa sad zivi godinama vec van nje, jako dobro znam koliko je tesko vaspitati djecu da vole našu drzavu, da je smatraju svojom i da znaju gdje god da zive da im je to domovina. Pogotovo u gradovima gdje nema puno nasih ljudi i djeca se većinski druže sa djecom drugih kultura. Tako da, ova djeca su ponos BiH i svaka cast roditeljima koji su ih vaspitali da znaju odakle su, a i Spahi i stručnom štabu koji ih je sve vratio tamo gdje pripadaju.
Edin je posebna prica i za mene najveći svih vremena. Kad niko nije htio, ostao je. Ostao je da igra sa djecom. Ostao je da nosi sve njih na grbaci i da im bude oslonac. Ostao je da imaju nekoga na koga da se ugledaju. Ko da Edin nije mogao ko ostali se zaebavati po Dubajiima tokom reprezentativnih pauza. Još onda se covjek za života bio obezbjedio. Ali ne. Ostao je da vrati reprezentaciju tamo gdje pripada. Gledam ga na terenu posle pobjede samo sto ne zaplače. Kod vjecne vatre isto. Gledam njegovog Danija na tribinama i terenu posle tekme dijete nemoze da prestane da place. Nas budući dijamant ako Bog da jer babuka je to na vrijeme vaspitao da zna odakle je. Dani i Una su svo vrijeme kod vjecne vatre gore stajali sa Kerimom i Esmirom i skakutali. To se zove ljubav prema domovini![]()
Ova repka je puno puno vise od sportskog kolektiva ili fudbalskog tima. Bukvalno citav fudbalski svijet prica o nama, ljudi u sjevernoj americi se cude koliki smo fanatici.
Izjava Mensura Dogana nakon Austrije je vjerovatno najbolji opis osjecaja nasih ljudi a vecina danasnjih reprezentativaca su ili djeca vojnika armije BiH ili djeca ljudi Koji su prezivjeli logore, genocide,etnicka ciscenja, cije su familije poubijane, kuce spaljene itd. Ova repka je manifestacija jedne borbe za opstanak naroda Koji je pod tudzom okupacijom jos od 1463ce godine.